eğer anket yapmaktaki amacın, siz olsanız ne yapardınız diye sormak ise?
ben ayrılmazdım.
senden tam 10 yaş büyüğüm, zaman içinde siyasi görüşüm de gelişti, hayata bakış açım da, artık daha tahammüllü bir insanım örneğin.
hayatın siyah ve beyazdan ibaret olmadığını, bize anlatılanların her zaman anlatıldığı kadar olmadığını vs vs bir sürü şey gördüm, öğrendim.
kastettiğin partiye ya da muadillerine hiç oy vermedim, vermem de.
ancak saygının ve sevginin azalmasına sebep olarak sunduğun nedenlerin tümünün bir partinin icraatından çok daha fazlası olduğunu okudum, araştırdım.
başkası benimle aynı fikirde olmayabilir elbette.
eğer daha milliyetçi/militarist bir çizgide duruyorsan ki durabilirsin de o da bir görüş, sana tavsiyem hiç bulaşma bu işlere ikiniz de boyunuzdan büyük işlere kalkışırsınız
ama yok ben daha demokrat, daha özgürlükçü, siyasi görüşümü vatan/millet temelli değil, özgürlük, hak, emek gibi kavramlar üzerinden tanımlıyorum diyorsan
bir dur, bilmediğin konuları bir araştır.
benim okuduklarım, dinlediklerim, bazı fikirlerimi değiştirdi.
belki seninkileri de değiştirir.
ha yok ben daha milliyetçi bir insanım diyorsan, öylesindir, zorlamanın anlamı yok.
seni anlıyorum.
onu da anlıyorum.
eğer sen, benim düşüncem bu diyorsan;
siz farklı toprakların çiçeklerisiniz, birinizin iklimi diğerini soldurur, hiç bulaşmayın.
kendi ikliminizden biriyle daha mutlu olursunuz.
bir de senin nezdinde tüm yeni üyelere sesleniyorum: lütfen anket yapmayın, beceremiyorsunuz!