çoğul gebelikte kilo alımı

sonu güzel olsun da 3 gün fazla 5 gün fazla hiç önemli değil,
inan hepsini unutursun
benim yeğenim de mikrop kapmıştı ama sonra çarçabuk toparladı
inşallah senin kuzun da toparlayacak
o damar da en kısa zamanda kapansın inşallah
güçlü ol annesi
ikisini de sana o kadar ihtiyacı var ki
sürekli kendine telkinde bulun ki sütün etkilenmesin
ikisine de bol bol yetsin artsın inşallah

sonu güzel olsun da 3 gün fazla 5 gün fazla hiç önemli değil,
inan hepsini unutursun
benim yeğenim de mikrop kapmıştı ama sonra çarçabuk toparladı
inşallah senin kuzun da toparlayacak
o damar da en kısa zamanda kapansın inşallah
güçlü ol annesi
ikisini de sana o kadar ihtiyacı var ki
sürekli kendine telkinde bulun ki sütün etkilenmesin
ikisine de bol bol yetsin artsın inşallah

Allah size ve yavrularınıza sağlık versin inşallah... En kısa zamanda her şey normal seyrine döner inşallah. Siz moralinizi yüksek tutmaya bakın. Rabbim yardım eder inşallah..

canım tansiyonum yüksek hala bir ilaç daha kullanmaya başladım hem tansiyonu düzenliyor hemde erken doğumu engelliyormuş. şekerim biraz olsun düşmüş doğuma kadar inüline devam yinede. ödem çok fena arttı ayaklarım davul gibi şişti ve sızlıyor, kuzucuklar dahada büyüdü sürekli baskı yapıyorlar uyku hiç kalmadı. dün ütü yaptım mahvoldum dahada ütülencekler var. bir allahın kuluda gelip ben yapayım demiyor hani ben onlarda yapmasam neysede işte insanoğlu nankör oluyor çok ağrıma gidiyor herkese koşturdumda bir kişi benim için kılını kıpırdatmadı hala. olsun kuzularım sağlıklı olsunlarda kimseden bişey istemiyorum

allah sabır versin canım, gerçekten zor bir durum. rabbim diğer evladına sağlık ve uzun ömürler versin.inşallah onu sağlıcakla kucağına alırsın. Cümlemizin allah yardımcısı olsun..

Prenslerim büyük geçmiş olsun, erdem in rahatsızlığı Patent Duktus Arteriosus (PDA) denilen bir rahatsızlık, malesef erken doğan bebeklerde görülebiliyo, akciğerlerindeki su ve enfeksiyonda muhtemelen buna bağlı oluştu..enfeksiyon antibiyotikler tedavi edilir, PDA da ameliyata gerek kalmadan ilaçlarla kapanabiliyo, inşallah ilaçlarla kapanır sen merak etme..bir çok şeyin üstesinden geldiniz inşallah bu günleride atlatacaksınız. Rabbim yardımcınız olsun, sizin için dua edeceğim.

Son düzenleme:

balım bence son haftalarda ütüyle falan kendini çok yorma, zaten ödeminde çokmuş, üstüne tansiyon ve şeker rahatsızlığın var, nasıl ayakta duruyorsun, boşver doğumdan sonraya kalsın, hatta ütüsüz olsun,nolacak, hiç bir şey sen ve evlatlarından daha kıymetli olamaz..Allah yardımcın olsun, sana güç ve kolaylıklar versin. Gerçekten son zamanlar çok zormuş ama az kaldı bütün bu zorlukları unutturacak evlatlarının gelmesine..

İnsanoğlu nankör malesef yapılan iyilikleri çabuk unutuyor.boşver sen insanlara yardım ederek yapman gerekeni yapmışsın, oların yardım etmemeleride kendi ayıpları..

evet cnm ütünün yrısı kalacak artık nabalım 8 günümüz kaldı hayırlısıyla senin ne kadar kaldı gün belirlenmedimi henüz. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

evet cnm ütünün yrısı kalacak artık nabalım 8 günümüz kaldı hayırlısıyla senin ne kadar kaldı gün belirlenmedimi henüz. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun

benimde bi aksilik olmazsa önümüzdeki hafta içi bir gün olcak ama tam net bir gün konuşmadık. yarın doktor randevumuz var net gün yarın belli olacak muhtemelen..doktorum yenidoğanı olan bir hastaneden randevu ayarlayacak yarın söyleyecek bakalım. muhtemelen ankara medicana da, spinal anestezi ile sezaryan olacak...benim bu cuma 36+0 oluyor. haftayada pazartesi-cuma arası bir günde olacak(36+3 ve 37 arası),bakarsın aynı gün oluruz:).

Ben akciğer gelişimi için steroid yaptırmadım ama 36. haftada akciğer gelişimi için yeter bi zaman, inşallah sorunsuz bir şekilde doğarlar, eşimde bende çok merak ediyoruz artık, nasıl olcak, kime benzeyecek diye .

cnm bizde 36+1 de olacak sezeryan ama anestezi konusunu konuşmadık. ben artık çok zorlanyorum ayaklarım davul gibi oldu, nefesim daralıyor, uyku desen yok azar azar uyuyorum. az kaldı artık birz daha sabır diye kendi kendime konuşuyorum işte :)))

herkese selam..
doğum yapanların gözü aydın
doğum yapacak olanlara da ALLAH kolay doğumlar nasip etsin inş.
bir çoğunuz doğuma yaklaşmış sanırım
merak ettiğim bugüne kadar kaç kilo aldınız
kilodan dolayımı dayanamıyorsunuz acaba merak ediyorum
tam olarak hangi haftadan sonra iice ağırlaştınız?
benim şuanda çok şükür durumum ii ,ne ödemim var ne şikayetim
ben de kendimi tartmak istiyorum da acaba ne kadar dayanırım diye
sonradan mı başladı şikayetleriniz

canım al benden de o kadar, en fazla 1 hafta ya dayanabilirim ya dayanamam. oğlum sol altta ve inanılmaz bası yapıyo.sol ayağımın üstüne basamıyorum artık yürüyemez hale geldim nerdeyse ve dayanamıyorum, doktor almasa ben al artık diyecem..doktorum bol su iç diyo artık gece tuvalete bile gitmem zor olduğu için, tuvalete gitmeyeyim diye akşam belli saattten sonra su içmiyorum. benimde ödemim çok özellikle biraz ayakta kalayım davul gibi oluyo, geriliyo.arkadaşlarım arıyo telefonda konuşurken nefes nefese kalıyorum sanki konuşurken bir taraftan koşuyomuşum gibi..tabii bide kaşıntım, özelliklede geceleri artan, bir türlü geçmiyo, vücudum yara bere içinde kaşımaktan, işin kötü tarafı kaşıntıyıda geçtim, mesela ayak sırtım kaşınıyo çıldırtırcasına, göbeğimden erişemiyorum kaşıyacam diye kırk takla atıyorum...gene bunada şükür diyorum, benim yanımda allahtan annem var bütün işlerimi o yapıyo.

Spinal anestezi yaptırıp, ağrı kesici içinde epidural katater taktırmak çok rahat oluyormuş.ağrın oldukça basınca ağrı kesici yolluyor. epidural katater işini konuşmadım henüz ama taktırmak istiyorum bütün arkadaşlarım çok mennun mutlaka epidural katater taktır diyor.

ben 25 kilo falan aldım ama yememden hiç kısmadım, zaten vücudumda kilo almaya müsait,allahtan boyun 1.70 o yüzden göstermiyorum çok fazla, doğumdan sonra verecez artık. bence sende kiloyu bu kadar sorun etme, bebeklerin gelişimi için yemelisin eğer yemeni kısıtlayacak bir rahatsızlığın yoksa.

Benim 30. haftadan sonra sıkıntılarım artmaya başlamıştı. ödemim arttı, kaşıntılarım başladı..Ama şikayetlerinin sebebi senin aldığın kilodan ziyade bebeklerin büyümesi, bebekler büyümeye başladıkça karnındaki ağırlık artıyo, bası yapıyor, ödemin artıyor, basıya bağlı ağrıların oluyor, karnın büyüdüğü için haraketlerin kısıtlanıyor,mesaneye bası nedeniyle çok sık tuvalete gitmeye başlıyosun, gece uyuyamaz hale geliyosun..

benim bebeklerim şu anda ultrasona göre 2.6 kg falan tabi artı-eksi olabilir, bunu 2 ile çarp 5.2 kg, içerde 2 tane kese ve 2 tane bunların eşi var her biri için 1.5 kg desen 3 kg da onlar yapar, yani 8.2 kg ı karnında taşıyorsun, kolay değil..ee bide ödem falan oluyo bu ağırlıktan dolayı, oda seni ağırlaştırıyor, ben kendimi görünce üçüzü olanları düşünemiyorum. allah herkesin yardımcısı olsun..

ben şu zamana kadar 10 kilo aldım ve ben de kısmıyorum yememden
ama ödem vs bunların kilo ile alakalı olduğunu düşünüyorum
kilo arttıkça taşımak daha zor oluyor
benimkilerin de ikisi toplam şuanda 2,5 kg mı geçtiler
zaten ben de eskisi kadar rahat yürüyemiyorum
kilo almıyorum bebekler büyüyor yerlerimi daralıyor ne gerginlik yaratıyor karnımda bu da yürürken zorlanmama sebep oluyor
çok şükür kiloma göre bebekler gayet ii ,kız tam gününde oğlan 10 gün ilerde
bende mesaneye baskı hafif var yani çişimi tutamıyorum hemen yapmam lazım
gece uykusuzluk başlamadı hala mışıl mışıl uyuyorum
bakalım 30 dan sonra değişirmi durum
RABBİM yardımcımız olsun inş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar bebislerimin ikisi de yogun bakımdan çıktı:) dün yogun bakım dr'u emzirmem için beni çağırdı ilk kez, gözümün icine baka baka emmeye çalıştı erdemim (agzi burnu hortum dolu olduğu için esmemedi doğru dürüst) bende ona onu çok sevdiğimi, çok özlediğimi, artik dayanamadigimi gelmesini istediğimi söyledim...sabah yine çağırdılar makinadan çıkarmışlar sabaha karsı, dr sanki sihirli bı değnek degdi oğluna, oluyor boyle mucizeler dedi:) allahıma binlerce şükürler olsun, cok buyuk...haftasonuna doğru cikabilecekmisiz galiba:) hiç bir annenin eli boş kalmasın, darısı sabırla yavrularını yogun bakım kapılarında bekleyen tüm annelerin basına insallah...

Çok şükür gözünüz aydın, nasıl sevindim gözlerim doldu:) anne evlat müthiş bir bağ, sevginin gücü ortaya çıkmış:) Allah bir daha zorluk göstermesin, Allah ayırmasın, çok çok geçmiş olsun... Erdem ve Emre' nin, hem de bütün evlatlarımızın sağlıklı, güzel ömrü olsun inşallah. Sevgiler,

prenslerim sizin adınıza cok sevindim, maşallah o iki minik adama, ikiside anneleri gibi mücadeleci... inşallah hafta sonu kuzucukların kucağında evinize gidersiniz,rabbim yardımcınız olsun, güzel haberlerini bekliyoruz...

çok sevindim cnm gün geçtikçe dahada iyi olacaklar eve gidince dahada güzel günler başlayacak. minik adam onlar annesi dayanıklıdırlar yakında yaramazlıklarını konuşacağız allahın izniyle.

Pek yazmasam da bayadır takip ediyorum sizleri, bebişlerine sağlıkla kavuşmana çok sevindim. Evinizde huzurlu mutlu günlere inşallah:)

Kızlar, Allah hepinizden razı olsun, iyi dilek ve desteginizi hiç esirgemediniz benden, dualarınızı hep yanımda hissettim, cok ama cok teşekkür ederim:) sırasıyla saglikla allahım hepinize bu güzel duyguyu nasip etsin inşallah, bende hepiniz icin dua ediyorum...

Not: dün ikisini birden verdiler göğsüme, bir arada emdiler, tarif edilemez super bı his:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…