- 13 Mayıs 2020
- 1.051
- 4.356
Cok teşekkür ederim yazdıklarıniz biraz olsun bir şey anlatır umarım ..Çok yazılmış, küçük bir kısmını okuyabildim. Sonra vazgeçtim. Çünkü insanlar asla sahip olmadıkları hayatlar hakkında boş atıp tutmak konusunda genelde ustalardır. Çocuğu olmayan çocuk terbiyesi konusunda kendisini usta sanır. Hayatında bir defa hastaneye giren doktorların hayatını ohhh keyfe bak bi de beş karış surat der. O yğzden size söylenen bir kaç yorumu görünce çok da okumaya değer görmedim. Benim de evde 11 kedim var. Senelerce barınak gönüllüsü olarak çalıştım. Barınağa gelip eöntgen olmadığı için bacakları kırık hakde sabaha kadar inleyen kedi, köpek görmüşler mi, o çaresizliği bir sn çekmişler mi acaba? Tecavüze uğrayan hamile bir golden can çekişe çekişe öldü kucağımda bundan 10 sene önce. Şimdi “çocuklara tecavüz ediyorlar” diye şaşıran bir zihniyet var. Adam evindeki köpekle başlayıp ilerletiyor işte. Adli tıp raporları da aynısınj söylüyor ama herkesin derdi evdeki kedi, köpek sayısı. Bu evlerde neden bu kadar kedi var demezler. Çünkü hayatı sokakta görüp, iyilik yapar gibi elindeki 2 tane bisküviyi kediye verince tüm günahları affoluyor sanan insanlarla çevriliyiz. Yüzlerce kediyi ve köpeği sahiplendirdim. Bu 11 tanenin tamamı hasta,kör, tek bacaklı. İsteyen olmadı hiç. Barınakları beş yıldızlı sananlara söylüyorum: bir kör kedinin bir barınakta yaşam süresi 1 sene bile değil. Sağlık sorunu olmayan bir kedinin bizim ülkemizde sokakta yaşama süresi ortalama 2-3 sene. O da şanslıysa. Marmaris’te yaşıyorum. Yangınlarda kurtarıp kliniklerde tedavisini yaptırdığımız yüzlerce hayvan oldu. Çoğu insan artık yangınları hayırlamıyor bile ama mesela Bir tanesinin tedavisi yeni bitti daha. Patileri hala hassas. Ne yapacaktık bu çocuğu? Aldım eve getirdim. O kadar ilan açıldı. Bir Allah’ın kulu da geçici bakayım demedi. Ancak atar tutarlar, vah vah tüh tüh derler. Ha ama eve o kadar hayvan alıyorsan bazı şeyler var dikkat etmek gereken. 1- kesinlikle iyi mama vermek, orta standart mama koku yapar dışkıda ve deride. 2- temizliklerini, tüylerini düzenli bakımdan geçirmek 3- kum kapları konusu. 11 kedi- 4 kum kabı var çeşitli odalarda ve kapalı balkonda. Her gün temizleyip, temizlik sonrası içine bir avuç karbonat serpiyorum. Ertesi güne kadar kötü kokmasını engeller. Veya pet love markasının beyaz sabun spreyi var. O da kuma kullanılıyor. Kokuyu engeller. Kum kaplarını ayda 1 sirkeyle yıkıyorum. 4- bulundukları tüm ortamı her gün süpürmek şart. Kıl tüy vs. Bu yüzden dyson v8 animal plus kablosuz kullanıyorum. Tavsiye ederim. Ve 2 güne bir mutlaka evi süpürme sonrası viledalarım. Suya evcil hayvanlı evlere özel üretilen enzimli yüzey temizleyici kullanıyorum. Koku vs bırakmıyor. 5- hava nemlendirici ve temizleyici var evde tüm odalarda. İçine çeşit çeşit koku da eklenebiliyor. Evi onunla kokulndırıyorum. Bir Allah’ın kulu da demedi bugüne dek apartmandan bu evde koku var, vs vs. Hatta ya biz bir kediyle başedemiyoruz, bu ev nasıl böyle temiz, nasıl böyle oluyor diyen komşum var. Evde şu kadar kedi olmazcılara ne? Ev benim. İyi baktıktan, hasta etmedikten sonra kime ne? Bunu söyleyenlerin çoğundan bin kat temiz benim evim. Bi ucundan tutmayan, olayı yaşamayan da bi dursun artık lütfen. İlla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasın artık.
Benim hayvanlarla yaptığım empatinin sosyo ekonomik düzeyi ,eğitim düzeyi yüksek insanlar tarafından bile bazı zamanlarda yahu sen tüm hayvanları kurtaramazsin ,kendi hayatına bak , hadi bunu kurtardin ya diğeri , yok onların doğalarina aykırı, hayır efendim onlar sokakta da yaşar sen hazıra alıştıriyorsun manipülasyonlarina zaman zaman geliyordu .
Ancak daha önce kimse psikolojik olarak hasta olduğum için , efendime söyleyeyim biseylerin eksikliğini hayvanlarla kapattığımi söyleyecek kadar hadsizlesmemisti.
Muhtemelen klavyede olduğu için bu kadar cüretkar davranıyorlar .
Her neyse .
Sizi kutluyorum ben barınakta yapamazsın mesela çünkü o zaman rahatsızlanabilirdim kendimi tanıyorum ,çok fazla icsellestirip dış dünyadan kopabilirdim çok ağır vakalarda .
Ben dayanabildigim ölçülerdeki hayvanlara yardim ettim ,annelik ettim şimdiye kadar.
Bir tane kediyi köyde tüfekle vurmuşlar felç kaldı ,veterinerin yönlendirmesi ile ötenazi yapmak zorunda kaldık ben onun üzüntüsünü haftalarca atamadım üzerimden.
Acaba ötenazi olmasaydı yaşar miydi hala bu düşüncelerle boğuluyorum
Dediklerinizi yapıyorum .
15 kediye 7 tuvaletimiz var,hillsle besleniyorlar .
Düzenli aşıları ve takipleri yapılıyor
Dyson supurgemiz de var
Kumları da her gün temizleniyor aksatılmadan
Gerçekten aksi halde hayat bizim için de zor olurdu .
Çalıştığım için bir şirketle konuştum temizlik için ekstra destek alacagim .
Ve kedilerimi tabii ki bırakmayacağım .