- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
ortada degilsin. esin hala senin yaninda. sadece senin bekledigin tipte degil.Ailesi esime dunyanin borcunu yukledi kandirdi kredi cektirdiler esim yeminler etti birdaha konusmam etmem diye cunku ailesi cok iyi oynadi borc yuzunden surekli tayin istedi ben perisan oldum sonra bi baktim ailesi oldu hepsi yine benayni kaldim ortada.
Canim ateş düştüğü yeri yakar. Bunu asla unutma.
Ayni evrelerden bende gecdim. Babam ve annem. İkiside cok genc göçüdüler. Annem akciger kanseriydi.
Kimse yanimda olmadi. Biz iki kardeş yaşadık acimizi caresizligimizi.
Simdi 7 sene sonra bende anliyorum bazi şeyleri. Senin kardeşlerinden başka KIMSE seni anlamaz. Hastaneye gelen bile... seninle ağlayan bile o ortamdan cikdikdan sonra füşür füşür kebap yemeye gider. Senin agzindan lokma gecmez ama milletin gecer. Senin icin yanar onlar düğünde pitik atar. Bunlar normal. İnan bana. Bende yaşadım. Ozamanlar girtlaklayasim gelirdi. Benim gencecik annem can savaşı verirken millet dışarda seda sayan showunu konuşuyor diye....
Neyse... sabir et kuzum. Allaha dua et. Kimseyide takma. Birak kimse yaninda olmasin. Gün gelir kervan döner. Hepimiz anamizi babamizi kayip edecegiz. Bu hissi tatmayan seni anlamaz.
Babana acil şifalar diliyorum. Lütfen bu günlerde sirf babani ve kendi aileni düşün. Lütfen. Afedersin miktir et kocani. Derdin kocan olmasin.
Rabbim mekanlarini cennet eylesin benim halimi cok iyi anlarsiniz ayni evrelerden bende geciyorum milleti cok, iyi tanidim bizim agzimizdan bosey gecmezken millet mangaldaydi Allah gorsun herkesi onlarda ayri bi konu zaten cok uzuldum sizin adinizada Bu hastaligi Rabbim dusmanjma vermesin cok caresiz cok zor bi hastalik bizi bitirdi zatenCanim ateş düştüğü yeri yakar. Bunu asla unutma.
Ayni evrelerden bende gecdim. Babam ve annem. İkiside cok genc göçüdüler. Annem akciger kanseriydi.
Kimse yanimda olmadi. Biz iki kardeş yaşadık acimizi caresizligimizi.
Simdi 7 sene sonra bende anliyorum bazi şeyleri. Senin kardeşlerinden başka KIMSE seni anlamaz. Hastaneye gelen bile... seninle ağlayan bile o ortamdan cikdikdan sonra füşür füşür kebap yemeye gider. Senin agzindan lokma gecmez ama milletin gecer. Senin icin yanar onlar düğünde pitik atar. Bunlar normal. İnan bana. Bende yaşadım. Ozamanlar girtlaklayasim gelirdi. Benim gencecik annem can savaşı verirken millet dışarda seda sayan showunu konuşuyor diye....
Neyse... sabir et kuzum. Allaha dua et. Kimseyide takma. Birak kimse yaninda olmasin. Gün gelir kervan döner. Hepimiz anamizi babamizi kayip edecegiz. Bu hissi tatmayan seni anlamaz.
Babana acil şifalar diliyorum. Lütfen bu günlerde sirf babani ve kendi aileni düşün. Lütfen. Afedersin miktir et kocani. Derdin kocan olmasin.
Evet neyi dusunecegimi bilmiyorum artik diyorjm bu adama bana boyle boyle yaptiydi diye gecmisi aciyorum bazen cunku cok bitkinim cunku 3 bucuk yildir cekmedigim kalmadi ailesi bi taraftan ayirma derdine dustu bi taraftan esimin destek olmayisi hic bi konuda off o kadar cok bunalimdayimki anlatamiyorum icimdekileri..ortada degilsin. esin hala senin yaninda. sadece senin bekledigin tipte degil.
lutfen su anda cok acilisin. ve kendini yalnuz hissediyorsun ve esini degerlendirirken eskileride dusunup "kotu adam " diyor gibisin. eger evin akilli dirayetli guclu insani sensen, bunu degistirecek olanida sensin..
Her zaman konusuyorum haklisin.diyor bundan sonra oyle olmuycam her sey daha guzel olacak diyo ama yine hersey aynisi oluyor..konu sahibi sunu yazayim.esinin yaptigini desteklemiyorum..bu mumkun degil.
yapmak istedigim bu tur bir dusunce icinde olabilecegini de size fark ettirmek.
destek istiyorssiniz arayip sormasi vs. bunu daha degisik bir yol, soylem bulup tekrar konusun
eh tamam kacior. konusma oldugun da da seni kirmamak icin taman dior. soylem degistir. az ve oz net bir sekilde beklentili soyle.Her zaman konusuyorum haklisin.diyor bundan sonra oyle olmuycam her sey daha guzel olacak diyo ama yine hersey aynisi oluyor..
Vallahi yapmadigim soylem tarzi kalmadi ama yok yok yok sanki beni huc duymuyo daha nasil duyurabilirim kendimi..eh tamam kacior. konusma oldugun da da seni kirmamak icin taman dior. soylem degistir. az ve oz net bir sekilde beklentili soyle.
Bende onu bekledim hep bi kerecikte olsaara sor nasilsin deben en az 3 ay kanser hastanesini bekledim, elin memleketlerinde sen bebim bu gunde yanimda olmayacaksin da ne zaman olcaksin yaya diyorum susmayi tercih ediyor, kendi ailesine gelince kiyamet kopar.Allah şifa versin babanıza size de sabır versin.
Erkekler biraz odun oluyorlar böyle şeylerde galiba ama tabi ki ben sizi haklı buldum en azından nasıl diye sorabilir ya da birkaç dakika babanızla konuşabilir.
Siz onun ailesine böyle bir şey yapsanız kıyamet kopardı ama.
Çok haklısın gerçekten bu durumda ne olur ne yapılabilir bilmiyorum konuşmussun olmamış,boşanmak için de bir sebep değil ama sinir bozucu bir durum var ortada.Bende onu bekledim hep bi kerecikte olsaara sor nasilsin deben en az 3 ay kanser hastanesini bekledim, elin memleketlerinde sen bebim bu gunde yanimda olmayacaksin da ne zaman olcaksin yaya diyorum susmayi tercih ediyor, kendi ailesine gelince kiyamet kopar.
kıyaslama yapmadan konuş.Bende onu bekledim hep bi kerecikte olsaara sor nasilsin deben en az 3 ay kanser hastanesini bekledim, elin memleketlerinde sen bebim bu gunde yanimda olmayacaksin da ne zaman olcaksin yaya diyorum susmayi tercih ediyor, kendi ailesine gelince kiyamet kopar.
Esmin bu zamana kadar en ufak bir hatasini gormedim gercekten severek evlendik ama evlendikten sonra degisti ve ben ariyorum cok bunalimdayim kinus benle diyorum isim var ya da uykum var diyip kapatiyordu sonra bidaha aramiyordum zaten soylediginiz gibi sinirimi bozuyor iste sinirden catliyorum bu adam neden boyle diye bide cok mahrum bi yerde yasiyoruz insan yok yasadigimiz yerde bunaliyorum iste derdimi anlatamiyorum kimseye o yuzden buraya yazmak istedim..Çok haklısın gerçekten bu durumda ne olur ne yapılabilir bilmiyorum konuşmussun olmamış,boşanmak için de bir sebep değil ama sinir bozucu bir durum var ortada.
Allah kimseye göstermesin ama onun da ailesinin başına bir şey gelince anlar ancak sizi bir dakika aranmak ne kadar önemli.
Bende bunu anlatmaya calisiyorum iste ben onun her aninda yaninda oldum babamin tedavisi uzak bi sehirde oldu sehirler arasi mekik dokuduk esim sadece isinde gucundeydi ya para istemedim maddi bisey istemedim sedece maneviyat bekledim cok mu zordu bir kere aramak bende es diyemiyorum guvenemiyorum iste..karısının en zor zamanlarında yanında olmayan kişiye EŞ denmez.Allahtan ümit kesilmez babanıza acil şifalar.
Allah yardimcim olsunArkadaslar 3.5 sene icinde cekmedigim kalmadi basta esimin ailesinden cektim yalanlariyla dolanlariyla cok yiprandim
her seye bir sekilde sabrediyordum ta..ki babamin hastaligina kadar ya adam kanser ya son evresi heryerini kitle sarmis cocugum deseniz olmuyor o da beni dusunuyor cocugu olmuyo diye o da bana yaniyor babam da diyo kizim sen cok cektin bana bisey olsa siz ne yapacaksiniz diye inanin gozumun yasi dinmiyor cok caresizim cookk..
Ben esim icin neler yaptim nelerden vazgectim sagligimdan oldum bende hastayim ama babamin derdinin yaninda derdimi unuttum esim benim hic kotu zamanimda yanimda olmadi olmuyor bana kim destek olacak benim halimi en iyi esim biliyor ama yok o kadar doluyumki sizlerden destek ariyorum kendime..
Beni hic bi zaman savunmadi arkamda durmadi ailesine karsi akarabalarina karsi ezdirdi hep beni hep sabrettim hep diyorum ya babamin hastaliginda hic aramadi sormadi konusmadi benimle neden ya neden ben zaten amelyatliyim benimde kistlerim var surekli stresten buyuyor ayrica cocukta olmuyor ben kendimin acisini yasayamadan babam eklendi acima bu adam hadi babami dusunmuyosa beni de mi dusunmedi tup bebek tedavisini kaldiramadim bile karnimda igne izleri gecmedi niye dusunemiyo bu adam bunlari benim cektigim acilara herseye sahit oldu beni demi dusunmedi yoruldum vallahi yoruldum ne yapcagimi sasirdim kime ne diycem sasirdim herseye susan esten biktim artik hic yas yasamamis gibiyim ..
Çok zor bir süreç yasamissiniz çift olarak .bebek tedavisi hiç kolay değil ,yipranmalar normal ..Üstüne sağlık sorunu ve ameliyatlar. .esin bocalama döneminden geçiyor ,belki şuan kendisine bile faydası yok .ikinizinde psikolojik tedavi ve çift terapisi almanızı öneririm .yaşadıklarınız çok zor .babana da Allah sağlık versin inşallah .kanser kolay tedavisi olan bir hastalık değil , süreç uzun ve yıpratıcı. Benim babam da kanser , grade 4 ..Allah hepimizin babasını bağışlasın, yanımızdan almasın insallahMrb arkadaslar derdimi burdan baska anlatacak yer bulamadim ): konuya nerden baslayacagimi da bilmiyorum.esimle severek evlendik 3 bucuk yillk evliyim evlendigim gunden beri esimin ailesinden cok cektim zerre kadar haklari yok ustumuzde ama hep ugrastilar..
Memurdum evlendikten sonra cok buyuk saglik sorunlari yasadim ameliyatlar gecirdim calisacak durumda olamadigim icin calismama izin verilmedi calisamadim..
Tam iyilestim dedim cocugumuzun olmayacagini tup bebekle bile cok zor olacagini ogrendim tekrar yikildim arabamizi sattik herseyimizi sattik tup bebek tedavisi gormeye basladim yasamayan anlamaz halimi cok zor gunlerdi o da olmadi tutunmadilar o da olmadi..
Kendimi toparlayamadan canim cigerim babamin akciger kanseri oldugunu ogrendim son evrede oldugunu ogrendim ve orda tamamen yikildim iste 46 yasinda babam 3 tane kucuk kardesim var daha ): onkolojinin kapisinda gecti ,3 ayim derdime dert bulamazken dert ekleniyordu..
Esim ilk zamanlar o kadar ilgili bir estiki bu yuzden evlenmistim ama sonralari cok degisti beni terslemeye basladi sozlerini tutmamaya basladi..Ben memleketteyken hastane kapilarini beklerken esim beni hic aramadi sormadi babamin her yerini kitleler sarmisti benim canimdan can gidiyordu hastanede sakinlesturicilerle duruyodum ama diyorum ya esim benim hic yanimda olmadi sabrettim hep evime geldigim gunden beri hep tarisiyorum benim Babam ona hep destek olmustu hic iyilik bilmedi nuye benim yanimda olmadin diyorum dusunemedim diyor boyle bi cevap olabilirmi ya agzindan cikanlari kulagi duymuyor sen bunlari yaptin diyince abartiyorsun diyo , o kadar kavga ediyorum hic neden kavga ediyorsun demiyor, hic biseyin aciklamasini yapmiyor, ailesi yapmadigini birakmadi onlardan kiymetli kimse olmadi yinede,
Kaldiramiyorum artik hic biseyi kaldiramiyorum cok buyuk askla sevgiyle evlenmistik ne oldu bize diyorum hep..O kadar aci cektim ama bsbamin hastaliginda hic aramamasi kadar bisey bitirmedi beni esim cok degisti en ufak bi tartismada seni cok seviyorum abartiyorsun diyor sizce neyi abartiyorum kanser hastasi son evresini yassyan bi babanin kiziyim her gun agliyorum hergun boyle zamanda bile gozumun yasini dokturuyor ..Ayrilmayida dusunmedim degil ama babam icin sabrediyorum babam kaldiramaz diye sabrediyorum suan 24 yasindayim ama evlendigim gunden beri yas yasayamadim cok bunalimdayim derdimi anlatamiyorum kimseye esim hic bi zaman destek olmuyor sonrada pisman oluyor is isten gectikten sonra pisman olsa ne fayda ayrilirim diyorum onu bile ciddiye almiyor bittim tukendim ben gencligim gitti hayallerim gitti simdi ben ne yapiyim suan bile cok kotuyum insaallah anlatabilmisimdir en buyuk sorunum esim hic bi kotu gunumde yanimda olmuyor ,derdimi sormuyor,tartissak aciklama yapmiyor,sen bana boyle biyle niye yaptin dedigimde dudunemedim diye kestirip atiyor beni terslemeleri de artti aurekli seni cok seviyorum diyor boyle sevgi asla olmaz inanmiyorum guvenmiyorum sabredemiyorum artik ben ne yapcam kafayi yedim iyice canim cok yaniyor daha neler neler...
Amin insaallah kolumuz kanadimiz kirildi sanki babamda cok degisti cocuk gibi oldu surekli aglar oldu bir tane kil tuy kalmadi elinde yuzunde kemoterapiler bitirdi babami eski fotografina bile bakamaz oldum bu hastalik ailece bitiryorÇok zor bir süreç yasamissiniz çift olarak .bebek tedavisi hiç kolay değil ,yipranmalar normal ..Üstüne sağlık sorunu ve ameliyatlar. .esin bocalama döneminden geçiyor ,belki şuan kendisine bile faydası yok .ikinizinde psikolojik tedavi ve çift terapisi almanızı öneririm .yaşadıklarınız çok zor .babana da Allah sağlık versin inşallah .kanser kolay tedavisi olan bir hastalık değil , süreç uzun ve yıpratıcı. Benim babam da kanser , grade 4 ..Allah hepimizin babasını bağışlasın, yanımızdan almasın insallah
amin cok guzel ifade etmissiniz iste farkinda degil ben eridim bittim gormuyor sadece haklisin diyo ama bisey yapmiyor yine
Haklisiniz arsizlasiyor olabilir ama hic bi konuda destek olmuyorki merak etmiyor hic bi seyi birde bi konuyla ilgili tartistigimiz zaman da hic konusmuyor bu seferde ben inat yapiyorum isteÖncelikle geçmiş olsun, kanser zor bir imtihan, biz 9 yıl yaşadık
Ancak şu var ki , eşinden senin kadar üzülmesini, içinin yanmasını bekleme
Baban ne kadar iyi olursa olsun eşin için eldir, tabi ki üzülür ama bu duyguları senin kadar yoğun yaşamasını bekleme
Yaşın çok genç, evliliğin yeni, gereksiz yüklenme eşine, bu şekilde konuştukça arsız edersin
Bir de insanların yapısı konusu var, kaldıramıyor olabilir, dayanamıyor olabilir bunu itiraf etmek erkekler için zordur. Kendimden örnek vereyim tanımadığım hastaların bile altını temizlemekten çekinmeyen ben, annemden sonra yani 7 yıldır Cerrahpaşa'nın sokağından bile geçmedim. Orada yatan birini duyduğumda yok sayıyorum, gücüm yok yanından bile geçmeye. Yolda, otobüste, çevremde kemoterapi alan birini gördüğümde dizlerimin bağı çözülüyor geçmiş olsun bile diyemiyorum, eşinin de böyle hisleri olabilir.
Üzerine gittikçe inatlaşıyor da olabilir, herkesin olaylar karşısındaki tutumu farklıdır, zaten zor bir dönemdesin bir de eşinle zıtlaşarak daha çok yorma kendini derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?