• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok beceriksizim

emrasevercan

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
68
172
8
26
Merhaba. Elimin lezzeti yok. Çok beceriksizim. Tarifle bile güzel yemek yapamıyorum. Eşim yemeklerimi hiç beğenmiyor.

Bu akşam et tantuni yaptım. Lavaş hazırdı çok kötüydü. Eti güzel pişirdim. Salatasını hazırladım. Ama sararken az malzeme koymuşum vs. Eşim hiç beğenmeyerek yedi. Yok o hakaret etmez ama beğenmediği belli olur.

Misal şu an dolaba dondurucudan kemikli et ve parça tavuk çıkardım. Yarın ne pişirirsem pişireyim kesin kötü olacak.

Benim gibi olup kendini geliştiren var mı? 40 yaşındayım. Eskiden iyi yemek yapardım. Nolduysa senelerdir var bir gudubetlik.

Adam gibi yemek yapamıyorum. Çok dertliyim. Videolu tarifler bu arada video sahiplerinin abartısıyla dolu. Çoğu tarif kötü çıkıyor.

Malzeme var beceri yok. Eşim patatesli et yemekleri sevmiyor. Nohut kuru vs bıktı. Sizler yemek planını nasıl yapıyorsunuz ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Malzeme sorunum yok da elim çok beceriksiz. Bunun çözümü var mıdır. Eşim hiç memnun değil yemeklerimden.

Dondurucuda koyun eti var. Düdüklüde normal pişirmiştim. Bu yemek lezzetli değil dedi. Ben de etten dolayı tadı yok dedim. Hayvan nasıl beslendiyse eti çok lezzetsiz. Kemikli et olduğu halde evde et pişmiş kokusu yok. Şöyle mis gibi pişmiş kemik kokusu yayılmıyor. Eşim ette değil benim pişirmemde sorun olduğunu söyledi. Ama sizce ben haksız mıyım? Güzel eti sade suda bile haşlasan güzel kokar. Sası ete ben ne yapabilirdim? Aynı etten yine var. Korkuyorum yine beğenmez diye. Acaba eşim mi bana kendimi beceriksiz hissettirdi? Bunu düşünmeye başladım. Kızlar bana destek olur musunuz? Becerim gelişir mi sizce?

Nefisyemek tarifleri var oradan denediniz mi? Ben yemek yapmayi sevmem Turkiyedeyken cok fazla ev yemegi satin alirdim yani el aliskanligim yok ama yapinca da oyle burun kiviracak sekilde kotu olmuyordu.

Nefisyemek tarifleri var oradan denediniz mi? Ben yemek yapmayi sevmem Turkiyedeyken cok fazla ev yemegi satin alirdim yani el aliskanligim yok ama yapinca da oyle burun kiviracak sekilde kotu olmuyordu.
Deniyorum o kanalı. Dün kremşantili revani yaptım. Güzel oldu. Ama yemek konusunda kimse çok güzel olmuş demiyor. El ayarım yok sanırım. Çözümsüz kaldım. Pastadır kektir börektir hamur bile açıyorum. Ama sulu yemekte çok ama çok kötüyüm. Hep çay saati olsa elli tane tarif yaparım güzel olur ama iki kap yemeği beceremiyorum.

baharat ile sarımsak ile tatlandırın tarifler hep öyle yemegi düşünüp hissedin bence ne be ile uyar yakışır bakın

Merhaba. Elimin lezzeti yok. Çok beceriksizim. Tarifle bile güzel yemek yapamıyorum. Eşim yemeklerimi hiç beğenmiyor.

Bu akşam et tantuni yaptım. Lavaş hazırdı çok kötüydü. Eti güzel pişirdim. Salatasını hazırladım. Ama sararken az malzeme koymuşum vs. Eşim hiç beğenmeyerek yedi. Yok o hakaret etmez ama beğenmediği belli olur.

Misal şu an dolaba dondurucudan kemikli et ve parça tavuk çıkardım. Yarın ne pişirirsem pişireyim kesin kötü olacak.

Benim gibi olup kendini geliştiren var mı? 40 yaşındayım. Eskiden iyi yemek yapardım. Nolduysa senelerdir var bir gudubetlik.

Adam gibi yemek yapamıyorum. Çok dertliyim. Videolu tarifler bu arada video sahiplerinin abartısıyla dolu. Çoğu tarif kötü çıkıyor.

Malzeme var beceri yok. Eşim patatesli et yemekleri sevmiyor. Nohut kuru vs bıktı. Sizler yemek planını nasıl yapıyorsunuz ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Malzeme sorunum yok da elim çok beceriksiz. Bunun çözümü var mıdır. Eşim hiç memnun değil yemeklerimden.

Dondurucuda koyun eti var. Düdüklüde normal pişirmiştim. Bu yemek lezzetli değil dedi. Ben de etten dolayı tadı yok dedim. Hayvan nasıl beslendiyse eti çok lezzetsiz. Kemikli et olduğu halde evde et pişmiş kokusu yok. Şöyle mis gibi pişmiş kemik kokusu yayılmıyor. Eşim ette değil benim pişirmemde sorun olduğunu söyledi. Ama sizce ben haksız mıyım? Güzel eti sade suda bile haşlasan güzel kokar. Sası ete ben ne yapabilirdim? Aynı etten yine var. Korkuyorum yine beğenmez diye. Acaba eşim mi bana kendimi beceriksiz hissettirdi? Bunu düşünmeye başladım. Kızlar bana destek olur musunuz? Becerim gelişir mi sizce?
elinin lezzetine güvendiğiniz birisi yok mu hiç?
ablanız kardeşiniz iyi bir komşu?

aynı etle bir de o pişirsin, size geliverip (ne olacak yahu en fazla 1 saatlik iş)
en azından sorun nerede bakar çözersiniz

bir de lütfen canınızı sıkmayın, sağlık olsun. gerçekten dert ettiyseniz çözülür. özgüveninizi yıkmayın
önceden yapardım şimdi yapamıyorum dediğinize göre bir yerde bir sorun vardır bulursunuz, çözersiniz, inanın kendinize.

elinin lezzetine güvendiğiniz birisi yok mu hiç?
ablanız kardeşiniz iyi bir komşu?

aynı etle bir de o pişirsin, size geliverip (ne olacak yahu en fazla 1 saatlik iş)
en azından sorun nerede bakar çözersiniz

bir de lütfen canınızı sıkmayın, sağlık olsun. gerçekten dert ettiyseniz çözülür. özgüveninizi yıkmayın
önceden yapardım şimdi yapamıyorum dediğinize göre bir yerde bir sorun vardır bulursunuz, çözersiniz, inanın kendinize.
Kaynanamdan rica edeyim. Aynı eti ona götüreyim o pişirsin haklısınız. Bakalım onunki nasıl olacak. İyi fikirdi sağolun.

Yemeğe koyduğunuz malzemeleri iyi kavurun bence lezzeti ordan geliyor yemeğin biraz da. Mesela salça, soğan iyi kavrulmalı. Sonra üzerine ana yemek malzemesi eklenmeli. Örneğin taze fasulye. Fasulyeyi de iyiiiice bu malzemelerle kavurup sonra suyunu ilavye etmeliyiz. Mesela baget haşlama yaparken soğan havuç patates koyup pişirdikten sonra kalan suyunu buzluğa koyup sonrasında o suyla pilav ya da çorba. Gibi gibi bunu baharatlarla tatlandırabiliriz. Acele etmeden tedirgin olmadan kısık ateşte. Ben bu şekilde düdüklü tencere bile kullanmıyorum çünkü korkuyorum hahdjkd
Ayrıca kendinizi beceriksiz diye nitelendirmeyin önce özgüven 💖

Ben thermomix kullanıyorum tarifleri var öyle çok komplike yemek yapmam ama tatlı ve MAKARNA yapamıyorum salata yapmayı sabrım almıyor. Yaptıkça alışıyor bir de et önemli kasabı değiştirin.eskiden iyiydi diyorsunuz

Deniyorum o kanalı. Dün kremşantili revani yaptım. Güzel oldu. Ama yemek konusunda kimse çok güzel olmuş demiyor. El ayarım yok sanırım. Çözümsüz kaldım. Pastadır kektir börektir hamur bile açıyorum. Ama sulu yemekte çok ama çok kötüyüm. Hep çay saati olsa elli tane tarif yaparım güzel olur ama iki kap yemeği beceremiyorum.

Aksine hamur işleri pasta börek tatli vs yapmak bana daha zor geliyor hiç denemedim gerci ama sulu yemekler kolay 🙄 size gore de kotu mu peki yoksa sadece esiniz mi begenmiyor.
Pasta borek yapanin el ayari da vardir

Ben ikizler burcuyum. Size saçma gelir ama. Çok sabırsız biriyim. Sanırım yemeği sakin değil hızlı yapıyorum. Arkadaş da yazmış üstte. Kavurma aşaması vb acele ediyorum. Ocak başında yarım saat dikilmek sıkıyor galiba.

Daha sakin pişirmeliyim :) sağolun.

Belki eşinizin lezzet anlayışı yoktur internetten baka baka yapın yada birgün dışardan şöyle ünlü bir ev yemeklerinden alın ben yaptım deyin koyun önüne onada lezzetsiz diyorsa onda damak tadı yoktur olamazmi denerdim bunu ben birde püf noktası oluyor yemeklerin iç harcı ne bileyim tuzu pişmeye yakın atmak salçayı iyi kavurmak vsvs bunlarada dikjat edin .Bana kalsa niye lezzetsiz olsun nimet kendi iki yumurta kirsin madem yada destek olsun beraber yapın bir gün

Ben ikizler burcuyum. Size saçma gelir ama. Çok sabırsız biriyim. Sanırım yemeği sakin değil hızlı yapıyorum. Arkadaş da yazmış üstte. Kavurma aşaması vb acele ediyorum. Ocak başında yarım saat dikilmek sıkıyor galiba.

O bende de var ya kim olsa sıkılır. Arka plana video vs acin dinleyin izleyeceginiz bisey ve bi sandalye cekin arada karistirin 😄😄😄 ben öyle yaparim

Sadece eti hasladiniz mi? Yani bazi etler evet güzel olmuyor kayış gibi birde güveç tencresinde deneyin. Sarimsak ,kekik, baharatlar salça, icine su koyun biraz zaten sulaniyor ama suyuna bakin yinede fırın ya da ocakta pişsin. Güveçin kötü olma ihtimali yok bence

Kendinizede beceriksiz demeyin ünlü şefler değiliz olur gider ben mesela damak tadıma uymayan şeyleri sevmiyorum bu demek degilki yapan illa da kötü yapmış

Tencere yemeklerini ilk etapta yuksek ateste birkac fokurdatin sonra en kisikta yavas yavas pismesine izin verin. Birde cok ozenince olmuyor umursamayimca genelde guzel oluyor. Ben bugun firinda besamel soslu karnabahar yaptim. Besamel sos az olmustu lezzeti bana gecmedi mesela. Arada olur boyle seyler kendinize beceriksiz demeyin.

Bence kocanız sindirmiş sizi bu konuda, bazı insanların damak zevki çok gelişmemiş oluyor. Sürekli eleştiriyorsa sizi yaptığınız işten soğutur ve doğal olarak çok iyi yaptığınız yemeği bile kötü yaparsınız.

Kavurma asamasinda baska seyler yapin, salata olabilir.

Düdüklüde normal pişirmiştim. Bu yemek lezzetli değil dedi. Ben de etten dolayı tadı yok dedim. Hayvan nasıl beslendiyse eti çok lezzetsiz. Kemikli et olduğu halde evde et pişmiş kokusu yok. Şöyle mis gibi pişmiş kemik kokusu yayılmıyor. Eşim ette değil benim pişirmemde sorun olduğunu söyledi. Ama sizce ben haksız mıyım? Güzel eti sade suda bile haşlasan güzel kokar. Sası ete ben ne yapabilirdim? Aynı etten yine var. Korkuyorum yine beğenmez diye
kırmızı et için yazıyorum, düdüklüde dahi pişirseniz 1,5 saatten az pişirmeyin. Fırında da yine aynı kural geçerli.
Eti haşlayacaksanız üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyun ve hiçbir kırmızı ete pişirme esnasında tuz koymayın, et pişer ocağın altı kapatılır sonra tuz eklenir.

Eti kavuracaksanız, kavurma olarak tüketecekseniz kısık ateşte pişirecek hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatacaksınız, et kendi suyunu salar ve kısık ateşte yavaş yavaş saldığı suyu çeker, tümüyle çekince kavurursunuz.

Tencere yemeklerinde de bu sebze yemekleri için de geçerli, malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyun, soğan salça ve sarımsak zaten yemeklerin olmazsa olmazıdır ama bazı yemekler soğanı bol sever, misal zeytinyağlı taze fasülye, bamya 3-4 orta boy soğanı ve bir o kadar da domatesi kaldırır da sever de.

Back