- 1 Nisan 2023
- 633
- 2.228
- 28
Kızlar kendimi her konuda çok baskın hissediyorum. İlişkimde, ailemde, arkadaş çevremde. Hiçbir şeyi akışına bırakamıyorum. Mesela ilişki konusunda diyelim ki bir yere gidilecek bir şeye karar verilecek gelecekle ilgili bazı kararların alınması gerekiyor kendimi bu tarz şeylerde asla geri çekemiyorum aklımdakini söylemeden edemiyorum ya da en iyisini kendimin bildiğini düşünüyorum. Karşımdaki insanın da bu tarz bir baskınlık altında sıkıldığını izlediğini hissediyorum zaman zaman. Aslında bu bana çocukluğumdan kalmış bir şey çünkü babam her zaman uzaklarda çalıştı ve büyük kız her zaman ailenin babası gibi oluyor baba evde olmayınca. Gerçekten düşündüğüm zaman yaşıma göre büyük sorumluluklar üstlenmişim ve altından da gayet iyi kalkmışım diye düşünüyorum. Ama artık sorumlulukları iki kişinin bölüşeceği bir hayata yelken açıyorum ve bu şekilde çok fazla yıpranıyorum zaten geçmişten gelen ailevi birikimlerde cabası. Bu süreçte ne yaparak kendimi daha geri planı alabilirim karşımdaki insanın yani partnerimin üzerindeki baskıyı azaltabilirim bazen sebepsiz yere parlıyorum kırıyorum karşımdakini. Değişmek istiyorum. Bir şey yapılacaksa biraz akışına bırakmak, karşı tarafın yapacağı işe kadar düşünüp karar vermemek. Umarım anlatabilmişimdir. İstiyorum ki erkeğim bir adım önde olsun. Ben o kadar bastiriyorum ki adama bazı şeyleri... O da ben kırılmayayım, surat asmayayim diye geri planda kalıyor. Bu da onu daha pasif görmeme neden oluyor.