- 23 Aralık 2024
- 180
- 101
- 18
- 23
- Konu Sahibi yesilgunes
-
Evet çelişiyor. Çünkü bazi ilgi alanlarım var ama üste ki konum da başka şeyler de yazdığım gibi ilgi alanlarım olsa da kendimi yetersiz görüyorum.Bu iki mesaj çok çelişiyor
Şu sıralar tenis öğrenesim var, herkes pahalı dedi, korkumdan kimseye ne kadar diye soramıyorumHerkes iyi niyetli fikir vermiş de bir kaç üyenin yorumu ilgimi çekti.Onlara katılıyorum demek fazla ilginiz ve yok.Temis oynuyorum yazmışsınız seviyormuşsunuz pek ucuz spor degildir o kaç set oymamayi seversiniz? Banada çok inandırıcı gelmediniz neyse başarılar olur gider diyelim.
Katılıyorum bu neslin aileleri bir değişik.Okumadım yorumları, kim ne yazmış bilmiyorum ama kendi totolarıyla dalga geçsin onlar
Geç bile kalmışsın bence. Ama normal çünkü sizin nesilde nedense aileler bilinçlendirmiyor çocuklarını. Büyümenize gelişmenize izin vermiyorlar çoğu zaman. Anne baban da çok okuyan eden insanlar değilse eksik kalmıştır bu tarafın. Çözülmeyecek mesele değil.
Bir kadın yavaş yavaş olgunlaşır ve 25-30 yaşlarda artık düşünceleri oturmuş ve karakteri oturmuş olur.. erkeklere göre erken olgunlaşırız düşünce olarakta öyle.Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?
Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.
Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.
Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.
Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.
Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.
Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama
Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.
İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.
Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?
Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.
Ayrıca onları belirtmeliydiniz topiğinizi okurken bu insanın hiç mi elle tutulur yanı yok illa vardır diye birçok kişi düşünmüştürEvet çelişiyor. Çünkü bazi ilgi alanlarım var ama üste ki konum da başka şeyler de yazdığım gibi ilgi alanlarım olsa da kendimi yetersiz görüyorum.
Evet sanat tarihi vs olsun ilgiliyim ama iletişim de kötüyüm vs
15 yaşındaki bir genç de siyasetten anlamayıversin yani anlamasına da gerek yok derslerini çalışsın sporunu yapsın yeterÇok moralim bozuldu. Birisinin 15 yaşındaki yeğeni bile siyasetten anlıyormuşBilinçli bir Türk gençi olmak için siyasetten anlamam gerektiğinin farkındayım.
Burada akıllı okumuş kadınlar vardir, fikir verirler diye düşünmüştüm. Trol değilim.
Siz bir de üniversite de ki gençleri görün.Hayr rahatsızlık değil ama bana çok ilginç geldiniz. Cam fanusta mı büyüdünüz? Nasıl bir çevreniz var yani 2024 Türkiyesinde siyasetten anlamayan benim 1 yaşmda bebem vardır herhalde absnsks
Ay bana daral geldi okurken. Benim zamanımda kültür vardı eğitim vardı cidden şok oldum nasıl olur? Ben çocuklarıma bile şimdiden her şeyi öğretiyorum. Şaştım kaldım aşırı üzücü!Siz bir de üniversite de ki gençleri görün.
Ailesi okumuş insanlar çoğu ama
Devlet TBMM meclis nedir hiç bilmeyen var
Kendi insan haklarını anayasayı bilmeyen var
Mülteci ve göçmen, demokrasi ve cumhuriyet farkını bilmeyen var
Düz memur olmuş bir tanıdığım misal cumhuriyeti kim kurdu nasıl kuruldu bilmez. Nasıl memur oldun diyorum cevap yok
Öyle değişik insanlar var ki. Bazıları hiç bir şey bilmiyor
Hacettepe de okuyan bir tanıdığım istiklal marşını Atatürk yazdı sanıyordu, cumhuriyeti de son osmanlı padişahı kurdu ve öldü sanıyordu. Oy kullanmayı hiç bilmiyordu yaşı da 25.
Özellikle bazı gençler bir fanusun içinde yaşıyormuş gibi
Sanki.beni anlatmissinizMerhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.
Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.
Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.
Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama
Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.
Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?
Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.
Gözlerim yaşardı şuan kaldı mı senin gibi şöyle ben dümdüz cahilim diyebilen şunu diyebilmek bile büyük erdem bence. Asla sandığın kadar cahil olduğunu düşünmüyorum çünkü kelime dağarcığın kendini ifade ediş biçimin bence çok iyi. Sevdiğin yazar yönetmen film vs olmadığını yazmışsın bu çok zor değil boş zamanlarında okuyup gündem haberleri takip edip kült filmlerden başlayarak film izleyebilirsin. Herkes her alanda yetkin değil zaten mesela benim olayım her zaman kitaplar olmuştur çok severim okumayı ama eşim hiç sevmez onun hobileri genelde spor üzerine olur. Bir spora yönelebilirsin hem ortam sağlar sana sohbet edersin hem de fiziksel ruhsal katkısı olur. Büyükşehirdeyim demişsin tiyatro izlemeni tavsiye ediyorumMerhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
Yorumunuz için teşekkür ederimGözlerim yaşardı şuan kaldı mı senin gibi şöyle ben dümdüz cahilim diyebilen şunu diyebilmek bile büyük erdem bence. Asla sandığın kadar cahil olduğunu düşünmüyorum çünkü kelime dağarcığın kendini ifade ediş biçimin bence çok iyi. Sevdiğin yazar yönetmen film vs olmadığını yazmışsın bu çok zor değil boş zamanlarında okuyup gündem haberleri takip edip kült filmlerden başlayarak film izleyebilirsin. Herkes her alanda yetkin değil zaten mesela benim olayım her zaman kitaplar olmuştur çok severim okumayı ama eşim hiç sevmez onun hobileri genelde spor üzerine olur. Bir spora yönelebilirsin hem ortam sağlar sana sohbet edersin hem de fiziksel ruhsal katkısı olur. Büyükşehirdeyim demişsin tiyatro izlemeni tavsiye ediyorum
İnsan da özgüven, iletişim becerisi yoksa zeka ve kendini ifade etmesi ne işe yarar kiBen senin insanlarla geyik yaptığın kanaatındayım,bunca şeyi toparlayıp yazan bir insanın gayet zeki olduğunu düşünüyorum ,hatta diğer insanları kafaya alıcak kadar !
Dünya da tekim sanıyordum, benim gibi başkaları da varmışSanki.beni anlatmissiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?