Hem bir isteginiz var mı deyip, hem de isteginizi o kız tarafına ait diye geri çevirmelerinin ne kadar sacma oldugunun farkındalar mı acaba? Laf olsun diye mi sormuşlar.Yakında sözüm var nasipse. Söz nişan bi arada olacak. Ben iç anadoludan, erkek arkadaşım marmara bölgesinden, adetler farklı mı oluyor bilmiyorum. Fikir almak istiyorum.
Sözümde masa hazırlayacağım. İkramlar kanepesi poğaçası kurabiyesi her neyse, süslemeler dagıtılacak hediyelikler, şehir dısından gelen misafirlere ayrıca verilecek vs. Biz yapacağız.
Fakat bizim burada erkek tarafı sözde kız tarafına kurupasta meyve suyu çerez vs. getirir. Kaynanam anneme getirmemizi istedğiniz yapılması gerekn bişey varmı diye sormuş, Annem erkek tarafına cok fazla yük binecek diye bunlarıda ben alırım demiş. Ama kızım yaş pastada istiyo onu yaptırabilirsiniz demiş.
Sözlüm bunun böyle olmadgını kız tarafının pastayı yaptrdığını idda ediyor. Bilgilenmek için İzlediğim videolarda erkek tarafı pasta getiriyordu kız evine. Bu zamana kadar gittgm sözlerde yaş pasta yoktu ama erkek tarafı kuru pastasını cerezini meyve suyunu getiriyordu böyle gördüm ve abimdede biz götürmüştük.
Sözde yada nişanda erkek tarafı ne yapar. Söz pastasını yaptırır mı meral ediyorum. Yada bölgeden bölgeye bunlar değişir mi?
Konusuldu. Annem söyledim ben diyor. Ama kaynanam öyle bişi demedi demş sözlüme galiba kargaşada yanlış anlaşıldı.İki tarafın ortak kararı olmalı
Konuşulmadı mı ?
Bizde erkek tarafı nişanda pasta vs alır
Konusuldu. Annem söyledim ben diyor. Ama kaynanam öyle bişi demedi demş sözlüme galiba kargaşada yanlış anlaşıldı.
Hmm bizdede çerez meyve suyu kurupasta falan sözde getiriliyor. Demmeki değişiyor adetlerBölgelere ve kültürlere göre değişir elbette. Ayrıca gelenekler zamana göre esnetiliyor da artık.
Benim sözümde erkek tarafı çiçek ve çikolata getirmişti.
Diğer ikramları kendimiz hazırlamıştık. Masa değil, tabak hazırladık. Börek, sarma, salata, vs tuzlular ve ayrı tatlı tabağı ve tabi çay. Kuru yemiş ve meyve suyu benim bildiğim kınada olur, sözde değil.
Anladım teşekkür ederim.Ablamin sözünde pastayı biz yaptırmıştık. Soz isteme bir oldu damatta cicegi ve cikolatasiyla gelmişti.
Doğru canım erkek tarafı pasta götürüyor marmara ve ege bölgesinde de.Yakında sözüm var nasipse. Söz nişan bi arada olacak. Ben iç anadoludan, erkek arkadaşım marmara bölgesinden, adetler farklı mı oluyor bilmiyorum. Fikir almak istiyorum.
Sözümde masa hazırlayacağım. İkramlar kanepesi poğaçası kurabiyesi her neyse, süslemeler dagıtılacak hediyelikler, şehir dısından gelen misafirlere ayrıca verilecek vs. Biz yapacağız.
Fakat bizim burada erkek tarafı sözde kız tarafına kurupasta meyve suyu çerez vs. getirir. Kaynanam anneme getirmemizi istedğiniz yapılması gerekn bişey varmı diye sormuş, Annem erkek tarafına cok fazla yük binecek diye bunlarıda ben alırım demiş. Ama kızım yaş pastada istiyo onu yaptırabilirsiniz demiş.
Sözlüm bunun böyle olmadgını kız tarafının pastayı yaptrdığını idda ediyor. Bilgilenmek için İzlediğim videolarda erkek tarafı pasta getiriyordu kız evine. Bu zamana kadar gittgm sözlerde yaş pasta yoktu ama erkek tarafı kuru pastasını cerezini meyve suyunu getiriyordu böyle gördüm ve abimdede biz götürmüştük.
Sözde yada nişanda erkek tarafı ne yapar. Söz pastasını yaptırır mı meral ediyorum. Yada bölgeden bölgeye bunlar değişir mi?
Alt tarafı bir pasta alınacak, bunun lafını yapıyorlarsa, kaç kızım kaç kaç...
Kaynanam kargaşada annnemin dedigini anlamamış galiba. Sözlüm öyle olmadıgını kız tarfının yaptırdgını söyledi .Hem bir isteginiz var mı deyip, hem de isteginizi o kız tarafına ait diye geri çevirmelerinin ne kadar sacma oldugunun farkındalar mı acaba? Laf olsun diye mi sormuşlar.
Saçma gelebilir ama bilmediğim için sormak istedim. Yoksa üstümüze düşeni yapmak isteriz. Ben bölgeden bölgeye farklılık gösterdigi için sormak istedim. Teşekkür ederim cevabınız içinyahu ne sacma islerle ugrasiyorsunuz? siz daha bir kuru pastayi pay edemezken bir evi nasil paylasacaksiniz?
Saçma gelebilir ama bilmediğim için sormak istedim. Yoksa üstümüze düşeni yapmak isteriz. Ben bölgeden bölgeye farklılık gösterdigi için sormak istedim. Teşekkür ederim cevabınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?