Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
keşke anlasanız beni ırkçı olsaydım en başta kabul etmezdim bu kadar bile devam etmezdim hiç bi zaman sorun etmedim aramızdaki farklıları son bi kaç gündür aklıma takılan bi soru işareti var ve beni yargılayın diye değil fikir verin öneri verin yardım edin diye yazdım

B d p mi o party ?

Valla ağzıma cok şeyler doluyor ama cıkmıyor,o partininde başındaki katilin de....
Ne işin var o zihniyetteki insanla ,siyasi görüşüm değil bu insani görüşüm.
Bu az bşey değil bende hiçbir partiyi desteklemem ama asla asla asla olmaz böyle bi insanla, Allah gözünüzü acsın.Uyan kardeşim uyan..derin uykudasın galiba
bende nefret ediyorum öyle bi nefret ki başıma silah dayasalar oy vermem öye bir nefret çünkü v,cdanım el vermiyor sevgilimle başta konuşmuştuk ama siyasi görüşleri değişti ve bi daha ki seçimlerde o partiye oy vereceğim dedi en başta olsaydı bu durum belki o kadar kabul etmezdim ama bu durum benim için çok hassas

ırkçılık sadece bir ırktan nefret etmek değildir, kendi ırkından olmayanı kabul etmeyi büyüklük saymaktır aynı zamanda, kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmektir, ben yazıda böyle bir hava sezdim bu yüzden söyledim.
çok yanlış sezmişsiniz size daha fazla açıklama yapmayacağım tüm cevaplarımı okumanızı tavsiye ederim

Yuz ustu birakmak gibi dusunme. Ilersini dusunmedigin biriyle devam etmek de onun ve kendinin yillarini calmak, zamaninizi almak gibi dusun. Evet erkek arkadasinla ilk basta iyi gidiyordu iliskin, sonra birbirinize uygun olmadigini anladin ve bitti. O kadar. Bu kimseyi yuz ustu birakmak degil hatta durustluk bence.
belki haklı olabilirsin ama bende çok üzüleceğim oda

partiyle insanlığın hiçbir alakası yok nasıl hristiyan yada atesit bi insan dünya kötüsü değilse yada bir müsalüman dünya iyisi değilse patiyle de bi alakası yok sevgilim çok şükür iyi anlayışlı bi insan partisi dili dini onu kötü yapmaz ama hoşnut olmadığım hatta nefret derecesinde sevmediğim birşeye sempati duyması benim vicdanımı sorgulatıyor
peki sen ne yapmayı düşünüyorsun? sevgilini düşüncesinden vazgeçirmeye çalışmak mı? tavsiye etmem. eğer onu söylediğin kadar seviyorsan, ayrılmak istemiyorsan saygı duymayı öğreneceksin. 2. bir seçeneğin yok bu konuda.
ya da gideceksin.

peki sen ne yapmayı düşünüyorsun? sevgilini düşüncesinden vazgeçirmeye çalışmak mı? tavsiye etmem. eğer onu söylediğin kadar seviyorsan, ayrılmak istemiyorsan saygı duymayı öğreneceksin. 2. bir seçeneğin yok bu konuda.
ya da gideceksin.
aynen öyle iki seçeneğim var ne ben değişirim ne de o değişir

çok yanlış sezmişsiniz size daha fazla açıklama yapmayacağım tüm cevaplarımı okumanızı tavsiye ederim
Ben de son olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İlk mesajınızdaki bütün Kürt kelimelerini Türk olarak değiştirip kendi yazınızı baştan sona kadar okur musunuz? Yazıyı okuyup bitirdiğinizde ne hissedeceğinizi samimi olarak merak ediyorum. Sanırım zor bir şey istemiyorum sizden sadece Kürt kelimelerini Türk olarak okuyacaksınız. Bana ne hissettiğinizi söylemeniz gerekmez kendi vicdanınızda sorgulasanız yeterli.

kendinizce haklı olabilirsiniz ama bu durum cok farklı her insanın her olaya aynı tepkiyi ve hassasiyeti göstermesini bekleyemezsiniz belki farklı bi konuda da sizin hassas olduğunuz bi konu beni ilgilendirmeyebilir öncelikle bunda bi anlaşalım sevgilim bana hep saygı duyuyor zaten bunu da dile getiriyor ben seni seviyorum sorun yok diyor takmıyor arkadaşlarım konusuna gelince ben hiçbir zaman arkadaşlarımla siayset din vs. konuşmam çünkü siyaset öyle bir belaki birak arkadaşlıkları anne çocuk baba arasını bile bozuyor ki arkadaşlarımın ne düşündüğü beni ilgilnedirmez olay sevgilimse ilgilendirir çünkü ciddi düşünüyoruz ve seviyoruz ilerisi için sorun olsun istemiyorum çünkü sevgilim sempatizan değil ama ailesini daha tanımıyorum bile bunlar beni düşündürüyor doğal olarak soğuma meselesine gelince vicdanımdan dolayı böyle oluyor başka bir açıklaması yok hala seviyorum ve çıkmazdayım yinede teşekkürler fikirleriniz için

Sevgiliniz size saygı duyuyor ama siz ona duymuyorsunuz sebebi her ne olursa olsun.Duysanız rahatsız olmazdınız. Vicdan meselesinde de herkesin vicdanı başka başka şeylere de sızlıyor.Kürtlerin vicdanı niye sızlıyor ne için sızlıyor o antipatik bulduğunuz örgüt ve parti niye var neden bu kadar destek alıyor? Bu soruların cevabını biliyor musunuz?

isim vermek istemiyorum anlayan anlamıştır diye düşünüyorum

Ya şimdi bu konu çok ihtilaflaflı

Ben bu party desteklemiyorum asla ama biraz araştırırsan belki biraz anlayabilirsin.

Sorunların kaynağı şu neden heryerde Türkçe eğitim veriliyor Kürtçe verilmiyor vs .
Her iki tarafında haklı ve haksız olduğu durumlar var
Velasıl herşey beraber katlandık ama neden türkçe türk vs.
Belki çok haksız oldukları konular var ama haklı oldukları konuda var araştır için rahatlar belki

Ben de son olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İlk mesajınızdaki bütün Kürt kelimelerini Türk olarak değiştirip kendi yazınızı baştan sona kadar okur musunuz? Yazıyı okuyup bitirdiğinizde ne hissedeceğinizi samimi olarak merak ediyorum. Sanırım zor bir şey istemiyorum sizden sadece Kürt kelimelerini Türk olarak okuyacaksınız. Bana ne hissettiğinizi söylemeniz gerekmez kendi vicdanınızda sorgulasanız yeterli.
son kez diyorum ki ben sadece durumu anlatmak için ırklara vurgu yaptım sadece ve sadece yardım istedim konuyu başka yerlere çekmeyin lütfen başka bir amacım yoktu selametle

Sevgiliniz size saygı duyuyor ama siz ona duymuyorsunuz sebebi her ne olursa olsun.Duysanız rahatsız olmazdınız. Vicdan meselesinde de herkesin vicdanı başka başka şeylere de sızlıyor.Kürtlerin vicdanı niye sızlıyor ne için sızlıyor o antipatik bulduğunuz örgüt ve parti niye var neden bu kadar destek alıyor? Bu soruların cevabını biliyor musunuz?
lütfen buraya siyaset yapmaya gelmedi siyaset yapack olsam yazacak çok seyim var selametle

Ya şimdi bu konu çok ihtilaflaflı

Ben bu party desteklemiyorum asla ama biraz araştırırsan belki biraz anlayabilirsin.

Sorunların kaynağı şu neden heryerde Türkçe eğitim veriliyor Kürtçe verilmiyor vs .
Her iki tarafında haklı ve haksız olduğu durumlar var
haklı olabilirsiniz ama siyaset konuşmak istemiyorum sadece hassasiyetimi dile getirdim

Gereksiz hassaset gosteriyorsunuz bence. Kurt kurt ermeni rum... herkes bir anadan dogar her birey esittir. Konu sahibi ırkcı olsa kendi kokeninden olmayan biriyle bi iliski baslatmazdi bence. Ama bir terorisle bir insan esit degildir. E malum parti teroristin partisi bunu kimse inkar edemez. Teroristin partisine oy veren asker analarinin canini yakan vatani bolmeye calisan insanlarin partisine yoneldigi icin endise duymasi cok normal. Ben olsam bu iliskiyi surdmezdim sevgili konu sahibi. Allah yardimcin olsun daha cok gencsin malesef herkes ilk askiyla evlenmiyor. Zamanla aranizdaki ucurum sizi yilan gibi sokar.

canım benım çok sağol cevabın için zaten şu an ciddi düşünecek bişey yok yani ciddi düşünüyoruz evet ama çok yeni daha o yüzden söylüyorum ve seneye mezun olacak ister istemez bu konular açılıyor.ben kendimi düşündüğümde şımarık büyütülmedim ama annem bile bana hiç bir zaman iş yap yemek yap şunu yap bunu yap demedi annem babam olsun ailem benden hizmet beklemedi yeri geldi yaptım yardım ettim orası ayrı konu ama böyle şeylere alışık değilim demek istediğim o babamı düşününce zaten işin içinden çıkamıyorum sevgilim küçük kardeş en küçüğün bi büyüğü abileri ablaları çok büyük yaşları ablaları annemle felan yaşıt hatta sevgilim çok anlayışlı uyumlu biri ailesini de anlatıyor ama birebir tanımadan nasıl insanlar oldularını bilemem ki ilerde sorun çıkacağı kesin annem çıkarmazsa babam çıkaracak babam çıkarmazsa dedem babaannem amcalarım bile karışır ben istedikten sonra susarlar diye düşünüyorum kültür farklılığını da bi kenara koydum ama şu parti meselesi çok fena canımı sıkıyor işte
iste tam da o kultur farkini bi kenara koyma, hele hele anne yasinda kardesleri var yani yapilari bambaska olur, bak ben akdenizliyim ayrildigim kisi ic anadoludandi, benim ailem beni cok uyardi gercekten uymadik, bosandik. olmuyor olmuyor.

Gereksiz hassaset gosteriyorsunuz bence. Kurt kurt ermeni rum... herkes bir anadan dogar her birey esittir. Konu sahibi ırkcı olsa kendi kokeninden olmayan biriyle bi iliski baslatmazdi bence. Ama bir terorisle bir insan esit degildir. E malum parti teroristin partisi bunu kimse inkar edemez. Teroristin partisine oy veren asker analarinin canini yakan vatani bolmeye calisan insanlarin partisine yoneldigi icin endise duymasi cok normal. Ben olsam bu iliskiyi surdmezdim sevgili konu sahibi. Allah yardimcin olsun daha cok gencsin malesef herkes ilk askiyla evlenmiyor. Zamanla aranizdaki ucurum sizi yilan gibi sokar.
oy oy içimi okumussunuz herkes bi anadan doğar eşittir haklısınız ve o parti kürt partisi değil terör partisi bu konuda da haklısnız benımde tam da bu yüzden vicdanım sızlıyor rahat uyuyamıyorum dediğiniz gibi ırkçı bi insan olsam en başta kabul etmezdim ve bu kadar sürdüzmezdim benim ilk aşkım değil ama onla birlikte olmayı o kadar isterim ki olmayacağını düşündüğümde gözlerim doluyor öyle bişey benimkisi ama bu şeyler yolumuza hep bi engel olacak bunu da biliyorum

iste tam da o kultur farkini bi kenara koyma, hele hele anne yasinda kardesleri var yani yapilari bambaska olur, bak ben akdenizliyim ayrildigim kisi ic anadoludandi, benim ailem beni cok uyardi gercekten uymadik, bosandik. olmuyor olmuyor.
keşke olsa keşke bu farklılıklar biraz hazmedilse keşke işlin işine siyaset din girmese keşke benimki biraz ütopik bi istek oldu

Sevdiginizin kürt oldugunu onemsemiyorsunuz ama desteklediği partiyi itici buluyorsunuz...karı kocanin bile destegi farklı kisilerse sadece sevdiginizin tuttugu parti sizi neden onemsiyor...bana gore bahane ariyorsunuz...
simdi sevdiginiz icin kürt oldugu goze batmiyor ilerde oda batar...
bence yol yakinken dönün...
Kürt olupta kurtlerin partisini desteklemesi cok normal anormal bir durum yok...

lütfen buraya siyaset yapmaya gelmedi siyaset yapack olsam yazacak çok seyim var selametle

Size empati kurmanız adına bir kaç soru yönelttim bundan siyaset yapmak konusuna nasıl vardınız şaşırtıcı doğrusu ...
Daha 19 yaşındasınız çok gençsiniz tanıyacağınız çok insan öğrenecek çok şeyiniz var; siyasi bir fikir ayrıldığından söz ettiğiniz bir konu var ve elbette bir ucu siyasete dayalı yorumlar da olacak . İnsanlar da burda hoşunuza giden veya gitmeyen yorumlar yazıyor, hoşunuza gitmeyen yorumlara gayet politik bir tavır alıp"selametle" yazmanız da pek hoş değil bana kalırsa ki buda gayet üstten bir üslup.Burda bir konu açıyor iseniz burdaki tüm yorumlara katlanmak zorundasınızdır.

Size empati kurmanız adına bir kaç soru yönelttim bundan siyaset yapmak konusuna nasıl vardınız şaşırtıcı doğrusu ...
Daha 19 yaşındasınız çok gençsiniz tanıyacağınız çok insan öğrenecek çok şeyiniz var; siyasi bir fikir ayrıldığından söz ettiğiniz bir konu var ve elbette bir ucu siyasete dayalı yorumlar da olacak . İnsanlar da burda hoşunuza giden veya gitmeyen yorumlar yazıyor, hoşunuza gitmeyen yorumlara gayet politik bir tavır alıp"selametle" yazmanız da pek hoş değil bana kalırsa ki buda gayet üstten bir üslup.Burda bir konu açıyor iseniz burdaki tüm yorumlara katlanmak zorundasınızdır.
yine de teşekkürler uzatmayacağım

X