• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok fazla tencere çeşidi var, tencere seçerken nelere dikkat etmeliyim?

ferize

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2013
9
0
0
Eskişehir
Çok fazla tencere çeşidi var bunların hangilerini çeyizime almam gerekiyor karar veremedim. tüm tencere çeşitlerinden bahsediliyor. Resimleri de o siteden aldım. Kafam çok karıştı lütfen yardımcı olun

$aluminyum-tencere.jpg $bakir-tencere.jpg $cam-tencere.jpg $celik-tencere.jpg $demirdokum-tencere.jpg $duduklu-tencere.jpg $porselen-tencere.jpg $seramik-tencere.jpg $teflon-tencere.jpg $toprak-tencere.jpg

Eklentiler

• $demirdokum-tencere-150x150.jpg
    $demirdokum-tencere-150x150.jpg
    5,1 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay gelsin canım, gerçekten epey zor iş. Eşin ve sen yöresel yemekleri seviyor iseniz. Öncelikle bir adet güveç tenceren olsun derim. Kuru bakliyat yemeklerinde harikalar yaratıyor.

Diğer tencerelerdende ele diyebileceklerim sırf cam olanı almayabilirsin, biraz kullanımında sorun yaşayabilirsin, çok hassas olman lazım, malum bayanlarda yemek yaparken ne kadar hassa olurki çabuk yapacam diye.

Döküm tencereleri tavsiye ederim çok kullanışlı biraz ağırlığı vardır, ama ömürlüktür. Birde teflon tenceren olsun en az 1-2 tane, yada yeni çıkan seramik kaplama tencerelerden olabilir. Benim fikirlerim bunlar kolay gelsin...:nazar:

Cam tencereler pek kullanışlı olmuyor bildiğim kadarıyla, ben almadım. Çelik tencerelerde bilindik markalardan alabilirsin. Taban kalınlığı önemli onlarda. Ucuz olanların tabanı ince oluyor ve ısıyı çok çabuk iletiyor. Kalın tabanlı olanlar daha geç ısınıyor ve ısıyı yavaş verip yemeği daha güzel pişiriyor-muş.

Teflon veya seramik tava alabilirsin ama teflon kanserojen bir madde seramik daha sağlıklı araştırmalarıma göre. Kaliteli bir seramik tava 150-200 TL'ye kadar çıkıyor ama o kadar pahalısına gerek yok bence.

Eğer yemek pişirmeye vakit ayırabilirsen döküm tencere ve güveç yemekleri güzel oluyor ama döküm tencereler oldukça ağır :15:

Düdüklü tenceremi ben yeni aldım, Fissler kullananlar çok memnun. Ben de Fissler tercih ettim.

Kolay gelsin canım, gerçekten epey zor iş. Eşin ve sen yöresel yemekleri seviyor iseniz. Öncelikle bir adet güveç tenceren olsun derim. Kuru bakliyat yemeklerinde harikalar yaratıyor.

Diğer tencerelerdende ele diyebileceklerim sırf cam olanı almayabilirsin, biraz kullanımında sorun yaşayabilirsin, çok hassas olman lazım, malum bayanlarda yemek yaparken ne kadar hassa olurki çabuk yapacam diye.

Döküm tencereleri tavsiye ederim çok kullanışlı biraz ağırlığı vardır, ama ömürlüktür. Birde teflon tenceren olsun en az 1-2 tane, yada yeni çıkan seramik kaplama tencerelerden olabilir. Benim fikirlerim bunlar kolay gelsin...:nazar:

Teşekkür ederim canım

Back