Çok beddua ediyor, bıktım

BSariPapatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
974
2
116
Diğer
Merhaba kizlar

Annemi çok severim ama kizdigi zaman hep beddua eder kizdigi seye insanlara hatta bana bile onunla konusmaya çalisiyorum ama anlamak istemiyor ve sonunda tartisiyoruz.

sürekli beddua herkeze herseye bıktım rahatsiz oluyorum duyunca

örnegin bu sabah pcde banka isleri yapiyorduk sen yap dedim ögrensin diye hemen kizmaya basladi iyiki isim düstü sana istemiyorum yapma insAllah seninde birgün isin düserde görürüz.

yada geçenlerde bi koltuk almistik kirildi hemen magazaciya beddua ediyor yemeden gebersin diye adammi yapti sanki o sadece satiyor

hep böyle çok huzursuz oluyorum anlatiyorum anlamiyor ne yapacagimi bilmiyorum :( bu beddualar dönür dolasin onu veya bizi bulur diye korkuyorum senağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
anneniz kaç yaşında, belki menepoz dönemi geçiriyor
ama hiç bir neden beddua etmesine sebep deildir.
bunun ne kadar yanlış ve günah oldugunu birileri ona anlatmalı

güzelim maalesef anlamıyorlar sen ne yaparsan yap anlamıyorlar. evet haklısın dönüp dolaşıp bizleri buluyor. benimde kaynanam öyle sürekli birilerini eleştirir beddua eder ama hepde zararı bizi tutar. bizde bıktık ama yapılacak başka bişey yok. bol bol dua et cnm.

aynı benim annem ya bize bile kızsa mesala oğlunu çok sever bizde takılırız hemen allah sanada versin sen ayırma yada biriyle kavga etse anne yapma de seninde başına gelsinde yapma diyor kaç kere uyardık ama huy vazgeçemiyor bizde artık birşey demiyoruz ne yapalım bol bol dua ediyoruz

Artık ağız alışkanlığı olmuştur bence, öyle ettiği her bedduayı kalpten isteyerek söylemiyordur. Mesela koltukçuya kalpten söylemiş olabilir ama ufak tefek olaylarda size karşı içten dilediğini zannetmiyorum. Kalpten dileyerek söylemediği bedduaların da birilerine zarar vereceğini düşünmüyorum (orasını yine de Allah bilir tabi de bu benim fikrim....) Bu alışkanlığını bırakabilse güzel olur tabi de alışkanlıkları bırakmak da kolay olmuyor işte...

cevaplariniz için tsk ederim kizlar

annem 42 yasinda menopoza daha girmedi ama onun yuzunden oldugu sanmiyorum çunku hep boyleydi

huy edinmis kendine vazgeçmiyo kaç kez konustum :(

bence menepozla filan ilgisi yok bu bir alışkanlık..
hepimiz sinirledigimiz zaman olur olmadık kelimeler agzımızdan cıkabilir...
annenizde sinirlenince istem dışı agzından çıkıyor olabilir beddualar.
belki farkında bile olmaya bilir çogu zaman

güzelce konuşsanız bile bir süre kendini kontrol edip yiine aynı şeyi yapabilir...

basligi okuyunca hemen anladim böyle bir sorun oldugunu..
ayni benim annem yakinda 50 yasina giricek ama ben bildim bileli annem hep böyle..
namazinda niyazinda insandir ama neden blöyle anlamiyorum birseye kizsin bize bile hemen beddua eder sizinde cocuklariniz olsun sizede böyle yapsin die..
biz bu kadar kötü ne yapiyoruz anlamiyorum
cok üzülerek söyluyorum annemle sokakta yan yana bile yürümek istemiyorumm
cünki birsey söylesen hemen kizar baslar bagirip cagirmaya insan annesi olduguna utaniyor
disardaymisiz ayip falan hic takmaz..
bu galiba bir huy,huylu huyundan vazgecmiyor iste napalim Allah sabir versin canim dua edelimki ettigi beddualar yaptigi yorumlar bize dönmesin
Allah islah etsin insallahh:teselli:

basligi okuyunca hemen anladim böyle bir sorun oldugunu..
ayni benim annem yakinda 50 yasina giricek ama ben bildim bileli annem hep böyle..
namazinda niyazinda insandir ama neden blöyle anlamiyorum birseye kizsin bize bile hemen beddua eder sizinde cocuklariniz olsun sizede böyle yapsin die..
biz bu kadar kötü ne yapiyoruz anlamiyorum
cok üzülerek söyluyorum annemle sokakta yan yana bile yürümek istemiyorumm
cünki birsey söylesen hemen kizar baslar bagirip cagirmaya insan annesi olduguna utaniyor
disardaymisiz ayip falan hic takmaz..
bu galiba bir huy,huylu huyundan vazgecmiyor iste napalim Allah sabir versin canim dua edelimki ettigi beddualar yaptigi yorumlar bize dönmesin
Allah islah etsin insallahh:teselli:

kendi annemi okumus gibi oldum
bencede bu bir huy annemde hep der en ufak bişeyde sizin cocugunuzda size yapsın falan diye
bizde anne naptık biz simdi deriz daha cok kızar
bolbol dua ediyoruz bizde yapcak bişey yok
bikac arkadas konussun biri demiş sahsen benim annem kimseyi dinlemez
bana der dik kafalı diye ama neyse :1ninca:
inşş bu bedduaları bizden cıkmaz en ufak bişeyde cünkü annemde baslar hemen
Allahım sabır versin bizim gibilere:Saruboceq:

Güzelim annen beddua ederek , hayattan , olan-bitenden , canını sıkan herşeyden kendince intikam alıyor ve rahatlıyor olabilir..
Memnuyetsizlik ve isyan hepimizin fıtratında var aslında, taa içimizde saklıdır..Nefs ile alakalı birşey bu..
Kimimiz güzel şeyler düşünmeye çalışarak , kendimizi hayırlı ve muhabbetli kaynaklarla besleyerek bunu bertaraf ederiz kimimiz de yaşadıklarımıza kızar , bunu haketmediğimizi düşünür , kötü davranışlarımızı tetikler ve şükrsüzlükle sabırsızlıkla kabartırız adeta..

Belki çok asabi herşeye çabuk sinirlenmesinin altında ayrılık gibi psikolojik bir sebebin yanında biolojik sebepler de yatıyor olabilir..Şeker hastalığı asabiyet yapar misal..

Sen akıllı , duyarlı bir kızsın bizimle bunu paylaştığına göre..

Anneciğinle otur konuş , ağzından çıkan her lafın, iyi ve bed-duaların kabul olunabileceğini ve bunun çok daha üzücü sonuçlar doğurabileceğini anlat..

Hele ki evlatlarına ailesine akrabalarına ettiği dua veya bed-dualar kabul olunmaya en yakın olanlar..

Başta belki dinlemez kızar söylenir ama sen sürekli telkin et , rahatlatmaya iyi şeyler düşündürmeye çalış..

Olmuyorsa da hakkında hayır duası etmekten başka yapabileceğin birşey yok..Evladın annesine ettiği dua eftaldir..

Kalpten söylemiyor olabilir ama bir süre sonra kalbi bu isyan-menşei ile kelimelere takılır kalır ,duymaya alışır ve güzelliklerini de yitirmeye başlar..

Umarım Rabbim cc yar ve yardımcınız olur..Hepimizin tabi..

Son düzenleme:
pamugum: Amin canim insallahh Allah buyuk sabir versin ama bizde peygamber degilizya bir yere kadar
sabredebiliyoruz..Konu sahibi arkadasimizin bikmasi gayet normal ben bile o kadar bunaliyorumki bazen cekip gidesim geliyormafoldumben

Libyana:Ablacim cok güzel anlatmissin agzina saglik
(kendi annem adini konusuyorum) ne kadar anlatsanda oturup konussanda anlamiyolar yada anlamak istemiyorlar..
Bir eksigini söylesen elestirsen vs.hemen parliyor agiza alinmiycak kelimeler söyluyo bilmiyorum belki yasadiklarindanda olabilir..biz 3 kiz kardesiz kücükkennde bisey yapsak annem hep bizi döverdi
babam almanyadaydi belkide tek basina cocuk büyütmek kolay olmadi ama bunlari bizde haketmedik..
Annem birinin yüzüne iyi olsa arkasindan kotu konusuyor buyudukce birseyleri anladikca annemden soguyorum sevemiyorumm
kücükken bi yakinlik görmedigim icin belkide simdi gösterdigi (arada bi ) yakinligini icten bulmuyorum cok yapmacik geliyor artik..
Her evlat isterki annesiyle oturup konusabilsin ona herseyi korkmadan cekinmeden anlatabilsin,ama annem bi kavga etsek sen böylesin zaten sunu yaptin bunu yaptin die laf vurur yuzumuze
anlamak gercekten gücc Rabbime hergün sabir diyorum Allahim sabir ver senağlama

pamugum: Amin canim insallahh Allah buyuk sabir versin ama bizde peygamber degilizya bir yere kadar
sabredebiliyoruz..Konu sahibi arkadasimizin bikmasi gayet normal ben bile o kadar bunaliyorumki bazen cekip gidesim geliyormafoldumben

Libyana:Ablacim cok güzel anlatmissin agzina saglik
(kendi annem adini konusuyorum) ne kadar anlatsanda oturup konussanda anlamiyolar yada anlamak istemiyorlar..
Bir eksigini söylesen elestirsen vs.hemen parliyor agiza alinmiycak kelimeler söyluyo bilmiyorum belki yasadiklarindanda olabilir..biz 3 kiz kardesiz kücükkennde bisey yapsak annem hep bizi döverdi
babam almanyadaydi belkide tek basina cocuk büyütmek kolay olmadi ama bunlari bizde haketmedik..
Annem birinin yüzüne iyi olsa arkasindan kotu konusuyor buyudukce birseyleri anladikca annemden soguyorum sevemiyorumm
kücükken bi yakinlik görmedigim icin belkide simdi gösterdigi (arada bi ) yakinligini icten bulmuyorum cok yapmacik geliyor artik..
Her evlat isterki annesiyle oturup konusabilsin ona herseyi korkmadan cekinmeden anlatabilsin,ama annem bi kavga etsek sen böylesin zaten sunu yaptin bunu yaptin die laf vurur yuzumuze
anlamak gercekten gücc Rabbime hergün sabir diyorum Allahim sabir ver senağlama

ben annemi çok seviyorum oda bizi çok seviyor bunu biliyorum seninki daha zormus Allah yardimcin olsun canim

Güzelim annen beddua ederek , hayattan , olan-bitenden , canını sıkan herşeyden kendince intikam alıyor ve rahatlıyor olabilir..
Memnuyetsizlik ve isyan hepimizin fıtratında var aslında, taa içimizde saklıdır..Nefs ile alakalı birşey bu..
Kimimiz güzel şeyler düşünmeye çalışarak , kendimizi hayırlı ve muhabbetli kaynaklarla besleyerek bunu bertaraf ederiz kimimiz de yaşadıklarımıza kızar , bunu haketmediğimizi düşünür , kötü davranışlarımızı tetikler ve şükrsüzlükle sabırsızlıkla kabartırız adeta..

Belki çok asabi herşeye çabuk sinirlenmesinin altında ayrılık gibi psikolojik bir sebebin yanında biolojik sebepler de yatıyor olabilir..Şeker hastalığı asabiyet yapar misal..

Sen akıllı , duyarlı bir kızsın bizimle bunu paylaştığına göre..

Anneciğinle otur konuş , ağzından çıkan her lafın, iyi ve bed-duaların kabul olunabileceğini ve bunun çok daha üzücü sonuçlar doğurabileceğini anlat..

Hele ki evlatlarına ailesine akrabalarına ettiği dua veya bed-dualar kabul olunmaya en yakın olanlar..

Başta belki dinlemez kızar söylenir ama sen sürekli telkin et , rahatlatmaya iyi şeyler düşündürmeye çalış..

Olmuyorsa da hakkında hayır duası etmekten başka yapabileceğin birşey yok..Evladın annesine ettiği dua eftaldir..

Kalpten söylemiyor olabilir ama bir süre sonra kalbi bu isyan-menşei ile kelimelere takılır kalır ,duymaya alışır ve güzelliklerini de yitirmeye başlar..

Umarım Rabbim cc yar ve yardımcınız olur..Hepimizin tabi..

çok güzel yazmisiniz annemin sagligi iyi Allaha sükür sekeri falan yok sanirim sinirlenince ne dedigini bilmedigi için çok beddua ediyor yani farkinda bile degil ben birkez daha konusmaya çalisicam konusmak istedigimdede hep sonunda kavga çiktigi içinde cesaret edemiyorum

Back
X