- 15 Kasım 2015
- 667
- 516
- 103
- 33
- Konu Sahibi merveibo2305
-
31 aralıkta nikahim var kısmetse babam dün evraklari hazırlamaya giderken ben senden tek ricam kendi soyadını da al dedi nişanlım da katı şekilde ataerkil bi durum sergiliyo istemiyor vicdanı hiç rahat değil tek çocuğum ben aksini yaptığımda babam çok uzulecek nişanlım da 8 senedir soyadimi vermek için bekliyorum ben sana diyor anlatamıyorum ne yapmaliyim
yeni yasayla mümkünmüş buda artık gelecek sene olacak galibabence de babanı kırma.ben tek evlat değilim ama ne olursa olsun baba bir başka.
ben sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum bu mümkün mü peki
Bayanlar bence iki soyad ilerde çok zorluklar yaşatıyor , yaşadıktan sonra göreceksiniz , çok arkadaşım ilk heves o şekilde kullandı ama sonra mahkemeye başvurup kızlık soyadlarını sildirdi ve tek soyada kaldılar.
Soy erkekten devam ettiğine göre babanın böyle birşey istemesi bence saçma , kendisi annene demiş mi kızlık soyadında kalsın diye :)
Ben tam 8 yıldır nişanlımın soyadını almak kendi soyadımdan kurtulmak için bekliyorum (çünkü soyadımızı beğenmiyoruz sülalecek)
Eğer bir aşiret , yada ne bileyim çok büyük holding sahibi , yada çok köklü ve çoğu yerde soyadından tanınan bir aile değilseniz , hiiiiç gerek yok iki soyadı kullanmana...
düşündüm ama babam kovar evden diye korktum arnavutta biraz kendisi ikna etmek ne mümkün :)babanla nişanlın aynı ortamdayken bu konuyu aç. aralarından çekil derim ben.
ben senin yarı hisseni mi alıyorum dedi. Ne dersin mal oluyor bayanlar bu durumda sanki başlık parası vermişte :) Anlayamadan ölücez onları :) tabi onlara sorsak onlarda bizi :)erkeklerin neden böyle karsi ciktiklarini anlamiyorum bende nisanlima öyle bise demistim ama saka olarak oda kesinlikle istemem demisti ilginc buluyorum ikisinide kulansak bunda ne kötülük varki
babam kıskançlıktan yapıyor başvuruyu yaptık artık çok geç alamayacağım.ilgili formu doldurmadım ama babamın tepkisi de merak konusu tabiBaban konuşsun nişanlınla.
Başvuru yapman bişeyi değişitirmiyor bende başvuru yapmıştım ve o belgeyi doldurmamıştım, daha sonra cüzdanı değiştirmek için gittiğim nufus müdürlüğünde kullanmak istiyorum dedim ve babamın soyadınıda aldım.. Sonuç tabiki eşimin bilmem kaç gün suratını çekmek oldu. Pişmanmıyım? Hayır.babam kıskançlıktan yapıyor başvuruyu yaptık artık çok geç alamayacağım.ilgili formu doldurmadım ama babamın tepkisi de merak konusu tabi
Babanın göstereceği tepki merak konusu olduğu gibi evliliğinizin ilk günlerine ait hoş bir anı olacak.babam kıskançlıktan yapıyor başvuruyu yaptık artık çok geç alamayacağım.ilgili formu doldurmadım ama babamın tepkisi de merak konusu tabi
aa hala öyle bi şansım var yani :)Başvuru yapman bişeyi değişitirmiyor bende başvuru yapmıştım ve o belgeyi doldurmamıştım, daha sonra cüzdanı değiştirmek için gittiğim nufus müdürlüğünde kullanmak istiyorum dedim ve babamın soyadınıda aldım.. Sonuç tabiki eşimin bilmem kaç gün suratını çekmek oldu. Pişmanmıyım? Hayır.
ben senin yarı hisseni mi alıyorum dedi. Ne dersin mal oluyor bayanlar bu durumda sanki başlık parası vermişte :) Anlayamadan ölücez onları :) tabi onlara sorsak onlarda bizi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?