Kızlar kendimi her konuda çok baskın hissediyorum. İlişkimde, ailemde, arkadaş çevremde. Hiçbir şeyi akışına bırakamıyorum. Mesela ilişki konusunda diyelim ki bir yere gidilecek bir şeye karar verilecek gelecekle ilgili bazı kararların alınması gerekiyor kendimi bu tarz şeylerde asla geri çekemiyorum aklımdakini söylemeden edemiyorum ya da en iyisini kendimin bildiğini düşünüyorum. Karşımdaki insanın da bu tarz bir baskınlık altında sıkıldığını izlediğini hissediyorum zaman zaman. Aslında bu bana çocukluğumdan kalmış bir şey çünkü babam her zaman uzaklarda çalıştı ve büyük kız her zaman ailenin babası gibi oluyor baba evde olmayınca. Gerçekten düşündüğüm zaman yaşıma göre büyük sorumluluklar üstlenmişim ve altından da gayet iyi kalkmışım diye düşünüyorum. Ama artık sorumlulukları iki kişinin bölüşeceği bir hayata yelken açıyorum ve bu şekilde çok fazla yıpranıyorum zaten geçmişten gelen ailevi birikimlerde cabası. Bu süreçte ne yaparak kendimi daha geri planı alabilirim karşımdaki insanın yani partnerimin üzerindeki baskıyı azaltabilirim bazen sebepsiz yere parlıyorum kırıyorum karşımdakini. Değişmek istiyorum. Bir şey yapılacaksa biraz akışına bırakmak, karşı tarafın yapacağı işe kadar düşünüp karar vermemek. Umarım anlatabilmişimdir. İstiyorum ki erkeğim bir adım önde olsun. Ben o kadar bastiriyorum ki adama bazı şeyleri... O da ben kırılmayayım, surat asmayayim diye geri planda kalıyor. Bu da onu daha pasif görmeme neden oluyor.
Mesela baskın olma durumunuz karşıdakinin hayatına müdahale derecesinde mi? Mesela bugün başıma gelen olayı anlatayım benden hoşlanan biri ısrarla bana ilaç getirdiğini görmek istedigini söyledi 5 dk da olsa. Ben hasta olduğum için gelemeyeceğini söyledim,.ısrar edince de sert çıktım. Çünkü isrardan nefret ederim. Bu sefer de beni düşündüğünü söyledi ama halbuki kendisini düşünüyor beni görmek aklınca bana yardımcı olacak. Benim istemediğim bir şeyi kimse bana yaptıramaz ve böyle davrananlardan uzaklasirim
Adam içinde biriktiriyor.
Her söylediğinizi bir dolap misali içine atıyor.
Peki o dolapta yer kalmadığında ?
İşte o zaman istenizde baskın olmanıza müsade etmeyecek,aynı şekilde devam ederseniz de alıp başına gidecek gibi geliyor bana..
Hata görüyorsanız ve düzeltmek istiyorsaniz destek alabilirsiniz belki
Adam içinde biriktiriyor.
Her söylediğinizi bir dolap misali içine atıyor.
Peki o dolapta yer kalmadığında ?
İşte o zaman istenizde baskın olmanıza müsade etmeyecek,aynı şekilde devam ederseniz de alıp başına gidecek gibi geliyor bana..
Hata görüyorsanız ve düzeltmek istiyorsaniz destek alabilirsiniz belki
İlişkinde rol karmaşasına mı düşüyorsun? Kendini ilişkinin erkeği hissettiğin zamanlar oluyor mu? Eğer sık sık oluyorsa zamanla sana da ona da ağır gelecek bu durum. Sen kendini daha kadın gibi, o da daha erkek gibi hissetmek isteyecek. Sözüm geçsin, otoritem olsun falan diye düşünecek erkek sonuçta.
Sevdiğim bir atasözü var bence az biraz da bu konuya uygun.
"At sahibine göre kişner."
Son flörtüm böyle biriydi ama onunki daha da fazlaydı. İçten içe özgüvensizlik yaşadığını fark ettim. Mesela en ufak eleştiriye tahammülü yoktu. Cidden hem yorucu hem de ilişkinin tatlı havasını sömüren bir olay. Başta insanlar çekiyor ama sonradan gıcık oluyoruz ne derlerse tersini yapıp ilişkiyi noktalıyoruz. Bence o an kendinizi durdurun gerekirse rol yapın. Zamanla alışırsınız. Kontrolcü kişilerle eğlenmek bile zulme dönüşüyor yeniliğe,spontane şeylere izin verdikçe ve zevk aldıkça her şeyin en iyisini bilmediğinizi fark edeceksiniz. Her şeyin en iyisini biliyor olsaydınız şu an çok üst mertebelerde herkesçe ismi bilinen biri olurdunuz zaten.
bizim evde de ben baskınım.
amaaaaan erkek milletine baskın olacaksın bacım
başka türlüsünü anlamıyor zırtapozlar:)
ben baskınım ama işler tıkır tıkır yürüyor valla ,eşim de halinden memnun ben de .
erkekler baskın olunca hay aslan kocam demeyi biliyorya bazı kadınlar.
biraz da kadınlar kaplan karım olsun ne var.
bişicik olmaz korkma:)))
şaka bi yana karşındaki rahatsız olmuyorsa sorun olmaz ama rahatsız oluorsa o zaman törpülemek lazım.
Tüm dediklerim ben cok yoruluyorum
Ama baba figüründen oldugunu düşünmüyorum
Benım babam evlenene kadar doktor kontrol sıramızı bıle bızden once alır
Daha sonra gelır bızı gotururdu..
Yani hiçbir işimizi kendı basımıza yapmadık ve beklemedık ..
Evlendim .. aaa bi baktım okadar rahat bır ınsan olamaz
Yaparız ,ederiz , olur, hallederiz
Hicbisey yapmayan bır ınsan ..
Okadar rahat be gamsızkı,synı evın ıcıne gırınce aşk meşk biyere kadarmış şok oldum ..
Okadar düzenli işini anında yapan ve bizi hiçbirşeye karıstırmayan babadan sonra ..
Baya sınır harplerı yasadım sonra bı baktım
Ev taşıma , usta bulma vs her iş bende
Boyle boyle senın dedıgın kişi oldum cıktım
Okadar yorucuki..
Senın beraber oldugun ınsandamı pasif
Ben benım uzerımden bu yükü alabılseydı böyle olmazdım dıyorum ..
Bırazda karakter meselesı galıba ..
Cok arkadasım var .. ben bilmem , ben yapamam , ben gidemem …
Aa eşleri her işlerini hallediyor
Aslında oyle olmak gerek ama kontrolcuşuk be mukemmellıyetcılıkle biz işimizi zaten kımseye bırakamıyoruz
Ben 15 sene oldu evleneli daha bıkac senedır rahatım
Ama bu zamana kadar öörümden omur gitti
Birsürü hastalık sahibi oldum
Bende ilişkide biraz böyleyim bilmiyorum evli misin ama evlilikte farkettiğim çok önemli bir şey sen kendini öne attıkça ve herşeyi de tıkır tıkır yaptıkça o kendini daha da geri çekiyor.
Evde ki usta işlerine o yapmıyor diye değil kendi isteğimle hemen girişiyorum sonra niye yoruldum ben ya bu kadar bu adam niye yapmadı oluyorum ama sonra düşününce çünkü ben fırsat vermiyorum yapmasına herşeye atlıyıp karar mercisi oluyorum sonra da pasif diye içten içe ona kızıyorum bu tamamen benim suçum bence.
Bende bunu farkettiğimden beri çok kolay yapabileceğim şeylerde bile yardım istemeye başladım.
İhtiyacım olmasa bile istiyorum hem onun de özgüveni yerine geliyor bir şey yaptığını hissediyor hem bende biraz pasif kalınca kafamın dinlendiğini hissediyorum.
Tamamen yapa yapa gelişen bir davranış hemen çat diye değiştiremezsin küçük şeylerden başla bence...