eeee ben calısamam de canım sende sana güvenip mi ev alıcak allah allahbilmiyorum eşime kalsa sürekli ev buluyor...hher bulduğunda almaya kalkisiyor ama ben istemediğim için bahane bulup vazgeciriyorum...cÇünkü biz ev alırsak çocuk sahibi olamayız...eev alırsak ben çalışmak zorundayım...ccalisincada çocuğuma bakacak hiç kimsem yok...kkreş e vvermeyi de istemiyorum... bissuru sorun...
Kredi çekip ev alırsanız zaten hiçbişeyde bereket olmaz faiz var sonuçta işin içinde haram...
Ama çocuk öyle mi o geldiğinde bereketiyle rızkıyla gelir.Ne yapıp edip eşinizi ikna etmeye bakın tavrınızı koyun.
Yaşınız geç olmadan.
geçen gün eşimi denemek için sordum. ..
şuan hamileyim desem ne yaparsın dedim. ..
şans olmuş sa olmuş dur yapacak bişey yok... bari evi almış olsakta ondan sonra olsa...ddedi bana yaaa... ben duysam hamile oldugumu sevinçten ağlarım dedin sen neler düşünüyorsun yazık yaaa dedimmm...SUSTU...
Benim kendi fikrim bu Allah açık açık belirtmiş faiz haram diye bunu ben söylemesem de Kuran da yazıyor yani tabi bu halde kredi çekmek isteyene de bişey diyemem sonuçta herkesin kendi görüşü farklıdır.gücü olmayanlar ne yapsın . kredi aracılığı ile ev sahibi olmasınlarmı? ömür boyu kiracımı kalsınlar. böyle söylemeyin lütfen
Allah akıl fikir vermiş kolaylıklar tanımış. bu zamanda biriktirerek ev almak herkesin harcı değil
Benim kendi fikrim bu Allah açık açık belirtmiş faiz haram diye bunu ben söylemesem de Kuran da yazıyor yani tabi bu halde kredi çekmek isteyene de bişey diyemem sonuçta herkesin kendi görüşü farklıdır.
Ama bence faize bulaşıp evim olacağına ömür boyu kiracı olarak kalırım daha iyi
Benim kendi fikrim bu Allah açık açık belirtmiş faiz haram diye bunu ben söylemesem de Kuran da yazıyor yani tabi bu halde kredi çekmek isteyene de bişey diyemem sonuçta herkesin kendi görüşü farklıdır.
Ama bence faize bulaşıp evim olacağına ömür boyu kiracı olarak kalırım daha iyi
Bence iyice bir araştırın. En basitinden Veda hutbesinde "faizin her türlüsü haramdır. Ayaklarımın altindadir" diyen bir peygamberin ümmeti olarak arkadasin hatırlatması yerinde olmuş. odemek de yemek de haramdır. Hükmü açık ve net. kimseyi yargilamak icin soylemiyorum. kredi çekmek herkesin kendi tercihi tabiki.Siz olayı çok yanlış anlamışsınız yalnızfaiz ödemek değil FAİZ ALMAK HARAMDIR. Kusura bakmayın kendimi tutamadım güldüm yani artık ALTTAKİ YORUMUMUDA OKURSANIZ
Bence iyice bir araştırın. En basitinden Veda hutbesinde "faizin her türlüsü haramdır. Ayaklarımın altindadir" diyen bir peygamberin ümmeti olarak arkadasin hatırlatması yerinde olmuş. odemek de yemek de haramdır. Hükmü açık ve net. kimseyi yargilamak icin soylemiyorum. kredi çekmek herkesin kendi tercihi tabiki.
genellikle erkekler baba olduklarını bebek doğduktan sonra, hatta ele avuç gelip babaya sevgi dolu tepkiler vermeye baslayinca idrak ederler, ilgi sevgi göstermeye başlarlar. Tabiki istisnalar olabilir ama benim eşim de ilk hamile olduğumu haber verdigim zaman böyle buyuk heyecan duymamisti.geçen gün eşimi denemek için sordum. ..
şuan hamileyim desem ne yaparsın dedim. ..
şans olmuş sa olmuş dur yapacak bişey yok... bari evi almış olsakta ondan sonra olsa...ddedi bana yaaa... ben duysam hamile oldugumu sevinçten ağlarım dedin sen neler düşünüyorsun yazık yaaa dedimmm...SUSTU...
Anladım. fakat o verdiğiniz yazı da birinin yorumundan ibaret. Ayeti kerime faiz hakkında değil. o yoruma göre faiz odemek de allah in örtecegi kusur olarak görülmüş. ... bu da birinin faiz hakkındaki Fetvası olabilir. hüküm ve fetva farklı şeylerBilmem ki onu zamanında bende araştırmıştım ve ALTTAKİ YORUM dediğim yazıyı buldum.Faiz almak zorunlu olmadığı için günah,fakat vermek değil.Çünkü mecbur kalınabilir.tarzında yani eğer okuduysanız o sureyide.Öyle tabide nerde bu zamanda 100 küsür bin tl nakit bulunup verilsin.Mecburen evsizlik artık o durumda.
Faizin her türlüsü haramdır.Yemekte yedirmekte biraz araştırıp okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Siz kendi işinize geldiği gibi anlamış ve yorumlamışsınız.Faiz almak haram diyorsunuz da siz o faizle kredi çekip aldığınız evde oturmayacak mısınız o ne oluyor peki ?Siz olayı çok yanlış anlamışsınız yalnızfaiz ödemek değil FAİZ ALMAK HARAMDIR. Kusura bakmayın kendimi tutamadım güldüm yani artık ALTTAKİ YORUMUMUDA OKURSANIZ
Bi de kendi kendinize yorumlamışsınız.Size konan yasaklar diyor ki bunların biri de faiz alırsanız haram verirseniz helal mi oluyomuş bu ayetten ben böyle bi anlam çıkarmadım fakat siz kendi işinize geldiği gibi yorumlamışsınız.İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin. Hiçbirşey bilmiyosanız açın internetten araştırın kredi çekmek caiz midir diye yok onu da yapamıyosanız ben size linklerini gönderirim en azından bilinçlenmiş olursunuz.İnsan hiçbir zaman faiz almak zorunda kalmaz ama faiz vermek zorunda kalabilir. Şu ayet böyle kimseler için bir müjde niteliğindedir:
“Size konan yasakların büyüklerinden kaçınırsanız kusurlarınızı örter ve sizi şerefli bir yere yerleştiririz.” (Nisâ, 4/31)
Selam arkadaşlar...
birbirini çok seven bir çift ve yıllar sonra nihayetinde evlilik. ..
Oysa evlenmeden önce toz pembe hayellerle doluydu...
evlendik 3 yıl oldu hala içimde bir sıkıntı var...eEşimle aram iyi ama hayatım da eksik olan bişeyler var...
BEBEK... eşim bunu anlayamiyor..
sürekli erteliyor.. sebebi ise EV...
ben ev almak istemediğim i defalarca anlattım ama beni algilayamiyor.. Kredi çekmek beni korkutuyor...eesimin hayali ev benim hayalimse bebek...
biraz daha bekleyelim ev alalım diye diye 30 lu yaşlara geldik..
benim yaşımda olan insanların 2 çocuğu varken benim hiç yok...
hamile haberi duydukca gözlerim doluyor içim acıyor..
sürekli soruyor insanlar nereye gitsem bi baskı var...
en son anneme söyledim eşim istemiyor bebek dedim o eve kafayı taktı dedim...aAnnem çok şaşırdı...
millet acaba bunların çocuğu olmuyormu diye düşünüyordur içinden...oo kadar çok soruyorlar ki usandim artık ne diyeceğimi şaşırıyorum... ne yapicam ben allahım çok düşünüyorum..saçlarım dökülüyor üzüntüden .eeşimi ev konusunda ikna edemiyorum...fFıkırlerinize ihtiyacım var. ..