Çok büyük bir yüküm var

merveibo2305

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
667
516
103
33
31 aralıkta nikahim var kısmetse babam dün evraklari hazırlamaya giderken ben senden tek ricam kendi soyadını da al dedi nişanlım da katı şekilde ataerkil bi durum sergiliyo istemiyor vicdanı hiç rahat değil tek çocuğum ben aksini yaptığımda babam çok uzulecek nişanlım da 8 senedir soyadimi vermek için bekliyorum ben sana diyor anlatamıyorum ne yapmaliyim

Babanı kırma.Bu durumu nişanlına uygun bir şekilde anlat.Sonuçta iki soyadı olacak ve onun soyadı geçerli olacak artık..

Kesinlikle babanı kırma.. Anlıyorum zor bir durum ama babanın tek evladısın. Ben de babamın tek evladıyım. Bence nişanlınla güzel bir dille konuş canım benim.

bence de babanı kırma.ben tek evlat değilim ama ne olursa olsun baba bir başka.
ben sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum bu mümkün mü peki

erkeklerin neden böyle karsi ciktiklarini anlamiyorum bende nisanlima öyle bise demistim ama saka olarak oda kesinlikle istemem demisti ilginc buluyorum ikisinide kulansak bunda ne kötülük varki

ben bır nıkahda şahitlik ettim,nıkah önceden belediyede oluyor,orda bır kavga,oğlan ben istemem dıyor,kız alıcam dıyor,kızın bacısı yumuşatmak için alma bacım dıyor,1998 de idi bu kavga,yıl 2015,halen aynı,erkekler bence haklı,normal,saçma olan evlilik yasası,bir an önce değişsin,erkeğin üzerıne kayıt,kütük muhabbeti

Bayanlar bence iki soyad ilerde çok zorluklar yaşatıyor , yaşadıktan sonra göreceksiniz , çok arkadaşım ilk heves o şekilde kullandı ama sonra mahkemeye başvurup kızlık soyadlarını sildirdi ve tek soyada kaldılar.

Soy erkekten devam ettiğine göre babanın böyle birşey istemesi bence saçma , kendisi annene demiş mi kızlık soyadında kalsın diye :)

Ben tam 8 yıldır nişanlımın soyadını almak kendi soyadımdan kurtulmak için bekliyorum (çünkü soyadımızı beğenmiyoruz sülalecek )

Eğer bir aşiret , yada ne bileyim çok büyük holding sahibi , yada çok köklü ve çoğu yerde soyadından tanınan bir aile değilseniz , hiiiiç gerek yok iki soyadı kullanmana...

Ben kızlık soyadımı kendi isteğimle kullanmadım, ama babamın da böyle bir talebi olmadı
Özellikle isteseydi kullanırdım.
Sonuçta nişanlınız soyadını gene vermiş olacak size 8 yıldır beklediği buysa.
İki soyadı kullanımın zorluğunu yada keyfini sürecek sizsiniz. Nişanlınız buna anlayış göstermeli

çok güldüm tşk ederim parmaklarına sağlık canım benim :) holding falan sahibi değilim senin dediğinin aynısını nişanlımda diyor anneni gaza getircem dava açsın babasının soyadını alsın diye annem damadının yanında ama babam kıskançlıktan inatta hep :) ne yazıkki başvurular oldu ve kızlık soyadınıda kullanmak için form dolduruluyormuş ben doldurmadım. yani yattı o iş nikahtan sonra ne olacak koca bi muamma :))

erkeklerin neden böyle karsi ciktiklarini anlamiyorum bende nisanlima öyle bise demistim ama saka olarak oda kesinlikle istemem demisti ilginc buluyorum ikisinide kulansak bunda ne kötülük varki
ben senin yarı hisseni mi alıyorum dedi. Ne dersin mal oluyor bayanlar bu durumda sanki başlık parası vermişte :) Anlayamadan ölücez onları :) tabi onlara sorsak onlarda bizi :)

babam kıskançlıktan yapıyor başvuruyu yaptık artık çok geç alamayacağım.ilgili formu doldurmadım ama babamın tepkisi de merak konusu tabi
Başvuru yapman bişeyi değişitirmiyor bende başvuru yapmıştım ve o belgeyi doldurmamıştım, daha sonra cüzdanı değiştirmek için gittiğim nufus müdürlüğünde kullanmak istiyorum dedim ve babamın soyadınıda aldım.. Sonuç tabiki eşimin bilmem kaç gün suratını çekmek oldu. Pişmanmıyım? Hayır.

aa hala öyle bi şansım var yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…