Çok büyük cahilim ne yapabilirim

1.YouTube, online kurslar, kitaplar, Google öğrenme aracın olsun.

2.Bir kağıda nasıl bir kişiliğin olduğunu yaz. Sonra tek tek giyim tarzlarını, ilgi alanlarini, spor dalını, hobilerini, kitap film müzik türlerine bak incele hangileri sana uygun. Mesela internete yaz "giyim tarzları" diye

3.Denemeler yap: farklı kitap türleri oku, farklı müzik türleri dinle vs deneye deneye kendine ait olan tarzı bulursun

4. Hayat görüşü olarak ise bu zaman alır, YouTube üzerinden eğitici videolar izleyerek, kaliteli kitaplar okuyarak ilerle. İnternete yaz YouTube kanal önerileri vs diye. Çok okudukça izledikçe gezdikçe belli bir hayat görüşü oluşuyor zaten

5. Siyaset ise kaliteli haber kaynaklardan Dünya ve Türkiye gündemini takip et. Bir hayat görüşün oldukça zamanla siyasette kendi görüşün olur. Fakat siyaset önemlidir, bir hayat görüşüdür. İdeolojileri araştır, sana hangisi yakın geliyor. Türk tarihi ve Dünya tarihi de temel olarak bilsen iyi olur.

6. Kaliteli filmler diziler belgeseller izle. İzledikçe hangi türde sevdiğin, hangi yönetmenin filmlerini beğendini anlarsın.

7.Oturmayı kalkmayı yemeyi içmeyi bilmeme konusu da şöyle bu biraz daha kendi davranışların bir yanlışlık gördüğünde düzelt. Yani diyelim ki mini bir elbise giydin ama ortamı değildi ve oturmayı bilemedin sonradan fark ettin, hatalarını buldukça düzelt

8.Giyim tarzı için öncelikle vücut şekline göre giyin. Çok kıyafetin olmasına gerek yok. Kaliteli parçalar olsa yeterli. Kombin olarak Pinterest.

9. Diyelim ki elinde biraz paran var, nereye yatırım yapacağını bilmiyorsun. İnternete yatırım araçları yaz, oradan birini seçersin. Mevduat hesabı mı, altın mı vs.

10.Özellikle üniversite de yabancı dil, kurslar, çevre edinme, kendini geliştirmeye direkt odaklanirsin zaten

11. Sohbet edebilmek ise kaliteli kişisel gelişim YouTube kanalları ve kitapları oku. İzledikçe okudukça iletişim becerilerin de gelişir. Sohbetlerde kendini geri çekme.

Ne öğrenmek istiyorsan direkt Google kullanacaksın. Mesela yaz "iletişim becerisi nasıl gelişir" diye

Şu sıralar tenis öğrenesim var, herkes pahalı dedi, korkumdan kimseye ne kadar diye soramıyorum tenis kulüpleri var aylık aidat ödüyorlarmış. Tenis kortu kiralayanlar bile varmış

Aslında günlük olarak siyasi haberleri takip etmek zorunda değilsin. Arada sırada şöyle bir kaliteli haber kaynaklarından dünya da neler olduğuna bakarsın o kadar. Mesela ben pek haber sevmem.
İlk başlarda bir fikrin olsun diye gündemi takip et sonra belli bir siyasi görüşün oluştukca pek takip etmezsin.

Genel kültür seviyen arttıkça da siyasi bilgin de artar. İnternete yaz "genel kültür için kitap, film tavsiyeleri" diye.

Dediğim gibi hep Google kullan. Hatta buraya yazmana bile gerek yok. İnternete yaz "nasıl gelisirim" diye oradan oku

Katılıyorum bu neslin aileleri bir değişik.
Ben de ilk eğitimin ve bazı temel bilgilerin aile de başladığına inanıyorum. Ailenin verdiği eğitim, ailenin yapısı çok önemli.
Aile eğitim vermezse gençler ne yapacağını bilemiyor.

Bazı şeyleri ilk aile de görmek gerekiyor. Terbiye dahil. Çocuk aile içinde bir şey görememiş öğrenememişse mecbur başkalarından yardım istiyor.

Aile de bilgi birikimi, belli bir hayat tarzı ve siyasi görüş de yoksa çocuk bilmiyor ne yapacağını.

Bir şeyin her şeyini, her şeyin bir şeyini bil yöntemiyle, duyduğun, gördüğün, gittiğin, okuduğun, her şeyi okuyarak, Araştırarak, izleyerek, katlaya katlaya bilgini çığ gibi büyütebilirsin.
Mesela Fâtih Sultan Mehmet köprüsünden geçtin, hemen yaz, FSM kimdir? Dizileri var filmleri var izle, İstanbul'un fethini araştır, ordan Topkapı'da 1453 müzesi var oraya git, bak bir Fatih sultan mehmet ten neleri öğrendin mesela.
Hiç yemediğin şeyleri dene. Suşi dene mesela, evde yapmayı dene kendin, soya nedir, nigiri nedir, sashimi nedir, wasabi nedir bunları öğrenirsin, chopstick kullanmayı öğren mesela.

Bir kadın yavaş yavaş olgunlaşır ve 25-30 yaşlarda artık düşünceleri oturmuş ve karakteri oturmuş olur.. erkeklere göre erken olgunlaşırız düşünce olarakta öyle.

Bütün bu yazdıklarınin listesini yap ve araştır. Kendinde beğenmediğin herşeyi yazmışsın sadece araştırman eksik :)

Mesela gazeteci ve yazar mı bilmiyosun araştır..

Kitap oku , hangi bankalar daha iyi araştır..

Yöneticiler politikalar sağ -sol / din /ırk bunlar araştırılarak öğrenilir gündemi takip ederek.

İyiyi kötüyü ayırt ederek.. bir fikir oluşturabilirsin kendine ait düşüncelerin mutlaka vardır bişeye bakınca bi fikrin mutlaka oluyordur.

Bişeyi araştırırken olayı anlaman lazım ve mantıklı gelmesi gerekir olayların. Felan işte allah kulu yaratırken bir beyin vermiş kullanmak gerekir gerçekten..

giyime gelirsek sen kendine ne yakıştırıyorsan onu giyin, kısa açık kapalı farketmez kendine ne yakıştırıyosan .. oturman kalkman konuşman kibar olsun teşekkürler , günaydınlar , merhabalar, tebessüm, böyle mütevazilikten geçilmeyi ver hem cevren mutlu hem sen mutlu.. sana yakışır şekilde olman gerekiyo .. yeme içme kibar olsun mesela ortamlarda şap şap ağızda sakız ağızda küfür olmasın misal yani nasıl örnek vereceğimi de şaşırdım kızım deli değilsin topal değilsin özgüvenli olmalısın başın dik .. inan bana herkes zeki değil sadece dersini iyi calışıyo insanlar

Ayrıca onları belirtmeliydiniz topiğinizi okurken bu insanın hiç mi elle tutulur yanı yok illa vardır diye birçok kişi düşünmüştür

15 yaşındaki bir genç de siyasetten anlamayıversin yani anlamasına da gerek yok derslerini çalışsın sporunu yapsın yeter

Şimdi aklıma gelmişken siyasetle ilgili bir bilgi vereyim, belki burada başkaları görüp faydalanmak ister

1. Türk ve Dünya tarihini YouTube, kitap, belgesel üzerinden öğrenmek.
2. Siyaset ve tarih alanında YouTube da sohbetleri, tartışma programları dinlemek. Sana yakın gelen tarihçileri dinleyerek seçersin
3.Temel bilgiler öğrenmek. Atatürk kimdir düşüncesi nedir? Hitler kimdir vs bunlar hangi fikri savunur
4.Siyaset felsefine de bakabilirsin
5.Yönetim biçimleri nelerdir? Yani liberalizm monarşi vs nedir temel olarak bu kavramlara kulak aşinasi olmak
6.Senin ülkenin tarihi nedir, ülken nasıl yönetilir vs genel olarak gündemi takip ederek temel bir görüşünün olması
7. Nutuk, Platon'un devlet kitabı okuyun. Misal İlber Ortaylı, Halil İnalcık vs hani fikir olsun diye yazdım. İnternete yaz "okunması gereken siyasi tarih kitapları" diye
8.İnsan haklarını bilmek, anayasayı okumak
9.Sosyolojiye biraz hakim olabilmek

Hani böyle yazdım ama siyasette derin bilgiye sahip olmanız gerekmiyor. Sadece temelde bazı kavramları bilin ve bilinçli oy kullanın bu yeterli.

Ülkemiz de çok var ekonomi bakanı kimdir, milli eğitim bakanı kimdir. Olay bakan isimlerini bilmek, şu parti iyi şu parti kötü değil ama yine de ortamda sohbet siyasi konusu açıldığında, geri durmadan yukarıdaki yazdığım bilgiler sayesinde az çok bir fikriniz olur

Üniversite de çok var böyle gençler. Devlet ve cumhuriyet arasındaki farki bilmeyen var mesela. Mülteci ve göçmen farkını bilmeyen var. Devlet, TBMM, meclis vs nedir mesela?

Zaten siyaset bir partiyi tutmak değil ki hayatın kendisi. Bu yüzden gerçekten çok önemli. Bir insan bilmeli ülkesinde dünyada ne oluyor bitiyor.

Zamanla takip ettiğin gazete, haber kanalı, köşe yazarı, parti, siyasetçi vs oluşur kafanda

Hayr rahatsızlık değil ama bana çok ilginç geldiniz. Cam fanusta mı büyüdünüz? Nasıl bir çevreniz var yani 2024 Türkiyesinde siyasetten anlamayan benim 1 yaşmda bebem vardır herhalde absnsks
Siz bir de üniversite de ki gençleri görün.
Ailesi okumuş insanlar çoğu ama
Devlet TBMM meclis nedir hiç bilmeyen var
Kendi insan haklarını anayasayı bilmeyen var
Mülteci ve göçmen, demokrasi ve cumhuriyet farkını bilmeyen var
Düz memur olmuş bir tanıdığım misal cumhuriyeti kim kurdu nasıl kuruldu bilmez. Nasıl memur oldun diyorum cevap yok
Öyle değişik insanlar var ki. Bazıları hiç bir şey bilmiyor

Hacettepe de okuyan bir tanıdığım istiklal marşını Atatürk yazdı sanıyordu, cumhuriyeti de son osmanlı padişahı kurdu ve öldü sanıyordu. Oy kullanmayı hiç bilmiyordu yaşı da 25.

Özellikle bazı gençler bir fanusun içinde yaşıyormuş gibi

Ay bana daral geldi okurken. Benim zamanımda kültür vardı eğitim vardı cidden şok oldum nasıl olur? Ben çocuklarıma bile şimdiden her şeyi öğretiyorum. Şaştım kaldım aşırı üzücü!

Sanki.beni anlatmissiniz

Gözlerim yaşardı şuan kaldı mı senin gibi şöyle ben dümdüz cahilim diyebilen şunu diyebilmek bile büyük erdem bence. Asla sandığın kadar cahil olduğunu düşünmüyorum çünkü kelime dağarcığın kendini ifade ediş biçimin bence çok iyi. Sevdiğin yazar yönetmen film vs olmadığını yazmışsın bu çok zor değil boş zamanlarında okuyup gündem haberleri takip edip kült filmlerden başlayarak film izleyebilirsin. Herkes her alanda yetkin değil zaten mesela benim olayım her zaman kitaplar olmuştur çok severim okumayı ama eşim hiç sevmez onun hobileri genelde spor üzerine olur. Bir spora yönelebilirsin hem ortam sağlar sana sohbet edersin hem de fiziksel ruhsal katkısı olur. Büyükşehirdeyim demişsin tiyatro izlemeni tavsiye ediyorum

Ben senin insanlarla geyik yaptığın kanaatındayım,bunca şeyi toparlayıp yazan bir insanın gayet zeki olduğunu düşünüyorum ,hatta diğer insanları kafaya alıcak kadar !

Yorumunuz için teşekkür ederim

Ben senin insanlarla geyik yaptığın kanaatındayım,bunca şeyi toparlayıp yazan bir insanın gayet zeki olduğunu düşünüyorum ,hatta diğer insanları kafaya alıcak kadar !
İnsan da özgüven, iletişim becerisi yoksa zeka ve kendini ifade etmesi ne işe yarar ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…