• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

cincikk çok bunalmışsin belliki.gama kendini bu kadar sıkma,sen zaten bunca zaman tek başına bakmakla,en zor şeyi başarmışsın,bundan sonra ister istemez cocukları zapt etmek zorlaşıyo,nereye kadar yeteceksın?senin dusundugunu bende dusunurdum elbette,ama eminim o teyzeyle abla kardeş,anne kız gibi olursanız,ona bakıcı gibi davranmazsan,sende rahat olursun,o da işini bilir zaten,evladını kaybetmiş bi anne olarak,senide cocuklarınıda sahiplenir ins.
kendinide kötü hissetme,ister ev hanımı ol,ister calış,bi yardimci şart,sen robot degilsin,inş.teyzeyle anlaşırsınız,haberlerini bekliyoruz,bi an önce topla kendini;-)

cincikk nslsn,naptın,biriyle anlastin mi,merak ettim

Delikız ve başak teşekkürler mesajlarınız için. Evet bahsettiğim teyzeyle anlaştık başladı. Ama daha çok ev temizliği, çocukların çorbaları, bizim için yemek ve ütü yapıyor. Pazar günleri hariç tüm hafta burada olacak işte, sabah gelip skşam gidiyor, bebeklerin bakımı konusunda da hemen emanet etmek istemiyorum çünkü gerçekten çok yaramazlar kadın ev işinden ütüden yemek yapmaktan fırsat bulamaz sanırım. Bulursa da sadece yıkamak için yardım etmesini istedim onun haricinde de çok sıkıştığım zamanlarda yardım edecek. Yaşı bşraz geçkin olduğundan bebek bakmayı unutmuştur diye düşünüyorum torunları da yok. Aslında büro temizliği ve yemek işleri için iş arıyordu bize gelmesi kısmet oldu iyi bir insana benziyor titiz, tertipli, güzel yemek yapıyor şimdilik memnunuz inşallah böyle devam eder.

Eşim ayak kırığı yüzünden ameliyat olduğundan ve diyabet hastası olduğundan beslenmesine çok dikkat etmemiz gerekiyor şekeri yükselince kemikler kaynamazmış çünkü. Ben de bebekleri yediriyorum onlarla oynuyorum eşime bakabiliyorum herşeyden önemlisi. Çünkü bebeklerden ve ev işlerinden fırsatkalmıyordu eşime bakmama 3 ana 3 ara öğün diyet beslenmesi gerekiyor hiç bakamadım adamcağıza kilobile verdi şimdi iyi bakabiliyorum eşimi yıkayabiliyorum bakımını yapabiliyorum en önemlisi ona zaman ayırabiliyorum. Bebekler de sürekli oyun ısrarlarına devam ediyorlar ama çorba ve besinlerii teyzemiz hazırladığından oradan vakit bulabiliyorum hiç değilse o kadar yorulmuyorum, bir de benim civcivler yabancılara pek alışkın olmadıklarından teyze geldi geleli birazcık duruldukar öyle çığlık falan yok sadece mızmızlık yapıyorlar teyzeye alışamadılar daha çekiniyolar teyzemizden :))

Buraya yazdığım gün hani çok kötüydüm ya o gün eşime kemik çorbası yapmakiçin kemiği düdüklüye koyup haşlamk istedim düdüklüm su kaçırdı fıslayarak tüm mutfağımı halımı yağ içinde bıraktı inanın delirecektim zar zor temizledim neyseki teyzemiz gelip el attı düzene koyduherşeyi, düdüklüyü de sinirmden çöpe attım inanın o gün.bi de yeni düdüklü alıcam işte öfkeyle kalkan zararla oturuyor :s

Sizler nasılsınız bebekler nasıl ? Başak sen ek gıdaya başladın mı?

Son düzenleme:
Evet sandalyeye monte olanlardan ama ben sandalyeye monte etmiyorum yükseklikten dolayı yere koyuyorum bazen de alçak olan minik bi sandalyemiz var ona monte ediyorum. Fischer price' ın tepsisinde oyuncakları da var iyi vakit geçiriyorlar. Hem ayrı mama sandalyesi oyuncağı almaya da gerek kalmadı. Yok bişey olmaz oturt yanlarında dur yanlarına yastık desteği koy önlerine de kendin siper ol alışsınlar yavaştan zaten yatmaktan sıkılıyor çocuklar. Çok oturtma yeter yeni oturtacaksın zaten birkaç dakikayı geçirmezsin zaten hoşlarına gidecek oturmak isteyeceklrr

Fisher Price Yağmur Ormanı Mama Koltuğundan memnunmusunuz bende almayı düşünüyorumda..mutfağım iki mama sandalyesini koymak için biraz dar, bu yüzden mama koltugu daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.kaçıncı aydan sonra kullanabilirim siz kaçıncı aydan sonra oturtmaya başladınız??

Son düzenleme:
Fisher Price Yağmur Ormanı Mama Koltuğundan memnunmusunuz bende almayı düşünüyorumda..mutfağım iki mama sandalyesini koymak için biraz dar, bu yüzden mama sandalyesi daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.kaçıncı aydan sonra kullanabilirim siz kaçıncı aydan sonra oturtmaya başladınız??

Memnunum ben mama koltuğunu alalı 20 gün falan oluyor. Bebeklerim 7 aylıklar yani 6. Aydan sonra oturtmuş oldum.

bu arada erkek çocuğu olanlar için ben gecen ay oğlumu sünnet ettirdim ve cok memnun kaldım..cok cabuk toparladı, cok şüker sorunsuz bir şekilde atlattık,tam yüz üstü dönemediği içinde daha erken iyileşti..

cincikk,cok sevindim anlaşmanıza,içine sinmeside iyi olmuş,ins.hep böyle anlaşır bebisleri büyütürsünüz;-) seninkilerin teyzeden pısmasıda iyi olmuş simdilik:-)

eşinede çok geçmiş olsun

bizimde bugun dr.kontrolumuz vardı,dr.da ek gıda işinde yön gösterdi,anlattı,artık başlıycdm bakalım,yogurdu kendiniz yapın dedi,önce yogurt yapmamız lazim;-)

yaa ben hala oturtmaya cesaret edemiyorum ya,dr.da oturtabilirsn dedi,kucagimizda egimli bişekilde oturturken bile,kuzular öne dogru kalkip,dik oturmaya çalisiyolar,onlar bile benden daha cesaretli:-)

bu arada mama koltuguyla,mama sandalyesinin farkı ne,mama koltugu portatif olan mı

bu arada erkek çocuğu olanlar için ben gecen ay oğlumu sünnet ettirdim ve cok memnun kaldım..cok cabuk toparladı, cok şüker sorunsuz bir şekilde atlattık,tam yüz üstü dönemediği içinde daha erken iyileşti..

kapnax bende cok istiyodum,erkenden yaptırmayı,ama dr.9-10aylık olmasını bekleyelim dedi,beklyrz bakalım,size gecmis olsun,iyi yapmissiniz;-)

cincikk,cok sevindim anlaşmanıza,içine sinmeside iyi olmuş,ins.hep böyle anlaşır bebisleri büyütürsünüz;-) seninkilerin teyzeden pısmasıda iyi olmuş simdilik:-)

eşinede çok geçmiş olsun

bizimde bugun dr.kontrolumuz vardı,dr.da ek gıda işinde yön gösterdi,anlattı,artık başlıycdm bakalım,yogurdu kendiniz yapın dedi,önce yogurt yapmamız lazim;-)

yaa ben hala oturtmaya cesaret edemiyorum ya,dr.da oturtabilirsn dedi,kucagimizda egimli bişekilde oturturken bile,kuzular öne dogru kalkip,dik oturmaya çalisiyolar,onlar bile benden daha cesaretli:-)

bu arada mama koltuguyla,mama sandalyesinin farkı ne,mama koltugu portatif olan mı

Sağol başak ben de rahat ettim biraz inşallah böyle devam eder. Mama koltuğu portatif evet sandalyelere monte ediliyor ama ben daha alçak iskemlemiz var ona monte ediyorum korkuyorum yüksekten :s

Yoğurt ben de mamayla yapıyorum keçi sütüyle de yapan varmış ama ben cesaret edemedim pek aslında keçi sütü çok da faydalı

Kızlar tüm ikiz annelerine kolay gelsin. Bu başlığı takip ediyorum gebelik dönemimden beri. şimdi bebeklerim 5 aylık çok şükür. ancak benim sorunum kilo verememek. doğuma 100 kg ile girip 90 kg ile çıktım. Ödemlerimle birlikte bol su içip az ekmek yiyerek 10 kg daha verip 80'e düştüm (1 ay içerisinde). ancak sadece anne sütü ile beslensinler diye süt artırıcı ne varsa yemekten midir artık nedir; 5 kg yi geri alarak 85 oldum. boyum kısa 1.60, daha önce hiç bu rakamdaki kiloları görmemiştim.normal olması gereken kilom 55-60.Nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olur musunuz? bu kilolarımı nasıl verebilirim.Diyetisyene gitmek için sizce çok mu erken?
Birde kızım kakasını 7-8-10 günde bir yapıyor. Lağman, serum suyu, fitil, z.yağı, kulak çubuğu denemediğimiz şey kalmamıştır herhalde.ancak bunların da ilerleyen zamanlarda bağırsak tembelliğine yol açabileceğinden bu son kakasını kendi halinde yapmasına bırakalım dedik müdahalesiz. O da 10 gün sürdü. Halk arasında anne sütü yaraması deniliyor ama alakası yok bence.çünkü aynı sütü oğlumda emmesine rağmen kaka yapması daha düzenli günaşırı yada her gün çok nadir 3-5 güne bir yapıyor ve kızımdan kilosu da 1 kg daha fazla. Benzer durum yaşayan arkadaşlar var mı?

Kızlar tüm ikiz annelerine kolay gelsin. Bu başlığı takip ediyorum gebelik dönemimden beri. şimdi bebeklerim 5 aylık çok şükür. ancak benim sorunum kilo verememek. doğuma 100 kg ile girip 90 kg ile çıktım. Ödemlerimle birlikte bol su içip az ekmek yiyerek 10 kg daha verip 80'e düştüm (1 ay içerisinde). ancak sadece anne sütü ile beslensinler diye süt artırıcı ne varsa yemekten midir artık nedir; 5 kg yi geri alarak 85 oldum. boyum kısa 1.60, daha önce hiç bu rakamdaki kiloları görmemiştim.normal olması gereken kilom 55-60.Nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olur musunuz? bu kilolarımı nasıl verebilirim.Diyetisyene gitmek için sizce çok mu erken?
Birde kızım kakasını 7-8-10 günde bir yapıyor. Lağman, serum suyu, fitil, z.yağı, kulak çubuğu denemediğimiz şey kalmamıştır herhalde.ancak bunların da ilerleyen zamanlarda bağırsak tembelliğine yol açabileceğinden bu son kakasını kendi halinde yapmasına bırakalım dedik müdahalesiz. O da 10 gün sürdü. Halk arasında anne sütü yaraması deniliyor ama alakası yok bence.çünkü aynı sütü oğlumda emmesine rağmen kaka yapması daha düzenli günaşırı yada her gün çok nadir 3-5 güne bir yapıyor ve kızımdan kilosu da 1 kg daha fazla. Benzer durum yaşayan arkadaşlar var mı?

merhaba,
sorunumu kilo verememek demişsiniz ama 20 kiloyu başta vermişsiniz zaten darısı başıma inşallah :) kaç kilo ile hamile kaldınız onu belirtmemişsiniz. mesela ben kilolu hamile kaldım 87 kilo ile. boyum da sizden çok uzun degil 1.65 cm. diyetisyen ve akupunktur geçmişim var, kas oranım ve kemik oranım çok yüksek, istesem de zayıf olamadım hiç bir zaman genlerim yüzünden :) hamilelikte ve sonrasında tiroid sorunu yaşayanlar şeker sorunu yaşayanlar oluyor, onlara baktırdınız mı belki ondan kilo veremiyorsunuz diyecegim ama bu tip sorunlarınız yok gibi anlaşılıyor yazdıklarınızdan. bir de aman süt olsun diye akıl veren çok oluyor etraftan, çok sıkıcı bir durum, siz bünyenizi tanırsınız aslında, kimisinde süt yapan kimisinde hiç birşey ifade etmiyor. spor için uzmanlar normal dogumdan bir ay sonra, sezaryen dogumdan üç ay sonra başlanmalı diyor, siz de biliyorsunuzdur bunu aslında. bebişlerinizi alıp alıp yürüyüşlere çıksanız, önümüz yaz, en güzel hareket de yürüyüş :)
ikinci paragrafla ilgili ehil degilim, burada bir sürü deneyimli arkadaş var onlar size yorum yazacaktır. inşallah kızınızın da büyük tuvaleti düzene girer en kısa zamanda.

ben de epeydir yazamıyorum son durumları paylaşayım dedim :) 33. haftamız bitmek üzere, doktor durumun gayet iyi, 3 hafta daha bebeklerin duracak gibi görünüyor dedi, kilolarımızın da maşallahı var ikisi de çok iyi :) iki hafta arala nstye girdim, çok şükür sancım yokmuş. ama şu son bir haftada ayaklarım ayak bileklerim bacaklarım anormal şişti, sanki ayak bileklerim kayboldu, ayaklarıma bakıyorum inanamıyorum bunlar benim ayagım mı, kimin ayagı diye :) o degil de zaten normalde 41 numara ayakkabı giyen biriydim, şimdi 43 numara converse aldım komedi ya :) eşim ben giyerim diyor senden sonra :)
nst için dogumhanede beklerken normal dogum yapan bir bayanın çıglıklarını duydum, eşime çaktırmadım ama epey korktum ürktüm. Allahım nasıl birşey bu, bir an varız bir an yokuz. sonra bebek dogdu aglama sesi geldi, herkes babayı tebrik ederken ben de başladım bebekle birlikte aglamaya :) çok duygusalım çoook bu aralar :)

Gules84 bebeğinin kaka konusunda om-x şurup tavsiye ederim, 10gün nsl bekliyosun, benim oğlum 3 gün yapmıyodu da içim gidiyordu.drbişey demedi mi? Kilo konusundada diyetisyene gitme, erken bence bol sıvı ve yüryşten başka yapılacak. Bişey yok maalesef

Tombikbebekler sanada maşallah inşaallah 3 hafta daha dayanırsın, o duygusallık doğumdan sonra tavan yapıyo:)

eyvah eyvah,zaten çok hassasım allah yardımcım olsun ne diyeyim :)
ya arkadaşlar benim kansızlıgım çok oldugu için 3 günde bir damardan demir ignesi oluyorum serum gibi, o da şişlik kilo falan yapar mı?

Merhaba kızlar nasıl gidiyor ? Benim oğluşum her akşam en geç 20.30' da gece uykusuna yatan çocuk gece 2' ye kadar ağladı yavrum içli içli :( ağrısı mı var diye calpol verdim biraz sakinleşti anca uyudu sanırım yeniden diş çıkaracak :( oğluşum bi de çok nazara geliyor kızlar ya :( dün eczane alışverişi sırasında eczanedeki kadınlar yığınla şey söyleyip bi maaşallah demediler yavruma çocuğum akşam perişan oldu :( ne yapsam cevşen mi taksam nazar boncuğu mu :( ben esiden nazara çok inanmazdım ama bu kaçıncı defa göze gelişi :( okutsam mı ne yapsam bilemedim geçekten ikiz bebekler hep çok dikkat çekiyolar siz de dikkat edin kem göze :(

Son düzenleme:
Back