• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

kızlar özel birşeyler soracağım. korunma konusunda riske atmamak için 3 aylık iğnelerden oldum. bu iğnenin koruma süresi zarfında herhangi bir şikayetim olmadı ama süresi bitince hafif lekelenme tarzında kanamalarım oldu henüz adet olmadım bu kanamalar da adet gibi değil internetten okudum yan etkilerinden biri de buymuş kanama gibi ama bu lekelenmeler bende 15 gündür hafif şekilde sürüyor. sizler adet görmeye başladınız mı ya da bu iğnelerden yaptıran var mı böyle şikayetleriniz oldu mu ? bir defa yaptırdım daha da yaptırmadım ben. doğum yapalı 6,5 ay oldu normal midir acaba bu kadar zamandır adet görmemiş olmam ?

ben 4.aya girdiğimde oldum ilk ay düzensizdi ve çok kabama oldu ikinci ay yine kanama çok oldu ama 6 gün sürdü bu ay ise eskidi gibi 26. gün düzenine bindi 4 gün sürdü ama kanama hala fazla...

canim ben 34. haftami bitirip 35. haftama girdigim gun dogum yaptim sancim coktu doktorum risk almayalim bebekleri kilosu iyi ve tansiyonun boyle giderse bebekleri de kaybedebilecegim icin mrleklerim saglikla kuvoza girmeden kiz 2100 oglansa2000 kilo olarak dogdu...
gebeligimin son 4 ayi hic tuz kullanmadim resmen de herseyi secerek yedim cinku ilk 4 ay gereksiz birsuru kilo almistim toplamda 16-17 kilo aldim dogumdan bir hafta sonra 6 kilo fazlam vardi su an 20 kilo fazlam var ikizlerime sut olsun diye abarttim sanirim 6 ayimizi bitirmemize 1 hafta kaldi donrasinda ciddi bir diyete gricem. ben 30. haftama girdigde 15.6 kilo almisti ( takvimimi sakliyorumda uzerine yazmistim kilomu) 30. haft bittigindeyse 14.4 mus yani bir kilo kadar vermisim. benim hic odemim olmadi sayir cunku cok dikkat rttim ve kesinlikle tuz yasakti tansiyon yuzunden.ama asil lohusaligimfan cok pismanim 15 kilo aldim ve artik 20 kilo fazlam bat ve 110 kiloyum bebeklrrime yalniz baktigim halde hala ayniyim...

enigma öcelikle cevapladıgın için teşekkür ederim. ben de ilk üç ay 5 kilo verdim, 4. ay 5 kiloyu geri aldım, 5. ay ise üstüne 6 kilo daha ekledim. 6. ayda dikkat ettim bebekler büyüdükleri halde 1 kilo verdim. ama 7. aya 7 kilo almış olarak girdim bu arada bebeklerin de her biri 1buçuk kilo oldular. kan ilacını düzenli almıyordum ve bebekler büyüdükçe tansiyon düşüklügü yaşamaya başladım ama doktorluk bir durum degildi. bebeklerin birinin oynadıgını hissediyordum digerini hissetmiyordum çok korkmuştum. kan ilacını düzene sokunca baktım oynamayan hop hop oynamaya başladı :) ama iştahım da çok açıldı kan ilacına bagladım bilmem dogru mudur. zaten kilolu hamile kaldım kilolarımı dert ediyorum çok. meyveyi çok yiyorum yemekle hiçbir zaman çok aram olmadı, ve bir de maalesef tatlıcıyım :( benim doktor da mayıs ayını çıkartmamız gerek dedi biraz tereddütlü konuştu. 31. haftama girdim şimdi. benim de biri kız biri erkek :)

bir de naçizane istegim, hastane çantasına neler koydun? hastane çıkışları, badileri bilmem neleri bir sürü şeyler aldık hepsini yanıma alayım mı lazım oluyor mu? ben kendime ne alayım hasteni için? herkes onu al bunu alma diyor ama etrafımda ikizleri olan yok ki.
mesela bu bebişlere günde kaç tane bez gidiyor? evde ufak çaplı bir bez kulemiz var da :) primanın bütün marketlerde indirimlerini takip edip 22 paket bez depoladık :) kuru ve hesaplı olanlarını kimse tavsiye etmedi, aktif bebek ve premium care aldık hep. bayagı bir servet yatıyor yani içeride :)
teşekkür ederim şimdiden :)

ama sütümün gelip gelmeyecegini önceden nasıl bilebilirim ki pompalar falan aklım karıştı açıkçası. etrafımda hiç kimseden de duymamıştım. biberonlar emzikler tamam da pompa işi biraz soru işareti oldu kafamda. tekil dogumlarda da oluyor mu süt pompasına ihtiyaç?

sakıncası yoksa sen kaç kilo ile hamile kalmıştın arkadaşım

sakıncası yoksa sen kaç kilo ile hamile kalmıştın arkadaşım

ben 87 kilo ile hamile kalmıştım.

ya arkadaşlar son bir haftadır sabahlara kadar mide yanması mide bulantısı çekiyorum uyku yok gündüz de uyuyamıyorum artık sinirlerim mahvoldu dün resmen aglama krizine girdim normal midir son haftalarda?

enigma öcelikle cevapladıgın için teşekkür ederim. ben de ilk üç ay 5 kilo verdim, 4. ay 5 kiloyu geri aldım, 5. ay ise üstüne 6 kilo daha ekledim. 6. ayda dikkat ettim bebekler büyüdükleri halde 1 kilo verdim. ama 7. aya 7 kilo almış olarak girdim bu arada bebeklerin de her biri 1buçuk kilo oldular. kan ilacını düzenli almıyordum ve bebekler büyüdükçe tansiyon düşüklügü yaşamaya başladım ama doktorluk bir durum degildi. bebeklerin birinin oynadıgını hissediyordum digerini hissetmiyordum çok korkmuştum. kan ilacını düzene sokunca baktım oynamayan hop hop oynamaya başladı :) ama iştahım da çok açıldı kan ilacına bagladım bilmem dogru mudur. zaten kilolu hamile kaldım kilolarımı dert ediyorum çok. meyveyi çok yiyorum yemekle hiçbir zaman çok aram olmadı, ve bir de maalesef tatlıcıyım :( benim doktor da mayıs ayını çıkartmamız gerek dedi biraz tereddütlü konuştu. 31. haftama girdim şimdi. benim de biri kız biri erkek :)

bir de naçizane istegim, hastane çantasına neler koydun? hastane çıkışları, badileri bilmem neleri bir sürü şeyler aldık hepsini yanıma alayım mı lazım oluyor mu? ben kendime ne alayım hasteni için? herkes onu al bunu alma diyor ama etrafımda ikizleri olan yok ki.
mesela bu bebişlere günde kaç tane bez gidiyor? evde ufak çaplı bir bez kulemiz var da :) primanın bütün marketlerde indirimlerini takip edip 22 paket bez depoladık :) kuru ve hesaplı olanlarını kimse tavsiye etmedi, aktif bebek ve premium care aldık hep. bayagı bir servet yatıyor yani içeride :)
teşekkür ederim şimdiden :)

canim acil dogum yaptim bir gun once cantami yeni yoparlamistim. bir gecelik ve pijama takimi hasta bezi ( gerek olmadi ama yinede aldim) canim cigerim avent pompam nakyaj malzemelerim corap havlu terlik camasir foto ve kamera aldim. Bebisler icin hastane cikisi (beresiyle battaniyesi ile) ekstradan ayri battaniye coraplar ekstradan birer takim daha kiyafet cok iyi hatirlatamiyorum aradan 6 ay gecti ama baska seyler de vardi...

ben 87 kilo ile hamile kalmıştım.

ya arkadaşlar son bir haftadır sabahlara kadar mide yanması mide bulantısı çekiyorum uyku yok gündüz de uyuyamıyorum artık sinirlerim mahvoldu dün resmen aglama krizine girdim normal midir son haftalarda?

canim kacinxi haftadasin asla srni telaslamdirmak istemem ama ben de aenin gibi mide agrisi ile oluyordum ve megersem sanciymis 5 gece- gubdu uyumadan mide ahrisiyla yasadim son 3 gununde de dogurmamak icin acimi yuttum. lutfen dojtoruna gorun nts ye baglanip sancilarin kontrol edilsin Allah seni de yavrularini da esirgesin sag salim kucagina al insAlla ama boslana mide agrisini...

canim kacinxi haftadasin asla srni telaslamdirmak istemem ama ben de aenin gibi mide agrisi ile oluyordum ve megersem sanciymis 5 gece- gubdu uyumadan mide ahrisiyla yasadim son 3 gununde de dogurmamak icin acimi yuttum. lutfen dojtoruna gorun nts ye baglanip sancilarin kontrol edilsin Allah seni de yavrularini da esirgesin sag salim kucagina al insAlla ama boslana mide agrisini...

yarın kontrolüm var doktora söyleyecegim bakalım ne diyecek. benim sadece geceleri oluyor sabah 5e kadar falan dön o yana dön bu yana yatamıyorum. bazı geceler çok şiddetli geçiyor mide agrısı -özellikle birşeye üzüldügümde- bazı geceler ise safi uykusuzluk. amin inşallah teşekkür ederim iyi temennilerin için ama gariptir telaşlanmadım :) 32. haftaya girdim. doktor zaten mayıs çıkarsa kendimizi şanslı sayalım demişti. geliyorlar yani :)

merhaba kızlar pek uğrayan yok sanırım. herkes bebişleri büyütüyor. benimkilere ek gıdayı veriyorum işte ama uzun mücadelerle sebze çorbasını zoraki içiriyorum.

az önce fotoğraflarımı karıştırırken hamileykenki fotoğraflarıma denk geldim. koca göbişimi açıp eşime poz verdiğim fotoğrafı görünce şoka uğradım sanırsam 33. haftada falan çekmişiz fotoğrafı o göbeği ben nasıl taşımışım nasıl yatmışım nasıl yürümüşüm aklım almıyor valla. ben hamileyken o kadar kocaman aşırı şiş bir göbişim olduğunun farkında değildim insan bakınca bi tuhaf oluyor. alien gibiymişim ya :)

cincikk eger o koca göbegi erittiysen asıl ona şaşırmalısın,bravo yani;-)
ya bu arada seninkiler ne kadarlıktı,tam hatırlayamadim,ya seninle ya enigma ile dogum tarihlerimiz arasında 2gun vardi da,ek gıdaya ne zaman başladın,ne yediriyosun,onu sorcaktim

cincikk eger o koca göbegi erittiysen asıl ona şaşırmalısın,bravo yani;-)
ya bu arada seninkiler ne kadarlıktı,tam hatırlayamadim,ya seninle ya enigma ile dogum tarihlerimiz arasında 2gun vardi da,ek gıdaya ne zaman başladın,ne yediriyosun,onu sorcaktim

Evet göbişim eridi ama sezaryenden sonra 2 ay sürdü tamamen eski halime dönmem ilginçtir eskiden ne kadar kilo alırsam alayım göbeğim çıkmazdı ama hamilelikte aldığım tüm aldığım kilolar göbişimde toplanmıştı. Şaşırmamın sebebi hatırlıyorum doktoruma gelen ikiz gebeleri benden haftaca ileri olanların bile karınları benimki kadar büyük değildi karnım acayip şişmişti şimdi hamile kalmadan önceki görünümümdeyim aşırı şişliğe rağmen çatlak olmamasına doktorum da şaşırmıştı Allahtan çatlağım ve sarkmalarım olmadı toparladı 2 ay içinde o yüzden fotoğrafımı görünce şaşırmıştım

Benimkiler pazar günü 7. Aylarını bitirecekler. Ben ek gıdaya tam anlamıyla 5 aylıklarken başladım o da meyve suyu ve püresiyle. Ben bir öğün anne sütü bir öğün ek gıda şeklinde besliyorum. Yumurta yedirmedim hiç bu aydan itibaren başlayacağım kahvaltılarına yumurta da ekleyeceğim. Onun haricinde sebze çorbası, sebze püresi, meyve püresi ve meyve suyu ve günde mutlaka 100 cc su veriyorum artık havalar sıcak olmaya başladı 150 cc su vercem.

Bebe bisküvisi falan vermiyorum ben etinin bebek ekmeğimi ekleyeceğim artık çorbalarına. Seninkiler kaç aylık ek gıdaya başladın mı ?

Son düzenleme:
bizde 5aylik olduk,ayin 10unda dr.kontrolumuz var,o zaman yavas yavas baslayabiliriz demisti dr.
ek gıdaya başlamaya cok hevesliydm ama simdi korkuyorum,cunku acıkınca cilgina dönuyolar mamayı suya katana kadar bile,o zaman ek gıdada nsl olcak hazirlayana kadar diyorum...
maşaallah sen baya yedirmissn, bişeyler ne guzel,hic begenmedikleri oldu mu,oturuyolar mi, oturma zamanını nsl ayarladn,ben tedirgin oluyorum oturtmaya,sandalye mi aldn,cok soru sordum ama merak ediyorum:-)

bizde 5aylik olduk,ayin 10unda dr.kontrolumuz var,o zaman yavas yavas baslayabiliriz demisti dr.
ek gıdaya başlamaya cok hevesliydm ama simdi korkuyorum,cunku acıkınca cilgina dönuyolar mamayı suya katana kadar bile,o zaman ek gıdada nsl olcak hazirlayana kadar diyorum...
maşaallah sen baya yedirmissn, bişeyler ne guzel,hic begenmedikleri oldu mu,oturuyolar mi, oturma zamanını nsl ayarladn,ben tedirgin oluyorum oturtmaya,sandalye mi aldn,cok soru sordum ama merak ediyorum:-)

Acele etmene gerek yok yavaş yavaş başla. Mesela armut rendele cam rendede 4-5 çay kaşığı yedir armut püresine bebekler bayılırlar hem bağırsak hareketlerini de düzenlediğinden çok faydalı. İlk önce gün aşırı başla bugün vereceksen yarın verme mesela armut püresini. Sonraki hafta her gün verirsin sonra miktarını yavaş yavaş arttırarak ve yeni besinler ekleyerek başlarsın. Sebze başka meyveler vs. Gibi. Sebze çorbasını da böyle yaparsın.

Benim kızımın ek gıdayla ilgili sorunu yok da oğlumla bsyağı uğraşıyorum sebzeyi sevmiyor ama işte oynata oynata dikkatini dağıtarak yediriyorum. Ben ilk oturtmaya doktorumuzun tavsiyesiyle 3 aylıklarken başlamıştım ama kucağımda oturtuyordum destekle. Şimdi arkalarına yaslanmadan oturabilşyorlar ama yine yandan destek koyuyorum yoksa devriliyolar.seninkiler büyümüş destekle yavaş yavaş oturtmaya başla artık önce kucağında oturt hem güvende olduklarını hissetsinler hem de kucağınla destek vermiş olursun ama çok uzun süre oturtma. Koltuğa da yaslanmalarını sağla yanlarına yastık koy oturt yan yana hem iletişim kurup oynarlar. Ya da ana kucağını koltuk pozisyonuna getir oturt. Bişey olmaz merak etme sen yanlarında olduktan sonra hatta bazı doktorlar bebeklerin doğuştan oturmaya elverişli olduklarını savunur düşün yani. Sadece çok uzun süre oturmasınlar ona dikkat et ve desteğe dikkat et yeter.

Mama sandalyesi değil de portatif mama koltuğu aldım ben çok rahat mama sandayelerinden korkuyorum sebepsiz çünkü benim yükseklik fobim var küçükken ağaçtan düşüp bacağımı kırdığımdan beri:) mama koltuğunda da oturtuyorum ana kucağını da koltuk pozisyonuna getirip oturtuyorum koltukta da yerde de oturtuyorum ben. Sadece yarım saati geçirmemeye bakıyorum dinlendiriyorum yatırıp çocukları.

Son düzenleme:
ben de 5 .aydan itibaren tattırmaya başlayacağım .mesela elmayı değdireceğim dudağına ya da bir çay kaşığı kadar elma suyu filan içireceğim ,sadece tadını alsın diye

cincikk anlattıkların için çok teşekkür ederim,ayrıntılı ve çok güzel anlatmıssn;-)
ek besin konusunda söylediklerini dikkate alcam,sandalye konusunda sana hak veriyorum,o korku bende de var,hatta bende agactan dusup kolumu kırmıstim,acaba korkum o zamandan mi kalıyo ki:-)
portatif dedigin,şu masaların kenarına monte olanlardan mi?
peki meyve suyunu kendin mi sıkıyosun,hazırlardan da verilebilir mi

bu arada oturtma konusunda,zaten kucagımızda dedigin gibi oturtuyoruz ama koltukta oturtabilir miyim cesaret edemiyorum,bide annemler kemikleri batar diyolar hemen:-) neyse dur bi cesaretle yanlardan destekleyim bakayim ne olcak;-)

Evet sandalyeye monte olanlardan ama ben sandalyeye monte etmiyorum yükseklikten dolayı yere koyuyorum bazen de alçak olan minik bi sandalyemiz var ona monte ediyorum. Fischer price' ın tepsisinde oyuncakları da var iyi vakit geçiriyorlar. Hem ayrı mama sandalyesi oyuncağı almaya da gerek kalmadı.

Yok bişey olmaz oturt yanlarında dur yanlarına yastık desteği koy önlerine de kendin siper ol alışsınlar yavaştan zaten yatmaktan sıkılıyor çocuklar. Çok oturtma yeter yeni oturtacaksın zaten birkaç dakikayı geçirmezsin zaten hoşlarına gidecek oturmak isteyeceklrr Meyve suyunu kendim sıkıyorum ama dolabımda birksç şişe hipp meyve sularından da bulunduruyorum armut suyu elma suyu sıkıyorum zaten.

Yalnız her ek gıdada alerji riskine karşı bir gün ya da iki gün ara vermen lazım. Mesela armut vermek istiyorsun ilk defa ver 2 gün bekle reaksiyon göstermezlerse devam et başlayacağın her yeni besinde bu yöntemi uygula. gün aşırı şekilde 1 hafta böyle günaşırı ver ertesi hafta hergün ver miktarını az bişey artır.

Son düzenleme:
tamam cincikk cok teşekkur ederim,meyve suyunu şundan sordm,mesela katı meyve sıkacagi ile sıksam,hani metal kullanmayın vitamini ölduruyo diyolarya ondan sordum,alerji durumunu da not ettim bi kenara;-)

Kızlar merhaba ben sanırım iyice depresyona girdim. Kesinlikle çocuklara yetişemiyorum ikisi birden feci şekilde yaramaz oldular şimdiye kadar çok problem yaşamamıştık ama son 2 haftadır resmen beni ve eşimi mahvettiler. Eşim syağını kırdığından ameliyat oldu evde onun bakımı var bebekler derseniz coştular bilmiyorum babalarının halini mi anlayıp da huzursuzlar desem imkansız çocuklarım resmen huy değiştirdiler kızım daha uysaldı şimdi erkek kardeşini aratmıyor huysuzlukta :( oğlum deseniz inanın ben bu oğlumun ne istediğini anlamıyorum oturtuyorum ayağa kalkmak istiyor ayağa kaldırıp tutuyorum oturmak istiyor oradanmoraya yuvarlanıyor oradan oraya. Emeklemek istiyor desem dönüp emeklemeye çalışıyor beceremiyor çığlığı basıyor kucakta durmuyor sürekli oyun istiyor ama inanın aralıksız 12 saat oyun istiyor bu çocuk. Kızım da aynı şekilde. Eşime bakamıyorum adamın ayağı kırık perişan oldu bugün dayanamayıp hcüngür hüngür ağladım. Keşke kaynanam ya da annem olsaydı hayatta olsalardı ya ne kadar zormuş kimsesiz olmak arkadaşlar ya:(

Şmdiye kadar eşim hep bakıcımız olsun olmuyor böyle diyordu ben onu dinlemiyordum ben yeterim diyorum evde yabancı birisi olursa tedirgin olurum diyordum aslında kızlar gururuma yediremiyordum ne bileyim çalışmıyorum etmiyorum ev kadınıyım ben neden bu çocuklara yetemiyorum ya :( artık bugün eşim de isyan bayrağını çekti bakıcı bulalım dedi. İşyerinden bir yaşlı hanım iş arıyormuş ama çekiniyorum kızlar annem yaşındaki kadın evde iş yaparken ben rahatsız olacağım iş buyuramayacağım kadını hiç de tanımıyorum görmedem daha önce. Oğlu cinayete kurban gitmiş yaralı yaşlı bir kadına iş yap diyemem ki ben :s ama acilen bize yardımcı olacak tanıdık birini bulamayız bu hanımdan başka ona mecburuz yani. Karmakarışık duygular içindeyim sanırım üstüne bir de bahr depresyonu eklendi çok kötü hissediyorum kendimi. Yazıp biraz rahatlayım dedim ama dünyanın en zor işi ikiz bebek büyütmekmiş büyüdükçe zorlaşıyormuş bunu anladım ya da bilmiyorum sanırım benim çocuklarım aşırı yaramaz. Ev kadını halimle bir de bakıcı tutacağım ya hiçbişey diyemiyorum kendime çok kızıyorum kendime ben çok beceriksiz bir kadınım.

Kızlar merhaba ben sanırım iyice depresyona girdim. Kesinlikle çocuklara yetişemiyorum ikisi birden feci şekilde yaramaz oldular şimdiye kadar çok problem yaşamamıştık ama son 2 haftadır resmen beni ve eşimi mahvettiler. Eşim syağını kırdığından ameliyat oldu evde onun bakımı var bebekler derseniz coştular bilmiyorum babalarının halini mi anlayıp da huzursuzlar desem imkansız çocuklarım resmen huy değiştirdiler kızım daha uysaldı şimdi erkek kardeşini aratmıyor huysuzlukta :( oğlum deseniz inanın ben bu oğlumun ne istediğini anlamıyorum oturtuyorum ayağa kalkmak istiyor ayağa kaldırıp tutuyorum oturmak istiyor oradanmoraya yuvarlanıyor oradan oraya. Emeklemek istiyor desem dönüp emeklemeye çalışıyor beceremiyor çığlığı basıyor kucakta durmuyor sürekli oyun istiyor ama inanın aralıksız 12 saat oyun istiyor bu çocuk. Kızım da aynı şekilde. Eşime bakamıyorum adamın ayağı kırık perişan oldu bugün dayanamayıp hcüngür hüngür ağladım. Keşke kaynanam ya da annem olsaydı hayatta olsalardı ya ne kadar zormuş kimsesiz olmak arkadaşlar ya:(

Şmdiye kadar eşim hep bakıcımız olsun olmuyor böyle diyordu ben onu dinlemiyordum ben yeterim diyorum evde yabancı birisi olursa tedirgin olurum diyordum aslında kızlar gururuma yediremiyordum ne bileyim çalışmıyorum etmiyorum ev kadınıyım ben neden bu çocuklara yetemiyorum ya :( artık bugün eşim de isyan bayrağını çekti bakıcı bulalım dedi. İşyerinden bir yaşlı hanım iş arıyormuş ama çekiniyorum kızlar annem yaşındaki kadın evde iş yaparken ben rahatsız olacağım iş buyuramayacağım kadını hiç de tanımıyorum görmedem daha önce. Oğlu cinayete kurban gitmiş yaralı yaşlı bir kadına iş yap diyemem ki ben :s ama acilen bize yardımcı olacak tanıdık birini bulamayız bu hanımdan başka ona mecburuz yani. Karmakarışık duygular içindeyim sanırım üstüne bir de bahr depresyonu eklendi çok kötü hissediyorum kendimi. Yazıp biraz rahatlayım dedim ama dünyanın en zor işi ikiz bebek büyütmekmiş büyüdükçe zorlaşıyormuş bunu anladım ya da bilmiyorum sanırım benim çocuklarım aşırı yaramaz. Ev kadını halimle bir de bakıcı tutacağım ya hiçbişey diyemiyorum kendime çok kızıyorum kendime ben çok beceriksiz bir kadınım.

bu kadar gerilme ,eğerki yetemiyorsan mecbur bakıcı tutacaksın ölecek değilsinya ,kendini iice ben bakacağım diye zorlamanın manası yok ,ev hanımı olabilirsin ama ev hanımları yardımcı tutmayacak diye bir kaidemi var ,çocuklar çok yaramazsa sen yetişemiyorsan mecbursun buna ,en azından çalışmıyorsun ona da şükret, yanında olacak bakıcı gözünün önünde neden çekiniyorsun ,tarif et yapsın ,zamanla alışır tarif etmene de gerek kalmaz,ya benim gibi işe gitmek zorunda kalıp da çocukları bırakman gerekseydi ne yapacaktın bi de onu düşün, beterin beteri var
benim eşim de bi ara bakıcı bakarken ben de aynı duyguları yaşadım ,kendim bakabiliyorken ne gerek var dedim ama sonuçta büyüdükçe hareketlenecekler zaptedemezsin tabiki mecbur yardım alman lazım
ben de tek bakıyorum şuan ama 2 ay sonra işe başlamam gerek ,kreşe vereceğim mecburen
ben de çok vicdan azabı duyuyorum nasıl bırakacağım diye şimdiden dert ediniyorum ama başka çare yok ,biz 2 çocuğa birden bi süre sonra yetemeyeceğiz bu aşikar ,hele de ikiz olunca birinin yaptığını öteki de yapacak ..
ben de düşünüyorum mesela ücretsiz izin alsam diye ama bi işe yaramayacak aynı senin durumun gibi bir süre sonra ayaklanacaklar ve ben bakamazsam diye düşünüyorum
RABBİM yardımcımız olsun ne yapalım bu da bir sınav.
inş. güzel insanlarla karşılaşırız da yavrularımız heder olmadan büyürler ,duadan başka yapacak bişeyimiz yok

Back