Çok doluyum artık...iiçim acıyor...

eeee ben calısamam de canım sende sana güvenip mi ev alıcak allah allah

esinizin isi meslegi nedir peki yani kiradasınız ama aylık geliriniz nasıl en azında cocuk olsun 1 yasına falan gelsin belki sonra calısırsın illle calısman gerekiyosa

gücü olmayanlar ne yapsın . kredi aracılığı ile ev sahibi olmasınlarmı? ömür boyu kiracımı kalsınlar. böyle söylemeyin lütfen
Allah akıl fikir vermiş kolaylıklar tanımış. bu zamanda biriktirerek ev almak herkesin harcı değil

Biz de ev mi cocuk mu ikileminde kalip cocuk yaptik, ben isten ayrildim dogum izninden sonra. Biraz birikim vardi o da bitti gitti. Maddi olarak cok zorlaniyoruz. Eylulde 3.5 yasinda olacak ise baslayacagim krese verip, bundan sonra okul masrafi vs asla ev sahibi olamayiz. Bence geliriniz cok yuksek degilse once ekonomik kosullarinizi cocuga uygun hale getirin. Mumkunse evinizi alin borclarinizi bitirin sonra cocuk yapin.

şu an çalışıyormusunuz peki. ev alabilmek için 3 yıldır ne yaptınız

Benim kendi fikrim bu Allah açık açık belirtmiş faiz haram diye bunu ben söylemesem de Kuran da yazıyor yani tabi bu halde kredi çekmek isteyene de bişey diyemem sonuçta herkesin kendi görüşü farklıdır.
Ama bence faize bulaşıp evim olacağına ömür boyu kiracı olarak kalırım daha iyi

kardeşim krediyle ev aldı bende bir seneye kalmaz alacağım Allah görür halimi diye düşünüyorum bende

Kredi çekmekten niye korktuğunuzu anlamadım? Ödeyemezseniz evi alamazsınız filan olur biter yani.İkiside ertelenmesi gereken şeyler değil 1000 tl ile geçinmeye çalışmıyorsanız tabi.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız yalnız faiz ödemek değil FAİZ ALMAK HARAMDIR. Kusura bakmayın kendimi tutamadım güldüm yani artık ALTTAKİ YORUMUMUDA OKURSANIZ

Son düzenleme:
İnsan hiçbir zaman faiz almak zorunda kalmaz ama faiz vermek zorunda kalabilir. Şu ayet böyle kimseler için bir müjde niteliğindedir:

“Size konan yasakların büyüklerinden kaçınırsanız kusurlarınızı örter ve sizi şerefli bir yere yerleştiririz.” (Nisâ, 4/31)

Arkadaslar cevaplar için çok teşekkürler...
Bugün eşimle tekrar konuştum...ssonuçta ıkimizde 30 lu yaşlarda yiz dedim...
ikna oldu gibi...sşimdi sde diyorki hem ev alıp hemde çocuk yapalım ikisi birden...cçocuk olursa çocuk iznin de olduğum için maaşım ödenmeye devam edecek ama 200 veya 300 daha az... Bu arada ben yurt dışında yım..
eşim de bende çalışıyoruz 3 yıldır...

eşin sizi kredi ödemek için bebek istemiyor..ev diye takmış..ev alsanız..borç felan derken bir bakmışsın menopozdasın..sonrada geç olur..bence yaşınızda gelmiş..önce bebek daha sonra anaokuluna verir yine çalışırsınız..

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız yalnız faiz ödemek değil FAİZ ALMAK HARAMDIR. Kusura bakmayın kendimi tutamadım güldüm yani artık ALTTAKİ YORUMUMUDA OKURSANIZ
Bence iyice bir araştırın. En basitinden Veda hutbesinde "faizin her türlüsü haramdır. Ayaklarımın altindadir" diyen bir peygamberin ümmeti olarak arkadasin hatırlatması yerinde olmuş. odemek de yemek de haramdır. Hükmü açık ve net. kimseyi yargilamak icin soylemiyorum. kredi çekmek herkesin kendi tercihi tabiki.

Bilmem ki onu zamanında bende araştırmıştım ve ALTTAKİ YORUM dediğim yazıyı buldum.Faiz almak zorunlu olmadığı için günah,fakat vermek değil.Çünkü mecbur kalınabilir.tarzında yani eğer okuduysanız o sureyide.Öyle tabide nerde bu zamanda 100 küsür bin tl nakit bulunup verilsin.Mecburen evsizlik artık o durumda.

genellikle erkekler baba olduklarını bebek doğduktan sonra, hatta ele avuç gelip babaya sevgi dolu tepkiler vermeye baslayinca idrak ederler, ilgi sevgi göstermeye başlarlar. Tabiki istisnalar olabilir ama benim eşim de ilk hamile olduğumu haber verdigim zaman böyle buyuk heyecan duymamisti.
o yüzden üzülmeyin bu konuda

Anladım. fakat o verdiğiniz yazı da birinin yorumundan ibaret. Ayeti kerime faiz hakkında değil. o yoruma göre faiz odemek de allah in örtecegi kusur olarak görülmüş. ... bu da birinin faiz hakkındaki Fetvası olabilir. hüküm ve fetva farklı şeyler
demin de dediğim gibi insan ev almak isteyince mecburen bu devirde kredi çekmek zorunda kaliniyor. Bu da kişinin kendi tercihi. Mecburiyet hali derken ne anladığımız da önemli tabi...

Faizin her türlüsü haramdır.Yemekte yedirmekte biraz araştırıp okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Siz kendi işinize geldiği gibi anlamış ve yorumlamışsınız.Faiz almak haram diyorsunuz da siz o faizle kredi çekip aldığınız evde oturmayacak mısınız o ne oluyor peki ?

Bi de kendi kendinize yorumlamışsınız.Size konan yasaklar diyor ki bunların biri de faiz alırsanız haram verirseniz helal mi oluyomuş bu ayetten ben böyle bi anlam çıkarmadım fakat siz kendi işinize geldiği gibi yorumlamışsınız.İnsanları da yanlış bilgilendirmeyin. Hiçbirşey bilmiyosanız açın internetten araştırın kredi çekmek caiz midir diye yok onu da yapamıyosanız ben size linklerini gönderirim en azından bilinçlenmiş olursunuz.

ne şekilde korunuyosunuz bilmiyorum, ama eşiniz korunuyosa ben artık hapla koruncam deyin ve korunmayın :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…