• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım, çaresizim...

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar bebeğim 4,5 aylık.. öle çok zorlandığımız konu var ki.. yardımcı olan annelere minnettar kalıcam.. birincisi benim şu an sütüm az..ama kızım biberon almıor kesinlikle.. kaşıkla da doğru düzgün içemior devam sütünü.. yani doymuyor çoğu zaman.. alışır mı biberona, nasıl alıştırabilirim.. geceleri sütüm yetmiyor.. napıcam ben.. ikincisi 2 yaşında oğlum var.. haliyle iki bebek zor oluor... ama ben gün içinde kesinlikle ne eve, ne de kendime zaman ayırabiliorum.. çünkü kızım ayakta sallanarak uyuyor.. salllamayı bırakıyım hemen gözünü açıyor..yok yok yok.. inanın her yolu denedim.. çocuk uyumuor. tamam uyudu die yerine götürüorum.. hemen gözünü açıyor.. yalancı meme falan da emmiyor.. ayağımda uyuyunca haliyle hiç bişey yapamıorum.. :( bi fikri olan arkadaşların önerilerini bekliorum

arkadaşlar bebeğim 4,5 aylık.. öle çok zorlandığımız konu var ki.. yardımcı olan annelere minnettar kalıcam.. birincisi benim şu an sütüm az..ama kızım biberon almıor kesinlikle.. kaşıkla da doğru düzgün içemior devam sütünü.. yani doymuyor çoğu zaman.. alışır mı biberona, nasıl alıştırabilirim.. geceleri sütüm yetmiyor.. napıcam ben.. ikincisi 2 yaşında oğlum var.. haliyle iki bebek zor oluor... ama ben gün içinde kesinlikle ne eve, ne de kendime zaman ayırabiliorum.. çünkü kızım ayakta sallanarak uyuyor.. salllamayı bırakıyım hemen gözünü açıyor..yok yok yok.. inanın her yolu denedim.. çocuk uyumuor. tamam uyudu die yerine götürüorum.. hemen gözünü açıyor.. yalancı meme falan da emmiyor.. ayağımda uyuyunca haliyle hiç bişey yapamıorum.. :( bi fikri olan arkadaşların önerilerini bekliorum

Pamukannesi,yazdıklarını okuyunca yaşadıklarımı birkez daha görmüş oldum sanki gözümün önünde.Öncelikle bu tür sıkıntıları yaşayanın birtek kendin olmadığını bil,yalnız değilsin yani.Benim oğlum doğduğunda da ilk aylar aynı sorunları yaşamıştım.Sütüm azdı,yalancı meme almıyordu,biberona alışamadı,uyumuyordu,gece bile 10 dk.da bir kalktığımı bilirim.Bırak işi gücü,bazen tuvalete bile gidemiyordum.Bebeğimde kolik problemi varmış.gaz sancısı çekiyormuş yani.Tüm sıkıntıların nedeni buymuş.Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak şunları söyleyebilirim.Kesinlikle sütüm az diye emzirmeyi kesme.Olduğu kadarını arada emdir.Gaz problemi varsa doktorların bu konuda biraz rahatlatıcı önerileri var.Biz Metsil damla kullanmıştık.Ayrıca piyasada,ezcanelerde satılan bebek bitki çayları mevcut.Rezene çayı iyi geliyor.yalancı memeyi almayorsa bir kez,bir daha almıyorlar ne yazıkki.Ben de neler denemiştim ama olmadı.Biberonu sevmemesinin sebebi mamayı beğenmiyor olması olabilir.Piyasada çok çeşitli mamalar var.Ben Pre-aptamil'de bulmuştum çözümü.Birtek onu kabul edip emdi.Ama başka markalar da mevcut.Elbette,öncelikle doktoruna danışarak yol izlemen daha sağlıklı olur.Ben sadece fikir vermek açısından yardımcı olmak istedim.

tavsiyelrin için teşekkürler.. bi de 2 yaşında oğlum var.. o da çok yoruyo.. bi de bebek böle olunca, insanın psikolojisi çok kötü oluyor.. sürekli beni salla diyo... Allah yardımcımız olsun ya, inanılmaz zor..

tavsiyelrin için teşekkürler.. bi de 2 yaşında oğlum var.. o da çok yoruyo.. bi de bebek böle olunca, insanın psikolojisi çok kötü oluyor.. sürekli beni salla diyo... Allah yardımcımız olsun ya, inanılmaz zor..

Biliyorum,çok iyi anlıyorum.Benim oğlum da iki yaşında şuan.Neler yapabildiğini,insanı nasıl meşgul ettiğini anlatmama gerek yok,insan yaşayınca anlayabiliyor ancak.Yardım almaktan çekinme.Ben ilk bebeğim diye kendim bakmak istedim ve anneliği layıkıyla yapamama korkusundan gururuma yediremeyip yardım almayı reddettim başta.Ama hiç iyi bir fikir değilmiş.Çok yıprandım,psikoljim bozuldu.Yani demek istediğim;anne,teyze,hala,elti,görümce vs...deyimi olanlardan yadım istemekten çekinme.Allah kolaylık versin canım.

canım Allah bebek bakan tüm annelerin yardımcısı olsun.Acaba dişmi çıkarıyor o aylarda bizdede aynı sorunlar olmuştu.surekli emdiği içinde süt dolmuyordur.az uyuması falan aklıma geldi bu arda benim bebeğim 17 aylık.bibeberon almaması mama yememesi bendede vardır.sen napıcan az şekerli komposto,bol bol sıvı gıda ve humananın stil tea çayı işe yarıyordu.o donemlerde benimkide almadığı için ben boyle yapıyodum süt çoğalsın diye.

Canım Allah kolaylık versin. Bende durumlar tam tersiydi bol süt ve emmeyen bir bebeğim hala devam eden meme ucu yaralarım var.
Herkesin derdi farklı tabi ki. Bizim ki biberon almamaya başladığında ben nuk geniş ağız biberon aldım memeye daha benzer olduğundan belki kabul eder.
Birde Sütüm az diye üzülme bol su iç sadece ve morelini iyi tutmaya çalış. Tabi bu durumda söylemesi kolay ama elimden gelen bu.

allah kolaylık versin ama bunalma sakın hepsi geçiyor öncelikle tavsiyem sütün artması için bol su iç her gün rezene ısırgan çayları iç humana stiltea iç hiç boş durma benimde sütüm çok yoktu bunları içe içe idare ediyordum ayrıca benimkide geceleri doğru dürüst uyutmadığı gibi gündüzleride sadece kucakta artı memede uyurdu bıraktığım gibi uyanırdı kafayı yicek gibi olurdum ama zamanla düzene giriyor merak etme rahar ol fazla direnemiyorlar bebeişler en sonunda bazı alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalıyorlar geçicek yani hepsi benimki bir yaşına hala doğru dürüst uyjusu yok ama en aznından eskisi gibi değil 1 yada 2 ay daha sabret

merhaba arkadaşım çok haklısın hem de çooooookkkkk...ne denir ki bilmiyorum.benim de ikizlerim var 3,5 yaşında ve haftaya 3. bebeğim doğacak inşallah.Allah yardımcımız olsun..ben süt arttırmakla ilgili bulduklarımı kaydetmiştim dur buraya da kopyalıyım da belki herkesin işine yarar..

1.çemen otu tohumunu 1bardak suya 1çay kaşığı koyun 5 dk demlensin sabah akşam için.
2.ginsengli arı sütü macununu sabah akşam 1 çay kaşığı yeyin.
3.kuru üzümden komposto yapın gün içinde yemeye çalışın.
4.süt için sütünüz olsun:)
5.marul ve bol yeşillik yeyin.
6.kesinlikle mama vermemeye çalışın özellikle gece emzirinki gece oksitosin hormonu daha çok salgılanır ki sütünüz artar.her istediğinde emzirin bebeğinizi...
7.karışık bitki çayıda alabilirsiniz anason rezene gibi otlar bulunan bunlarda sütü artırır hemde bebeğin kolik ağrısını alır gazını da rahat çıkartır...
bir bardak kaynar suya bi kaç yaprak ısırgan koyup 3-4 dakika demlendirip balla karıştırıp içiyorum.inanın artık süt çok fazla geldiğinden kızım emerken yarısını dışarı bırakıyo genzine kaçırıyo fışkırarak geliyo sütüm inş faydasını görürsünüz

GNC nin Isırgan otu hapı var.Kapsul içinde ısırgan otu tozu yerleştirmişler.Sütü olan annelerin sütünü iki kat arttırıyor,çok faydalı...

bir de lohusa şerbeti varmış kaynar baharatı diyorlar o da çok süt yapıyormu.ben şimdi ısırgan otu ve rezene alacam süt yapsın diye.bir nebze rahatlatır bizi..kolay gelsin hepimize

seni çok iyi anlıyorum canım benim de oğlumu emzirirken sütüm azdı yetmiyodu doymuyodu mama veriyodum biberon almıyomuş seninki doktorunla görüştünmü bu konuyu? biz 4 buçuk aylıkken ek gıdalara başlamıştık yavaş yavaş ev yapımı yoğurt meyve püresi falan bi doktoruna danış derim ben mama içinde anne memesine benzeyen biberon emzikleri var istersen onlara bi göz at kolaylıklar diliyorum

ben tek çocukla kilitlenmiş kımıldayamıyorum biryere.... sen birini daha büyütmeden yepyeni bir bebeği kucaklamışsın.... omuzlarındaki yük çok çok çok ama çok fazla.... aile büyüğünden yardım iste.... biri 2 yaşında diğeri ise minicik.... tek çözümün aile büyüğünü destek alman... başka çözüm gelmiyor aklıma... bol şans.

bebegin doymadigi icin uyumuyordur cnm.verdigin mamanin markasini degistir senin sütün gelmiyorsa herseyi deniyorsan yapacak bisey yok her türlü mamayi denemeye calis karninin doydugundan emin ol bebegin ek gidaya baslama zamani gelmis ek gidalarla karnini doyurmaya calis.karni doyunca hala uyumuyorsa gaz sancisi icin rezene cayi icir sancidanda degilse kucaga alismis olabiliri mecburen biraz aglayacak.sana tavsiyem kendi yatagina yatir sende yaninda yat ve 2 dk sonra ayril yanindan aglayacaktir tabi ama hemen gitme yanina birak aglasin sonra tekrar 3-4 dk arayla yanina yat ve böylece aglaya aglaya iyice uykusu gelecek ve 1 hafta icinde bunu denersen kendi kendine yatmaya alisacaktir ama sabirli olup aglamasina katlanabilirsen biz anneler cok vicdanli oldugumuz icin kiyamiyoruz ve aglamasin diyoruz aslin da hata ediyoruz büyük oglumu bu sekilde alistirdim ve 4 ayliktan itibaren yatagina koydugum gibi kendi kendine uyur görenle sasirirlar inanki ama hic zor degil.4-5 gün aglatmistim oglumu hatta esim cok vicdansizsin demisti ama 4 gün sonunda kendi kendine uyudugunu görünce tesekkür bile etmisti bana

canım öncelikle hayırlı olsun yavruların ve allah yardımcın olsun. hepimiz bu yollardan geçtik canım yalnız değilsin benim kızlarımın arası 2 yıl 8 ay bende çok çektim:( ama tabii kendimce çözümler üretebilmiştim. en önemlisi ev salıncağı çok işe yarıyor sizde var mı bilmiyorum portatif ve kullanışlı oluyorlar. iki kızımı da onunla büyüttüm ki dediğiniz gibi ayağımda salladığımda sabaha kadarda sallasam bıraktığımda uyanırlardı. salıncağa koyar ninni söyleyerek sallardım (bu arada ninni söylemenin anne ve bebek üzerinde çok olumlu etkileri varmış geçen netde okudum) canım bu haller sana baki değil geçecek büyüyecekler ve sen rahata çıkacaksın inan bu hallerini özleyeceksin bebeciklerin. ben bakıyorum da resimlerine şimdi büyük 9 küçük 6 yaşına geldi ne çabuk geçmiş zaman diyorum. sen de diyeceksin...

allah kolaylık versin hemde 2 kere. ben bildiğimi aktarayım inşallah yardımıcı olabilirim; süt için yapacak tek şey bol bol su içmek bu 1. ayrıca ek gıda dönemi başlamış bebeğinize uyumadan önce muhallebi tarzı mama yada anne sütüyle ezilmiş bisküvi gibi tok tutan besinler yedirmeye çalışın. anne sütü alan bebekler biberona zor alışıyor ama kaşığa daha kolay alışabilir. uyuması için sallanan anakucağı kullanabilirsiniz. en azından sadece eliniz yorulur. gaz sancısı için kimyon çok iyi geliyor sıcak suda demleyip ılık ılık verin. bildiğim iyi bir gaz ilacı var adını öğrenmek isterseniz mesaj atın. baş harfi s... kolaylıklar diliyorum.

canım Allah kolaylık verısn.
uyuması ıcın sana onerım bebegın uyurken basında KEF suresını oku bır kere
bıde bebegının uzerıne ashabı kef ın ısımlerını koy cok ıse yarıyo.
bu durumdan kurtulucaksın ALLAHın iznıyle..
mutlaka dene :D

ayni sorunu bizde yasamistik,sütüm ogluma yetmiyor diye düsünüyordum hazir mamaya baslamistik ama oglum biberonu hic sevmedi,yalanci emziyide hic almadi bende geceleri cok zorlaniyordum diyebilirimki 20 cesit biberon aldim birini belki sever diye ama nafile ne denediysem sevmedi.4 aylik olunca kasik mamalarina basladim geceleride emziriyordum o sekilde idare etmistik,oglum suan 2 yasinda halen emziriyorum birakacagida yok :)) ben dogdugu günden beri sütüm yetmiyor galiba diye düsünüyordum demeki yetiyor halen emiyor sizde sakin emzirmeyi kesmeyin yinede geceleri o sekilde bebeginizi oyalayin,biberonu almayan bebek hic bir zaman almiyor siz ne yaparsaniz yapin fayda etmiyecek insallah biran önce bu durumdan kurtulursunuz...

canım hiç yardımcıolacak kimse yokmu çevrende...eve hamak gibi bişeymi kursan acaba:26:
eczaneden süt çayı denedinmi..ben 3,4 kutu içmiştim...
mısır bulgur mayalı süt falanda çok artırıyor sütü...
rabbim sabır versin

sütün yinede olmuyorsa hem emzir hemde ek gıda ver..
farklı farklı gıdalr marklar dene..hafif çorbalara bile başlayabilirsin yavaştan...

allah kolaylık versin hemde 2 kere. ben bildiğimi aktarayım inşallah yardımıcı olabilirim; süt için yapacak tek şey bol bol su içmek bu 1. ayrıca ek gıda dönemi başlamış bebeğinize uyumadan önce muhallebi tarzı mama yada anne sütüyle ezilmiş bisküvi gibi tok tutan besinler yedirmeye çalışın. anne sütü alan bebekler biberona zor alışıyor ama kaşığa daha kolay alışabilir. uyuması için sallanan anakucağı kullanabilirsiniz. en azından sadece eliniz yorulur. gaz sancısı için kimyon çok iyi geliyor sıcak suda demleyip ılık ılık verin. bildiğim iyi bir gaz ilacı var adını öğrenmek isterseniz mesaj atın. baş harfi s... kolaylıklar diliyorum.

gaz ilacının adını bana da verebilir misin canım denemek isterim

Back