Çok çaresiz kaldım lütfen benzer durumu yaşayan , bilgisi olanlar ( yavru kedim)

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.698
iyigeceler , arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce annelerini kaybetmiş 5 yavru kedi buldum.eve aldım biberonla besledim. o zaman veteriner 15 günlük demişti. Şuan yaklaşık 4 aylık oldular.
Fakat içlerinden birisİ bulduğum günden beri ağzını asla açmıyordu. Biberonu alamıyordu. Zorla damla damla içirdim bir şekilde. Ve veteriner hepsinin sağlık durumu iyi demişti güya.
Herneyse , normal mamaya geçtiğimde bu bahsettiğim yavrunun çenesinin kilitli olduğunu farkettim. Özel bir kliniğe götürdüm doğuştan anomali dediler. Hayvan yemek istiyordu fakat yiyemedikçe çıldırıyordu açlıktan. Bir şekilde bebek mamalarıyla sadece sıvı besleyerek 3 ayı tamamlattım. Ancak artık bebek maması istemiyordu ve zaten sürekli onu içmekten ishal olmuştu. Hiç büyümedi neredeyse. Şuan diğer 4 kardeşi onun annesi gibi duruyor yanında .
1 ay kadar önce veterinerlik fakültesine götürdüm ve anestezi altında kırarak çenesini açtılar. Eve gelir gelmez mamaya saldırdı yavrum. O kadar mutlu olmuştum ki anlatamam.
Fakat bu operasyondan bir süre sonra tekrar kapandı çenesi ve ağzını açamaz oldu. Su dahi içemedi. Ve ben dün yine fakülteye götürdüm. Yavruma yine aynı işlem yapıldı. Operasyondan çıkınca üşümesin diye sepetinden çıkarmadan eve getirdim. Zaten tam ayılmamıştı. Ayıldıktan sonra püre halinde yaş mama verdim fakat ne yazık ki en ufak değişiklik yoktu hala ağzını açamıyordu. Hiçbirşey yiyemedi. Evde de yalnızdım, iyice halsizleşti açlıktan ve gece serum taktırmak için eve yakın bir kliniğe götürdüm. Yarın çıkaracağım klinikten.
Arkadaşlar ben ne yapacağım. İçim yanıyor onun o haline . Bugün kliniğe uğradım yavrum görünce beni nasıl çıkmaya çalıştı kafesten .bu durumun düzelme şansı yok mu? Ne yapabilirim , hayatımda bu kadar çaresiz kaldığımı hatırlamıyorum. Şuan kendi hayatımda çok güzel olaylar var ne zamandır uğraşıp beklediğim fakat ben kafayı yemek üzereyim ,benzer durum yaşayan var mı
Ve işin en kötü yanı Türkiye'de maalesef veterinerler adeta hayvan düşmanı . Güvenilir hiçbir yer yok. Tek dertleri para para para

yaa kıyamam çok üzüldüm ama iyi veterinerler de var. Hayvanlarla ilgili forumlar var. oralara baksanız, hatta ben bakayım hemen.

Bence götürülecek en güvenilir yere götürmüşsünüz fakülteye.. biraz topatlayınca tekrar götürün başka bir çare yöntem bulsunlar

Yok konuyla alakalı hiçbir şey bulamadım. Tekrarlamasıyla ilgili ne söylediler size? umarım bir çare bulursunuz:KK43:

Gerçekten çok üzülüyorum artık eşim ailem falan tepki göstermeye başladı elimde değil, tamamen yalnız bırakıldım bu konuda . Bana diyorlar ki insanlar ölüyor ne yapalım yani. Benim gözümde bir farkı yok ki onun insandan , hatta daha çok üzülüyorum derdini anlatamadığı için ve muhtaç olduğu için:KK43:

Ben de veterinerlik fakültesi hastanesine götürürdüm.. İmkan varsa çevre illerdeki daha iyi bir üniversiteninkine.

Sizin gibi insanlar iyi ki var!

Yok konuyla alakalı hiçbir şey bulamadım. Tekrarlamasıyla ilgili ne söylediler size? umarım bir çare bulursunuz:KK43:
Fakültedekiler de ilgisiz , yani hiçbir açıklama yapmıyorlar. Sadece dün doktor haftaya tekrar getirin gidişata göre başka birşey Denicez dedi ama bence umutsuzdu.
Şuan kedimin kaldığı özel klinikteki doktor da diyor ki kedi biraz büyümeden tekrar operasyon yapılamaz diyor.
Ben derdimi anlatamıyorum hiçbirine hayvan zaten beslenemediği için büyütemiyor ki nasıl küçük ve zayıf sanki 3-4 haftalık kedi gibi kaldı. Halbuki 4 aylık :KK43:ayrıca üst üste bünyesi o kadar zayıf hayvana operasyon yapılır mı çok yanlış. Nasıl kaldırsın bünyesi. Yani mesela bugün kliniğe gittim serum takılı değildi. Neymiş enjektörle beslemişler. Hiç inanmıyorum. O yüzden yarın çıkaracağım. Asla paradan kaçmıyorum kaçmam da fakat ben sırf serum alsın diye götürdüm ücreti de peşin ödedim ama bugün gittiğimde serum takılı değildi

ayyy kıyamam gecmıs olsun veterınerler konusunda cok hsklısınız hepsı soyguncu gıbı valla elını veren kolunu kaptırıyr hangı ıldesınız acaba ankaradaysanız cok ıyı bı veterıner tavsıye edebılırım :KK43: Allah sıfa versın hıc byle bı hastalık duymadım mantıken cenenın kırılması, ıkı defa kırılması sacma geldı ne yanı kenıklerı taslasıp kaynıyor mu da kırıyorlar ancak aklıma ılk operasynda ıltıhap tplamıs olması durumu geldı ıllakı bı hal caresı vardır veterınerınızı mutlaka degıstırın sonucta onun hatası olan bır durum varsa ortpas etmek ısteyecektır yıne tekrarlıyrum ıkı defa cene kemıgı kırılması hıc mantıklı gelmedı bana :KK43:

Şimdi arayıp serum alıyor mu diye sorsam mı acaba ya yarın büyük ihtimal tartışacağım zaten ama şuan kediye kötü davranırlar diye tepki veremedim

ayyy kıyamam gecmıs olsun veterınerler konusunda cok hsklısınız hepsı soyguncu gıbı valla elını veren kolunu kaptırıyr hangı ıldesınız acaba ankaradaysanız cok ıyı bı veterıner tavsıye edebılırım :KK43: Allah sıfa versın hıc byle bı hastalık duymadım mantıken cenenın kırılması, ıkı defa kırılması sacma geldı ne yanı kenıklerı taslasıp kaynıyor mu da kırıyorlar ancak aklıma ılk operasynda ıltıhap tplamıs olması durumu geldı ıllakı bı hal caresı vardır veterınerınızı mutlaka degıstırın sonucta onun hatası olan bır durum varsa ortpas etmek ısteyecektır yıne tekrarlıyrum ıkı defa cene kemıgı kırılması hıc mantıklı gelmedı bana :KK43:
Evet ankaradayım ama İnan'ın yok insan gibi veteriner . Serum alsın diye götürdüm bugün gittim takılı değil , şimdi arayacağım. Şuan başkent hayvan hastanesinde

Çok iyi anlıyorum hüznünü.
Ama tek çare ötenizi.
Zaten aynı özel kliniğe gidiyorsan devamlı, teklif edecekler.
Ankara kedi hastanesine mail yaz, durumu anlat
Op epikrizini gönder, belki akademik vaka olarak alırlar

Evet ankaradayım ama İnan'ın yok insan gibi veteriner . Serum alsın diye götürdüm bugün gittim takılı değil , şimdi arayacağım. Şuan başkent hayvan hastanesinde

benımde kedım var erkek bı suru veterıner gezdık ınanın sımdıye kadar cogu kedının cınsıyetını bıle bılemedı bes aylık kedının cınsıyetını bılemeyen dktrlar var... korusev veterınerlık levent beyı bır cok arkadasımız over kendısıne gtmek nasıp olmadı sukur rutın asılarımızdan baska derdımız yok bı arayın konusun lutfen, bırde eylul pet veterınerlık var derya hanım ılgılı bı hekımdır ama ılk oncelıgınız korusev olsun bence, ınsallah bır hal caresı bulunur

Koru seve bu gün gittim Ayrancıda. Hatta oradan a/d mama aldım. Dedim ki size getirsem birkaç gün enjektörlü bu mamayı verebilir misiniz, çünkü ağzına dokunduğum anda çok acı çekiyor ben veremiyorum, yoğunluktan dolayı yapamayız dediler

offf çok üzüldüm :KK43:
böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum...
yıllar önce çenesinden ağır darbe almış bir yavru sahiplendirmiştik, sizinkinin aksine o da çenesini tam kapatamıyor, dili hep dışarda, kuru mama yıyemiyor, yaş mama, püre ya da ıslatılıp ezilmiş kuru mamayla besleniyor, sahibi foto paylaşıyor dili hep dışarda, ama sağlığı iyi, 4-5 yaşında olması lazım yanılmıyorsam.
ama sizinki tamamen farklı bir durum, elinizden geleni de yapıyorsunuz, umarım bilgisi olan arkadaşlar yazar.
bir de sosyal medya hesaplarındaki kedi gruplarına danışın isterseniz, veteriner arkadaşlar destek olurlar (kedi manyakları, çok kalabalık ve bolca veteriner üyesi var)
umarım iyileşir yavrucak...

Az önce aradım şuan serum alıyor mu dedim. Hayır dedi sadece nöbetçi doktor vardı. Gün içinde aşmıştır dedi. Resmen yalan söylüyorlar. Aç bir şekilde kafeste duruyor şuan. Dediğim gibi hayvanlar umurlarında değil tek dertleri para

X