• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Dün başlayan bakicimiz bu sabah isten ayrıldı:) ben yapamiycam, bu ev çok haraketli, hiç dinlenemedim, uyumadım, allah sana guc sabir versin dedi...oysa bebisler aksam 8 de uyudu oda 11 gibi yattı bende 3e kadar onu uyandırmadım hiç ilk gün diye...ise girerken iki kızım var aralarında da bir yas var bende ikiz gibi büyüttüm demişti, neymiş ikiz anneliği farklı bizeymiş onu öğrendi:) demistim ama ayni sey degil goreceksin farki diye...bu Bebislerin arasında bı yas olsa biri nerdeyse 1,5 yasında olucak, efe 1,5 yasında cisını söylüyordu, 2-3 kelimelik cümleler kuruyordu, derdini anlatıyordu...vs nasıl ikiz gibi oluyo anlamıyorum yani...
sorması ayıp kaç para veriyordun..
ya sorma adı ikiz diye bişey sanıyorlar uyuz oluyorum yaa,sanki tek çocukların ikizlere taş çıkartan huysuzları hiç yok
e ama ikiz diyorlar hemen ..ben de bakıcı arıyorum bu ara ..ben bakabiliyorsam bakıcı da bakar herhalde ,çok yaramaz çocuklarım yok ama adı ikizzya hem bakmaktan çekiniyorlar hem de çok para istiyorlar
bakıcı ve temizlikçiler hep böyle bişey beğenmiyorlar
dışarda afedersin eşşek gibi çalıştırıp üç kuruş maaş veriyorlar onu da düzgün vermiyorlar
ama niyeyse bizim şartlarımız beğenmiyorlar
anlamıyorum ve çok gıcık oluyorum
sıcacık ev yediğin önünde yemediğin arkanda çalışacaksın ,dinlenme fırsatın da var diğer yerlerdeki gibi 5 dakika bile mola olmadan çalışacak da değilsin daha ne istiyorsun
pes doğrusu

sorması ayıp kaç para veriyordun..
ya sorma adı ikiz diye bişey sanıyorlar uyuz oluyorum yaa,sanki tek çocukların ikizlere taş çıkartan huysuzları hiç yok
e ama ikiz diyorlar hemen ..ben de bakıcı arıyorum bu ara ..ben bakabiliyorsam bakıcı da bakar herhalde ,çok yaramaz çocuklarım yok ama adı ikizzya hem bakmaktan çekiniyorlar hem de çok para istiyorlar
bakıcı ve temizlikçiler hep böyle bişey beğenmiyorlar
dışarda afedersin eşşek gibi çalıştırıp üç kuruş maaş veriyorlar onu da düzgün vermiyorlar
ama niyeyse bizim şartlarımız beğenmiyorlar
anlamıyorum ve çok gıcık oluyorum
sıcacık ev yediğin önünde yemediğin arkanda çalışacaksın ,dinlenme fırsatın da var diğer yerlerdeki gibi 5 dakika bile mola olmadan çalışacak da değilsin daha ne istiyorsun
pes doğrusu

1000 dolar canim, 3 cocuk olunca böyle oluyormuş...az para değil tabii, afedersin ama eşek yukuyle para veriliyor yani, bizde yerden bulmuyoruz canımız çıkıyor kazanana kadar...ajanstan buluyoruz biz, şimdi ajans sahibiyle konuşuruz da yere düşen bebek önlüğünü hemen kirleye atmışim, öyle olursa o evin çamaşıri da ütüsü de bitmezmiş!!! Öyle diyormuş, tövbe tövbe...

Dün başlayan bakicimiz bu sabah isten ayrıldı:) ben yapamiycam, bu ev çok haraketli, hiç dinlenemedim, uyumadım, allah sana guc sabir versin dedi...oysa bebisler aksam 8 de uyudu oda 11 gibi yattı bende 3e kadar onu uyandırmadım hiç ilk gün diye...ise girerken iki kızım var aralarında da bir yas var bende ikiz gibi büyüttüm demişti, neymiş ikiz anneliği farklı bizeymiş onu öğrendi:) demistim ama ayni sey degil goreceksin farki diye...bu Bebislerin arasında bı yas olsa biri nerdeyse 1,5 yasında olucak, efe 1,5 yasında cisını söylüyordu, 2-3 kelimelik cümleler kuruyordu, derdini anlatıyordu...vs nasıl ikiz gibi oluyo anlamıyorum yani...

yapamıyorsa baştan söyleyip gitmesi iyi olmuş bence. yarım yamalak yapacağına hiç yapmasın gitsin zaman kaybettirmesin daha iyi.şimdi ikizler küçük yürümüyorlar emeklemiyorlar nesi zormuş anlamadım yenidoğan değiller ki gazları olsun onunla uğraşsın bence bebeklerin en rahat zamanı bu aylarımız. yani şu an neyini yapamamış anlamadım kirliye atılır tabii ne yapacak elinde mi yıkayacak önlüğü onun ütüsü saniyeler sürer ya.

1000 dolar canim, 3 cocuk olunca böyle oluyormuş...az para değil tabii, afedersin ama eşek yukuyle para veriliyor yani, bizde yerden bulmuyoruz canımız çıkıyor kazanana kadar...ajanstan buluyoruz biz, şimdi ajans sahibiyle konuşuruz da yere düşen bebek önlüğünü hemen kirleye atmışim, öyle olursa o evin çamaşıri da ütüsü de bitmezmiş!!! Öyle diyormuş, tövbe tövbe...
çok fazla yaaa.. kreşe versen daha ii bence ben kreş düşünüyorum

prenslerim gerçekten çok paraymış,üstelik yatılı,kira yok,yeme içme herşey senden ,daha ilk günden ne çabuk pes etmiş,bencede sonradan bırakıp gitmesindense baştan gitmesi iyi olmuş,bi şey sorcam.peki extra ev işleride yapacak mıydı,bide büyük oğlun kaçyaşında merak ettim

kızlar benimkiler 5 buçuk aylıklar doktorum birşey verme bebeklere demişti ama ben sebze veriyordum o yüzden her gün degil ama ver biraz dedi...
önceden bir kase ya da bir bardak yiyorlardı ama artık yarım su bardagı kadar yiyorlar
şimdi ayın 26 sında 6 aylık olucaz bunlara ne yediricez bilmiyorum hala emziriyorum ama mama da yedikleri için şimdi doktor vericek mi liste size verdilermi liste yani böyle kahvaltı öğle yemeği falan oluyor mu siz bildiklerinizi paylaşır mısınız?

arkadaşlar merhaba, uzun zamandır bu konuyu ve sizleri takip ediyorum. ben de inşallah mayıs sonu ya da haziran başında ikiz annesi olacagım etrafımda ikizleri olan olmadıgı için neye ne kadar ihtiyaç var hiç bir fikrim yok sizlerden yardımcı olmanızı rica edebilir miyim?

bir de kaç kilo aldınız doguma kaç kilo gittiniz ve dogumdan sonra bu kiloların ne kadarı gitti? özel birşey yaptınız mı? özellikle enigma seninle kendimi çok yakın görüyorum senden de cevap bekliyorum :) ben 30. haftamdayım ve 17 kilo aldım.

doguma giderken hastane çantasına neler koymalıyım?

çogu yorumu okudum ama sayfa sayısı çok takdir edersiniz ki hepsini okumak çok güç. cevaplarınızı bekliyorum :)

kızlar benimkiler 5 buçuk aylıklar doktorum birşey verme bebeklere demişti ama ben sebze veriyordum o yüzden her gün degil ama ver biraz dedi...
önceden bir kase ya da bir bardak yiyorlardı ama artık yarım su bardagı kadar yiyorlar
şimdi ayın 26 sında 6 aylık olucaz bunlara ne yediricez bilmiyorum hala emziriyorum ama mama da yedikleri için şimdi doktor vericek mi liste size verdilermi liste yani böyle kahvaltı öğle yemeği falan oluyor mu siz bildiklerinizi paylaşır mısınız?

sabahları uyanır uyanmaz anne sütü kaçta uyanıyorlarsa artık.2 saat sonrasında kahvaltı olarak ya hazır kaşık mamalarından kahvaltı şeklinde olanlardan onlar da anne sütü ya da biberon mamaıyla hazırlanıyor. ben evde kendim kahvaltı vermek istemiyorum şu an zaten yumurta için çok erken pekmez desen güvenebileceğim pekmez bulamadım daha içinde şeker olup olmadığından emin olmadığım için, bebe bisküvisi konusunda da önyargılarımı kıramadım zaten bebe bisküvileriyle ilgili okuduklarımdan sonra Allah mecbur bırakmasın ama kullanmayı düşünmüyorum. bunun haricinde kahvaltıdan sonra yine bir öğün anne sütü ya da mama öğlen sebze çorbası, sonra yine bir öğün anne sütü öğleden sonra bir gün meyve püresi genelde armut veriyorum elma tek başına kabızlık yapıyor. akşamları ve yatarken de yine anne sütü bazen de mama.aralarda da meyve suyu, su tabii.

arkadaşlar merhaba, uzun zamandır bu konuyu ve sizleri takip ediyorum. ben de inşallah mayıs sonu ya da haziran başında ikiz annesi olacagım etrafımda ikizleri olan olmadıgı için neye ne kadar ihtiyaç var hiç bir fikrim yok sizlerden yardımcı olmanızı rica edebilir miyim?

bir de kaç kilo aldınız doguma kaç kilo gittiniz ve dogumdan sonra bu kiloların ne kadarı gitti? özel birşey yaptınız mı? özellikle enigma seninle kendimi çok yakın görüyorum senden de cevap bekliyorum :) ben 30. haftamdayım ve 17 kilo aldım.

çogu yorumu okudum ama sayfa sayısı çok takdir edersiniz ki hepsini okumak çok güç. cevaplarınızı bekliyorum :)

en önce herşeyden önce süt pompası, yedek biberonlar, biberon emzikleri, süt saklama kapları ya da poşetleriyalancı emzikler en az 4 tane. bunlar çok elzem. çünkü bebeklerin emme gücü çok olmadığından bir süre sağmak gerekebiliyor sütü. ha bir de bir kutu humana still tea bulunsun çantanda hastanede de içersin sütünün bollaşması açısından. süt saklama poşetleri de sütün sağılıp dondurucuda saklanması için gerekli o sağılıp saklanan sütler ileriki aylarda çok işine yarayacak. zaten süt pompası her daim lazım bebekler emse bile kalan sütü sağıp memeyi boşaltınca yeniden süt salgılanması için. bana sorarsan ev tipi süt pompası değil de hastane tipi süt pompası daha iyi. onlar çok pahalı almak akıl işi değil bunun yerine kiralayabilirsin hem çok uyguna geliyor hem de daha kuvvetli çekiş güçleri olduğundan sütü arttırıyor. kiralama gibi bir imkan yoksa ev tipi alacaksan da çift başlıklı olanlardan örneğin ameda,lansinoh süt pompaları gibi markaları var ben amedadan memnun kaldım lansinohun da çok iyi olduğunu duydum.

kendin için emici külotlar, emzirme sütyeni, 2-3 takım pijama kan vs. kirlenme durumuna karşı. aklıma geldikçe yazarım yine hayırlı doğumlar.

aklıma gelmişken kızlar sütünüzde azalma farkediyorsanız semiz otu, kudüs hurması, yeşil mercimek yiyin bol bol. bizimkiler büyüdüler artık çok gaz problemi yaşamıyoruz bu yüzden semizotunun salatasını yiyebilirsiniz yoğurtlayıp ben zaten bayılırım şimdi güzel güzel tazeleri de geldi marketlere yiyin bol bol. kudüs hurmasını da güvendiğiniz bir yerden alın kudüs hurması diye başka hurmaları satıyorlar çünkü. yeşil mercimeği de çok severim Allahtan hele ki bu yeşil mercimek mucize gibi oldu bende. 6 aydır görmediğim süt miktarını gördüm kür şeklinde uygulayın bunları daha çok zaman süt lazım bize iki bebek besliyoruz.

Son düzenleme:
ama sütümün gelip gelmeyecegini önceden nasıl bilebilirim ki pompalar falan aklım karıştı açıkçası. etrafımda hiç kimseden de duymamıştım. biberonlar emzikler tamam da pompa işi biraz soru işareti oldu kafamda. tekil dogumlarda da oluyor mu süt pompasına ihtiyaç?

ama sütümün gelip gelmeyecegini önceden nasıl bilebilirim ki pompalar falan aklım karıştı açıkçası. etrafımda hiç kimseden de duymamıştım. biberonlar emzikler tamam da pompa işi biraz soru işareti oldu kafamda. tekil dogumlarda da oluyor mu süt pompasına ihtiyaç?

sezaryen doğumda en geç bir hafta içinde süt geliyor zaten ilk 3-4 gün az gelir sonra da bollaşır. ikiz bebekler tek bebeklere göre daha küçük ve erken doğduklarından bazen emme kuvvetleri olamayabilir doymayadabilirler kuvvetli ememediklerinden sütün fazlalaşması da uzun zaman alabilir pompa bu yüzden gerekli hemen hemen birçok ikiz annesi süt sağıyor benimkiler 6 aylık hala da arada sağıyorum. iki bebeğe süt yetirmek daha zor oluyor bu yüzden daha çok süt üretmemiz gerekiyor bunun içinde sağıp memeyi boşaltmak beyne yeniden süt üretimi için ihtiyaç sinyali demek. sen bilirsin ben hemen emziririm ihtiyacım yok diyorsan almazsın ama benim elim ayağım herşeyim süt pompasıydı bebeklerimi doyuramazdım pompam olmasaydı

işte ihtiyacımın olup olmadıgını şimdiden bilemedigim kestiremedigim için öyle demiştim :) inşallah hepimizin sütleri bol bol gelsin de taşsın ne yapacagımızı şaşıralım :) peki fiyatları nasıl çok açılabilme imkanım yok maalesef.

aklıma gelmişken kızlar sütünüzde azalma farkediyorsanız semiz otu, kudüs hurması, yeşil mercimek yiyin bol bol. bizimkiler büyüdüler artık çok gaz problemi yaşamıyoruz bu yüzden semizotunun salatasını yiyebilirsiniz yoğurtlayıp ben zaten bayılırım şimdi güzel güzel tazeleri de geldi marketlere yiyin bol bol. kudüs hurmasını da güvendiğiniz bir yerden alın kudüs hurması diye başka hurmaları satıyorlar çünkü. yeşil mercimeği de çok severim Allahtan hele ki bu yeşil mercimek mucize gibi oldu bende. 6 aydır görmediğim süt miktarını gördüm kür şeklinde uygulayın bunları daha çok zaman süt lazım bize iki bebek besliyoruz.

Cincikk bunu iyi söyledin ya,sütüm iyice azaldı:-( özellikle şu hurmayı bi deneyim,digerlerinide severim,ama hurmayi surekli agzima atarim,ins.faydasini görurum;-)

Cincikk bunu iyi söyledin ya,sütüm iyice azaldı:-( özellikle şu hurmayı bi deneyim,digerlerinide severim,ama hurmayi surekli agzima atarim,ins.faydasini görurum;-)

dene mutlaka. ben kaç gündür yeşil mercimek + semizotu + hurma şeklinde besleniyorum. zaten sevdiğim şeyler de olduğundan çok rahat yiyorum. yeşil mercimeğin bir gün çorbasını yapıyorum, bir gün kıymalı yemeğini, bir gün salatasını, bir gün pilavını bugün de arpa şehriye ve tavuk suyu, havuçla çok güzel çorbasını yaptım. semizotunun da aynı şekilde yoğurtlayıp salatasını yapıyorum ya da çoban salatanın içine doğruyorum ya da sulu yemeğini veya pilavını yapıyorum. hurma da tatlı niyetine. tabii bol bol su humana still tea. yeşil mercimek kırmızı mercimek gibi gaz da yapmıyor rahat yeniyor hatta kilo kaybettim çok iyi oldu bu beslenme şekli.bi sürü de sütüm birikti dolapta. çok süt geldiğinden emerken huysuzluk ediyorlar sağıyorum ben de. dediğim gibi 6 aydır görmediğim süt miktarını gördüm.

Son düzenleme:

canim ben 34. haftami bitirip 35. haftama girdigim gun dogum yaptim sancim coktu doktorum risk almayalim bebekleri kilosu iyi ve tansiyonun boyle giderse bebekleri de kaybedebilecegim icin mrleklerim saglikla kuvoza girmeden kiz 2100 oglansa2000 kilo olarak dogdu...
gebeligimin son 4 ayi hic tuz kullanmadim resmen de herseyi secerek yedim cinku ilk 4 ay gereksiz birsuru kilo almistim toplamda 16-17 kilo aldim dogumdan bir hafta sonra 6 kilo fazlam vardi su an 20 kilo fazlam var ikizlerime sut olsun diye abarttim sanirim 6 ayimizi bitirmemize 1 hafta kaldi donrasinda ciddi bir diyete gricem. ben 30. haftama girdigde 15.6 kilo almisti ( takvimimi sakliyorumda uzerine yazmistim kilomu) 30. haft bittigindeyse 14.4 mus yani bir kilo kadar vermisim. benim hic odemim olmadi sayir cunku cok dikkat rttim ve kesinlikle tuz yasakti tansiyon yuzunden.ama asil lohusaligimfan cok pismanim 15 kilo aldim ve artik 20 kilo fazlam bat ve 110 kiloyum bebeklrrime yalniz baktigim halde hala ayniyim...

kızlar özel birşeyler soracağım. korunma konusunda riske atmamak için 3 aylık iğnelerden oldum. bu iğnenin koruma süresi zarfında herhangi bir şikayetim olmadı ama süresi bitince hafif lekelenme tarzında kanamalarım oldu henüz adet olmadım bu kanamalar da adet gibi değil internetten okudum yan etkilerinden biri de buymuş kanama gibi ama bu lekelenmeler bende 15 gündür hafif şekilde sürüyor. sizler adet görmeye başladınız mı ya da bu iğnelerden yaptıran var mı böyle şikayetleriniz oldu mu ? bir defa yaptırdım daha da yaptırmadım ben. doğum yapalı 6,5 ay oldu normal midir acaba bu kadar zamandır adet görmemiş olmam ?

kızlar özel birşeyler soracağım. korunma konusunda riske atmamak için 3 aylık iğnelerden oldum. bu iğnenin koruma süresi zarfında herhangi bir şikayetim olmadı ama süresi bitince hafif lekelenme tarzında kanamalarım oldu henüz adet olmadım bu kanamalar da adet gibi değil internetten okudum yan etkilerinden biri de buymuş kanama gibi ama bu lekelenmeler bende 15 gündür hafif şekilde sürüyor. sizler adet görmeye başladınız mı ya da bu iğnelerden yaptıran var mı böyle şikayetleriniz oldu mu ? bir defa yaptırdım daha da yaptırmadım ben. doğum yapalı 6,5 ay oldu normal midir acaba bu kadar zamandır adet görmemiş olmam ?

3,5 ay oldu ben de hala adet görmedim:1:

Back