Ben de akademisyenim, yaklaşık 4 yıllık evliyim. Doktora da yaptım. Benim çevremde gözlemlediğim bazen bu statü durumundan da dolayı akademisyenler görünmez bir bariyer koyabiliyorlar etrafına. Etraf tanışmaya çekinebiliyor böyle durumda. Tabii ki evlenmiş olmak için evlenmeyin, ama direkt baştan biriyle tanışırken eğitim durumu veya denklik konularını merkeze koymayın. Asla bunlar önemsizdir demiyorum. Ancak baştan kafanızda etiketleme olmasın. Belki baştan bu sebeplerle elediğiniz kişi(ler) ile frekansınız tutacak, bilemezsiniz.
Tavsiye olarak da sosyal ortamınızı genişletin. İş ile sınırlı kalmayın. Çeşitli kurslar veya spor merkezlerinde aktif olun. Ben eşimle iş yerinden tanışmadım mesela. Tamamen farklı sektörde o.
Akademide evlilikleri de şöyle gözlemledim, en azından benim fakülte için, aynı fakülte veya birim içinde çok evli olan hocaya rastlamadım. Genelde eşleri ile başka fakülteden tanışmışlar. Bu y üzden, fakülte dışındaki etkinliklere katılmaya bakın bence. Çünkü bizim fakültede de mesela hiç iki hocanın evlendiğini görmedim yıllardır. Ancak eşleri ile başka fakülteden tanışmışlar. Rektörlük etkinlikleri olur, fuarlar olur vs. Oralara katılın başka kişilerle tanışın. Sürekli hergün gördüğünüz insanların dışına çıkın.