Çok doluyum artık...iiçim acıyor...

ben bu konuyu çok araştırdım, evet faiz ödemekte yemekte çok net haram. ama hiç hiç hiç durumunuz yoksa, yapabilceğiniz başka bişi yoksa el mahkum kredi çekiyoruz. bakın burda çok ince bi çizgi var. dinizmide zaruret hali bulunan şeyler mubahtır.

zaruret halinde mubahtır evet bunu biliyorum ama faizin her türlüsünün haram olduğu gerçeği var.Böyle durumlar da sabır ve dua en önemli silahımız olmalı bizim ve hemen zaruri diye krediye yönelmemeliyiz diye düşünüyorum tabi bu benim kendi fikrim

Siimdiye kadar esinize izin verseydiniz ve calisaydiniz evi alip borcu kolaya almistiniz bile... cocuk istemeyen evli erkeklerde tuhaf geliyo bana... uzerindeki baskiyida anliyorum 6 sene cocugum...olmadi cunku...

tabi dedim ya ince bi çizgi var ayıran. araban var ama daha iyi i araba almak için kredi çekersen zaruri olmaz..

tabi dedim ya ince bi çizgi var ayıran. araban var ama daha iyi i araba almak için kredi çekersen zaruri olmaz..
aynen o ince çizgiyi aşmamak lazım nasıl açlıktan ölmek üzereyken domuz eti mübah oluyorsa bu da öyle bişey çok ince bir çizgi anlayana tabi...

Kadın faizle kredi çekcem gunahmı diye sormamış ki
Eşimi nasıl çocuk için ikna ederim demiş
Yediğimiz ekmeğin içinde bile faiz varken yapılan yorumlar ilginç

kesinlikle canım ev sahibi oldugunu sanıyor insan ama gerçekten bereket gidiyor..ve ödediğin faiz tutarı senden kat be kat çıkıyor ama anlayabilene..çok şükür tövbemizi ettik az bir miktar çektik ama yinede anlayabilene mesaj içinde..durup duruken bozulan bir makina..kaptırılan paralar..yetmeyen erzaklar..

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız yalnız faiz ödemek değil FAİZ ALMAK HARAMDIR. Kusura bakmayın kendimi tutamadım güldüm yani artık ALTTAKİ YORUMUMUDA OKURSANIZ
Iste dinimiz okydugunu tam anlayamama yuzunden yozlasiyor boyle .Kredi cekmeden faiz odemeden ev alacak kadar sansli degil maalesef herkes ve buyuk konusmamak lazim dimi ev icin cekmezsinde bi saglik sorunun olur cekmek zorunda kalirsin allah korusun .Sonucta guzel bisey yapiyosun ev aliyosun neden gunah olsunki ya o parayi nereye harcayacagin daha onemli bence degil mi

Su yuzyilda konusulan konuya bakin arkadaslar tum faizle ev alanlari gunahkar kefesine koyabilecek kadar cesurlar eger faizle ev almak gunah veya haram degilse vebali gunahimi alanlarin boynuna olsun insallah bu kadar katiyim bende bu konuda cok uzuldum su an okurken keske bizlerinde ailesinden miras kalip hazir eve otursaydik.Konuyu iyice saptirdim galiba konu sahibide kusura bakmasin birde konu sahibinin eside pek iradeliymis ama benim esiM ikinci cocuga hic sicak bakmazken ben bi anda oldu bittiye getirdim zavallim anlamadi bile ne oldugunu

Son düzenleme:
Esiniz itemiyorsa cok zor! Cocuk yapacaksaniz ikinizinde istemesi lazim. Bir ara yol bulmaniz lazim.

evi almasina izin verseydiniz simdiye borcu yarılamıs, cocuk icin duzeni sağlamış olurdunuz.
cok hata yapmissiniz.

Benim eşim de istemiyor ısmarlama çocuk olacağını zannediyor, hatta diyırki bu yaz sonunda yaparız. Diyorum evet ha diyincr havadan bebek geliyor zaten..ama ben de zorlamıyorum artık biraz gezip tozalım keyfini çıkaralım hayatın..35 e kadar yolu var acele etme.

Allah aşkına çok konuşma rica ediyorum. Önceki yorumlara baksaydin zahmet edip zaten gorurdun başka bir arkadaş bunun açıklamasını kibar bir şekilde yapmış bende nereden okudugumu kopyaladim kendiside onun geçerli birsey olmadigiyla ilgili açıklama yaptı. Normalde sizin tarzinizda konuşan birini kendime muhattap dahi almam kusura bakmayın. Ama çok iyi bildiğim bir şey var ki faizle alınan mülk haram değildir sadece faizi vermekte gunahmis ama almak kadar büyük değil. hanim efendinin yaptığı güzel aciklamadan sonra enine boyuna araştırdım bu uslubunuzu terk etmicekseniz bir daha mesajlarimdan alıntı yapmazsaniz sevinirim. Iyi aksamlar

Önce den yazılan yorumları da okudum faiz konusunu garipseyenler olmuş haklisiniz ama bir arkadaş dedi ki "Bence günah ama alanada tabi ki birsey diyemem herkesin kendi tercihi" bence çok zarif ve dinin gerektirdiği hosgoruyu taşıyan bir açıklamaydi hoşuma gitti. Bence bizde olaya öyle bakalım. Evet bence de günah değil ev için olmaz sağlık sorunu yaşanır o yüzden çekilmek zorunda kalınır hayat bu ama bende diyorum ki ben çekerim ama günah sayıp cekmeyenede saygım sonsuz. Allah bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…