Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
canım hayrı şerri Allah bilir ama ben istemezdim açıkcası, çünkü hiç haz etmiyorum, kürt bir sürü arkadaşlarım var hepsi dört dörtlük iyi anlaşıyoruz görüşleri de gayet güzel ama dediğim gibi her şeyin istisnası var, o parti istisna, tvde görünce bile sinir olıuyorum, yani hakkında hayırlı neyse Allah onu yaptırsın sana ama ben kendim için diyorum ben olsam istemezdim.
bende birkaç gündür istemiyorum gerçekten bikaç günde yoruldum inanın

"Olgun çok güzel seviyor şevkat dolu çevresinde sevilen bir insan." diye tanımladığın insanla ilgili siyasi partiden girip, kaç kardeş olduklarından çıkmış olman ne demek biliyor musun? Biz daha yeniyiz, biliyorum ki bunlar ileride sorun olacak, o yüzden çıkmazdayım. Eğer zamanın olursa lütfen benim atmış olduğum mesajlara bir bak. Herkesle sizle bizli, ılımlıdır. Ama seviyorum diyip de eften püften şeyleri 3. Ayda bahane ediyorsan sana tavsiyem kendi yaklaşımına bakman. Şöyle diyeyim madem saygılı saygılı ; Size önerim çok genç bir bayansınız.ilk sevdiğiniz doğru eş olacak değildir. Kendinizi buna şartlamanız gereksiz. Akışına bırakın.
Teşekkürler.Zaten sevgilim bana üç ay önce farklı şeyler söylemişti.Sanırım görüşleri değişmiş ailesinin mi etkisi var bilmiyorum.Ama bana değiştiği görüşlerini daha birkaç gün önce söyledi ve kafam çok karışık.İlk sevdiğim değil zaten biliyorum doğru eş olacak diye de bi kaide yok ama seviyorum ve kaybetmek istemiyorum ama bu duruma da katlanamıyorum

Evet şu an gelen cevaplardan herkes aynı şeyi söyledi ama yapamam siyasi görüşlerimiz tamamen zıt hiç bilmiyorum
Aslında senin meselen siyasi görüşte değil cünkü anne baban bile farklı görüştelermiş,bende böyle olması gerektiğini düşünüyorum özgür bireyleriz.Ama bahsettiğin parti vatan millet asker herseyden uzak bi parti o yüzden çok haklısın.

İnsan, tercihler söz konusu olduğunda önce "bana ne" sonra da "sana ne" demeyi öğrenmeli.
İşte sevdiğim insan söz konusu olunca diyemiyorum çünkü hassas olduğum bi konu.İnanın sevmeseydim öylesine sevgili olsaydım umrumda bile olmazdı ne düşündüğü

Bende ırkçı bir insan değilim senin gibi insani değerleri daha çok ön planda tutarım. Ama benim için siyasi görüş önemlidir çünkü hayatı paylasacağım insanla dünyaya aynı görüşten bakmak isterim. Kürt Türk olayına girmicem ama ileride evleneceğin kişiyle senin de ailelerinde uyum sağlaması önemli sırf aşkla sevgiyle olmuyor bu mevzular.

Ben seni haksız bulmadım tatlım, siyasi görüş deyip geçmemek Lazım, sonucta o hayata bakış acını belirten bi araç gibi bişey. Benimde aynı şekilde kesinlikle tahammül edemediğim bir görüş ve parti oldugundan, senin yerinde olsam bende soğurdum sanıyorum. Benim her görüşten cok Sevdiğim arkadaslarım var. Hatta karakterine bayıldıgım arkadaslarım var cok zıt görüşten. Ama arkadaşlık baska sevgili baska. Ciddi düşündüğünüzü varsayarak ileride sıkıntı çıkacağını düşünüyorum. Ben başka görüşlü biriyle arkadaşlık ederim ama sevgili olamazdım. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımda çaktırmadan sormuştum eger zıt görüş olsaydı birdaha görüşmeyecektim :)

Aslında senin meselen siyasi görüşte değil cünkü anne baban bile farklı görüştelermiş,bende böyle olması gerektiğini düşünüyorum özgür bireyleriz.Ama bahsettiğin parti vatan millet asker herseyden uzak bi parti o yüzden çok haklısın.
Kesinlikle annem babam bile farklı görüşteler ailemde de var farklı görüşler.bende hepsine saygılıyım.hiçbi ortamda bi kere bile siyasi kavgaya girmedim.takmam böyle şeyleri.dediğim gibi sempatizan değilim.ama bahsettiğim parti çok farklı bi boyut.buna tahammül edemiyorum

İşte sevdiğim insan söz konusu olunca diyemiyorum çünkü hassas olduğum bi konu.İnanın sevmeseydim öylesine sevgili olsaydım umrumda bile olmazdı ne düşündüğü
Sevdiklerimize bile bu hoşgörüyü gösteremezsek başkasına nasıl gösterip tahammül edebiliriz ki?

Bende ırkçı bir insan değilim senin gibi insani değerleri daha çok ön planda tutarım. Ama benim için siyasi görüş önemlidir çünkü hayatı paylasacağım insanla dünyaya aynı görüşten bakmak isterim. Kürt Türk olayına girmicem ama ileride evleneceğin kişiyle senin de ailelerinde uyum sağlaması önemli sırf aşkla sevgiyle olmuyor bu mevzular.
kesinlikle katılıyorum bende belli bi seviyede hazmetsemde görüşlerini ailem kabul etmez ilerde

Ben seni haksız bulmadım tatlım, siyasi görüş deyip geçmemek Lazım, sonucta o hayata bakış acını belirten bi araç gibi bişey. Benimde aynı şekilde kesinlikle tahammül edemediğim bir görüş ve parti oldugundan, senin yerinde olsam bende soğurdum sanıyorum. Benim her görüşten cok Sevdiğim arkadaslarım var. Hatta karakterine bayıldıgım arkadaslarım var cok zıt görüşten. Ama arkadaşlık baska sevgili baska. Ciddi düşündüğünüzü varsayarak ileride sıkıntı çıkacağını düşünüyorum. Ben başka görüşlü biriyle arkadaşlık ederim ama sevgili olamazdım. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımda çaktırmadan sormuştum eger zıt görüş olsaydı birdaha görüşmeyecektim :)
bende en başta sormuştum.bana söylemişti.söylediği parti benim desteklediğim bi parti değildi ama tahammül edebilirdim.üç ayda sanırım fikirleri değişmiş ne olmuş bilmiyorum ama şu an desteklediği partiye kesinlikle tahammülüm yok ve ben eminimki ilerde bu konuda sorun çıkartırım ve iş ciddiye binerse ve bi sorun çıkarsa soğurum şu an bile seviyorum ama soğuduğumu düşünüyorum çok zor çokk

Ankarada yaşıyorsun tek çocuklu bir ailenin kızısın.
11 çocuk ya bu.. alışabilecek misin aşiret gibi toplanmalara? Ben olsam yapamam. Hele birbirlerine bağlılarsa hiç yapamam. Sıkıntı yaşayabilirsin ileride. Aile yapısı yakın biri ile ciddi düşünmen daha iyi olur diye düşünüyorum.

Teşekkürler.Zaten sevgilim bana üç ay önce farklı şeyler söylemişti.Sanırım görüşleri değişmiş ailesinin mi etkisi var bilmiyorum.Ama bana değiştiği görüşlerini daha birkaç gün önce söyledi ve kafam çok karışık.İlk sevdiğim değil zaten biliyorum doğru eş olacak diye de bi kaide yok ama seviyorum ve kaybetmek istemiyorum ama bu duruma da katlanamıyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun. Bu arada bir hanım vardı Doğulu bir eşi olan, düğün öncesi sıkıntılardan bahsetmişti. Eski sayfalarda bulup okursanız belki birebir yaşamış bir insan olarak daha çok katkısı olur.

Yani ben de kürt bir bireyim, sadece kürt olmakla bu dusunce bicminin ozdeslestirilmesi biraz canimi sıkıyor. Evimizin her kosesi Atatürk resimleri ile doludur mesela bizim. Bana bu sevgiyi ailem verdi sonucta. Sevgiliniz bu tarz bir goruse sahipse o onun fikri. Hani ben bahsi gecen partiden o derece nefret etmiyorum hoslanmasam da, o yuzden size abartmissiniz diyorum. Ama iste dedigim gibi, benim tiksindigim parti soz konusu olsa durma ayril falan derdim. Ama bu saglikli degil. Neden oturup konusmuyorsunuz ? Belki sevgiliniz ideolojik olarak desteklemiyordur ? Bir de guzel olur bu siyasi tartismalar. Biz de sevgilimle yapariz sık sık. Karsilikli bir seyler katariz birbirimize. Akilli insanlarin oldugu iliskiler boyle olur :) Sizin de oyle oldugunuza suphem yok :) Uyuyun bu gece mis gibi bi de :)
kesinlikle üstünüze alınmayın zaten türk kürt ayrımı yapmadığımı belirtmiştim.sevgilim memleketine gitti onun yaz okulu staj çalışma derken benim yanıma gelmesi pek mümkün gözükmüyor belki bir defa temmuzun sonu gibi gelebilir bende bu meseleleri telefondan veya messajla konusmayı sevmiyorum çünkü kendimizi tam ifade edemiyoruz ve sonunda ciddi tartışmalar yaşanıyor yüzyüze konuşmak en iyisi hatta biz ilişkimizin en başında konuştuk o partiden nefret ettiğimi tahammül edemediğimi defalarca yüz defa söyledim yüzüne karşı hatta ailesi o partye oy verince oh iyiki sevgilim o görüşte değil yoksa beraber olamazdım demiştim içimden ama şimdi bu çıktı başıma

inanın o kadar ozr bir durum ki...
Zor tabii :) Fakat insan kendini törpüleyip yumuşatmazsa o keskin köşeler elbette deler. Zor olan törpülemek.
Ben köken olarak aleviyim eşim sunni, ben ateistim eşim inançlı 15 yıldır birlikteyiz, 9 yıllık evliyiz, bunlar birey olarak kişiyi ilgilendiren şeyler. Birlikte yaşayabilmek başka nasıl mümkün ki?

Ankarada yaşıyorsun tek çocuklu bir ailenin kızısın.
11 çocuk ya bu.. alışabilecek misin aşiret gibi toplanmalara? Ben olsam yapamam. Hele birbirlerine bağlılarsa hiç yapamam. Sıkıntı yaşayabilirsin ileride. Aile yapısı yakın biri ile ciddi düşünmen daha iyi olur diye düşünüyorum.
bende ilerde sorun çıkabileceğini düşünüyorum ama yoruldum artık düşünüp düşünüp ağlamaktan cok yoruldum hemde

Zor tabii :) Fakat insan kendini törpüleyip yumuşatmazsa o keskin köşeler elbette deler.
Ben köken olarak aleviyim eşim sunni, ben ateistim eşim inançlı 15 yıldır birlikteyiz, 9 yıllık evliyiz, bunlar birey olarak kişiyi ilgilendiren şeyler. Birlikte yaşayabilmek başka nasıl mümkün ki?
haklısınız ama her insanın hassasiyeti bu konularda farklı her duruma aynı tepkiyi vermesi imkansız bende bu şekilde dile getiriyorum duygularımı

bende en başta sormuştum.bana söylemişti.söylediği parti benim desteklediğim bi parti değildi ama tahammül edebilirdim.üç ayda sanırım fikirleri değişmiş ne olmuş bilmiyorum ama şu an desteklediği partiye kesinlikle tahammülüm yok ve ben eminimki ilerde bu konuda sorun çıkartırım ve iş ciddiye binerse ve bi sorun çıkarsa soğurum şu an bile seviyorum ama soğuduğumu düşünüyorum çok zor çokk
Seni cok iyi anlıyorum tatlım, bence bu sorunu dert edinecegine onunla konus, ne bileyim tam olarak görüşünün neden değiştiğini ve kati sekilde o siyasi görüsemi sahip oldugunu falan sor. Baktın bu konuda cok katı bence bağlanmadan fazla ilerleme. Herşey cok yeni henüz. Bazıları siyasi görüşü seni ilgilendirmez falan Demiş ama bence gayette ilgilendirir. Siyasetin hayatımızdaki yerini göz önüne alırsak cok ilgilendirir hemde

X