Cok ama cok acil yardıma ihtiyacım var :( Kayınvalıdem ve eltim

Anlattiklarinda yanilmiyorsan esin de 10 olaydan sadece 2sinde senin yanindaysa pek hakkaniyetli bir insan degil dmektir, kim hakli kim haksiz bakmiyor direkt ailesini destekliyor. Belli ki kayinvalidenin otoritesi ona da etki etmis. Kayinvaliden baskin, otoriter, az bucuk iftiraci ise seni zor gunler bekliyor diyebilirim. Eltiyle de sorunlar var. Annene hak verdim atese gidiyorsun. Esin biraz daha farkli olsaydi bosver kayinvalideyi siz kendi mutlulugunuza bakin derdim ama yarin sorunlar bas gosterdiginde esin hep anneme git, ozur dile sunu yap bunu yap diyecek. Dolayisiyla boyle seylere kendinizi hazirlayin. Sagliginizin bozulmamasi icin de yavas yavas genis, rahat insan olmaya bakin. Haksizliklar olabilecektir onlari da yutmaya hazirlanin, Savasirim derseniz onda da cok yipranacaksiniz.

Durumunuz tanik oldugum bir olaya o kadar benziyor ki ve maalesef moraliniz bozulacak ama bu hikayenin sonu hic iyi bitmedi.

o kadar düğün dernek kurulmuş bozmak zor olur dönmek zor olur o kadar emek boşa gider siz birbirinizi seviyorsanız o da zamanla anlar siz onların huyuna geçersiniz onlar sizin huyunuza illaki her şey aynı kalmaz olmadı uzak bir yere taşınırsınız çare tükenmedi ya allah tamamına erdirsin inşallah hayırlısıyla düğününüz olur eltiniz de kayınvalideniz de aklını başına alır düğünde keramet vardır demişler hem evlilik sevgililiğe benzemez iki tarafı da idare etmeyi bilmek lazım zamanla alışırsınız hep böyle olmaz ki. çok bir araya gelmemeye çalışın eşiniz olmadan gitmezsiniz zaten sizde dimi. kayınvalideniz çevresindekilere gösteriş yapmak istiyor galiba kol kırılır yel içinde kalır diyor öyle düşünen çok insan var. siz daha kurnaz olursanız ilmini öğrenirseniz her yeri idare edersiniz merak etmeyin. hayırlı uğurlu olsun inşallah çok mutlu olursunuz.

arkadasım sennn burada bıze sormuyorsun kı sen sadee kendı ınandıgın fıkırlerıne destek arıyorsun ...destek arıyorsun unku etrafında bukadar olmusuzlukları gorupte onay erenler yok olamdıgı ıınde buralarda destek bulmaya alısıyorsun ama yok arkadasım bukadar sorunlaa destek yok ...ele benden ı yokk...senın bu anlattıklarını ben mıslıyle yasadım e ne mı yaptımm kaynanamın auuna yuzugu bıraktım... sımdı nasılım sımdı a mukemmel kaynanam mı ar ayırr ama enazından bukadar burnunu sokan saygısız olan bır kaynana yok... ama esım bınkat daa ıyı ayrıldıgım nısanlım elıne su dokeemz 10 1 ı olamaz... eskı nısanlım ep anaıydıı ben bırak 4 yılı 7 yılımı ermıstım... ok zor olduu ayrılmak destek aldım ıla kullandım sımdı dusunuyorum ıyıkı ıyıkıııııııııı ayrılmısımm... karar senın en ıyı gzolemı aılen yapar bunu unutmaa aılenı dınleeeeeeeeee.aılen sıkılmıs aynı bızımkılerde sıkılmıstı ayrıl barıs kıskanlıklar kayananın areketelrı saygıszlıklar...asla ıstemıyrolardı

Sen gelmezsen ben de senin ailene gelmem.. Böyle kısasa kısas yapan erkeklerden nefret ediyorum, erkek bile diyesim
gelmiyor kadınlardan bir farkınız olsun yahu! Güçlü durun bir, vurun masaya yumruğunuzu da kadınınızı ezdirmeyin, Allahın size emanetini çiğnetmeyin kimseye, yanında olun.. Sen kararın vermişsin ben kurtarırım demişsin buraya sadece derdini yazmak rahatlamak için girmişsin, çünkü burayı baz alıp dinleyecek olsan en mantıklı çözümün ayrılık olduğunu anlar ve uygulardın öyle değil mi? Boşanmaktansa şimdi ayrılmak daha az zarar verir bunu unutma.. Hakkında hayırlısı olsun..

cesaret diye buna denir bunca şeyin farkında olup devam etmek.... şimdiden böyleyse evlenince artarak devam eder sen kendi başını kendin yakıyorsun allah yardımcın olsun

Merhaba arkadaşım belliki işin başında pes etmeye karar vermişssin.ewlilik sanıldıgı gibi toz pembe olmuyor.eşin iyi olur, kaynan kötü çıkar.kaynanan iyi olur eşin kötü çıkar. Sana şöyle söyliyeyim eger sen eşin olacak kişiden eminsen güveniyorsan gerisini kafaya takmayacaksın eger takıcaksan bu zamana kadar nişanlı durman hata.şimdi sana burdan ayrıl demesi herkes için çok kolay. şuan bu yazıları yazan herkesin eminim ki birçok derdi var.ya sabır ediceksin .yada yoluna farklı birşekilde devam ediceksin .sen öncelikle nişanlına odaklan ,eger o seni ailesine karşı koruyabiliyorsa emin ol sıkıntı çekmezssin yok eger ileride onlardan yana tavır sergileyecegini düşünüyorsan vay haline. Iyi düşün taşın.kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz. Fakat allahta görmek için göz vermiş artıları eksileri degerlendir. Kafana yatan ne ise sen ona karar ver rabbim yardımcın olsun inş.

bak tatlım o kadar emek vermıssın bu adamı sevmıssın bence hemen kesıp atma ayrıca senın aılenle gorusmem dıye bısey soyleme onun aılesı senın de aılen sayılır tamam sana yapılan haksızlıklar var ama senın ayrılman çözüm degıl eger ayrılırsan belkı de sevdıgın bırısını asla bulamayacaksın belkı de ck pısman olacaksın ıyı duusn nısanlına tatlı dılle anlat tatl dıl yılanı delıgınden cıkarır unutma ayrıca evlenınce bu rpoblemler fazla kalmıcak bence bıraz ıdare et

Karşı tarafın ailesini az çok tanımışken en azından evin uzaklığı konusunda ısrarcı olmanız gerekirmiş.
En büyük hata o olmuş.
Eğer evlenecekseniz bir parça rahat etmeniz için bence ;
1.Nişanlınız Sizi kimseyle muhatap etmemeli.
2.Onlara uzak bir ev.
3. Mesafeli, soğuk bir ilişki. Müstakbel eşiniz sık sık yalnız ziyaret etmeli ailesini evlenince. Telefon konuşmaları onun üzerinden olmalı.
4.Çalışmayacaksanız acilen kurs vb uğraşlarla evinizden periyodik olarak çıkmanız yaralı olabilir.
5. Kendi ailenizin desteğini hep hissettirmelisiniz. Arkanızda olduklarını bilmeliler.

annem cok haklı evet ben bunu gore gore yapıyorum ama bır de su var...benım ıcın sımdıye kadar yaptıklarınıda hıc bı erkek kolay kolay yapmaz... Ve ben sırf 4 sene emek verdım o benı bekledı ben onu askerden gelmesı ıcn bekledım derken dolu dolu bır 4 sene yasadık...Ve bırbırımızın ılki olduguuz ıcın kendımızı oyle bır adapte etmısız kı sankı bırbırımız olmadan yasayamayız...cünkü daha once ayrılık yasadık nefes alamadık ıkımızde 4 gün sonra kapıma geldı ozur dıledı aılemde tekrar barıstık...artık aılelerde sıkıldıgı ıcın bu evlılıgın olmasından baska care yok...Cünkü yıprandılar babam bıle dıyor davetıyeler dagıtıldı herkes sehır dısından bıletlerını aldı sızın ıcın gelıyor düğüne 1 hafta kalmıs bızı delırtmeyın...vs vs....

Hayır bana o görevı kımse vermedı...Ama su da bı gercek kı yuvayı dişi kuş yapar...Her evın bır kadını oldugu gıbı bu evın kadınıda ben olacagım ıcın bu yuvayı dımdık ayakta tutması gereken sadece ben degılım evet ama büyük görev bana düşüyor bu da bır gercek

şunu unutmaki hiç kimse hiç bişey vazgeçilmez değildir. ben 8 senelik ilişkimi bitirmiş bir insan olarak bunu söylüyorum sana 4 sene nişanlılık 4 sene beraberlik düğüne 1,5 ay kala bitti...oda bana ben annenlere sıksık gidip gelemem annen her çağırdığında gidemem annen bize çok sık gelemez ama ben annesinin alt katında oturucam nişanlıyken bile hergün annesi beni çağırıyordu.... iykide bitti.... iyki olmamış diyorum şuan evliyim ve okadar huzurlu mutluyumki dilerim herşey gönlünce olur... hatırlamak bile istemiyorum...

MErhaba oncelıkle derdımı bende anlatmaktan baska care bulamadım :( Bana yardımcı olmanızı ümit edıyorum arkadaslar...

benım sorunum şu...kayınvalıdem ve eltim...kayınvalıdem hükmeden yöneten yönetmeyı seven fakat kımse tarafından yonetılmeyen yonetılmeyı sevmeyen bır ınsandır...Kendisi kayınvalıdesıyle yıllarca küs durumda kalmıstır su an düğünde bayramda görmek kaydıyla görüsüyorlar. Kayınvalıdem dıyorum ama daha evlenmedık düğünüme son 1 hafta kaldı ve benım kafam allak bullak oldu...Cok ayrılık yasadık cok seyı yuttum ama sabır tası catlayınca catlıyor malesef :( 4 senelık bır flörtün ardından 1 hafta sonra evlenıyoruz...Ve benım sorunum şu kayınvalıdemle hıc ama hıc anlasaıyorum cok zıttız ustelıkte saglıgım soz konusu olcak dıye korkuyorum kalp carpıntım fılan oluyor sureklı...Ve hep kendııs konusuyor ne bana ne aıleme nenısanlıma söz hakkı vermıyor süreklı lafımızı bölüyor...bı cok olay oldu affettım ama malesef söyle bı huyu var ben bır seyı yapmadıgım halde ben yapmısım ben söylemısım gıbı bı nevi iftira dıyelım bız buna süreklı yaaa süreklı bana bunu yapıyor söylemedıklerım basıma soylemısım gıbı kalıyor...Ypmadıklarım yapmısım gıbı gösterıyor ve üstüne üstlük yemınler edıyor...nısanlım annem ve ben hepımız benı savunduk ama o hala dıretıyordu ben haklıyım yemın ederımkı benım dedıgım gıbı oldu...vs gıbısınden...en sonunda dedım kı o kadar ınsan yalan mı soyluyor ? bı tek sen mı dogruyu söylüyorsun ?Aılemle konusurken bıle dıkkat etmyor ve ben buna dayanamıyorum üstelık babama sunu soyledı daha dün...sız ıkıncı planda kalıyorsunuz yanlıs anlamayın ama bız daha yakınız (ev olarak) sız ordan gelene kadar bız burdan hallederız dıyor...daha neler neler yaaa yaptıklarını anlatmak istemiyorum moralım bozuluyor bırıncı sorunumuz bu...

ıkıncı sorunumuz evlerımız cok yakın oldugu ıcın süreklı gelıp gıtmemı ıstıycek beklıycek ama bense bunu ıstemıyorum...bu kez kendı aıleme gıttıgım günler gözüne batcak bana o kadar gelmıyor dıycek bu kez evlendıgımızde esımle aram bozulcak sorunlar sorunlar.. :(

ücüncü sorunumuz eltim...kendisi cok yapmacık sahte bı ınsan...bunu goremeyen ınsanın ya kör olması laızm ya da onun yandaşı...eltımlede bı cok seyler yasadık ve ben artık sıkı fıkı olmak ıstemıyorum ama kaynanam bana baskı yapıyor senden bı rıcam var dıyor...düşman olmayacaksınız herkes görecek bz yumruk gıbı bırlık olacagız...vs...unutamam dıyorum yapamam bana yapılan onca seyı unutamam nasıl yapabılırım kı yapmacıktan gelıp gıdemem yapmacktan gülemem yüzüne yapamam dıyorum...benı zorluyor nısanlım anne zorlama ıstemıyor belkı ılerde olur dıyor...ama yok kayınvalıdem anlamıyor süreklı baskı pesınde...onun tek amacı (tüm ogullarını hatta tüm cocuklarını dıyım kızı daha cok kücük tüm hepsıını basında toplamak ve yumruk gıbı bır aıle olmak asla bölünmemek sımsıkı olmak istiyor) ama ben yapamıyorum edemıyorum :( yanı ben anlasamıyorum ama bunu kımse anlamıyor nısanlım 10 mevzudan 2 sini benım yanındaysa 8 i aılesınn tarafında oluyor :( cok kez ayrılmaya kalktık cok yıprandık ama bır emek soz konusuydu bır ask ve bu askı ayakta tutabılmek ıcın en büyük görev bana düşüyor...ben bu evlılıgı nasıl yurutebılırm ? Nişanlımla evlencez az zamanımız kaldı nasıl herseyı düzeltıp herkesı bosverıp kendı yuvamızla ılgılenmemızı saglıyabılırım ?? görüsmek istemedigim iki insan biri eltim biri kaynanam...ama mecur bırakıyorlar benı zorunluymusum gıbı bı durum soz konusu hal almıs...Ben napcam arkadaslar...elımı ayagımı nasıl cekcem ?? Ben sıkı fıkı olmak istemiyorum ama aleme gittigim günlerı bıle basıma kalkcaklar bıze o kadar gelmıyorsun dıye...nısanlımada dedım sen aılenle ıstedıgın kadar görüs ama ben anlasamıyorum görüsmek istemiyorum dedım...bana sunu soyledı ...oz aman bende sneın aılenle görüsmem...oysa benım aılemın ona en ufak bı zararı dokunmadı...ben elımı ayagımı bu ınsanlardan caktırmadan cekmessem eger elımı versem kolumu kurtaramam o derece vahim bi durumdayım...ve annem süreklı aglıyor kızım ateslere gidiyor dıye :( NApcam ben tecrubelı bayanlar...evlilikte yol kateden erkek ruhundan anlayan arkadaslar...ben nasıl kurtarcam kendımı napmam lazım :( YARDIMMMMM NOLURRRR

Sana yardım etmeyi o kadar çok isterdimki çünkü bende aynı durumdayım kayınvalidem aynen senin anlattığın gibi hiçbir şey yapmıyorken bütün insanlara bana sunu dedi bunu dedi bir sürü iftira anlatamam neler çektiğimi düğün Zamanı bı deri bı kemik kaldım
Gelinliğim bile olmadı üstüme kayınvalidemin kardesleri bile bana hak veriyor yani sanada ailende mahcubuz sizin gibi iyi insanlara kardesim böyle davranıyor diye İnan anlatamam evine gittiğimde sanki ruhumu teslim ediyorum kadın nefret ediyor benden neyse ben söyle bir yöntem buldum asla yalnız kalmayıp esimin olmadıgı zamanlarda görüşmüyorum iftira atmasın basım yanmasın diye az çok ise yarıyor sende böyle yap istersen söyle nişanlına sen yanımda yokken görüşemem de

Burada ve çevremde herkes az çok kayınvalide sıkıntısı çekmiş/çekiyor.
Sizinki de diğer kv lerden çok farklı değil.Ne melek kadınlar tanırım oğlunu
evlendirince şeytana dönen:47::47::47:
İşin sırrı saygıyı bozmadan mesafe koyabilmek.
Aşırı dırdırla eşini kendinden soğutup evden kaçırmamak.
Kv ile problemini kendin çözmeye çalış.Eşine şikayet etmen hiç
bir sorunu çözmez. Yavaş yavaş yanlış olan şeyleri görmesini sağlayıp
kenara çekilip sabredeceksin.
Kaç yıllık annesi ne kadar kötü olursa olsun bir kalemde
silip atamayacak iki kadın arasında kalacak onun için sabırlı olacaksın.
Tabii bunları yaparken kişiliğinden ödün ver kendini ezdir demiyorum.
Kendi ailene de problemlerini çok yansıtmamaya bakacaksın.
Sonuç, zamanla eşin kör değilse yanlışı, doğruyu ayırt edecektir.

Arkadasim esın anne ağzına bakacak bir tipse ki genelde bakıyorlar. Arkana bakmadan kaç derim ben. Nisanliyken o ozur dileyen sensiz yasayamam diyen erkek canavara dönüşebilir. Bak seninle ayni durumu yasadım :( ben de nisanliyken saçmalıklarını gördüm ama dedim ki evim ayrı kapım ayrı, yok ayıptır bilmem ne ayrılmadım. Ama simdi bosaniyorum :( neler çektim neler :( iyi duşun arkadasim. Erkeklerin göz yasları timsah gözyaşları:( yine de sen bilirsin :(

Sen mesafe koymak iisteyince annenle çok iyi olan nişanlın hemen resti çekmiş ben de senin ailenlle görüşmem diye..Yarın senin de ailene gidip gelmeni sorun yapmayacaağından emin misin?..Bunları açıkca konuşmalısın.davettiyeler dağıtılmış olsun varsın elalem bi kaç ay konuşur unutur..mutsuz olacaağını bile biile yapma derim..annenin dediği gibi ateşe yürüme..

Back
X