sırtına yastıkmı koyuyorsun nasıl oturtuyorsun bizim dondy beşik var koltuk olarak da kullanılıyor onda oturtacağım ben inş.oturuyorlar evet benimkiler ama desteksiz oturamıyorlar daha destekle oturuyorlar. biberonu tutmak istiyorlar ama vermiyorum ben daha bi de su meyve suyu falan verdiğim için zaten korkuyorum izin vermiyorum tutmalarına. oğlumla bu konuda ilk ana-oğul kavgalarımıza başladık zaten o tutmak istiyor inat ediyor ben inat ediyorum izin vermiyorum. kızım daha uysal inatçı değil oğluşum biraz asi bir ruh :) benim oğlum kolik yüzünden çok huysuzdu küçükken şimdi biraz daha iyi kolik geçiyor yavaş yavaş zaten çok hareketliler kendileri gazlarını çıkarttıkları için e bi de oturuyolar yavaş yavaş kolikten kurtulduk kızım hep daha uysaldı ama ara sıra onun da cadılığı tutuyor. somnuçta her zaman aynı olmaz ruh halleri onlar da birey oluyorlar artık yavaş yavaş küçücük bacaklarına bakmadan :) şimdi de oğlum tuhaf tuhaf sesler çıkarıyorlar çığlık konuşma arası :)
sırtına yastıkmı koyuyorsun nasıl oturtuyorsun bizim dondy beşik var koltuk olarak da kullanılıyor onda oturtacağım ben inş.
bizimkilerin baştan beri gaz sorunu olmadı
oğlum bi dönem ıkınıyordu sürekli ama sadece ıkınma öyle ağlama zırlama yoktu
kızım da bazen kakasını geç yapıyor o kadar
şimdilik büyük problem yok zaten bundan sonra da kendileri çıkartırlar
zaten artık gaz sorunları hiç yok gibi bayağı azaldı kendi kendilerine çıkıyor sanırım
bizim oğlanda açlık krizi var doyurdunmu sorun yok ama açsa doyurana kadar kıçını yırtıyor o yüzden öncelik hep ona
kızım ise dertsiz bir bebek sadece bana çok bağlı illa yanında olacağım sevgiye ve ilgiye bayılıyor
şimdilik ii bakalım ilerde ne olur
ana kucağını dik konuma getirip oturtuyorum ya da koltuğa oturduklarında yanlarına destek koyuyorum yere oturtuyorsam arkalı yanlı yastık desteği yapıyorum öne doğru eğilmiyorlar zaten kendilerini dik tutabiliyorlar ama bir süre sonra yana devrilip dönüp emekleme pozisyonu alıyorlar destek olmayınca . kraft dondy beşik diyorsun sanırım ben de almayı düşündüm bi ara ama benimkiler sallanmaktan pek hoşlanmıyorlar o yüzden vazgeçtim bu haftasonu da artık mama koltuğu alacağım mama sandalyeleri çok yüksek yükseklik korkum olduğundan onlara pek sıcak bakmıyorum :S sen araba işini naptın karar verdin mi ?
evet dondy beşik.bizimkiler seçmiyor valla her yerde uyuyorlar çok şükür
ben gaz sancısı olur ve ayağımda sallayamam diye almıştım
alıştılar onda yatıyorlar ama gündüzleri oturma odasında yerde yatırıyorum o zaman da uyuyorlar yani seçmiyorlar çok şükür
ben zaten ilerde koltuk da olsun onda vakit geçirsinler diye de aldım yazın atarım cam balkonuma orda hem kendim otururum hem onlar otururlar diyorum
arabayı geçen hafta aldık biz ,2 kere dışarı çıkardım bile bahçeye :))
sunny baby flamingo aldım ben çok da memnunum şimdilik
evet hem o dondy yüksek de değil çok iyi olur ben işte anakucağını koltuk niyetine kullanıyorum ama onun da emniyet kemerinden sıkılıyorlar çok oturmuyorlar. sunny babyden memnunsun demek nasıl kapılardan falan rahat geçiyor mu ? biz kraft tandem alalım dedik haftasonu anca fırsatımız olacak çıkmaya. valla aklımda bi yandan da sunny baby var da kapılardan şuradan buradan geçer mi diye endişelerim vardı.
evet çok yüksek değil emniyet kemeri de var ,geceleri zaten emniyet kemerini bağlıyorum çünkü bizimkiler çok hareketli ,memnunum valla asansöre kıl payı sığıyorum :))
valla ben en hafif ve en uygun fiyatlıyı seçtim
sonuçta 2 yaşına kadar anca kullanırla yürümeye başlayınca arabayı sevmiyorlar gezmek yürümek istiyorlar
kısa süreli bişeye de çok para vermye gerek yok bence
hepsi aynı zaten sadece marka fiyata yansıyor
manevrası falan gayet ii ben çok beğendim
ben bi bizim apartman kapısını ölçeyim eğer sunny nin ebatlarıyla uyumlu lursa ben de sunny alayım. kraft tandem i de öyle çok beğendiğimden falan değil arka arkaya ya kapılardan falan rahat geçer diye düşündüm. ben de öyle çok para vermek istemiyorum arabaya
önlü arkalı sıkıntılı oluyormuş biraz ondan tercih etmedim ben ..bi süre sonra ev dolup taşacak valla:)) ihtiyacı olan birine vereceğim ben hiç evde bekletemem sevmiyorum kalabalık evi işi biten yallah :))
evet doğduklarından beri hep tek bakıyorum teşekkürler. gündüzleri ben akşamları ve haftasonları babaları bakıyor.emziriyorum oğlum 9650 gram 66 cm boyu öyle çok uzun değil enine genişliyor bu da beni çok endişelendiriyor çünkü dediğim gibi genetik olarak Allah korusun diyabete yatkın. şimdilik ateş yok gibi ama ben geceden korkuyorum kkda okuyorum 2.ve 4. ay değil de bebekler hep 6. ay aşılarında ateşleniyorlarmış :S birazdan yine her ihtimale karşı aferin plus vericem :S seninkiler napıyolar sen de tek bakıyordun değil mi ?
Sut alerjisi var canim, neocate diye bişey kullanıyoruz, aptamil, hipp, sma...vs hepsinde sut var diye yasak bizeleş gibi kokuyo mama, zaten içerken icim bı hoş oluyodu mümkün oldukça vermemeye çalışıyordum ama artık 4,5 aylık olduk sut iyce yetmemeye başladı, mamada yemiyo, muhallebi de yemiyo, off offfffff...
Bizde de heryer salya dış yüzünden ama daha çıkan bişey yok, benim Buyuk oğlumda da böyle 4 aylıkların başlamıştı salyalar ama çıkışı 8. Ayı bulmuştu, canımıza okumuştu, bunlarda neler yasiycaz bakalim...
bazi doktorlar piskopat oluyor bebim oglan da 9 kilo ve 5 ay bir haftalikken doktor ust sinirda ama endiselenecek bir sey yok yarib ek gida dis cikarma emekleme derken kuruyacaklar zaten dedi o yuzden korkma dedi bende korkmustum kizim sa 7100 gram kiz 65 cm oglanin boyunu olcmeyi unuttuk :0) endiselenme canim cok aricaz bu tombul gunlerini...
Mrb,şu anlattigin şey ilgimi çekti,hortumla beslenmeyle alakali...benim kucuk oglumda 865gr dogdu,47 gun küvezde kaldı,tabi uzun bi süre hortumla beslendi,eve geldikten sonrada az yedi,az kilo aliyo,4.5ayligiz prematili yeni birakiyoruz,kardesiyle arasinda bayafark var,az az,kesik kesik yiyo,dr.yavas yavas artcak kilosu diyo ama inanmiyorum,reflu icin hangi ilaci kullaniyosunuz,dr.a bi söylesem onu,yada mamayi degistirsem mi,onunla alakali olabilir mi,birde ek gidaya gelecek ay gecelm dedi,o zaman kilo alimi artabilir mi sence,yani bu kilo isine üzuluyorum baya:-(
Prenslerim sen benim gözumu korkuttun ya,bizde 4.5ayligiz,buyuk oglumun agzi salyalaniyo,ama dis o kadar uzuyo mu cikmak icin:-( tabi her cocuk ayni degil ama aklima takildi
aaa hadi yaa..bizim kız da sürekli tükürük olayı başladı biz de tükürük bezleri gelişiyor diye tahmin ettik ama sonrasında diş olayını düşünmedik hiç .bu tükürükten ne kadar sonra diş çıkıyor acaba ,bizimki daha erken deilmi kafam karıştı :)bebekten bebeğe değişiyor. benimkilerin 3,5 aylıkken başladı salyaları ama oğlum daha 2 hafta önce dişlerini çıkarttı 5,5 aylıkken yani. kızımınki daha çıkmadı bile. salyalanma genelde tükrük bezlerinin çalışmaya başlaması ile ilgili oluyor diş çıkarma döneminde de had safhaya ulaşıyor.
aaa hadi yaa..bizim kız da sürekli tükürük olayı başladı biz de tükürük bezleri gelişiyor diye tahmin ettik ama sonrasında diş olayını düşünmedik hiç .bu tükürükten ne kadar sonra diş çıkıyor acaba ,bizimki daha erken deilmi kafam karıştı :)
bebekten bebeğe değişir 4 aylıkken de çıkaran var 8 aylıkken de. Benim de kızım tükrüğünü baloncuk falan yapıyor ama daha dişleri gelmedi oğlumunkiler 5,5 aylıkken çıktı. şimdi 6 aylıklar kızımda hala diş yok.
Prenslerim sen benim gözumu korkuttun ya,bizde 4.5ayligiz,buyuk oglumun agzi salyalaniyo,ama dis o kadar uzuyo mu cikmak icin:-( tabi her cocuk ayni degil ama aklima takildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?