cok acill!! oglum..

Canım geniz akıntısı olduğu için yatınca öksürüyor. Sekresyon genizde gölleniyor öksürdükçe de kusuyor. Aynısı benim oğluma da oluyordu. Uykuya yatıyo 10 dk sonra kusuyodu alışmıştım artık sonra adaçayını öğrendim artık kalmadı çok şükür öyle sıkıntısı. Kaynamış suya adaçayını at 10 dk demle, üç öğün içir, hem de şırıngaya doldur ( iğne kısmını çıkar) her iki burun deliğinden hızlı şekilde püskürt. Bu genzini açıyor. Hem öksürüğü hem de burun akıntısı tıkanıklık bunları geçiriyor. Ada çayı antibiyotik etkisi olan bir bitki.

Bi de öğle uykusuna yatmadan önce bol sarımsaklı ( sarımsağı çorba piştikten sonra ekle pişmemesi daha iyi), içine biraz zencefil biraz da zerdeçal tozu koyduğun herhangi bir çorba ( tarhana ve tavuk suyu en iyileri) için uyut. Bak uyanınca hastalığının hafiflediğini görüceksin. Biz allahın izniyle böyle atlatıyoruz eşimin de oğlumun da hastalıklarını. Bana gerek kalmıyor çünkü anne olarak hasta olma lüksüm yok:)) çok geçmiş olsun canım

Antibiyotiğe çok karşıyım, hele küçücük çocuklarda... Ama Türkiye'de çok çabuk başvurulan bir ilaç. Antibiyotik kullanmadan da iyileşiyor çocuklarımız. ( çok gerekli durumları tenzih ediyorum)
Öksürmesi de normal, balgam çıkarıyor.
Siz o antibiyotiği kullanmadan da iyileşir çocuğunuz doktor verdi vs diyecek ama antibiyotik kullanımı böyle yaygın olmamalı hele ki küçücük çocuklar da.

Sakin olun öksürük iyidir. Balgam atıyo büyük ihtimalle ciğerleri temizleniyodur.Bol ıhlamur nane içirinki kolay balgam çıkarsın .ateş devam ederse sorun olabilir.
Çok doğru yazmışsınız, galiba öksürük şurubu da kullanıyor konu sahibi. Balgam varsa öksürük şurubu kullanmamak gerekiyor. Öksürük olmalı ki balgam rahat çıksın yoksa daha kötü oluyor çocuk.

Canim ince bir tulmentle göğsünü bağla çok sokmadan rahahatlatiyor biraz kusmqsi rahatlatmistir onu balgam cikariyor geçmiş olsun çok Allah şifa versin p

Gunluk sakizi var aktarlarda satiliyor...birkc tutam kullanmadiginiz tavaya koyun isininca buhar cikariyor buharina agiz mendillerinden birini tutun ck sicak olmasin gogsune kapatin...yatmadan once birkac kez tekrarlayi....en son tekrar buhara tutup mendili gogsune kapatin gece oyle yatsin...kizim 21 aylik gecen kis oksurugu vardi bu sekilde gecti gece rahat uyudu...banada annem yaparmis bronsiti olan bir bebekmisim

yorumları okumadım o yuzden sorayım kara turp önerısı geldı mı gelmedıyse tarfı yazayım öksuruge bırebırmış.bırde 2 yemek kaşıı tereyagını erıtın bır yemek kaşığı pekmezle karıştırın az karabıber serpin 3-4 kaşık verin.ayagının altına vıks surup yatırın.gecmış olsun

Uyumadan once hep sut icip yatiyo aslinda sutunde balgam salgisini arttirdigini okumustum icmesede yatmiyo belkide sut rahatsiz ediyo uff ne zor
Sut balgam yapar cnm.icirme.

Ben bir ara cok kotu hastaydim.acile gittim.doktor antibiyotik verdi..ama gun gectikce daha kotu oldumm.resmen boguluyordummm...baska doktora gittima...sen bronsit olmussun dedi.ciger filmi istedi.zaturesin.hemen yatacaksin dedi..dort gun yattim.allah sukur iyilestimm..bence baska bir doktora git

fazla oksurmekten kusmasi normal. Ben siyah turp kurunu cok yaptim faydasinida gordum. Icini oyup bal koyorsunuz. Nette bulabileceginiz cok bilindik bir tarif.
Birde kocakari ilaci ama buda cok fayda etti sirtina ve gogsune bal surup kapatmak sonucta zrari yok deneyebilirsiniz. Gecmis olsun

Krdeşim de çok oluyordu. Geniz akıntısından öksürük tutuyordu gece. Sadece gece oluyordu. Deniz suyunun zararı yok. Niye kulanma dedi ki. Bildiğin tuzlu su.

Annem de bu kürü yapardı. Ama küçük çocuğa olur mu bilmem

Simdi icindekilere baktimda vicksin mentol var digerleri hep bitki ozleri. Kesin emin misiniz eger oyleyse kullanmiyim bi daha kendime bile
Prospektüsünü okusanız? Ciddi yan etkileri yazar. Belki öksürük yokken kullanınca ciğere zarar veriyordur.

Gece uyuyunca öksürük ve kusma astım yada bronşit belirtisi iki çocuğumda da çocukluk çağı astımı var, ankara da iseniz prof ipek türktaşa muayene olmanızı öneririm

Çocuğu olan ebeveynlere nebulizator cihazi öneriyorum. Benim oglum da su an da ayni durum da. Ve her burnu tıkandığında, öksürüğü olduğunda onu kullanıyorum. Buhar veriyor soguk buhar değil ilaçlı buhar, sıcak buhar veriyor. Antibiyotige gerek kalmadan hallediyorum. Bu hastanelerde verirler genellikle. Fiyatı cok uygun zaten, çocuk olan her evde bulunmalı. .

Zencefille balı karıştırın, sabah akşam verin. Balgamı söküyor anında.. Öksürük şurubu da iyi bir şey değil. Öksürük balgamı atmak için olur. Kesmek iyi değil.

Ayrica bol soğan sarımsak kürü anında fayda ediyir. Tavsiye ederim. Cok geçmiş olsun bu arada

canım oglum 21 aylık ben gecen oglum az kalsın diye konu acmıstım.okursan anlarsın cerez cigere kactımı diye gittik ve dr bronoskopi önerdi.oglum soguk aldı bu arada fakat dr cigere kactysa enfeksiyon da yapmıs olabilir dedi ilac yazmadı fakat biz beklemek istedik ökrük artarsa yaptrcaktım.ama nasıl öksürüyor anlatamam büyük insan gibi.2 yıl önce nette bakmıstım öksürük için sogan rendeleyin içine cay kasık ucuyla seker atın sulanınca bi tatlı kasık içirin yazıyordu ben 2 yıldr ogullarımda yapıyorum ertesi güne kesiyor cok sükür gecen yıldan beri antibiyotik kullanmıyoruz.neyse bende bronoskopi yapmadan sansımı denemek istedim bu sogan küründen sabah aksam verdim ve ayrıca sabah aksam zeytin yagına karabiber at ve yagla ,bunuda yaptım masallah 2 günde okadar agır soguk algınlıgını atlattık tekrar dr gitcem tabi yinede.sogan kusturabilir ve tadı igrenc ama bütün balgamı ve öksürügüb alıyo,zeytin yagı karabiber zaten acayip etkili bogazınada sür.bu arada bn vikisin etkisini hi görmedim cocuklarımda burun amak dışında kokulu old. için yapmıyorum zaten.nese gecmiş olsun umarım oglusunada iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…