Yasama sevincim sifir - iki aile arasinda kaldim.

Canım belkide ailen senin iyiligini istiyordur küçüklügünde çok dövmüş olabilirler ama belkide onlarda bunu doğru buluyorlardır baban paranızı almaya çalışırken belkide size bakabilmek içindir paraya ihtiyacı vardır belkide sevgilin iyi niyetli gibide sevgilinin annesi konusunda biraz ailen haklı gibi

Sana önerim bence kesinlikle kaçmamalısın bir yolunu bulup aileni ikna etmelisin mutlaka biryolu vardır olmuyorsa iyi düşün ve gerçekten nerde mutlu olacagına inanıyorsan orayı seç derim

canim ailem köyde büyüdü, kendileri de zamaninda dayak yemis ve cok erken yasta evlenmisler...söleyim, 15 yasinda evlenmis annem:) o yasta bi cocuk evlenip te mantikli bi yetistrme tarzi edinmis olamaz...erkek arkadasimin annesi de bununla ilgili bisey sölemisti.
babam ise gercekten cok cok cimri evi kiskanan bi insandir. 5 kurusun lafini eder. cnm bize bakmak icin degil, öylesine saklamak icin kendine.

kacmam ben asla. dün sevgilimlere iyi ki gitmisim, biliyorum ve o zamanda biliyordum söledimde ona bunun yanlis oldugunu..ama yoksa hic taniyamiycaktim annesini bu kadar. kardesini de görmüs oldum. tuhaf tuhaf insanlardi bilemiycem. kabalardi bana göre. kiyaslarsam, evde ben daha rahatim acikcasi.
ayrica sevgilim eve bakmis, onun baktigi eve de vardik. 50 metre ailesine uzakligi..bu kadar yakin mi olmak zorunda dedim. biz yandik, napacaz ki sen ben calisiyoruz annem yapar yemekleri böle böle eve bakar vs dedi. ben yarim gün calisiyorum, ben yaparim dedim ise de dinlemedi. bende baksana kalsin dedim. baska yermi yok dedim...nerden bilcem belki annesi sürekli kontrole gelicek, hic rahat olmuycak? evimizin anahtari onda olacak? bn bu soru isaretleri varken kafamda evet demem bu ise

Son düzenleme:
kusuruma bakma ama senin aylen o ayle hakkinda etrafa öyle ayleyi kovduk gibi sözler sarf ederlerse.. erkek arkadasinin annesi sana nasil davranmasini beklersin? normal olarak o da cekinir aceba gelinim ilerde ayni sekil mi yapar diye.. sen su an yok cok tuhaflar gibi laflar ediyosun ama senin ne haddine. bi yerde sende kendini o ayle yerine koy? hem simdi yok cok tuhaflar felan da deme, benimde oglumun bana gelin getircegi kizin aylesi hakkimda ileri geri konussa bende cok tuhaf olurum.. kimse mükemmel degil.. bu cocukta olmazsa baska bi cocukta er yada gec yine kusur bulcaksin aylesinde.. o yüzden sakin olmaya calis.. hemen herseye negativ bakma. belki gercekten düzgün degiller, ama kendin de mükemmel bi aylen varmis gibi davranma cünki kimsenin yoktur... dedigim gibi su an sen kendini korumak amacli bütün kusurlari ariyosun.. ama yapma.. önce bi kendi basina dur 2 gün kimseyle konusma. mantigin anca yerine gelir

Glamgirl o senin şekerliğin :KK54:
Seni neşeli görmek çok hoş.
Ben hiç konun hakkında yorum yapmadım ama
inş en güzel şeyler başına gelir şu ölümlü dünyada:KK48:

kusuruma bakma ama senin aylen o ayle hakkinda etrafa öyle ayleyi kovduk gibi sözler sarf ederlerse.. erkek arkadasinin annesi sana nasil davranmasini beklersin? normal olarak o da cekinir aceba gelinim ilerde ayni sekil mi yapar diye.. sen su an yok cok tuhaflar gibi laflar ediyosun ama senin ne haddine. bi yerde sende kendini o ayle yerine koy? hem simdi yok cok tuhaflar felan da deme, benimde oglumun bana gelin getircegi kizin aylesi hakkimda ileri geri konussa bende cok tuhaf olurum.. kimse mükemmel degil.. bu cocukta olmazsa baska bi cocukta er yada gec yine kusur bulcaksin aylesinde.. o yüzden sakin olmaya calis.. hemen herseye negativ bakma. belki gercekten düzgün degiller, ama kendin de mükemmel bi aylen varmis gibi davranma cünki kimsenin yoktur... dedigim gibi su an sen kendini korumak amacli bütün kusurlari ariyosun.. ama yapma.. önce bi kendi basina dur 2 gün kimseyle konusma. mantigin anca yerine gelir

o bana zaten senden kaynaklanmadigini biliyorum dedi ilk bastan. ama yinede ben varken anneme beddua etmesi iyi degil.
evet haddime degil, ama bende magdurum. onlar kadar bende sasirdim annemin arkamdan is cevirmesine.
ama basit biseyde de beni tersledi, misal örnek vereyim gülsuyu hakkinda konusyorduk bende alkol olmamasindan dolayi tercih ediliyor genelde dedim..o da bana ters ters bakarak "dedik ya GÜLSUYU iste!" diye cikisti. böle basit seyler iste tuhaf diye nitelendirdigim. diger yandan ise bnm sucumun olmadigini bildigini sölüyor..erkek kardesi ise bni görünce gicik gicik bakti, seslenmeden annesi oglum seslensene diyince kafasiyla böle isaret etti, kendisi 20 nin üzerinde. yani bi yandan benm sucumun olmadigini bildiklerini diolar bi yandan da böle bilmiorum. ama haklisin sonucta benim ailem bunlari onlara yapan...

Son düzenleme:
Annenin kayınvalide adayını tutarsız bulmuş, siz de ziyarete gidince tutarsız ve epey sinirli bulmuşsunuz.
Anneniz damat adayını çok ana kuzusu bulmuş, ev bakarken gidip annesinin evine 50m olan evi bulmuş.
Üniversite mezunu değil demiş, eğitim-kültür farkı olur demiş anneniz.

Bence hiçbir anne kızı sonsuza kadar evlenmesin, mutsuz olsun, sevdiğinden ayrı olsun istemez.Her görüş bir fikir verir aslında.Bence bir de onların bakış açısıyla bakmalısınız.

Herkesin birbirine girdiği bir durumda ev bakmak yerine ilişkinizi zamana yayın bence.2 sene sonra 3 sene sonra evlenin.Bu arada siz de karşınızdaki kişiyi, ailesini, kişiliğini ölçün biçin.Bu arada annenizin dediği tüm şeyler zaten yanlışsa aileniz de bu olumlu noktaları görür , onlar da damat adayına ısınırlar, yok eğer tüm bu konularda aileniz haklıysa sizde bir ömrü boşa tüketmemiş olursunuz.

Sizin için herşeyi yapacağını söyleyen kişiye 1-2 sene beklemesini, zamana ihtiyacınız olduğunu söyleyin.Ev tutmak, beyaz eşya, salon takımı çok kolay 2 günde hallolur, asıl mesele karşıdaki kişiyi tanımak.Bence ilişkinizi zamana yayın.

Glamgirl o senin şekerliğin :KK54:
Seni neşeli görmek çok hoş.
Ben hiç konun hakkında yorum yapmadım ama
inş en güzel şeyler başına gelir şu ölümlü dünyada:KK48:

amin canm sana da ayni dileklerde bulunmak istiyorum...allah herseyi gönlünce versin.

olsun, sende canin isterse yorum yaparsin:KK71:

Son düzenleme:
sana tavsiyem zamana bırak evlenme işini..kimin haklı olduğunu bilemem ama bana kayınvaliden de pek iyi gibi gelmedi şimdi sana iyi davranıyor gibi olabilir ama aileni arkana alıp evlenirsen sahipsiz gibi görüp yapmadğını bırakmaz bu forumda neler duymadık ki..allah korusun tabi öyle şeyler yaşamını istemem bence evliliği ertele..

Glamgirl, canım, insallah bugun de iyi olmaya devam ediyorsundur.
Son yazdıklarını da okuduktan sonra, bana sanki bu evlilik işi olmasa daha iyi olacak gibi gelmeye basladı. Erkek arkadaşın da, ailesi de, her ne kadar senin suçun değil diyorlarsa da bunun acısını senden çıkartmaya niyetliler gibi geldi bana.
Tabi, senin bileceğin iş ama iyice düşünüp karar ver. Bak geçmişte intahara falan da teşebbüs etmişsin, kendini yeni sıkıntılara atma.
Hakkında herşeyin hayırlısını dilerim.

Glamgirl, canım, insallah bugun de iyi olmaya devam ediyorsundur.
Son yazdıklarını da okuduktan sonra, bana sanki bu evlilik işi olmasa daha iyi olacak gibi gelmeye basladı. Erkek arkadaşın da, ailesi de, her ne kadar senin suçun değil diyorlarsa da bunun acısını senden çıkartmaya niyetliler gibi geldi bana.
Tabi, senin bileceğin iş ama iyice düşünüp karar ver. Bak geçmişte intahara falan da teşebbüs etmişsin, kendini yeni sıkıntılara atma.
Hakkında herşeyin hayırlısını dilerim.

tesekkür ederim tatlim, bugün aklima dünki bahsettigim sacmaliklar gelmedi:)

canim bende aynen bunu düsündüm demin, yani ben bana iyi davranmalarini beklemiyorum ama sanki sinirlerini benden cikartmaya calisiyorlar gibi bi hisse kapildim. yukarda bi arkadas ne haddine iyi davranmalarni beklemek gbi birsey demis ama ben hakettigimi de düsünmüyorum. madem kendileri de sölüor ailemin arayi bozdugunu. benim sucumun olmadigini bildiklerini böyle sinirli hincli da olmamalari gerekior..
evet ben de bu evlilik olmasa heme kisa bi sürede olmasa daha da iyi olur gibime geliyor.

Son düzenleme:
senacim, beni düsündügün icin cok tesekkür ederim ve hayatta herseyin istedigin gibi olmasni diliyorum.

senacim, beni düsündügün icin cok tesekkür ederim ve hayatta herseyin istedigin gibi olmasni diliyorum.

Hepimizin öyle olsun inşallah. Ama, bazen bazı tatsızlıklar çıkıyor maalesef. Aman ne olur bir daha intahar falan düşüncesi aklına gelirse hemen ya buraya yaz, ya doktor a falan git. Bak, benim 11 yaşımdan beri tanıdığım bir okul arkadaşım kalkıştı o işlere, 2 sene önce, biz diğer arkadaşlarla hala hep diken üstündeyiz. Sesi telefonda biraz yorgun gelse, telaşa kapılıyoruz. Seni seven insanları düşün. Yaşın genç, daha mutlaka çok güzel günlerin olacak. Çok mutluluklar dilerim.

intihar etmek, ölmek kolay. Ya öldükten sonrası? Burda bir annenle babanla yada sevdiğin kişinin ailesiyle başedemiosun öldükten sonra bunun günahıyla başedebileceğini mi sanıyorsun? Yorumlarda kim ne yazmış sen ne cevap vermişsin hiç birini okumadım ama ne kimse için nede hiç bi sorun için ölmeye değmez. Bugün hayatının en büyük derdi, asla çözülmez gibi gelen konulara çok değil 1yıl sonra sana saçma yada komik gelebilir. Hayat birşeyleri dert edip takacak kadar uzun değil. Herşeyi oluruna bırak. "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler."

Hepimizin öyle olsun inşallah. Ama, bazen bazı tatsızlıklar çıkıyor maalesef. Aman ne olur bir daha intahar falan düşüncesi aklına gelirse hemen ya buraya yaz, ya doktor a falan git. Bak, benim 11 yaşımdan beri tanıdığım bir okul arkadaşım kalkıştı o işlere, 2 sene önce, biz diğer arkadaşlarla hala hep diken üstündeyiz. Sesi telefonda biraz yorgun gelse, telaşa kapılıyoruz. Seni seven insanları düşün. Yaşın genç, daha mutlaka çok güzel günlerin olacak. Çok mutluluklar dilerim.

canim benim ya evet sevenlerime bu aciyi yasatmaya hakkim yok...
allahtan buraya yaziyorum ve kendi basima hareket etmiyorum...herkezle konusamadigim icin patliycak gibi oluyorum...allahtan kk var yoksa ne olurdu kimbilir:KK43:
cnm arkadasina gecmis olsun, cok iyi anliyorum onu ve derdine deva bulmasini diliyorum.
ben kalkismiycagim birdaha, su an o 3 izi de nasil yoketcem kaygisindayim:) keske hic olmasaydi evet:KK43:

smyrnacim, o an insan kendini cikmazda saniyor. ve buna öyle bir inaniyor ki. ölsem daha iyi diye düsünüyor. artik aklima, sIkIntIlarIn gecici oldugu kazindi. sabretcem beklyicem.allah herseyin en iyisini bilir, biz insanogullari ufacik aklimizla herseyi daha mi bilicez diyorum...herseyin bi cözümü var ve zamanla bulunur bu cözüm yollari...ölmek kacmaktir, hemde en kolayina..insan kendini hic bi zaman degersiz hissetmemeli cünki can cok degerlidir...

Son düzenleme:
su an o 3 izi de nasil yoketcem kaygisindayim:) keske hic olmasaydi evet:KK43:

o zaman estetik dikiş falan yapılmamış mıydı? Yapılmadıysa da sonra bir ara baktırtırsın. Ya da sen bildiğin için gözüne batıyordur belki de.
Benim arkadaş iyi şimdi. Onun izleri kalmadı pek sanırım, ilk zamanlar bileklik tarzı şeyler takıyordu, şimdi onları da takmıyor. Bizim yaşımız 54, benim arkadaşınki geçtikten sonra seninki haydi, haydi geçer. Bence seninkiler epey hafiflemiştir de, sen kafana takıyorsun. Ay, hiç dert etme bunları, boş ver gitsin, tek kusurun da (ki kusurla hiç alakası yok) o olsun.

smyrnacim, o an insan kendini cikmazda saniyor. ve buna öyle bir inaniyor ki. ölsem daha iyi diye düsünüyor. artik aklima, sIkIntIlarIn gecici oldugu kazindi. sabretcem beklyicem.allah herseyin en iyisini bilir, biz insanogullari ufacik aklimizla herseyi daha mi bilicez diyorum...herseyin bi cözümü var ve zamanla bulunur bu cözüm yollari...ölmek kacmaktir, hemde en kolayina..insan kendini hic bi zaman degersiz hissetmemeli cünki can cok degerlidir...

ölmek kaçmaktır doğru ama kolay olduğunu sanmıyorum:) birde bnce sevgilinin evine giderek hiçte iyi birşey yapmamışsın. Annesine konuşma fırsatı vermen, o beddua ederken susman çok kötü. Kendimden örnek verecek olursam ailemle ilgili küçücükkk bir sorunum olduğunda nişanlımın annesi ile telefonda konuşurken bundan bahsetmişim. Oda bunu abartmış büyütmüş farklı yorumlayıp zaten sorunlular gibi düşünerek ailem hakkında rahat yorum yapma hakkı olduğunu sandı. Anladım hemen bu hakkın nerden kaynaklandığını kimin verdiğini, oysaki söylediğim önemsiz küçük birşeydi. Sonra ne oldu yine benim karşıma geldi. Sen sevgilinin annesinin konuştuğu hiçbirşeye cevap vermedin hepsini yuttunya olurda ilerde evlenirseniz ne ailen ne sen kalacaksın laf etmedikleri. Değersiz olacak ailen onların gözünde çünkü savunan yoktu, sende değersiz olacaksın çünkü arkan yok ailesi zaten öyle zaten böyle diye düşünecekler. O yüzden hatana hatayla devam etme kesinlikle kendini ağırdan sat. Sonra evlenince tepene çıktıkça çıkarlar pişman olursun.

TATLIM, Sevgi, tek basina Evliligi kaldiramaz.Cabuk KIRILGANDIR.Maddi SIKINTILAR,Kayinvalide satasmalari,esler arasinda iletisimsizlikler bir evlilige girdi mi... Aşk bacadan kacip gider.Seni seven sayan adam gitmiş,yerine sana hakaret eden,burnundan KIL aldirmayan,agzinla kuş tutsan yaranamadigin birisi CIKIP gelmiştir.Ailene caninin SIKILMASI gayet normal.Anneninde kendi hayatinda cikmazlari,yanlislari var ama hicbir anne yavrusunu atese atmaz,atamaz.Seven kisi, elestirilere karsi sagir ve kör olur.Simdi adamin ailesi meselesi ile ilgili ilerisi icin sezinlediginiz dengesizlikler ileride evliliginizi tehdit edecek unsurlara dönusebilir.Herkes Ailesiyle farkli vakitlerde ters dusmusstur.Ama elin adaminin kendi ailesini bu kadar kollamasida acikca bana hic ic acici gelmedi.Kimse kimseye mecbur degildir ama evladi bulunanlar istisna!Evlatlari icin iki tarafta gayret etmelidir.Sen ailene negatif baktikca, esin hayda hayda negatif bakacaktir.Ailen senin iyiligini ister tabi bu durumda sen ailene karsi tepkilisin elestirilerini kaale almamissin.Ama tepki ayri sey Hayat senin hayatin fakat ailelerin dedikleri de bir bir cikiyor be Güzelim!!!

Son düzenleme:
o zaman estetik dikiş falan yapılmamış mıydı? Yapılmadıysa da sonra bir ara baktırtırsın. Ya da sen bildiğin için gözüne batıyordur belki de.
Benim arkadaş iyi şimdi. Onun izleri kalmadı pek sanırım, ilk zamanlar bileklik tarzı şeyler takıyordu, şimdi onları da takmıyor. Bizim yaşımız 54, benim arkadaşınki geçtikten sonra seninki haydi, haydi geçer. Bence seninkiler epey hafiflemiştir de, sen kafana takıyorsun. Ay, hiç dert etme bunları, boş ver gitsin, tek kusurun da (ki kusurla hiç alakası yok) o olsun.

cnm hayir, ben hastahnede kurtarilmadim...
kestim kollarimi, sonra uyudum mu bayildim mi bilmiyorum. uyandigimda kanama durmusdu. izin bitanesi 4cm ve derin. diger iki cizik ise daha ufak,2,5 cm...derin olduklari icin bayagi zor iyilesdiler.simdi bembeyaz üstü kabardi ama belli maalesef. bikackez soran oldu veya bazi insanlarin gözlerinin oraya odaklandigini gördüm.evt bileklik takarim arasira yada boyarim böle tatoo gibi durur:KK70:

ölmek kaçmaktır doğru ama kolay olduğunu sanmıyorum:) birde bnce sevgilinin evine giderek hiçte iyi birşey yapmamışsın. Annesine konuşma fırsatı vermen, o beddua ederken susman çok kötü. Kendimden örnek verecek olursam ailemle ilgili küçücükkk bir sorunum olduğunda nişanlımın annesi ile telefonda konuşurken bundan bahsetmişim. Oda bunu abartmış büyütmüş farklı yorumlayıp zaten sorunlular gibi düşünerek ailem hakkında rahat yorum yapma hakkı olduğunu sandı. Anladım hemen bu hakkın nerden kaynaklandığını kimin verdiğini, oysaki söylediğim önemsiz küçük birşeydi. Sonra ne oldu yine benim karşıma geldi. Sen sevgilinin annesinin konuştuğu hiçbirşeye cevap vermedin hepsini yuttunya olurda ilerde evlenirseniz ne ailen ne sen kalacaksın laf etmedikleri. Değersiz olacak ailen onların gözünde çünkü savunan yoktu, sende değersiz olacaksın çünkü arkan yok ailesi zaten öyle zaten böyle diye düşünecekler. O yüzden hatana hatayla devam etme kesinlikle kendini ağırdan sat. Sonra evlenince tepene çıktıkça çıkarlar pişman olursun.

evet cok haklisn. ben zaten gitmek istemiyordum. bi sekilde evlerinin önünde buldum kendimi, nasil desem oralarda evlere bakariz dedi park etti indik, megersem evlerinin önüymüs. kapida annesi. ben dedimki dogru olmaz ben gelemem. iki dk otur gidersin dedi, seni anliyorum dedi.neyse nolcak dedim ama erkek arkadasima da kizdim. eve baktik hemen kalkip.bende sonra erkek arkime dedim ki sen beni bunun icin mi götürdün? bugün de bu yüzden tartistik, bende ona iade ettigimi söledim. ve annen eger gercek bi anneyse bi evladin önünde böle konusmazdi dedim. bedduasi da kendisini bulsun dedim.
ha bu ara, dün gercekten parmagini kesmis annesi, hemde bayagi bi derinden.ben blöf yaptigini saniyordum. asil benim bedduam tuttu. gecmis olsun bile demedim.
tartismamiz bitti, demedigimizi birakmadik ama yine de geri iyi olduk. bu ne ya...atsan atilmiyor satsan satilmiyor.

Son düzenleme:
Okudukça fena oldum doğrusu.Çok dikkatli hareket etmelisin.bir evlilikte ailer çok önemli canım.12 sene oldu iki ailenin farklılığında dolayı defalarca kötü oldum.evliliğin başnda belliydi böyle olacağı.Satatü olarak farklı değildik.çalışıyorduk.Görünürde sorun yoktu.Ama aileler hep sorun oldu.en mutlu anlarımızda bile.
O yüzden çok iyi düşün derim.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ailende yaşadığın mutsuz günler seni bu insana karşı yönlerdirmiş olabilir.Ailenin yanlış tutumler ona seni daha fazla itiyordur.Lütfen bir defter al eline.hayatttan ne bekliyorsun?Nasıl bir insan istiyorsun?Hedefin var Mı?şu an ne hissediyorsun bunun gibi şeyleri dataylıca yaz.Hiç sakınma.Günlerce gecelerce uzun uzun yaz.Defterin kalın metod defteri olsun.hayallerini yaz.Güzel şeyler yaz.Resim çiz.Asla olumsuz şeyler yazma ve intiharı unut.Namaz kıl.Şükret.Tövbe et.Allahh bekarların dualarını çabuk kabul ediyor.Bir sene bunaldığım vakit sürekli namaz ve dua ile Allah'a yaqlvardım.Bir sene içinde hayatım değişti..Ölüp çürümek yerine biraz daha fazla salavat getirmek hepimiz için daha hayırlıdır canım.Selametle kal.

X