- 28 Kasım 2016
- 138
- 184
-
- Konu Sahibi huysuzamatatligelin
Neyden kaynaklandı nerde hata yaptım diye içim içimi yiyor, kendimi suçlu hissediyorum sanırımDoktor demıs sorun yok diye..
Sorun yokmus yani rahat olun bence
Yok hayır gaz sıkıntımız çok olmadı, sakin bi bebek. Yoğurt daha önce de yedi, ilk tadımı değil o yüzden arada kaldım bende. Ağız çevresinde kızarma yokCanım süt alerjisi olma ihtimali yüksek daha önce yoğurt yemediyse. Benim kızım ilk ek gıdaya başladığında yoğurt yedikten kısa süre sonra kusardı be nitekim süt alerjisi olduğunu öğrendik sonrasında. Hafif ağız kenarında kızarıklıklar oldu mu? Zor bir bebeklik geçirdi mi ? Ağlar mıydı yani suk sık gaz sancısı şeklinde
Sulandırdığımız için farklı geldi sanırım, güneş mi çarptı falan diye de düşündüm. Şimdi uzun bi süre vermicem ek gıda sanırımÜşütmüş olabilir, diş çıkarıyor olabilir.
Yoğurt her zaman yediğinden farklı olabilir.
Bebeğinizin 1 yaşına kadar tüm yemekleri siz kendiniz yapın, yasaklarına ve kurallarına uyarak.
Ne kadar ısrar edilse de kendiniz yapmadığınız bir şeyi vermeyin.
Ayrıca bir şeyi ısıtmak için içine su konmaz, benmari usulü soğutup ılıtacaksınız.
Belki koyduğu çeşme susuydu, dikkat ettiniz mi buna?
Çok sağolun, ilk defa böyle oldu daha önce hastalık da geçirmedik o yüzden çok panikledim sanırımDoktor sıkıntı görmediyse bişey yoktur bence. Bebekler bi hasta bi değil böyle böyle büyüyorlar. İçinizi ferah tutun daha ne soğuk algınlıkları gripler ishaller atlatacak
Daha önce yediğinde sorun olmadıysa hiç takılmayın duruma. O an karnı tokyur fazla gelmiştir, midesini üşütmüştür vs. Ek gıdaya alışma sürecinde zaman zaman olacaktır korkmayınYok hayır gaz sıkıntımız çok olmadı, sakin bi bebek. Yoğurt daha önce de yedi, ilk tadımı değil o yüzden arada kaldım bende. Ağız çevresinde kızarma yok
Çok sağolun, su veririm bari uyandığında şuan hşçbişeyi almıyoMuhtemelen yoğurt midesini ekşitti.Ve midesi bulandigi için emmek istemiyordur.Bol bol su verin.Gecmis olsun.
Bende başında beklicem sanırım, umarım devam etmez aynı şikayet. Anne olmadan önce çok relax bi insandım, ne çok değiştiriyor insanı annelik o ağladıkça benim içim parçalandı.. Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versinDoktorunuz sorun yok dediyse, bebeğinizin durumu kötüye gitmiyorsa zor olduğunu biliyorum ama biraz rahatlayın bence. Takip edersiniz zaten. Uyuyormuş bebeğiniz emmek için uyanırsa emzirebilirsiniz bence ama utanmasa da takip edin ara ara. Ben hep saat kurardım kalkıp kontrol etmek için. Daha nenelr neler yaşıcaz zamanla tecrübe edinicez Allah beterinden saklasın sağlık sıhhat versin yavrunuza.
Çok fazla okuyorum araştırıyorum, yoğurt da ev yapımıydı ama artık başkasının yaptığını da vermeye çekinirim heralde. 10-15 gün kadar ara vericez dediğiniz gibiÖyle bir şey olsa defalarca tekrarlanır kusması ve çok halsiz olur.
Büyük ihtimal yediği dokundu.
Uzun bir süre değil, 10 gün sonra verin.
Ek gıdaya başlangıç aşamalarını, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini okuyun.
Bu konuda doktorunuz ayrıntılı bilgi vermiyorsa mutlaka blogları takip edin.
Ve dediğim gibi kendinizin yapmadığı bir şeyi 1 yaşına kadar asla yedirmeyin(bebek ürünleri hariç) neye alerjisi olduğunu bilemezsiniz.
Ev yapımı ama dediğim gibi sizin kendinizin yapması önemli.Çok fazla okuyorum araştırıyorum, yoğurt da ev yapımıydı ama artık başkasının yaptığını da vermeye çekinirim heralde. 10-15 gün kadar ara vericez dediğiniz gibi