Çok acil hastayım

ceydaay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
300
110
53
29
Çok şiddetli öksürüyorum 26 haftalık hamileyim balgamlı Bi şekilde öksürüğüm var karabiber bal limon karışımı içtim sesim de gitti aynı zamanda grip gibiyimde uykuda burnumda tıkanıyor acile gitsem ilaç yazarlar mı arkadaşlar bunun çözümü nedir

Korkma yahu hamilelere uygun antibiyotik tedavisi var. Ben iki defa antibiyotik kullandım hanileyken hamdolsun bisiycik olmadı

Geçmiş olsun, kendi doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın bence. Ihlamur bal limon için iyi gelir, ben hamileyken rahatsızlandığımda akşam demliği yanıma alır bardak bardak içerdim, antibiyotiksiz atlatmıştım.

Bana öksürük için ilaç vermişti dr , ben hemde daha 10 haftalık düşük riski olduğu için. İlaç adı veremem burda çok iyi gelmişti . Kendi doktorunuza sorun.

İhlamur, bal, limon üçlüsüne zencefilde ekleyin derim. Öksürüğünüze iyi gelir. Geçmiş olsun.

En kötü grip 7 gün ilaç ile 10 gün ilaçsız geçer dayanın ilaçlar masum değil kontrollü olun ateş çıkınca soyunun duş alın ılık duş ancak ilaç içmeyin. Ihlamur falanda tüketmeyin bitki çayları masum değil en az ilaç kadar etkilidir.

Balgamlı öksürükse grip level ını aşmış olabilirsiniz, doktorunuza görünün ve ilaçları kullanmayı ihmal etmeyin

Bende öyle oldum hemde ağıllık oldum keçiboynuzu pekmezi iyilestrdi

Nasıl böyle konusabiliyorsunuz??? Ates ilactan kat kat tehlikeli, benim teyzemin kizi bu yuzden işitme engelli doğdu!!! Ateş cok önemli varsa çaresine bi hekim bakmalı.

Tabiki ilacsiz çözüm en iyisi ama bu sağlık teröristleri yuzunden etrafta cok yanlış seyler oluyor!!!

Burnunuza tuzlu su damlatsanız? En masum bu geldi aklıma. Tıkanıklık zor olur çünkü. Bir de evi bol bol havalandırın, yüksek yastıkta yatın. Çok geçmiş olsun.

Pekmez karabiber öksürüğe iyi gelir. Bitki çayı içmeyin sakın. Ne olursa olsun hamilesiniz. Sirkeli ballı su gargara yapın. Ateş yoksa bunlar iyi gelir. Ataş varsa doktora muhakkak gidin ateşin şakası yoktur.

10 aylık bebeğim var. Gebeliğimde 3 defa hastalandım, üçünde de antibiyotik kullanmak durumunda kaldım. Çünkü, nefes alamıyordum kesinlikle ve öksürmekten rahmim incelmişti. Hatta doğuma gireceğim hafta doktorum mecbur antibiyotik yazdı. Ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Doktorunuza danışın lütfen, erken doğumu tetikleyebilir grip-nezle. İlaç almayayım diye kendinizi de bebeğinizi de riske atmayın. Geçmiş olsun.

Ben de yaklaşık o haftalarda aynı sizin gibi şiddetli öksürüğe yakalanmıştım. Birkisel olarak bir bardak sıcak suya 1 kaşıl bal 1 kaşıl sirke bir kaşık limon ve biraz da tarçın katıp için. Bir de kabuklu elma limon ve çubuk tarçın kaynatıp için. İlaç olarak da yine bitkisel olan sambucol un kar mürver özütü olan şurup vermişti doktorum cok faydasını gördüm.

Ben İlçede Oturuyorum doktorum şehir merkezinde oraya gitmeden sağlık ocağında yada acilde çözebilir miyim diye düşündüm de

Acile gitsen ilaç yazmaz. Çünkü hamileleri kadın dogumcuya yönlendiriyorlar ilaç yazmaktan kaçıniyorlar

Sağlık ocaginin verdiği ilaç da işe yaramaz. Belli ki basit bir nezle grip değil.. balgamlı öksürük diyorsun

Burada ne yazsak boş. Yarın hastaneye gidip adam akıllı muayene ol. Hafiye alma, ilerlerse daha büyük skntlara sebep olur. Ben ilk hamileliğimde ilaç kullanmayayım diye direndigimde kendimi hastanede buldum. Üç gün gece gündüz serumla zor toparlamıştım.

Ihlamurda ve diğer bitki çaylarına abanma. Gebelikte bitki çayları da tehlikeli.

Hamileligimi ogrendigim hafta cok agir hastaydim antibiyotik kullandim. Kadin dogum doktorum yazdi. 10 gunde zor iyilestim.
Bol bol meyve yememi soyledi, yiyemezsem meyve mixi meyve suyunu icmemi. burnumu tuzlu su ile actim hep. Gecmis olsun doktorunuza gidin mutlaka

Lütfen bebek, çocuk ve gebeliklerin olduğu durumlarda hekimliğe soyunmayın arkadaşlar. Yok ilaç alma, yok öyle, yok böyle gibi. Özellikle gebeliklerde ateş yüksek riskli bir durum, köyde dağ başında dahi olunsa uzman hekime başvurulmalı. İlla kalkıp doktora gitmeye gerek yok. Devlet sağlık hizmeti sunuyor değil mi, 112 bu yüzden var hani. Sağlık ocağı hekimi uzman değil, pretisyen hekimdir. Yani herhangi bir dalda uzmanlaşmamıştır. Özellikle gebelik gibi durumlarda, en azından benim aile hekimim ilaç yazmaz önce kendi kadın doğum uzmanıma danışmamı, onayını alıp veya gerek görürse daha sonra bir uzman hekime görünmemi önerirdi.

Keçiboynuzu pekmezi veya zencefil ile bal karışımı.

Soğan kaynatıp onun suyunu iç canım, yatarkende başucuna dörde ayırdığın bir soğan koy. yarında hemen Dr git. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…