eyvah eyvah,zaten çok hassasım allah yardımcım olsun ne diyeyim :)
ya arkadaşlar benim kansızlıgım çok oldugu için 3 günde bir damardan demir ignesi oluyorum serum gibi, o da şişlik kilo falan yapar mı?
Merhaba kızlar nasıl gidiyor ? Benim oğluşum her akşam en geç 20.30' da gece uykusuna yatan çocuk gece 2' ye kadar ağladı yavrum içli içliağrısı mı var diye calpol verdim biraz sakinleşti anca uyudu sanırım yeniden diş çıkaracak oğluşum bi de çok nazara geliyor kızlar ya dün eczane alışverişi sırasında eczanedeki kadınlar yığınla şey söyleyip bi maaşallah demediler yavruma çocuğum akşam perişan oldu ne yapsam cevşen mi taksam nazar boncuğu mu ben esiden nazara çok inanmazdım ama bu kaçıncı defa göze gelişi okutsam mı ne yapsam bilemedim geçekten ikiz bebekler hep çok dikkat çekiyolar siz de dikkat edin kem göze
Tabi Demir iğnesi kilo yapar, çok mu düşük, hap etki etmedi mi
Cincikk gerçekten nazar oluyo ikizlere bizde de öyle , çok geçmiş olsun, bence nazar boncuğu takma, cevşen takabilirsin ama ondan ziyade okursan daha etkili olur
arkadaşlar ben nazar için silsile-i aliyye büyüklerini okuyorum henüz dogum yapmadım ama okuyup elime üfleyip karnıma sürüyorum, bu şekilde kolay dogum yapan ve çocukları nazardan korunan çok tanıdıgım var. silsile-i aliyye dedigim, peygamber efendimizden başlayarak günümüze kadar gelen ve hoca talebe şeklinde ilerleyen büyük alimler silsilesi yani dizisi. bilenleriniz vardır belki, yoksa da şuradan ulaşabilirsiniz:
Silsile-i aliyye - Dinimiz slam
Silsile-i aliyye byklerinin isimleri - Dinimiz slam
Silsile-i aliyye ne demektir? - Dinimiz slam
Teşekkürler tombikben duymuştum ama hatırlatman iyi oldu
Bu arada Demir iğnesi ne kadar pahalıymış ya, sağlık ocağında yapmıyorlar mı? Neyse az kaldı gerçi seninde yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
Naber kızlar napıyosunuz bebişler napıyolar benim civcivlerim düzene girdiler maaşallah diyeyim yine :) oğluşum emeklemeye başladı turluyor dört bir yanı ben de onun peşinde geziyorum :) kızım emeklemiyor ama koltuklara tutunup ayakta duruyor ama adım atamıyor tabii hiç oturmak istemiyor paso ayakta duracak yorulunca da popo üstü bırakıyor kendini sonra da babasıyla bana bakıp kızıyor tam bir cadı. :) kızlar daha fena oluyor :) bu cimcime bu cadılıkla evde kalır diye düşünüyoruz ama ikinci görücümüz de çıktı eczacı amcası tutturmuş oğluma alacam büyüyünce diyor bir de aile hekimimiz istemişti :))) insanlar espri yapıyor eşim ciddiye alıyor sinirleniyor eşim de ayrı bi alem :))) böyle yuvarlanıp gidiyoruz çok şükür lohusa depresyonunu da uzun zaman geçse de atlatmış oldum böyle gidiyor işte.
maş. valla büyüdüler işte ne güzel.belki de o bi ara huzursuzluk dönemleri nazardan filandır ,bak ne güzel düzene girmişler
gece sabaha kadar uyuyorlarmı nasıllar
oh emekleme de başlamış dişler de çıkıyordur
evet kızlar çok fena gerçekten
sorma yaa bizim kızın talibi bir değil bini aştı :)) babası turşu kuracakmış öyle diyor :))
zaman çabuk geçiyor valla onlarla uğraşırken.
ek gıda durumları nasıl neler yiyorlar alıştılarmı ,şöyle güzel uyutan bi tarifin varmı mesela :))
Maşaallah size, en tatlı dönemleri olsa gerekbende bi an önce emeklediklerinî görmek istiyorum, bizde 4 gün donra 6 aylık oluyoruz, oturtmaya çalışıyorum, hoşlarınada gidiyo,ek gıdaya dr. Imuzun tavsiyesiyle yoğurt, kaşık maması ve sebze püresiyle basladık ama büyük oğlumyoğurt ve sebzeyi sevmedi, midesi bulanıyo, püskürtüyo, ona uğraşıyorum, pzt aşımız var, inşaallah,sıkıntı yaşamayız, bizden haberler bu kadar
Bu arada sizin teyzeyle durumlar nsl, sanırım hetşeyyolunda
Sorma ya tam bir cadı erkek kardeşini sevmeye çalışıp tokatlıyor resmen oğluşum da dudaklarını büküp ağlıyor kıyamıyorum yavruma. ' kızım yapma bak deniz senin kardeşin bak cici cici elini oğlumun yanağına sürüyorum okşar gibi yine tokatlamaya çalışıyor yapma diyorum sesimin tonundan mıdır nedir sinirleniyor kızıyor açıkçası kızım biraz şımardı gibi o da babasının yüzünden hep o şımartıyor kızı. Denge kurmaya çalışıyorum kardeşini dövmeye alışmasını istemiyorum bilinçsiz yapsa da.
Ek gıdada yine de sorunlarımız devam ediyor artık çorbalarına kıyma da eklemeye başladım pek sevmiyorlar alıştırmaya çalışıyorum. Tarhana, yeşil mercimek, brokoli ya da patTesli havuçlu çorbaları seviyorlar. Hatta geçen hafta balık verdim biraz mırın kırın ede ede yediler. Ama zor yine de tam manasıyla alışamadılar.
Benimkiler gece uykusuna 9 da atıyorlar 12 de kaldırıp emziriyorum geri yatırıyorum çünkü gündüzdenyemeleri gereken herşeyi yemiş oluyorlar o yüzden gece sadece emziriyorum , sabah 6 da uyanıyorlar ama. Uyku için tok olmalarınn yanısıra yorulmuş olmaları gerekiyor benimkilerin bayağı bi oyun delisi olduklarından akşama yorgun süşüp uyuyorlar gece emzirmekten başka bi tarifim yok açıkçası ama akşam 8 buçukta muhallebilerini yedirip yatırıyorum
Başak oturt artık delikanlı oldular maaşallah tabii hoşlarına gider yatmaktan sıkılıyorlar :) benimkiler de öyle sevmediler mi püskürtüyorlar çok zorlama yemezlerse çok ısrarcı olma sonra yine dene yoksa ileride iştahsız olurlar zorlarsan.
Emeklerler artık seninkiler de birkaç aya ama emeklemeleri zor ha pıtır pıtır oradan oraya gidiyorlar peşlerinden yetişmek zor oluyor:)
Teyzeyle durumlarımız iyi alıştık birbirimize herşeyimizi yapıyor sağolsun bize de bir büyük bir can yoldaşı oldu eşimle bana annelik yapıyor bizede sağolsun hem evimizi idare ediyor hem biZe yoldaş inşallah böyle devam ederiz.
Başak oğlanlara şarkı söyle bol bol müzik kulakları gelişsin sonra onlar da kendi kedilerime bestelerini mırıldanıyorlar çok zevkli oluyor :):). Eh artık büyüttük sayılır bebişleri zor zamanları gitti şimdi keyfini çıkarma zamanı bol bol oynayın bebişlerle :) şu şişme havuzlardan aldım ben su dolduruyorum içini koyuyorum bunları içine tabii ılık su koyuyorum oynatıyorum su sıçratmayı falanöğretiyorum siz de yapın artık yavaş yavaş suyu çok seviyorlar hem serinliyorlar da :)
ay bizim kız da aynı valla:) demekki kızlar böyle .
yanyana yatırıyorum mesela oğlana biberon verirken kız müdahele ediyor biberonu tutuyor eliyle itiyor filan çok cadı olacağı kesin ,oğlum da garip yavrum çakmıyor ki iki tane :))
balık konusunda ii yapmışsın mırın kırın etseler de zamanla alışırlar merak etme
ben en çok balığa alışmalarını istiyorum ,babasıyla biz sıkı balıkçılardanız ,haftada 2 kere mutlaka yeriz
çocuklar için de en sağlıklı ve faydalı gıda bence balık
marketten aldığın eti ve tavuğu bilemiyorsun ne olduğunu ama balık balık sonuçta
hem zihinsel olarak da çok faydalı kesinlikle sık tüketilmeli bence özellikle de çocuklar
bakalım bizim ek gıda süreci nasıl olacak
ben de pekmez ,elma yalattım ,yalarken güzel yaladılar da yemeye geçince nasıl olur bilemiyorum :))
gitgide gece uykusu artıyor demekki.
ay sorma benimkiler de 1 aydan beri çok hareketliler zaptedemiyorum:)
1 aydır ikisi de dönüyor ,sürünüyor ,iki ayaklarıyla kalkmaya çalışıyorlar
bakalım ne zaman emekleyecekler ,emekleseler de kurtulsalar diyordum ama o da dert desene :)
çünkü bizimkiler şimdi dönüyor sürünüyorlar kalkamayınca da hırs yapıp ağlamaya başlıyorlar susmuyorlar hiç :))
o yüzden emekleseler de rahat etseler diyorum :)
emeklemeye başlayınca bir odayı tamamen minderle kaplayıp ortaya da bir halı sreceğim rahatça sürünsünler eşyasız odada diyorum bakalım nasıl olack
evet inş. artık büyüttük zor zamanları geçyor yavaş yavaş
RABBİM yardım etsin inş.
bizimkilerin gece uykusu da iileşmeye başladı çok şükür
Öyle güzel anlatmışsınki, çok heveslendim valla,peşlerinde koşayım ama bi an önce emekledinler yürüsünler artıkbu şişme havuz fikri çok kafama yattı, temmuz ağustos gibi, hem daha iyi otururlar, hem havada sıcak olur, balkona atarım onları, hem güneşte alırlar, bu fikir iyi oldu
Yemeği zorlamıyorum, dr. Da zaten zorlama ertesi gün bi daha dene dedi, zaten bi çocuğun bi yiyeceği sevmemesi için , en az 8-10 kez tatmış olması gerekirmiş
Teyzeyle anlaşmanıza çok sevindim, tam tahmin ettiğim gibisiniz, maşaallah , allah bozmasın, seninkiler teyzeye alıştı mı peki
Sürekli konuşuyorum, şarkı söylüyorum zaten, bi de annemlerdeyiz, sürekli kalabalığın içindeler, yani konuşacak adam da çok onlara, onlarında ağzı laf dolu zaten bi konuşsalardı, dört gözle bekliyorum:)
Tavsiyelerin için teşekkürler
bizim düzen benziyor bebelerin .gün içinde bi düzenleri yok benimkilerin ama yedirince genelde bir saat oyalanırlar sonra uykuları gelir uyurlar 1 saat filan uyuyorlar yani gündüz toplamda 3-4 saat uyuyorlar ,gece de 9-930 gibi uyuyorlar ..ben oyun halısı aldım biraz onda vakit geçiriyorlar ,biraz sürünüyorlar ,biraz beşiklerinde oturuyorlar biraz zırlıyorlar derken akşam oluyor işte :))Evet haftada bir balık vercem alışsınlar diye . Evet büyüdükçe geceleri daha çok uyuyorlar. Benimkiler sabah 6 da uyanıyorlar emziriyorum biraz oynuyoruz sonra uyuyorlar 8 de tam olarak uyanıyorlar kahvaltı yapıyorlar kahvaltıdan sonra yine emziriyoruö 12 gibi öğlen uykusuna yatıyorlar öğle öğünü su içmeleri vs. Oyun derken 4 te yine uyuyup 6 gibi ya da erken kalkıyorlar 9 da da gece uykusuna yatıyorlar işte.
Evet havuz iyi oluyor eğleniyorlar çok. Suya alışmalarını istiyorum küveti de dolduruyorum arasıra yüzdürmeye çalışıyorum zaten küçük olduklarından yüzmeye daha elverişliler şimdiden kulaç atmayı öğretmeye çalışıyorum. Geçenlerde kandildi ya pastanenin önünden geçiyoruz kandil simidi satıyorlar küçük bir stand kurmuşlar standdaki kız elinde kandil simidi saniyeler içinde bebek arabasına eğilip kızımın ağzına götürdü simidi hemen kızı durdurdum yiyemez o dedim ama benim sıpa kızım evde yemeklere mızmızlanıp ağzını kilitleyen kızım bi baktım ağzını açmış kocaman hemen ağzından susamları topladım bi de:) hani çocuklar evde bişey yemezler misafirlikte kıtlıktan çıkmış gibi herşeye saldırırlar ya benim kız da öyle olacak galiba :) stand görevlisi kız da acaba bu bebek aç mı diye düşünmüştür belki rezil etti kızım beni :)
Teyzeye alıştılar seviyolar teyzeyi bazen çorbalarını da o içiriyor :)
bizim düzen benziyor bebelerin .gün içinde bi düzenleri yok benimkilerin ama yedirince genelde bir saat oyalanırlar sonra uykuları gelir uyurlar 1 saat filan uyuyorlar yani gündüz toplamda 3-4 saat uyuyorlar ,gece de 9-930 gibi uyuyorlar ..ben oyun halısı aldım biraz onda vakit geçiriyorlar ,biraz sürünüyorlar ,biraz beşiklerinde oturuyorlar biraz zırlıyorlar derken akşam oluyor işte :))
ben kreşe vereceğim için gündüz bi düzene alıştırmadım oradaki düzene göre uyurlar artık
bizim evimizin yüzme havuzu var ben de oraya soksam mı diyorum bi 6 aylık olunca ama erken mi olur acaba sence ,çok hevesim var bu sene suya sokmaya ama bilemiyorum tam olarak
çocuklar hep terstir zaten merak etme :))
Hayır genel havuza sokma sakın denize girebilirler dedi doktorumuz 6. Aydan itibaren hepatit b aşıları tamamlandıktan sonra yani ama genel havuza asla dedi olmadı evde benim gibi yaparsın ben de ağustosta deniZe sokacağım
hımmm enfeksiyondan dolayımı sokma dedi.. haklı aslında söylediğin ii oldu sağol ..tamam o zaman ben de eve alayım öyle bir şey ,denize bu sene gitmeyiz herhalde artık seneye de büyümüş olurlar zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?