• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok buyuk hata yaptim...

Acı bağımlısısın
Bu tespitiniz doğru çünkü acı=sevgi diye düşünüyor bilinçaltında.
Kim kendisine acırsa,
onun kendisini sevdiğine inanıyor.
Sağlıksız ailede büyüyen, kurban-zorba-kurtarıcı üçgeninde uzun yıllar geçirmiş tüm yetişkinlerde görülen bir durum.
Bu konu oldukça derin ve konu sahibi, profesyonel yardım almadan bu döngüden çıkamaz, çok zor.

Siz dramayı seven acıyla beslenen birisiniz o yüzden bu arada kalmalar. Kimi kaybetseniz o kıymete biniyor.

Ayrıca ben eski sevgilinize yazmanızı aldatma olarak nitelendirmedim. Benim de bir arkadaşım var eski sevgilisiyle halen görüşüyor şu an sevgilisi olmasına rağmen. Çünkü onlarında sizin gibi sevgililik dışında başka bağları da vardı kurdukları. Tabi yeni sevgilisi bu durumu içten içe sıkıntı yapıyodur ama öyle aldatma denecek bir durum yok. Sevgilinizle konuşun bunu onu sevdiğiniz için değil zamanında aileniz yerine koyduğunuz için bi bağlılık hissettiğinizi söyleyin. Bence yeterince kibarca anlatırsanız sizi anlayacaktır. Tabi bi daha da aramayın ve lütfen bu kadar yeşilçam güzeli gibi yaşamayın.

Bu tespitiniz doğru çünkü acı=sevgi diye düşünüyor bilinçaltında.
Kim kendisine acırsa,
onun kendisini sevdiğine inanıyor.
Sağlıksız ailede büyüyen, kurban-zorba-kurtarıcı üçgeninde uzun yıllar geçirmiş tüm yetişkinlerde görülen bir durum.
Bu konu oldukça derin ve konu sahibi, profesyonel yardım almadan bu döngüden çıkamaz, çok zor.
Evet benim tum problemim bu cok psikiyatriye gittim ama sonuc alamadim. Belki de ozelde bir terapi almaliyim ama bunun da iyilestireegine inanmiyorun. Her seyin farkindayim aciyla sevgiyi es tutuyorum. Hatta bazen bilerek ayrilik noktasina getiriyorum ki sevgimden oyle emin oluyorum. Tehlikeli bir haldeyim :(

Haksizlik ettim biliyorum. Kullanmadim kandirmadim icimden geldigi gibi yasadim onunla sevdim de. Duzeltemez miyim
Maalesef güven tek kullanımlık. Eski sevgilinizı hayatınızdan çıkarmadan başka birini hayatınıza sokmayın. Duygular bu kadar onemsenmesi gereken şeyler değil bence

Siz dramayı seven acıyla beslenen birisiniz o yüzden bu arada kalmalar. Kimi kaybetseniz o kıymete biniyor.

Ayrıca ben eski sevgilinize yazmanızı aldatma olarak nitelendirmedim. Benim de bir arkadaşım var eski sevgilisiyle halen görüşüyor şu an sevgilisi olmasına rağmen. Çünkü onlarında sizin gibi sevgililik dışında başka bağları da vardı kurdukları. Tabi yeni sevgilisi bu durumu içten içe sıkıntı yapıyodur ama öyle aldatma denecek bir durum yok. Sevgilinizle konuşun bunu onu sevdiğiniz için değil zamanında aileniz yerine koyduğunuz için bi bağlılık hissettiğinizi söyleyin. Bence yeterince kibarca anlatırsanız sizi anlayacaktır. Tabi bi daha da aramayın ve lütfen bu kadar yeşilçam güzeli gibi yaşamayın.
Aldatmak cok agir.. onunla konusmamda onu sevdigimi soylemiyordum resmi bir konusmaydi.. ve demeniz gibi birden cok sy yerine koydugum icin icimdeki yeri bitmiyordu aynen bu sekilde anlattim sevgilime ama kim olsa kirilir kabullenemedi. Hata yaptim farkindayim ve sanirim onu kaybediyorum :(

Tedavi olun önce negatifliğinizden kurtulun iyileşeceğinize bile inancınız yok önce kendinize inanmayı öğrenin ve geçmişi artık geçmişte bırakın.

Arkadaslar merhaba. Kendimden nefret ediyorum su an. Size her seyi bastan anlatacagim.
5 yil suren bir uzun iliskim oldu. Kendisi benim ilk asik oldugum, ilk sevdigim, gozlerimi kor eden birisiydi. Onu gercekten her seyden cok sevdim, oyle de sevilmistim. Askerligini bekledim, yuzuk taktik, beraber olduk, her acimi sevincimi onunla yasadim. Ben ailesiz bir kizim. Covuklugum cok aciyla gecti, tacize ugradim, alkolik bir insanin evinde buyudum. Cok ciddi zorluklar yasadim ve bir kisi su hayatta bir kisi askiyla beni umuda yasamaya inandirdi.hani o oyle biri ki annem, babam, her seyimdi. Oyle cok sevmistim.. derken beni terk etti hakliydi cunku tum acilarimi ondan cikarmisim. Ama yapamadi bir yil sonra geri dondu fakat sonra bir dah terk etti ve bu son oldu. Dedigi sey seni hep sevdim ben de yerin hep baska seni icimde hep tasirim ama seninle olmaz dedi..

Cok bekledim onu. Iki yil bekledim.. ama donmedi bir sekilde iletisimde kaldik, sevdigini soylerdi bana ayrilsak da icinde hep oldugumu. Ama donmedi.. hayatina kimseyi almadi bana da donmedi.yillarim aglamakla antidepresanlarla gecti. Ailesiz kalmistim onun da gidisiyle.. bir daha ve bir daha kimsesiz. Cok zor gecen iki yilin ardindan sehir degistirdim ve karsima biri cikti. Kalbimde o vardi ama ben birisinden hoslanabilmistim.. cok saskindim. Istemedim basta ben onu seviyorim yeni birini alamam hem belki doner dedim. Donmedi, ustelik beni cok incitti hakaret etti kovdu.. ben de kendime sans vermek istedim.

Onunla tanistim, her sey o kadar hizli ilerledi ki.. ama asik olmadim, o ilk asktaki duygulari hissetmedim. Sevdim sadece.. eskiden kalan izlere ragmen yeniden sevdik. Gozum kor olmadi, kalbim yerinden cikmadi. Ama onun yaninda hep mutluydum, mutluyum.. fakat gecmis pesimi birakmadi. Eski sevgilim aklima hep geldi, agladim, uzuldum. Sevgilimin yaninda onu hic hatirlamadim ama bazen oldu gecmisim canimi yakti.

Derken bir gun eski sevgilim3 mesaj attim.. ona asik degilim.ama icimde bambaska bir yeri var. Kimsenin silemeyecegi izleri var. Her seyim oldugu icindi belki. Ama mesaj atmam yanlisti. Hayatimfa biri oldugunu soyledim. Uzuldu.. hayatinda hala kimse yok ve en kotusu icinde oldugumu unutmadigini hep de olacagimi soyledi. Pisman da olmus sanirim. Bense yeniden sevdigimi soyledim.. onunla konusurken artik ona asik olmadigimi fark ettim. Gecmisten bir iz sadece,buruk bir tebessum.

Bunu sevgilime soyledim ona yaptigim bu hata icin pismandim. Beni affetti ama bir daha asla yapma dedi. Ben yine yazdim, ama ona soylemedim. Yazdigim kotu bir sey degildi borcum vardi odemek ivin yazdim. Ama sevgilime karsi bu da bir hata. Sevgilime acik acik anlattim. Seni cok seviyorum , ama kalbimin icinde bir yarik var bir yarisi sensin bir yarisi gecmis ve sen o yariklari iyi edensin dedim. Seninle mutluyum senden vazgecmem dedim. O ise ben yarabanfdi degilim her seyi cok iyi anladim simdi. Bugun degilse yarin elbet bir gun beni kaybedeceksin dedi ve yuzume telefonu kapatti..

Haksizim, rezilim, igrenc biriyim. Ama o benim yarabandim degildi. Bana yeniden sevdirendi. Ben neden boyleyim? Onu sevmedigimi kendimi kandirdigimi dusunuyor. Ben kendimi mi kandiriyorum? Sadece yillarca ailem her seyim olmus birini silip atamiyorum. Ona asik drgilim ama izi kaliyor. Napacagim ben gercekten yarabandi mi olmus oluyor? Elimdeki mutlulugu da kaybediyorim. Lutfen bana cikis yolu gosterin. Su an hayatimfa olan insan cok iyi, ustume titreyen kiymet veren biri.. su durumda bile gitmedi benden, vazgecemedi.. ben onu haketmiyorum boyle. Ama ondan vszgecmek de istemiyorum. Napacagim ben? Gecmis silinmeyecek mi hic? Onu kaybettim mi nasil affeder benl?

Hata yapmışsın yazmasaydın 2. Kez de, bu kadar dürüst olmak zorunda mısın bile bile lades demişsin

Evet benim tum problemim bu cok psikiyatriye gittim ama sonuc alamadim. Belki de ozelde bir terapi almaliyim ama bunun da iyilestireegine inanmiyorun. Her seyin farkindayim aciyla sevgiyi es tutuyorum. Hatta bazen bilerek ayrilik noktasina getiriyorum ki sevgimden oyle emin oluyorum. Tehlikeli bir haldeyim :(
Psikolojik tedavi aldım iyileşmedim diyorsunuz kaç seans ve nasıl bir tedavi?
Bu da önemli.
Hipnoterapi uygulayan iyi bir klinik psikolog veya psikiyatrist bulun.
Hipnozla, regresyon uygulayarak bilinçaltınızda bir temizlik yapılır ve şifa bulursunuz inşallah.
Üç aşağı beş yukarı durumunuzu, düşünce yapınınızı tahmin edebiliyorum.
Mutlaka uzman yardımı almalısınız yoksa sağlıksız ilişkiler kurmaya/sürdürmeye devam edersiniz.
Bu ilişkilerde de ya kurban olursunuz ya kurtarıcı çok pasif bir erkek bulursanız zorba rolünü üstlenirsiniz.
Bu üç rolü aranızda değiştire değiştire oynarsınız ömür boyu.
Bu değişmez ve bilimsel/psikolojik bir gerçek.

Psikolojik tedavi aldım iyileşmedim diyorsunuz kaç seans ve nasıl bir tedavi?
Bu da önemli.
Hipnoterapi uygulayan iyi bir klinik psikolog veya psikiyatrist bulun.
Hipnozla, regresyon uygulayarak bilinçaltınızda bir temizlik yapılır ve şifa bulursunuz inşallah.
Üç aşağı beş yukarı durumunuzu, düşünce yapınınızı tahmin edebiliyorum.
Mutlaka uzman yardımı almalısınız yoksa sağlıksız ilişkiler kurmaya/sürdürmeye devam edersiniz.
Bu ilişkilerde de ya kurban olursunuz ya kurtarıcı çok pasif bir erkek bulursanız zorba rolünü üstlenirsiniz.
Bu üç rolü aranızda değiştire değiştire oynarsınız ömür boyu.
Bu değişmez ve bilimsel/psikolojik bir gerçek.
Devlet hastanesi psikiyatristi. 10 dk konusma ve ilac yazimi.. bakarsaniz terapi gibi dgil. Hasta miyim ben gercekten? Butun sebep bu mu? Iyilesen bir sey mi bu? Peki simdi napicam.. o insan da mi yanlisti benim icin? Yani ben yanlisim diye mi :((

Ben şu yazdıklarınıza bakarak ciddi bir sorununuz olduğunu düşünmüyorum. Sadece saplanti durumu var. Şuan pişmansınız ve şu yazdığınız dramatik şeyleri pişmanliginiza kılıf yapıyorsunuz. Insanların başına herşey gelebilir. Bırakın ilk sevgiliyi insanlar 18 yaşında evlendiği kocalarını 48 yaşında boşuyor. Öncelikle kendinizle yüzleşin, yaptığınız hataydı. evet aldatma değildi fakat yüz verseydi ilerleyip aldatacaktınız bunu da kabul edin.

Bu yazdıklarınıza bakıyorum da kat be kat fazlasını yaşayan insanlar var. Ama yaşadıkları travmaların ardına saklanmıyor. Onlarla yaşamayı öğrenip birde kendini iyileştiriyor. Sağlıklı düşünemiyor birde bu süreçte gırla yanlış hamleler yapıyorsunuz. Kimsenin tedavisini beklemeden önce bir içinize dönüp kendinizi tedavi edin. Dışa bağımlı bir yaşam her türlü hüsranla sonuçlanır. Yaşantınızdan olduğunuz konumdan kimseyi sorumlu tutmayın. İnsanlar bir yere kadar bizim hayatımızı mahveder ama sonrası bizim tercihimiz dahilinde ilerler

Devlet hastanesi psikiyatristi. 10 dk konusma ve ilac yazimi.. bakarsaniz terapi gibi dgil. Hasta miyim ben gercekten? Butun sebep bu mu? Iyilesen bir sey mi bu? Peki simdi napicam.. o insan da mi yanlisti benim icin? Yani ben yanlisim diye mi :((
Size uzaktan teşhis koyamam bununla birlikte çocukken güvenli bir ailenin sığınağından mahrum kalmak, alkolik bir yetişkinle yaşamak ve tacize uğramak küçük ve savunmasız bir çocukta travmatik etkiler oluşturur.

Devlet hastanesindeki doktorların zamanları kısıtlı, ilaç tedavisi bu işin önemli bir boyutu elbette ama kaliteli ve kapsamlı bir psiko-terapinin bu tip durumlarda, olumlu etkisi yadsınamaz.
Yerinizde olsam şartları zorlar ve mutlaka psikoterapi almaya çalışırdım.

Olmusla ölmuse care yok. Artik yapmssin olmus bitmis. Dusunme yeni bir sayfa ac. Ikisiylede olmaz bence. Ustelik sevgilin ilgisiz davranip, senin yaptiklarindan dolayi ilgisiz oldugunu one surebilir. Sende suclu oldugunu dusunup takinti yapabilirsin. Velhasilkelam zararli cikmak istemiyosan ikisinide bosver. Gecmisi unut yeni bir sayfa ac asik olcagin biriyle birlikte ol :)

Back