• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Bunaldım Bittim Tükendim Artık...

_MAJESTE_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
10.117
23.832
478
31
Kendimi çok bitkin hissediyorum, resmen hayattan soğudum, Herşey boş ve anlamsız geliyor , omuzlarımda bir yük var taşıyamıyorum sanki . !
Çalışan bir anneyim, 18 aylık yaramaz, huysuz aksi inatcı bir oğlum var.. Rabbime şükrediyorum sağlık sıhat yerinde olsunda geçer diyorum, ama sabır sabır biryere kadar ben tükendim.. !
Gece uymuyor.. yarım saate bir kalkıyor ne yaptıysam çözüm bulamadım.. doktora götürdüm
Sütüm azaldı artık , doymadığı için kalkıyordur gece yatarken muhallebi yahut süt içir dedi..
biberon almaz, bardakla süt içiremiyorum ,içse bile yarım saatte zor içiyor, muhallebi agzına sürmez..
Gece 10 da uyumuş oluyor.. ondan sonra hep aynı terane.. gündüz tek uyku uyuyor. uyuduktan sonra ;
10 30. da kalkar ..
11 de kalkar
sansım varsa 1 saat uyur 12 de kalkar sabaha kadar böyleyiz, tam uykuya dalacağım oglum uyanıyor..
Dayanacak gücüm kalmadı !! gece saçımı başımı yoluyorum artık duvarları yumrukluyorum sinirden :KK43:
Eşimlede birbirimize giriyoruz..
Benim işim hafif , bütün gün oturduğum yerdeyim ! onun işi ağır çok yoruluyor akşama kadar arabalarla ugraşmaktan muayene etmekten.. ayakları sızlıyor eve gelince
Ama uykusuzluk bu yahu ? değil mi ? benim işim hafif diye ne kadar dayanabilirim ben uykusuzluğa bende insanım :KK43:
Gece eşimde kalkıyor bırak ben sallayım birazda sen uyu diyor tamam diyorum..
10 dakika sallıyor uyuya kalıyor eşim, daha sonra oglum uykuya dalmadan geri uyanıyor bu sefer uyutmak daha cok zaman alıyor..
Madem yardım edeceksin .. adam akıllı uykuya daldır çocugu :KK43: bu konuda bana destek olmuyor..
Kendime hiç zaman ayıramıyorum, oglum uyuduktan sonra inanın 5 dakika oturamıyorum duşa bile afedersiniz koştur koştur giriyorum uyanacak diye.. zaten uyuduğu vakit hemen evi toplayıp corbasını felan koyuyorum camasır olursa eşim seriyor vs sonrada uyanmış oluyor.
Ne kendime, ne evime, ne eşime zaman ayırabiliyorum şöyle oturupda oglum uyuduktan sonra 5 dakika sohbet muhabbet edemiyoruz.. tam eşimin yanına geliyorum oturayım diye oglum uyanıyor, hadi git geri uyut geri gel derken bizim pilimiz bitiyor eşim bir köşede uyumuş kalmış oluyor !
5 gündür duş alamıyorum inanırmısınız , yorgunluk uykusuzluk :olamaz: eridim ,bittim resmen aynada kendimi tanıyamıyorum 41 kiloya düşmüşüm :KK57: beni görenler böyle oluyor :KK57: herkes ne oldu sana.. diyor
Bir diğer mevzu ; oglum bu aralar çok hırcınlaştı cok aksileşti cok inatlaştı.. istediği birşey olmasın ortalıgı aya kaldırıyor yere yatıyor ve ağlamaya başlıyor hadi bunu evde yapınca sabrediyorum.. ama dışarda yapınca eşim dayanamıyor, pazar günü avm gitmiştik yine öyle yaptı eşim kızdı bagırdı..
Yahu diyorum bagırma, kızma sen kızınca bagırınca ne değişecek ? cocuk duruyor mu kesiyor mu aglamasını diyorum, hayır diyor..
EE o zaman neden bagırıyorsun kızıyorsun ?
herkese rezil oluyoruz artık benim de dayanacak gücüm kalmıyor diyor.. en nefret etttiğim şey cocugun dışarda aglaması zır zır düşmesi diyor !
bir yandan eşim bir yandan oglum bir yandan evin yükü maffoldum :/
Hanımlar inanın artık korkuyorum biliyormusunuz biryere bayılıp düşmekten..İnsanlıktan çıktım biz ilçede yaşıyoruz burda cocuk psikologu pedagog felanda yok :/

Son düzenleme:
Gündüz kim bakıyor

Akşam kaçta geliyorsunuz eve

Günlük rutin Nasıl

Siz eve 7 de gelseniz 10 a kadar olan üç saat yetmiyor demek ki

Ya da sadece ona ayıramıyor olabilirsiniz

Sütü vs bardaktan içebilir pipetle de deneyin

Bir de ne seviyorsa onu verin geceleri mesela makarna yerse deneyin gerçekten acıktığı için mi kalkıyor yoksa başka sebeple mi

Meme ıhtıyacından mı bu kadar cok uyanıyor acaba ? Arkadasım sırf bu yüzden memeden kesti bebegını çünkü artık peıkolojısı dayanamaz hale gelmıstı. Bıneron almıyordu o da alıştırdı cocugu hep konuştu kızım meme de sut bitti baba alacak bıberondan ıcıcez dıye konuşuyordu 16 aylık çocuğuyla. 3 günde kesti ve su an cok rahat ettim gece dıyor. Ben de mesela 16 aylık bebegıme muhallebı yemediğinden bıberonla formül mama veriyorum gece sonra bu daha sabah kahvaltı. Gece atıyorum ıkı defa kalkar kendı beşik ucunda suyunu içer yatar. Gündüz de tek uyku aynen

aminn canm cok ama cok zor inan ne sabrm ne gücüm kaldı korkuyorum biryere bayılıp düşmekten

şimdi bir kaç sorum olacak..(benim de 25 yaşında bir oğlum olduğu için sorulara göre tavsiyelerim olacak)
çocukla birlikte mi yatıyorsunuz yoksa uyuduktan sonra yerine mi yatırıyorsunuz?
çocuğa kim bakıyor?
işten eve geldikten sonra çocukla ne kadar vakit geçiriyorsunuz? ve neler yapıyorsunuz?
ev işini ve yemeği kendiniz mi yapıyorsunuz?
akşamları çocuğa bakabilecek kimse var mı?

Keşke bir aile büyüğü olsa böyle bikaç zaman sizde kalsa geceleri de dönüşümlü bakilsa. En azından enerji toplayın diye uykusuzluk insanı taninmayacak hale getirir bilirim. Allah kolaylik versin. Inanin ki geçiyor. Şimdi kızımı anlatsam iyiki bir derdimi anlattım hemen kendini araya soktu diyeceksin ama inan ki böyleydi. Beni benden etti. Şimdi 2.5 yaşında geceleri uyuyor öğlen uykusu uyuyor yemekleri az da olsa düzene girdi. o zamanlar geçti bitti. Az daha sabır

Allah yardımcın olsun canım. Gerçekten işin zor. İmkanın varsa bence bir süre ücretsiz izne çıkmayı dene. Belki çocuk sizden ayrı kaldığı için böyledir.

Gündüz kim bakıyor

Akşam kaçta geliyorsunuz eve

Günlük rutin Nasıl

Siz eve 7 de gelseniz 10 a kadar olan üç saat yetmiyor demek ki

Ya da sadece ona ayıramıyor olabilirsiniz

Sütü vs bardaktan içebilir pipetle de deneyin

Bir de ne seviyorsa onu verin geceleri mesela makarna yerse deneyin gerçekten acıktığı için mi kalkıyor yoksa başka sebeple mi
annem bakıyor ögle aramda eve gidiyorum ..
ben giderken uyumuş oluyor
aksam 4 45 de evde oluyorum benim süremin yetmemesi imkansız cnm
babamız 6 da geliyor mesaiye kalırsa en geç 7 de evde olur
7 7 30 arası yemğimizi yer sadece oglumuzla oynarız özlemi gitsin diye
pipeti denedim içmedi..
gece yatarken hiç birşey yemiyor sadece muz yiyor .. yine kalkıyor
doktorda dedi açlıktan mı değil mi bir test etmeniz gerekiyor ama yok edemiyorum eşimde bende tükendnk artık 5 gündür duş alamıyorum ya saçlarıma tarak girmiyor :(

Kızım üç yaşını bitirdi hala deliksiz uyuduğumu bilmiyorum. Ben de çalışıyorum akşam 10 dan önce uyumuyor. 12.30 gibi uyanıp süt içiyor. Şanslıysam 4 e kadar uyuyoruz . Ağlayarak uyanıyor yine süt içiyor. Saat 7 30 dan önce evden çıkmamız gerekiyor uykusunu alamadığı için yataktan kalkmak istemiyor. Doğduğundan beri akşam tv izlemek bir kahve içmek meyve yemek bile lüks bizim için.Hep bir ağlama mızmızlanma hali. Dışarı çıkınca da aynı. Kreşdeki pedagogla da görüştüm ne gece kalkmasına ne inatçılığına huysuzluğuna bir çare bulamadık.

Meme ıhtıyacından mı bu kadar cok uyanıyor acaba ? Arkadasım sırf bu yüzden memeden kesti bebegını çünkü artık peıkolojısı dayanamaz hale gelmıstı. Bıneron almıyordu o da alıştırdı cocugu hep konuştu kızım meme de sut bitti baba alacak bıberondan ıcıcez dıye konuşuyordu 16 aylık çocuğuyla. 3 günde kesti ve su an cok rahat ettim gece dıyor. Ben de mesela 16 aylık bebegıme muhallebı yemediğinden bıberonla formül mama veriyorum gece sonra bu daha sabah kahvaltı. Gece atıyorum ıkı defa kalkar kendı beşik ucunda suyunu içer yatar. Gündüz de tek uyku aynen
bilmiyorum canm .. belkide emdiği içindir biberon kesinlikle almıyor hiç almadı tükürüyor çmiyor bardaklada zokr içiyor sütü öyle de doymaz ki..
gece anne mama diye aglıyor aclıktan da olabilir test edemiyorum gece ne yedireceğimi saşırdım en güzel muhallebilieri yapıyorum tek lokma almıyor agzına
benimde piskolojm kalmadı inan
gece saçlarımı öyle bir yolmuşum ki halen dipleri agrıyor :(

şimdi bir kaç sorum olacak..(benim de 25 yaşında bir oğlum olduğu için sorulara göre tavsiyelerim olacak)
çocukla birlikte mi yatıyorsunuz yoksa uyuduktan sonra yerine mi yatırıyorsunuz?
çocuğa kim bakıyor?
işten eve geldikten sonra çocukla ne kadar vakit geçiriyorsunuz? ve neler yapıyorsunuz?
ev işini ve yemeği kendiniz mi yapıyorsunuz?
akşamları çocuğa bakabilecek kimse var mı?
birlikte yatmıyoruz canm oglum beşşiğinde yatıyor..
annem bakıyor..
4 45 de evde oluyorum elimden geldiğince cocugumla vakit geciriyorum 6 da babamız geliyor oda oynuyor birimiz oynarken birimiz evin işi ile ilgileniyoruz..
ev işini ve yemeğini babamzla ortak yapıyoruz genelde. yada ben işten eve gidince 1 saat içinde yapıyorum oda mama sandalyesinde oynuyor temziliği c tesi yapıyorum pazar günü tüm gün ona ayırıyoruz aksamları cizgi film bile acmıyoruz ilgisiz kalmasın diye..
akşamları ogluma bakacak hiç kimse yok :(

Çocuk diyip geçmeyin. Bu minikler anne babayı kullanmayı öyle bir biliyor ki.
Zor biliyorum ama türk annelerinin yaptığı en büyük hata çocuğu ağlamaya bırakmamak.
Çocuk da istediği her şeyi ağlayarak elde edebiliyor böylece.
Aslında ağlamasına izin vermelisiniz. İstediğini ağlayarak elde etmemeli.
18 aylık çok küçük ama derdi büyük.
Sakin olmalısınız. Bir kaç yol denemelisiniz. O ağlayınca siz ağlamamalı, bağırmamalı çocuğun üstüne gitmemelisiniz.
Zor asla kolay değil. Pedagoglardan destek alın.
Çocuk uyurken beyaz gürültü, fön makinası vs. deneyin.
Sakin müziklere alıştırın, yağlarla masaj yapmayı öğrenin.
Odasını ve evi sakinleştirin.
Elektirik hattında olmasın ev.

Back