Ben de akademisyenim, bekarım ve yaşım 38.
Daha az eğitimli veya maaşlı insanlarla görüşünce önce fazla hayranlık ve saygı ile yaklaşıyorlar. Özgüvenli, bir şeyleri dert etmeyecek gibi duruyorlar. Ne güzel beni çok sevdi heralde deyip bir umutla başlıyor ilişki. Sonra zamanla elbetteki bizim de normal bir kadın olduğumuzu görüyorlar :) sonra belki de çevreden gelen yanlış yorumlarla bir şeyleri dert edip, bir yerden kendilerini güçlü hissetmek için eziklemeye yer arıyorlar maalesef. Ya da her kadının yapacağı bir nazı yapınca bunu mesleğe/paraya atfediyorlar. Sorunlar çıkmaya başlıyor. Çevre de aa bu seni paran için seviyor gözüyle bakıyor, hatta bazıları bunu doğrudan ifade ediyor. Insan ister istemez yorumlardan etkileniyor. Yani karşılıklı olarak bu durumu dert edebiliyoruz. Mesela bizim kadın olarak çok para kazanmamız hiç önemli değil çünkü hayat müşterek ama onların ev işi yapması sıkıntı çünkü onlar erkek.
Denk erkeklere gelince, akademisyenlikte sürecin başı biraz yoğun. Çoğu erkek daha az yoğun işi olan kendine hizmet edecek kadın arıyor ve kadın akademisyenle evlenmek istemiyor.
Ayrıca erkekler, işe girdikten sonra hemen, daha erken yaşlarda evlenmek istiyor. Hem hormonlardan hem de yine ev işini yıkacak biri olsun isteğiyle. Ayrıca toplumumuzda erkekler evlense de yaşantısını istediği gibi yönlendiriyor nasıl olsa.
Kadın akademisyenler veya çalışanlar, iş hayatına alışayım, biraz iş yüküm azalsın biraz da azıcık çocuksuz çoluksuz kendi isteğimce zamanımı geçireyim deyip evliliği daha geç yaşta uygun buluyor. Derken zaman geçiyor. Çünkü bir kadına en çok talip işe girdiği ilk üç yıl oluyor diye görüyorum. Dur daha erken diyenler evliliğe istekli ve uygun başta belirttiğim o erkek grubunu kaçırıyor.
Kariyerli erkekler genelde oldukça güzel, işi olsa da ev işini neredeyse tamamen üstlenecek, sözünü geçirecek birini arıyor. Dolayısıyla kariyer derdi olan, bir şeylere kafasını yormuş (Yanlış anlaşılmasın bir şeyler okuyan, kendini geliştiren, bir çok konuda fikir yürütebilen, tartışmalarda kolay susturamadığı kişiler sadece akademisyenler demek istemiyorum. Ama onlar erkeklerce direk bu kategoriye sokuluyor.) kadınları istemiyor. Yani kısaca kadın akademisyenler kocasına, evine, çocuğuna az zaman/çaba gösterme ihtimali yüksek başka bir deyişle kadınlık yönü eksik olarak görülüyor.
Peki herkes bekar mı değil bazı kadın akademisyenleri Allah iyilerle karşılaştırıyor :)