- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.790
iyigeceler , arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce annelerini kaybetmiş 5 yavru kedi buldum.eve aldım biberonla besledim. o zaman veteriner 15 günlük demişti. Şuan yaklaşık 4 aylık oldular.
Fakat içlerinden birisİ bulduğum günden beri ağzını asla açmıyordu. Biberonu alamıyordu. Zorla damla damla içirdim bir şekilde. Ve veteriner hepsinin sağlık durumu iyi demişti güya.
Herneyse , normal mamaya geçtiğimde bu bahsettiğim yavrunun çenesinin kilitli olduğunu farkettim. Özel bir kliniğe götürdüm doğuştan anomali dediler. Hayvan yemek istiyordu fakat yiyemedikçe çıldırıyordu açlıktan. Bir şekilde bebek mamalarıyla sadece sıvı besleyerek 3 ayı tamamlattım. Ancak artık bebek maması istemiyordu ve zaten sürekli onu içmekten ishal olmuştu. Hiç büyümedi neredeyse. Şuan diğer 4 kardeşi onun annesi gibi duruyor yanında .
1 ay kadar önce veterinerlik fakültesine götürdüm ve anestezi altında kırarak çenesini açtılar. Eve gelir gelmez mamaya saldırdı yavrum. O kadar mutlu olmuştum ki anlatamam.
Fakat bu operasyondan bir süre sonra tekrar kapandı çenesi ve ağzını açamaz oldu. Su dahi içemedi. Ve ben dün yine fakülteye götürdüm. Yavruma yine aynı işlem yapıldı. Operasyondan çıkınca üşümesin diye sepetinden çıkarmadan eve getirdim. Zaten tam ayılmamıştı. Ayıldıktan sonra püre halinde yaş mama verdim fakat ne yazık ki en ufak değişiklik yoktu hala ağzını açamıyordu. Hiçbirşey yiyemedi. Evde de yalnızdım, iyice halsizleşti açlıktan ve gece serum taktırmak için eve yakın bir kliniğe götürdüm. Yarın çıkaracağım klinikten.
Arkadaşlar ben ne yapacağım. İçim yanıyor onun o haline . Bugün kliniğe uğradım yavrum görünce beni nasıl çıkmaya çalıştı kafesten .bu durumun düzelme şansı yok mu? Ne yapabilirim , hayatımda bu kadar çaresiz kaldığımı hatırlamıyorum. Şuan kendi hayatımda çok güzel olaylar var ne zamandır uğraşıp beklediğim fakat ben kafayı yemek üzereyim ,benzer durum yaşayan var mı
Ve işin en kötü yanı Türkiye'de maalesef veterinerler adeta hayvan düşmanı . Güvenilir hiçbir yer yok. Tek dertleri para para para
Merhaba cok zor bir durum. Benim arkadasim da beslemisti ama bildigm kadariyla onlarin ozel mamalari var siringa yardimiyla da verebilirsiniz. Evet turkiyede malesef ki guvenilir bir tane veteriner yok hepsi para tuzagi. Kopegim kanli ishal olmuştu babamin arkadasi veterinerdi ona goturdum 40 liralik bir hap vermisti hemen gecti kanli ishali. 2 kopegimde kanli ishal oldu babamin arkadasinin tayini cikti diye baska veterinere goturdum serumundan tut biton gereksiz sey yapti 250 lira odedim kopegim felc gecirdi gozlerimin onunde can cekisti. Tekrar o vete goturdum bir igne yapti ve kopegim öldü birde 50 lira para istedi ben aglarken hic unutmuyorum onu.
Fakulteye goturdugunuz iyi olmuş da orasi da parali degilmi ? Merakimdan soruyorum sadece...
Insallah en kisa surede duzelir malesef kediler hakkinda bilgim yok ama hayvanseverliginizi kutluyorum boyle insanlar cok az