Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
Bak canım benim 19 yaşımdaki halimi gördüm sende. İlk ilişkimde yaşadım ben bunları. İlk sevgilimde kürt kökenliydi, alevilerdi aynı zamanda. Hatta ailesi aleviydi, ama kendi inanmıyordu. Ben hiçbir zaman insanları böyle ayrıştırmadığım için sorun yapmadım, ilişkiye başlarken sadece şunu söyledim "ileride aileler bize problem çıkaracak peki o zaman ne yapacağız?" diye. O da önce biz yürütelim de aileler bir şekilde hallolur demişti. Tabi o zaman deli çağlarım, iki sevgi sözcüğü duyunca ayaklarım yerden kesiliyor. Tamam dedim.

Gerçektende çok mutlu bir ilişkim oldu. Hangi arkadaşımla tanıştırsam hepsi diyordu ki bu çocuğun sana bakarken gözleri ışıldıyor, seni çok seviyor sakın ayrılmayın. Hep de el üstünde tuttu. Ben tabi unuttum biz çok farklıyız ne olur kısmını, mutluyum çünkü onun yanında. Şunu da belirteyim senin şu an rahatsız olduğun partiyi destekliyordu o da. Bende zerre haz etmem o partiden ama onu da sorun etmedim. Sonra bir gün internete giremiyordu, facebookundan birine mesaj atmamı istedi. Girdim mesajı attım tam çıkacağım, şöyle bir ana sayfasına baktım. Bir akrabaları terör örgütünü destekleyici paylaşımlar yapmış, hemde fanatik bir şekilde. O zaman anladım bizden olmaz. Siyasi, dini, kültürel farklılıklar değildi mesele hiçbirini sorun yapmıyordum, ama bana göre bir terör örgütünü desteklemek kabul edemeyeceğim bir şeydi. Benim yanımda ailesi böyle bir konuşmaya girse, ne kadar susup oturabilirdim ki. Tersti işte benim görüşlerime.

Sonra ben biraz onun ağzını yokladım, işte malum kişiden konu açıldı. Yani sempati duymuyorum ama kürt halkı bugün ben kürt kökenliyim diyorsa onun sayesinde gibi bir cümle kurdu. O zaman ona bile sustum, içim içimi yediği halde. Ama sonunda olduramadık. Yani soğuttu beni ister istemez bu düşünceler. Peşine de babamın fikirlerini kurcalamaya başladım, zaten bu evliliğe izin verme ihtimali yoktu. Kaçıp gitsem onun ailesiyle nasıl yapacaktım, zaten büyük ihtimal büyük anlaşmazlıklar çıkacaktı. 3 buçuk senenin sonunda ayrılmak istedim. O umursamaz görünen çocuk gün boyu yanımda ağladı ayrılmayalım diye. Ama barışamadım, tekrar başlayamadım. Birlikte olmak adına ömür boyu benimseyemediğim fikirlere tamam diyip, tebessüm edemezdim. Biliyorum beni bir daha o kadar seven birini bulamayacağım büyük ihtimal, ama aşk sevgi bir yerde bitiyor, işte o zaman bu farklılıklar tahammül etme sınırını zorluyor ister istemez.

Bak canım şimdi sana şunu söyleyeceğim çok kişi üzerine gelecektir ama salla onları. Hayatın gerçekleri bunlar. Farklılıklar çok zor. Bak diyorsun ki o 11 kardeş, ben kalabalığa alışkın değilim. Bir evlilik olsa ne yapacaksın? Doğulu insanlar birbirine çok bağlıdır, çok takdir ederim o yönlerini. Yani o kalabalık aileyi kabullenebilecek misin? Sen onların arasına karışabilecek misin?

Ya da sana zıt gelen her fikrini gördüğünde böyle soğuyacaksan ne olacak? Herkesin yapısı bir değildir kimi hiçbir şeyi sallamaz. Kimi için farklılıklar büyük problemdir. Sevginin hepsinden önemli olduğu konusunda herkes zaten hem fikirdir. Ama evlilik ilerleyince artık iş alışkanlığa dönünce insanlar diş macununu ortadan sıkmayı bile dert edecek kadar tahammülsüzleşiyor. Böyle bir ortamda aradaki farklılıklar bal gibi de ortaya çıkıp, huzursuzluk yaratır.O yüzden iyi düşün taşın derim, yaşın daha çok genç çünkü :KK66:

kesinlikle üstünüze alınmayın zaten türk kürt ayrımı yapmadığımı belirtmiştim.sevgilim memleketine gitti onun yaz okulu staj çalışma derken benim yanıma gelmesi pek mümkün gözükmüyor belki bir defa temmuzun sonu gibi gelebilir bende bu meseleleri telefondan veya messajla konusmayı sevmiyorum çünkü kendimizi tam ifade edemiyoruz ve sonunda ciddi tartışmalar yaşanıyor yüzyüze konuşmak en iyisi hatta biz ilişkimizin en başında konuştuk o partiden nefret ettiğimi tahammül edemediğimi defalarca yüz defa söyledim yüzüne karşı hatta ailesi o partye oy verince oh iyiki sevgilim o görüşte değil yoksa beraber olamazdım demiştim içimden ama şimdi bu çıktı başıma
Simdilik hic dusunmeyin derim ben. Bi gelsin, yuz yuze konusursunuz. Yukarida farkli goruslerin, geleneklerin falan yurutulemedigi iddia edilmis. Biz turk kulturuyle yetistik, sevgilim arnavut. Gelenek goreneklerimiz bastan asagi farkli ve 5. yilimiza girecegiz. Kesinlikle yurumez diye bir sey yok. Bi deneyin derim iliskide baska puruz yoksa. Hele yuz yuze konusmadan sakın bitirmeyin.

bende eşimle farklı siyasi görüşlere sahibim bazen cok şidddetli tartışmalarımız oluyor kısa sürüyor uzatmıyoruz saygı duyuyoruz.
ama ne ben söylediklerimle eşim değişiyor nede eşimin bana söyledikleriyle ben...
sırf bu yüzden ayrılınır mı bilemem ama zamana bırak bence

Zor tabii :) Fakat insan kendini törpüleyip yumuşatmazsa o keskin köşeler elbette deler. Zor olan törpülemek.
Ben köken olarak aleviyim eşim sunni, ben ateistim eşim inançlı 15 yıldır birlikteyiz, 9 yıllık evliyiz, bunlar birey olarak kişiyi ilgilendiren şeyler. Birlikte yaşayabilmek başka nasıl mümkün ki?
Ama sizinki doğru olan,birbirinize saygı duyuyosunuz,en önemlisi inançlarınız inandıklarınız uğrunda kimseye bir zararınız dokunmuyodur herhalde.Konu sahibinin takıldığı nokta tam burda başlıyo bence,x parti kendi çıkarları uğruna çok can yaktı,yakıyor.Yani onu destekleyen bir zihniyetten ben hayır çıkacağını düşünmüyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Bu arada bir hanım vardı Doğulu bir eşi olan, düğün öncesi sıkıntılardan bahsetmişti. Eski sayfalarda bulup okursanız belki birebir yaşamış bir insan olarak daha çok katkısı olur.
nerden bulabilirim siz bulursanız link atabilir misinzi yeni üye oldum da inanın konuyu bile açamadım ilk başta :) tekrar belirteyim benim için doğulu olması sıkıntı değil onun gibi olgun bir insan nasıl olurda o partiye o verir nasıl vidanı rahat eder bunu anlamıyorum o partiden başka arkadaşlar da vardır ama kimse üstüne alınmasın arkadaşım da var o partide samşmş olduğum anlaştığım ama durum sevgililik olunca farklı oluyormus onu anladım

Yavrum oncelikle kendini harap etme degmiyor.benim beraber oldugum kiside o partiyi destekliyordu ve almanyada 36. Yildir yasayan biriydi.9 kardesti ve kùrt aleviydi.asla yanlis anlama irkci bi dusuncem yok fakat ne yapti biliyormusun.en yakin arkadasimin birine evlenme teklifi etti digerine de asıldi

bende ilerde sorun çıkabileceğini düşünüyorum ama yoruldum artık düşünüp düşünüp ağlamaktan cok yoruldum hemde
Ağlamanı gerektiren bir şey yok. Kendi kriterlerini belirle ve ona göre seçimler yap. Aşığım her engeli aşarız deme. Aileler girince işin içine neler olduğunu buradan okuyabilirsin. Hem çok yeni bir ilişki kendini parçalamana gerek yok ya hu.

Seni cok iyi anlıyorum tatlım, bence bu sorunu dert edinecegine onunla konus, ne bileyim tam olarak görüşünün neden değiştiğini ve kati sekilde o siyasi görüsemi sahip oldugunu falan sor. Baktın bu konuda cok katı bence bağlanmadan fazla ilerleme. Herşey cok yeni henüz. Bazıları siyasi görüşü seni ilgilendirmez falan Demiş ama bence gayette ilgilendirir. Siyasetin hayatımızdaki yerini göz önüne alırsak cok ilgilendirir hemde
kesinlikle canım çok teşekkür ederim arkadaşım veya ailemden biri olsaydı takmazdım ama sevdiğim insan ve bu konuda çok hassasım ikimizde sempatizen değiliz siyaset konusunu bile açmıyoruz ama o kendini tanıtmak istiyor hakkında herşeyi bileyim istiyor ilerde sorun çıkmaması açısından beni şimdiden tanı diyor bende ona herşeyimi anlatıyorum siyaset tartışmıyoruz ama ister istemez sürekli konusu açılıyor ve defalarca dile getirdim asla ve asla tahammülüm olmadığını defalarca hemde kendisi beni kaybetmemek için gizleyebilirdi de yaptığı yüreklilik aslında yüz yüze konuşmak lazım bu konuları ama bu da bi aydan önce mümkün değil

bende eşimle farklı siyasi görüşlere sahibim bazen cok şidddetli tartışmalarımız oluyor kısa sürüyor uzatmıyoruz saygı duyuyoruz.
ama ne ben söylediklerimle eşim değişiyor nede eşimin bana söyledikleriyle ben...
sırf bu yüzden ayrılınır mı bilemem ama zamana bırak bence
bende hemen ayrılmayı düşünmüyorum sevmesem bi dakika bile düşünmezdim ama benim için çok değerli biliyorum ki onun demesiyle ne benim fikirlerim değişir ne de onunkiler inanın tüm samimiyetimle söylüyorum o parti hariç hangisi olursa olsun saygı duyardım ama bu durum farklı yahu

Ama sizinki doğru olan,birbirinize saygı duyuyosunuz,en önemlisi inançlarınız inandıklarınız uğrunda kimseye bir zararınız dokunmuyodur herhalde.Konu sahibinin takıldığı nokta tam burda başlıyo bence,x parti kendi çıkarları uğruna çok can yaktı,yakıyor.Yani onu destekleyen bir zihniyetten ben hayır çıkacağını düşünmüyorum.
kesinlikle ailemde ve mahallemde de şehit insanlar olduğu için bu durumda da hassasşiyetim kat be kat artıyor napacağımı bilmiyorum

Can yakma meselesine girersek tencere dibin kara... Bütün partilerin tarihi kirli. Herhangi bir partiyi savunmak için söylemedim. Konuyu dağıtmamak adına sadece şunu söyleyebilirim: Ben olaya ilk mesajımda da değindiğim gibi "kişisel tercih" penceresinden bakıyorum. Kişisel tercihler söz konusu olduğunda önce bana ne, sonra sana ne demek mottomdur. Eşim de böyledir. Tarih boyunca birbirini boğazlayan iki inanç biçimi ve iki siyasi görüş olarak biz, 15 yıldır birlikteyiz. Bahsettiğimiz kavga da işte tam da bu bakış açısı çoğalırsa bitecek.
Dediğiniz gibi doğru olan bu.
Selamlar, sevgiler.

Yavrum oncelikle kendini harap etme degmiyor.benim beraber oldugum kiside o partiyi destekliyordu ve almanyada 36. Yildir yasayan biriydi.9 kardesti ve kùrt aleviydi.asla yanlis anlama irkci bi dusuncem yok fakat ne yapti biliyormusun.en yakin arkadasimin birine evlenme teklifi etti digerine de asıldi
benim sevgilim inanın çok düzgün çok iyi niyetli arkadaş cevresinde ve hatta hoacaları tarafından bile çok sevilen biri her görüşten arkadaşı var ve o benim görüşlerime zıt olmasına karşın saygı duyuyor ben seni seviyor muyum seviyorum sen beni seviyor musun seviyorsun gerisi umrumda değil diyor ama ben onun kadar bu konuda rahat değilim

ç
Can yakma meselesine girersek tencere dibin kara... Bütün partilerin tarihi kirli. Herhangi bir partiyi savunmak için söylemedim. Konuyu dağıtmamak adına sadece şunu söyleyebilirim: Ben olaya ilk mesajımda da değindiğim gibi "kişisel tercih" penceresinden bakıyorum. Kişisel tercihler söz konusu olduğunda önce bana ne, sonra sana ne demek mottomdur. Eşim de böyledir. Tarih boyunca birbirini boğazlayan iki inanç biçimi ve iki siyasi görüş olarak biz, 15 yıldır birlikteyiz. Bahsettiğimiz kavga da işte tam da bu bakış açısı çoğalırsa bitecek.
Dediğiniz gibi doğru olan bu.
Selamlar, sevgiler.
çok teşekkürler haklısınız benımde herhangi bi partiye sempatizanlığım yok ama insanın tuttuğu takımı veya bi savunduğu parti olur ya o şekilde beimki de oy vermek için veriyorum savunuyorum ama sempatizanlığım yok sevgilim bana saygı duyuyor ama ben ona bu konuda saygı duyamıyorum ve bunun da sevgimi azaltmasından korkyorum tek korkum bu

Kultur farki genelde evliliklerde problem oluyor. Simdiden kafanda soru isaretleri olusmis zaten. Bi daha dusun derim.

kesinlikle canım çok teşekkür ederim arkadaşım veya ailemden biri olsaydı takmazdım ama sevdiğim insan ve bu konuda çok hassasım ikimizde sempatizen değiliz siyaset konusunu bile açmıyoruz ama o kendini tanıtmak istiyor hakkında herşeyi bileyim istiyor ilerde sorun çıkmaması açısından beni şimdiden tanı diyor bende ona herşeyimi anlatıyorum siyaset tartışmıyoruz ama ister istemez sürekli konusu açılıyor ve defalarca dile getirdim asla ve asla tahammülüm olmadığını defalarca hemde kendisi beni kaybetmemek için gizleyebilirdi de yaptığı yüreklilik aslında yüz yüze konuşmak lazım bu konuları ama bu da bi aydan önce mümkün değil
Bence kesinlikle yüz yüze konuşmalısınız tatlım, sevmediğini tahammül edemediğini defalarca söylemene rağmen Israrla o konuya değiniyorsa belkide bak ben vazgeçmem görüşümden de demek istiyor olabilir. Elbette görüşünü değiştirmesini bekleyemezsin ama yavas yavas sempatizan mı değilmi onu anlamaya çalış. Ki sende sempatizan değilmişsin böylece sorun cıkmaz. hakkında Hayırlısı olur inşallah :KK66:

ç

çok teşekkürler haklısınız benımde herhangi bi partiye sempatizanlığım yok ama insanın tuttuğu takımı veya bi savunduğu parti olur ya o şekilde beimki de oy vermek için veriyorum savunuyorum ama sempatizanlığım yok sevgilim bana saygı duyuyor ama ben ona bu konuda saygı duyamıyorum ve bunun da sevgimi azaltmasından korkyorum tek korkum bu
Çok net anladım sizi ve hassasiyetlerinizi.
Şayet buna gerçekten tahammül edemiyor ve ona duyduğunuz (sevgi de bir yana) saygının azaldığını hissediyorsanız uzatmayın derim. Çünkü onun bu tercihini değiştirmesini istemeniz hoş olmaz. Belki güzel bir konuşmayla anlamaya çalışabilirsiniz. Fakat yine de aklınıza yatmazsa ne kendinize ne de ona eziyet etmeyin.

"Ben tek çocuğum.O 11 kardeşli bi aile."

sadece şu bilgi bile bu işin yürümeyeceğinin kanıtı. tek çocuksunuz, nasıl tahammül edeceksiniz bu kadar kalabalık aileye? kültür farkı da var. zor iş.

Bak canım benim 19 yaşımdaki halimi gördüm sende. İlk ilişkimde yaşadım ben bunları. İlk sevgilimde kürt kökenliydi, alevilerdi aynı zamanda. Hatta ailesi aleviydi, ama kendi inanmıyordu. Ben hiçbir zaman insanları böyle ayrıştırmadığım için sorun yapmadım, ilişkiye başlarken sadece şunu söyledim "ileride aileler bize problem çıkaracak peki o zaman ne yapacağız?" diye. O da önce biz yürütelim de aileler bir şekilde hallolur demişti. Tabi o zaman deli çağlarım, iki sevgi sözcüğü duyunca ayaklarım yerden kesiliyor. Tamam dedim.

Gerçektende çok mutlu bir ilişkim oldu. Hangi arkadaşımla tanıştırsam hepsi diyordu ki bu çocuğun sana bakarken gözleri ışıldıyor, seni çok seviyor sakın ayrılmayın. Hep de el üstünde tuttu. Ben tabi unuttum biz çok farklıyız ne olur kısmını, mutluyum çünkü onun yanında. Şunu da belirteyim senin şu an rahatsız olduğun partiyi destekliyordu o da. Bende zerre haz etmem o partiden ama onu da sorun etmedim. Sonra bir gün internete giremiyordu, facebookundan birine mesaj atmamı istedi. Girdim mesajı attım tam çıkacağım, şöyle bir ana sayfasına baktım. Bir akrabaları terör örgütünü destekleyici paylaşımlar yapmış, hemde fanatik bir şekilde. O zaman anladım bizden olmaz. Siyasi, dini, kültürel farklılıklar değildi mesele hiçbirini sorun yapmıyordum, ama bana göre bir terör örgütünü desteklemek kabul edemeyeceğim bir şeydi. Benim yanımda ailesi böyle bir konuşmaya girse, ne kadar susup oturabilirdim ki. Tersti işte benim görüşlerime.

Sonra ben biraz onun ağzını yokladım, işte malum kişiden konu açıldı. Yani sempati duymuyorum ama kürt halkı bugün ben kürt kökenliyim diyorsa onun sayesinde gibi bir cümle kurdu. O zaman ona bile sustum, içim içimi yediği halde. Ama sonunda olduramadık. Yani soğuttu beni ister istemez bu düşünceler. Peşine de babamın fikirlerini kurcalamaya başladım, zaten bu evliliğe izin verme ihtimali yoktu. Kaçıp gitsem onun ailesiyle nasıl yapacaktım, zaten büyük ihtimal büyük anlaşmazlıklar çıkacaktı. 3 buçuk senenin sonunda ayrılmak istedim. O umursamaz görünen çocuk gün boyu yanımda ağladı ayrılmayalım diye. Ama barışamadım, tekrar başlayamadım. Birlikte olmak adına ömür boyu benimseyemediğim fikirlere tamam diyip, tebessüm edemezdim. Biliyorum beni bir daha o kadar seven birini bulamayacağım büyük ihtimal, ama aşk sevgi bir yerde bitiyor, işte o zaman bu farklılıklar tahammül etme sınırını zorluyor ister istemez.

Bak canım şimdi sana şunu söyleyeceğim çok kişi üzerine gelecektir ama salla onları. Hayatın gerçekleri bunlar. Farklılıklar çok zor. Bak diyorsun ki o 11 kardeş, ben kalabalığa alışkın değilim. Bir evlilik olsa ne yapacaksın? Doğulu insanlar birbirine çok bağlıdır, çok takdir ederim o yönlerini. Yani o kalabalık aileyi kabullenebilecek misin? Sen onların arasına karışabilecek misin?

Ya da sana zıt gelen her fikrini gördüğünde böyle soğuyacaksan ne olacak? Herkesin yapısı bir değildir kimi hiçbir şeyi sallamaz. Kimi için farklılıklar büyük problemdir. Sevginin hepsinden önemli olduğu konusunda herkes zaten hem fikirdir. Ama evlilik ilerleyince artık iş alışkanlığa dönünce insanlar diş macununu ortadan sıkmayı bile dert edecek kadar tahammülsüzleşiyor. Böyle bir ortamda aradaki farklılıklar bal gibi de ortaya çıkıp, huzursuzluk yaratır.O yüzden iyi düşün taşın derim, yaşın daha çok genç çünkü :KK66:
canım benim çok teşekkür ederim emek verip uzun uzun yazmışsın.inan ben ilişkiye başlamadan ırkını dilini dinini ailesini herşeyini biliyordum.bunu bilerek kabul ettim.benim için asla sorun olmadı.çünkü içim ısınmıştı ilk defa birine ve beni çok güzel seviyordu bende kabul ettim fazla düşünmeden.çevremdeki arkadaşlarım hepsi destekledi beni.biz bu siyasi konuları defalarca konuştuk ve benım her defasında gözlerim doldu çünkü içim içimi yiyordu anlıyorsun işte aynılarını sen yaşamıssın.çok ağır da konusamıyordum çünkü kalbini kırmak istemiyordum ve kendiside benim düşüncelerime saygı duyuyordu.ben üstüne gittikçe ben pkk lımıyım sanki sen ne sanıyorsun diyordu.sevgilim asla o görüşte değil ve görüşleri de üç ayda değişti.sizin ilişkiniz çok uzun sürmüş. 3.5 sene gerçekten çok uzun bi süreç ben o kadar tahammül edemezdim sanırım anlattığın gibi olsaydı.su an o partiye o verebilirşm bi dahaki seçimlerde yani veririm diyor ben birde kendime bakıyorum babama bakıyorum siyasi görüşlerimiz tamamen zıt ben belli bi yere kadar tahammül göstersem babam göstermez onun niyeti ciddi benden üç yaş büyük bi senesi kaldı mezun olacak şimdiden bir sürü hayal kuruyor.çok yeni olmamıza karşın onu yarıyolda bırakmak istemiyorum.aile meselesine gelince aslında benim babamgil 5 annemgil 7 kardeş kalabalık bi aile sayılabiliriz ama aile bağlarımız çok kuvvetli olmadığı için kalabalığa alışkın değilim.ben hep şunu diyordum Allah ın izniyle sevgimizle kültür farklılığını da vb. şeyleri bi şekilde aşarız diyordum ama bu siyasi görüş meselesi birkaç gündür vicdanımı aklımı kalbimi kemiriyor ne onunla devam edersem sanki vicdanım sızlıcak ki sızlıyorda nasıl olacak hiç bilmiyorum.sevglimle mezhep farkımız yok bizim ama.olsa belli bir şejkilde tahammül gösterebilirdim.dediğiniz gibi kimi insan sallamaz kimi insan benim gibi aşırı hassastır böyle olmayı hiç istemezdim ama elimden gelmiyor.benimle aynı şeyleri yaşayan bir insan olarak sizce ne yapmalıyım?sizin ilişkiniz gibi uzun sürerse bu sefer daha çok yıpranıcaz en azından ben kendi adıma yıpranıcam ve ister istemez soğuyacağım.bilmiyorum napıcam çok kötü bir çıkmazdayım

X