- 2 Şubat 2015
- 5.988
- 9.571
ben bu konuyu çok araştırdım, evet faiz ödemekte yemekte çok net haram. ama hiç hiç hiç durumunuz yoksa, yapabilceğiniz başka bişi yoksa el mahkum kredi çekiyoruz. bakın burda çok ince bi çizgi var. dinizmide zaruret hali bulunan şeyler mubahtır.Bi de kendi kendinize yorumlamışsınız.Size konan yasaklar diyor ki bunların biri de faiz alırsanız haram verirseniz helal mi oluyomuş bu ayetten ben böyle bi anlam çıkarmadım fakat siz kendi işinize geldiği gibi yorumlamışsınız.İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin. Hiçbirşey bilmiyosanız açın internetten araştırın kredi çekmek caiz midir diye yok onu da yapamıyosanız ben size linklerini gönderirim en azından bilinçlenmiş olursunuz.
zaruret halinde mubahtır evet bunu biliyorum ama faizin her türlüsünün haram olduğu gerçeği var.Böyle durumlar da sabır ve dua en önemli silahımız olmalı bizim ve hemen zaruri diye krediye yönelmemeliyiz diye düşünüyorum tabi bu benim kendi fikrimben bu konuyu çok araştırdım, evet faiz ödemekte yemekte çok net haram. ama hiç hiç hiç durumunuz yoksa, yapabilceğiniz başka bişi yoksa el mahkum kredi çekiyoruz. bakın burda çok ince bi çizgi var. dinizmide zaruret hali bulunan şeyler mubahtır.
tabi dedim ya ince bi çizgi var ayıran. araban var ama daha iyi i araba almak için kredi çekersen zaruri olmaz..zaruret halinde mubahtır evet bunu biliyorum ama faizin her türlüsünün haram olduğu gerçeği var.Böyle durumlar da sabır ve dua en önemli silahımız olmalı bizim ve hemen zaruri diye krediye yönelmemeliyiz diye düşünüyorum tabi bu benim kendi fikrim
aynen o ince çizgiyi aşmamak lazım nasıl açlıktan ölmek üzereyken domuz eti mübah oluyorsa bu da öyle bişey çok ince bir çizgi anlayana tabi...tabi dedim ya ince bi çizgi var ayıran. araban var ama daha iyi i araba almak için kredi çekersen zaruri olmaz..
zaruret halinde mubahtır evet bunu biliyorum ama faizin her türlüsünün haram olduğu gerçeği var.Böyle durumlar da sabır ve dua en önemli silahımız olmalı bizim ve hemen zaruri diye krediye yönelmemeliyiz diye düşünüyorum tabi bu benim kendi fikrim
Kadın faizle kredi çekcem gunahmı diye sormamış ki
Eşimi nasıl çocuk için ikna ederim demiş
Yediğimiz ekmeğin içinde bile faiz varken yapılan yorumlar ilginç
Iste dinimiz okydugunu tam anlayamama yuzunden yozlasiyor boyle .Kredi cekmeden faiz odemeden ev alacak kadar sansli degil maalesef herkes ve buyuk konusmamak lazim dimi ev icin cekmezsinde bi saglik sorunun olur cekmek zorunda kalirsin allah korusun .Sonucta guzel bisey yapiyosun ev aliyosun neden gunah olsunki ya o parayi nereye harcayacagin daha onemli bence degil miSiz olayı çok yanlış anlamışsınız yalnızfaiz ödemek değil FAİZ ALMAK HARAMDIR. Kusura bakmayın kendimi tutamadım güldüm yani artık ALTTAKİ YORUMUMUDA OKURSANIZ
Su yuzyilda konusulan konuya bakin arkadaslar tum faizle ev alanlari gunahkar kefesine koyabilecek kadar cesurlar eger faizle ev almak gunah veya haram degilse vebali gunahimi alanlarin boynuna olsun insallah bu kadar katiyim bende bu konuda cok uzuldum su an okurken keske bizlerinde ailesinden miras kalip hazir eve otursaydik.Konuyu iyice saptirdim galiba konu sahibide kusura bakmasin birde konu sahibinin eside pek iradeliymis ama benim esiM ikinci cocuga hic sicak bakmazken ben bi anda oldu bittiye getirdim zavallim anlamadi bile ne oldugunuBi de kendi kendinize yorumlamışsınız.Size konan yasaklar diyor ki bunların biri de faiz alırsanız haram verirseniz helal mi oluyomuş bu ayetten ben böyle bi anlam çıkarmadım fakat siz kendi işinize geldiği gibi yorumlamışsınız.İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin. Hiçbirşey bilmiyosanız açın internetten araştırın kredi çekmek caiz midir diye yok onu da yapamıyosanız ben size linklerini gönderirim en azından bilinçlenmiş olursunuz.
Bi de kendi kendinize yorumlamışsınız.Size konan yasaklar diyor ki bunların biri de faiz alırsanız haram verirseniz helal mi oluyomuş bu ayetten ben böyle bi anlam çıkarmadım fakat siz kendi işinize geldiği gibi yorumlamışsınız.İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin. Hiçbirşey bilmiyosanız açın internetten araştırın kredi çekmek caiz midir diye yok onu da yapamıyosanız ben size linklerini gönderirim en azından bilinçlenmiş olursunuz.