Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
Sevdiginizin kürt oldugunu onemsemiyorsunuz ama desteklediği partiyi itici buluyorsunuz...karı kocanin bile destegi farklı kisilerse sadece sevdiginizin tuttugu parti sizi neden onemsiyor...bana gore bahane ariyorsunuz...
simdi sevdiginiz icin kürt oldugu goze batmiyor ilerde oda batar...
bence yol yakinken dönün...
Kürt olupta kurtlerin partisini desteklemesi cok normal anormal bir durum yok...
bahane arasam bir dakika bile düşünmezdim derdimi insanlara anlatıp onları da boş yere meşgul etmezdim bu açıdan bakın bence

Sevgilinizin siyasi görüşüne saygı duymamanızı bir kenara bıraktım, kendi açtığınız konuda size duymak istediğiniz şeyleri söylemeyenlere bile saygı duymayı başaramıyorsunuz. Belki de sıkıntı sizin zihniyetinizdedir. Bi de böyle düşünün. :) Neyse umarım sevgiliniz kendisi için daha doğru bir insanla yoluna devam eder.

bence sevgilin de türk olsaydı o partiyi destekleseydi sempati duysaydı düşüncen yine böyle olurdu. seni suçlamıyorum. ve önemli bir konu olduğunu düşünüyorum bu siyasi fikirlerin. sınıf arkadaşın komşun iş arkadaşın falan olsa ben de sanane adamın siyasi görüşünden derdim ama sen bu adamla hayat kuracaksın. ve çoğu insan kabul etmese de türkiyede partiyi desteklemek sadece partiyi desteklemekle kalmıyor insanın birçok alandaki fikrini ortaya koyuyor. eğer tahmin ettiğim parti ise kaçak elektrik kullanmayı doğallaştırıyor mesela bizden alınan haksız kaçak kullanım bedelini "olacak o kadar" diye açıklıyor destekleyen arkadaşlarım. evet arkadaşlarım olduğu için sorun olmuyor bu ama bu açıklamayı eşim yapacak olsa çıldırırdım. sonuçta eşimle her konuda aynı fikirde olalım diye bir zorlamam yok ama bazı uç yerler var düşünce ayrılığı yaşamak istemediğim.

ilk ve son olacaktı kısmına takılıp da mutsuz bir evliliğe yelken açma. kimse 3-5 gün takılayım da ayrılırım diye başlamıyor ilişkiye. karşıdaki insanı daha yakından tanıyıp ömür boyu birlikte yaşayabilecek miyiz kararını vermek için görüşüyoruz ve olumsuz bir karar alman da çok doğal.

kendin vicdan yapmışsın sanki ırkçılık yapmayayım diye ama senin şu anda bulunduğun durumun ırkçılıkla hiç alakası yok şahsi fikrim. zaten öyle olsa bilerek ilişkiye başlamazdın.

Sevgilinizin siyasi görüşüne saygı duymamanızı bir kenara bıraktım, kendi açtığınız konuda size duymak istediğiniz şeyleri söylemeyenlere bile saygı duymayı başaramıyorsunuz. Belki de sıkıntı sizin zihniyetinizdedir. Bi de böyle düşünün. :) Neyse umarım sevgiliniz kendisi için daha doğru bir insanla yoluna devam eder.
ben neye saygı duymadım anlamıyorum Allah hakkımda ne düşünoysanız iyi kötü aynısını size verir umarım ön yargılarınızdan bu kadar eminsiniz madem.ne kadar ön yargılısınız nerden biliyorsunuz swevgilim için doğru insan olmadığımı da daha doğrusu için dua ediyorsunuz size kim veriyor bu hakkı.belli bu konuya kadar yorum yaparbilirsiniz evet zaten bunun için açtım koınuyu yardım almak için ama son cümleniz sizin haddinize düşmez uzatmak istemedikçe cevap yazdınız daha fazla tartışmak istemiyorum belki bundan sonra haddiniz olan şeylere haddiniz doğrultusunda yanıt verirsiniz

:) Farkındaysanız bu size son mesajım dedikten sonra 4 mesaj daha yazdınız bana. Doğru insan konusuna gelince siz zaten sevgilinizden soğuduğunuzu yazmışsınız, bunu yazan kişi elbette doğru kişi değildir. Ha KK sayesinde sevgilinize tekrar ısındıysanız bilemem tabi.

bence sevgilin de türk olsaydı o partiyi destekleseydi sempati duysaydı düşüncen yine böyle olurdu. seni suçlamıyorum. ve önemli bir konu olduğunu düşünüyorum bu siyasi fikirlerin. sınıf arkadaşın komşun iş arkadaşın falan olsa ben de sanane adamın siyasi görüşünden derdim ama sen bu adamla hayat kuracaksın. ve çoğu insan kabul etmese de türkiyede partiyi desteklemek sadece partiyi desteklemekle kalmıyor insanın birçok alandaki fikrini ortaya koyuyor. eğer tahmin ettiğim parti ise kaçak elektrik kullanmayı doğallaştırıyor mesela bizden alınan haksız kaçak kullanım bedelini "olacak o kadar" diye açıklıyor destekleyen arkadaşlarım. evet arkadaşlarım olduğu için sorun olmuyor bu ama bu açıklamayı eşim yapacak olsa çıldırırdım. sonuçta eşimle her konuda aynı fikirde olalım diye bir zorlamam yok ama bazı uç yerler var düşünce ayrılığı yaşamak istemediğim.

ilk ve son olacaktı kısmına takılıp da mutsuz bir evliliğe yelken açma. kimse 3-5 gün takılayım da ayrılırım diye başlamıyor ilişkiye. karşıdaki insanı daha yakından tanıyıp ömür boyu birlikte yaşayabilecek miyiz kararını vermek için görüşüyoruz ve olumsuz bir karar alman da çok doğal.

kendin vicdan yapmışsın sanki ırkçılık yapmayayım diye ama senin şu anda bulunduğun durumun ırkçılıkla hiç alakası yok şahsi fikrim. zaten öyle olsa bilerek ilişkiye başlamazdın.
verdiğim cevapları okumuşsunuz ve beni iyi anlamışsınız çok teşekkür ederim.dediğinizde haklısnız mesela türk arkadaşım var bi kaç tane o partiyi destekliyor arkadaşım olduğu için umrumda değil.ama konu sevgilim hayatımı paylaşmak istediğim insan sevdiğim insan.ister istemez ilerisini düşünüyorum onla birlikte de konusuyoruz bu yüzden içim sıkıntılı benim sevgilim ailesi evet destekliyor ama işinde gücünde insanlar kaçak elektirik vb. şeylerle işi olmayan insanlar daha çok tanımıyorum ama tanıdğım kadarı ile böyleler sevgilimin kürt olması asla sorun değil olsaydı gerçekten en başta kabul etmezdim ama bu konu beni yoruyor son olsun istiyorum ama sevdiğim için istiyorum yoksa körü körüne böyle bi saplantım yok

Ya burada neden kızın üstüne gidiliyor anlamıyorum. Hangi ithamında ırkçılık sevdiniz gayet ılımlı bir üslupla konuştu şimdiye kadar. Burada rahatsız olduğu konu sevgilisinin kürt olması değil, o partiye oy vermesi ve o terör örgütüne sempatisi olacağı düşüncesi. Bence son derece de haklı.

:) Farkındaysanız bu size son mesajım dedikten sonra 4 mesaj daha yazdınız bana. Doğru insan konusuna gelince siz zaten sevgilinizden soğuduğunuzu yazmışsınız, bunu yazan kişi elbette doğru kişi değildir. Ha KK sayesinde sevgilinize tekrar ısındıysanız bilemem tabi.
soğudum dedim ama hala seviyorum bu tür konuların aramıza engel olmasını istemiyorum çok seviyorum ve daha da soğumak istemiyorum ayrıca onun için doğru insan olup olmadığıma siz değil o karar verecek

ailesinden birileriyle tanıştınız mı?sizi üzmek istemem ama sanki aileler arasında pürüz çıkabilir kültürel olarak
açıkçası ben eğer çok fazla bu konu konuşulup tartışılmıyorsa sadece seçim zamanı dile getiriliyorsa normal karşılardım ama eğer anladığım partiyse ben olsam devam ettiremezdim sanırım çünkü bir bakımdan tuttuğun parti hayata bakışını gösterir

Ya burada neden kızın üstüne gidiliyor anlamıyorum. Hangi ithamında ırkçılık sevdiniz gayet ılımlı bir üslupla konuştu şimdiye kadar. Burada rahatsız olduğu konu sevgilisinin kürt olması değil, o partiye oy vermesi ve o terör örgütüne sempatisi olacağı düşüncesi. Bence son derece de haklı.
GERÇEKTEN ÇOK SAĞOLUN BENDE ANLAMIYORUM İNSANLAR HANGİ YAZDIĞIMI YANLIŞ ANLADI IRKÇILIK SEZDİ SİMDİYE KADAR YAZDIĞIM TÜM CEVAPLARDA ILIMLI VE SİNİRLENMEDEN CEVAP YAZDIM VE TABİKİ FİKİRLERİNİZİ SUNACAKSINIZ AMA HANGİ KONUDA IRKÇILIK SEZDİNİZ ANLAYAMIYORUM DİYORUM Kİ SEVGİLİMİ SEVİYORUM VE ONDAN KOPMAK İSTEMİYORUM SADECE Bİ ÇIKIŞ YOLU ARIYORUM SEVGİLİMİN KĞRT OLMASI ZERRE UMRUMDA DEĞİL EĞER OLSAYDI BAŞTA KABUL ETMEZDİM SADECE OY VERECEĞİ PARTİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR VE BUNDA DA GAYET HAKLIYIM TARAFSIZ BAKAN Bİ İNSAN BUNUN SEBEBİNİ GÖRÜR ZATEN ZAMANLA DA SEMPATİSİNİN ARTACAĞINDAN VE DESTEK VERECEĞİNDEN KORKUYORUM OLAY BU BU DA GAYET HAKLI BİR KORKU

ailesinden birileriyle tanıştınız mı?sizi üzmek istemem ama sanki aileler arasında pürüz çıkabilir kültürel olarak
açıkçası ben eğer çok fazla bu konu konuşulup tartışılmıyorsa sadece seçim zamanı dile getiriliyorsa normal karşılardım ama eğer anladığım partiyse ben olsam devam ettiremezdim sanırım çünkü bir bakımdan tuttuğun parti hayata bakışını gösterir
sevgilime biz çıkmaya başladığımızda sormuştum ama o zamandan bu zamana görüşleri değişti biraz ve bende bunun devamının geleceğinden korkuyorum

Öncelikle belirteyim antipati duyduğunuz partiye oy vermiyorum. Yorumum objektif..

Sizin daha fikir üretecek bilginiz yok bence siyasi konularda, henüz 19 yaşındasınız ve apolitik bir çizginiz var anladığım kadarıyla. Ama bazı toplum yönlendirmeli adını koyamadığınız nerden geldiğini bilmediğiniz bir öfkeniz var.

Siz üniversitenin kültürüyle pişmelisiniz önce, farklı bakışları anlamalı ve tahammül kazanmalısınız.
Siz ayrılmasanız da erkek arkadaşınız bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanız durumundan rahatsız olup sizi terkedebilir.

Kendinizi geliştirin bol bol üniversitede fırsatınız varken.

Öncelikle belirteyim antipati duyduğunuz partiye oy vermiyorum. Yorumum objektif..

Sizin daha fikir üretecek bilginiz yok bence siyasi konularda, henüz 19 yaşındasınız ve apolitik bir çizginiz var anladığım kadarıyla. Ama bazı toplum yönlendirmeli adını koyamadığınız nerden geldiğini bilmediğiniz bir öfkeniz var.

Siz üniversitenin kültürüyle pişmelisiniz önce, farklı bakışları anlamalı ve tahammül kazanmalısınız.
Siz ayrılmasanız da erkek arkadaşınız bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanız durumundan rahatsız olup sizi terkedebilir.

Kendinizi geliştirin bol bol üniversitede fırsatınız varken.
öncelikle ön yargılı olduğunuzu söylemek istiyorum burda sabahtan beri ırkçı oldum şu oldum bu oldum o yüzden siyasi görüşüm nasıl anlaşıldı bilmiyorum ama ankarada yaşıyordum her türlü ortamda bulundum eylemlere de gittim her türlü arkadaşım da oldu kimseye kin kusmuyordum burda ben ki etrafımda yönlendiren kimse olmadı olsa bile benim kendi aklım var düşünebiliyorum araştırabiliyorum yorum yapabiliyorum babam annem benım yanımda asla siyaswt konuşmaz ben bişey sorduğumda cevap bile vermezler kendim araştırıyım isterler çünkü sabahtan beri insanlara kendimi kanıtlamaya calısmaktan yoruldum dışardan okunduğunda nasıl anlaşılıyor bilmiyorum nasıl anladınız diyorum ki tek bir konuda hassasiyetim var onu da dile getirdim ben herhangi bir partinin sempatizanı değilim diyom ki tek bir konuda hassasiyetim var tahammülüm gayet yerinde olmasaydı eğer her çeşit arkadaş sahibi olamazdım ama konu benim sevgilin ve endişeleniyorum kendi hissettiğim şeyler doğrultusunda buda çok normal

kürt olması sorun değil senin için zaten sorun olsa çıkmazdın, bu konuda kimsenin sana bir şey demeye hakkı yok yorumlarda, ama demek istediğin siyasi partiyi anladım sanırım, o yüzden iyi düşünmelisin, kürt türk önemli değil insan olması önemli ama bu durumun bazı istisnaları var. o siyasi partiyse eğer ısındığı yani benim düşündüğüm partiyse çok iyi düşün derim,

:KK52::KK52::KK52:

Merhaba arkadaşlar.Hayırlı akşamlar.Daha bugün aranıza katıldım.Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Üniversite öğrencisiyim.19 yaşındayım.Üç ayı geçkin süre önce üniversiteden biriyle tanıştım.Kendini bana çok iyi tanıttı içim çok ısındı.Benden çok arkadaşlarım istiyordu hatta sevgili olmamızı yani çok iyi bi insan.Aslında kimseyi düşünmüyordum ama arkadaşlarımın gazıyla ve benimde içim ısındığı için kabul ettim.Olgun çok güzel seviyor şevkat dolu çevresinde sevilen bir insan.Daha çok çok yeniyiz ama ben her zaman tek bir kişiyi seveyim onla sevgili olayım ve evleneyim derdim.Aynı şekilde sevgilim de öyle.Şimdeden ciddi düşünüyoruz.Allah tan bir mani çıkmazsa geleceğimizi beraber kurmak istiyoruz hayallerimiz bu yönde.Zaman ne gösterir bilemem.Burdan şuraya geleyim.Sevgilim doğulu ve kürt ama bu sözüm yanlış anlaşılmasın başka bir konuya geleceğim yani ben hiçbir zaman ırkçı bi insan olmadım en yakın arkadaşlarım hep kürt alevi oldu.Çok iyi anlaşıyorduk.Sevgilimi kabul etmeden önce zaten biliyordum ırkını hatta bu konuları cok defa konustuk kendisi açtı hep ve benım için asla sorun olmadığını söyledim bunu asla sorun etmeyerek kabul ettim.Zaten sorun türk kürt meselesi olamaz en fazla ileride çıkabilecek bazı örf adet vb. konular sıkıntı olabilir.Ama bunu bilerek kabul ettim.Dediğim gibi insanları sadece iyi ve kötü insan diye ayrırım.Bu zamana kadar da aramızda herhangi bir sorun çıkmadı bu yüzden.Sevgilim bana anlayış gösteriyor ben de ona anlayış gösteriyorum.Taa ki bir kaç önceye kadar.Sevgilimin siyasi konulara ilgisi yada sempatizanlığı yoktur aynı şekilde benimde.Bir kaç gün önce sevgilim benim asla tahammül edemediğim bir partiye ısındığını ve bi dahaki seçimlerde ona oy vereceğini söyledi.Biz sevgili olmadan öncede kendisi ve ailesi başka bir paritye oy veriyormus ama bu seçimlerde abisi vb. oyunu değiştirmiş bundan dolayı mı fikri değişti bilmiyorum.İnanın her partiye saygım sonsuz annem babam bile farklı siyasi görüşlerdedir.Ailem de her çeşit insan var zaten bu konuda.İsim vermek istemiyorum ama sanırım tahmin etmişsinizdir bu tahammül edemediğim partiyi.Bu konuda çok hassasım.Bunu nasıl dile getireyim bilmiyorum ama inanın söylediğinden beri geceleri uyuyamıyorum içimde öyle büyük bir sıkıntı var ki bunu anlatamam.Uyku tutmuyor o derece.Sevgilimi sevmeme rağmen bunu öğrendiğimden beri içimde sanki bir soğuma oluştu.Kin diyemem kin çok ağır bir laf ama dediğim gibi işte elimde değil çünkü bu konuda hassasım sadece o partiye karşı bi hassaalığım ve sevmeme dururum var.İnanın benim vicdanım sızlıyor sevgilimin o partiye o vereceğini düşündükçe.Düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.Tahammül edememiyorum.Nefret ettiğim tahammül edemediğim bişeye sevdiğim insanın sempati kazanıp sevmesi beni çok yıpratıyor.Anlatamam hissettiklerimi.Sadece ben değil ailemde aynı şekilde bi gelecek kurmak istesem ve ailem öğrense bi şekilde siyasi görüşlerini kabul etmezler.Babam sorun çıkarır mesela.Kürt olmasına değil yanlış anlamayın siyasi görüşüne.Belki kürt olması bile sorun yaratır.Ben değilim annem de değil ama babam bu konuda biraz anlayışsız olabilir.Kendi kendime diyorum ki bu böyle gitmez bu konuyu düşündükçe sevgim azalacak gibi geliyor.Sanki onunla sevgili olmaya devam ettikçe vicdanım sızlıyor.Bu böyle devam eder mi sizce?Ne yapmam gerekiyor?İlerde bu konuda sıkıntı sorun yaşar mıyız?Daha da soğumaktan korkuyorum.Hatta soğudum gibi geliyor.Onun görüş düşüncelerini değiştirecek değilim.Ben ankara da yaşıyorum o ailesiyle ilçede köyde yaşıyor yaşantımız geleneklerimiz tamamen farklı.Ben tek çocuğum.O 11 kardeşli bi aile.Küçük aileye alıştım ben.Ama bunları sıkıntı etmiyorum.Aynı bölümde okuyoruz.Benden üç yaş büyük.Çok olgun çok iyi yardımsever çalışkan biri.Onu asla ama asla kaybetmek istemiyorum.İlerde devam edersek ne nasıl olur hiç bilmiyorum.Çok bağlanmak istemiyorum bu yüzden.Belki benimle aynı şeyleri yaşamış arkadaşları vardır.Lütfen güzel fikir ve önerilerinizi esirgemeyin çok çıkmazdayım..:cry:
ATalarimiz bosuna dememis davul bile dengi dengine diye.dengini bul arkadasim erkekler degismez degistirmeye calisir.yarin bigun evlenincede zorla oy verdirtir o sevmedigin partiye haberin ola..

ATalarimiz bosuna dememis davul bile dengi dengine diye.dengini bul arkadasim erkekler degismez degistirmeye calisir.yarin bigun evlenincede zorla oy verdirtir o sevmedigin partiye haberin ola..
şimdi çok iyi dediğim gibi bana saygı duyuyor görüşlerime keşke bende onunkilere ılımlı olabilsem saygı duyabileceğim bi konu olsa da ama elimde değil maalesef.çok güven veriyor değişmez gibi hep bunu dile getiriyor zaten zamanında onda bu farkı gördüğüm için kabul ettim şimdiye kadar yanıltmadı beni gerçekten onun gibisine rastlamamıstım ama bu durumda iyi düşünemiyorum maalesef

şimdi çok iyi dediğim gibi bana saygı duyuyor görüşlerime keşke bende onunkilere ılımlı olabilsem saygı duyabileceğim bi konu olsa da ama elimde değil maalesef.çok güven veriyor değişmez gibi hep bunu dile getiriyor zaten zamanında onda bu farkı gördüğüm için kabul ettim şimdiye kadar yanıltmadı beni gerçekten onun gibisine rastlamamıstım ama bu durumda iyi düşünemiyorum maalesef
Aklindan icinden ne geciyorsa o sese kulak ver canim asla degisir gözuyle bakma.ne demisler can cikar huy cikmaz diye.burda evli o kadar kadin var sor bakim evlendikten sonra degisir dedigi huy un zerre kadar degistigini görmusmü.degismez canim degistiremezsin.gayet kisiligini ortaya koymus bir insan .ilk zamanlar yani sevgili donemleri bana gore dizi film gibi iyi gozukmek icin her iki tarafta oynar evlendiktn sonrada o film dizi biter.valla aklin beynin ne diyorsa ona hitap et.daha cok gencsinve okuyorsunda onunde uzun guzel yillarin var bir kisiye ve bir noktaya takilip kalma

X