• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Kızlar merhaba, bugün 4de kontrolum var, heyecan ve stres hat safada, kafamı toparlayip iki cümle yazamiyorum okuduğumu anlayamıyorum bı türlü, bugün doğru dürüst nete giremem o yüzden heralde, beni merak etmeyin, kontrol sonrası durumumuzu haber veririm...

Kızlar merhaba, bugün 4de kontrolum var, heyecan ve stres hat safada, kafamı toparlayip iki cümle yazamiyorum okuduğumu anlayamıyorum bı türlü, bugün doğru dürüst nete giremem o yüzden heralde, beni merak etmeyin, kontrol sonrası durumumuzu haber veririm...

haberlerini bekliyoruz hayırlı güzel haberlerle dön inşAllah....

Kızlar size bebişlerimin odasının macerasını anlatmıştım annemin sihirli eli değdi diye :O)
odanın önceki hali bu arada ayıplamayın artık etrafı düzeltmek zor bana karnım burnumda :O)
Eki Görüntüle 524768 Eki Görüntüle 524767 Eki Görüntüle 524769
kiler gibi kullanıyordum bu arada o yerde gördüğünüz yorganlar plastik poşetlerin içerisinde
ben ayırdım yüklük dolabından ki annemlere gitsin diye normalde dolabın içindeydiler öyle ortada değillerdi yani(en sondaki dolap yüklük olan onu kıpırdatamadık bile o evin içinde kurulmuştu)...

Ne kadar çok eşya var değil mi kızlar işte şimdi bu odanın hali nasıl mı???
Eki Görüntüle 524770 Eki Görüntüle 524771 Eki Görüntüle 524772
bebişlerin odasının son hali bu kızlar bence çok iyi iş çıkardık Annemle daha doğrusu o yaptı bir çok şeyi.
Yalnız bu kez evin diğer pdaları dağıldı eşimin çalışma odası aynı zamanda misafir yatak odası darmaduman koridorda gidecek bir sürü eşya
ama yapıcak bir şey yok hayırlısıyla yavaş yavaş fazlalıklar da evden çıkacak...

bahara doğru bebişlerin odasındaki çamaşır balkonunu kapattırıp yüklüğü oraya çıkarınca tek kişilik misafir yatağını da oraya getirmeyi düşünüyorum.
Zaten şimdilik gerek yok çünkü kışın bizim odada olucaklar yaza doğru kendi odalarına geçicekler diye düşünüyorum.
Kuzularımın odasına iki mobilya beşik istiyorum onun dışında dolapları var belki yatak odasında da bir şifonyerim var 4 çekmeceli onuda iki beşiğin arasına
koyar bebişlerin altını falan orda değiştirebilirim bilmiyorum şimdilik böyle işte kızlar.
Bebişlerin gardorobunun rengini beğenmiyorum aslında rengi iyi de beşikleri beyaz istediğim için garrdoroplarının da beyaz olmaasını istiyorum onun için de
boyatmak istedim ama boyatmak için zımparalanması gerekliymiş bunun da maaliyeti 250-300 tl imiş zaten dolabı 4 sene önce 400 tl ye aldım onun içinde
beyaz yapışkanlı folyo alıp yapıştırıcaz annemle ama koçtaşta bulamadım beyaz yapışkanlı folyo arıyorum şimdilik zaten acelem yok sindire sindire yapıyorum...

canım benimde kirada oturduğum evde aynı böyle bir odam vardı ama çok işe yarıyordu valla at gitsin oraya :))) şimdi kendi evim 2+1 anca yetiyor o yüzden herşeyi düzenli tutmak zorundayım. yorganalrımı vakumlu hurca doldurdum gardrobun üzerine koydum. 2 sandık var üst üste koyup yatak odasının köşesine sığdırdım. dikiş makinası felanda cabası yani yatak odası ful yani oraya beşik koyamayacağım. oturma odasına beşik alıp birde 5 çekmeceli şifonyer alacağım o kadar kuzucuklar biraz büyyünce genç odası alıp odayı tamamen onalra bırakmayı düşünüyorum. bebişken zaten hep yanlarında olacağız sonuçta. coştum gene şu eşyaalrı atsam bi yerlere diyorum ama kıyamıyorum ki.

Kızlar merhaba, bugün 4de kontrolum var, heyecan ve stres hat safada, kafamı toparladık iki cümle yazamiyorum okuduğumu anlayamıyorum bı türlü, bugün doğru dürüst nete giremem o yüzden heralde, beni merak etmeyin, kontrol sonrası durumumuzu haber veririm...

canım tüm dualarım seninle inşallah bebişler biraz daha günlerini yakalamışlardır bir bakmışsın atak yapmışlardır. sakın stres yapma bebişler çok etkileniyor. allahın izniyle kuzucuklarımızın gelişimleri çok güzel olacak.

bence en önemli bebek arabası benim kızım 3buçuk yaşında araba hala elimiz ayağımız..ben şimdiden ikiz arabalarına bakmaya başladım yalnız çıktığım zaman çok olacak arabasız hiçbiryere gidemem gibi geliyor..mother carenin 3 lü tulumları çok güzel kızımda çok kullandık ilk zaman için 6şar tane new baby boyundan alsam 40ı çıkıncaya kadar rahat ederim..

tam bahar bebekleri olacak desene ne güzel. siz daha çabuk çarşı gezmelerine çıkarsınız. biz kış bebeği olacağız allah nasip ederse. zıbınlar, takımlar 0-3 ay deselerde büyük oluyor zaten yinede aldım ama hastane çıkışları tam doğduklarında olacak gibi aldım. büyüklüğüne bakarak almak gerkiyor bazılarını ama zıbınlar büyük olsa daha iyi olur bebiş içinde azıcık rahat ediyor. yeğenlerimin alışverişinide ben yapmıştım oradan biraz tecrübem var.

tam bahar bebekleri olacak desene ne güzel. siz daha çabuk çarşı gezmelerine çıkarsınız. biz kış bebeği olacağız allah nasip ederse. zıbınlar, takımlar 0-3 ay deselerde büyük oluyor zaten yinede aldım ama hastane çıkışları tam doğduklarında olacak gibi aldım. büyüklüğüne bakarak almak gerkiyor bazılarını ama zıbınlar büyük olsa daha iyi olur bebiş içinde azıcık rahat ediyor. yeğenlerimin alışverişinide ben yapmıştım oradan biraz tecrübem var.

ben kızımda ilk zamanlar çok problem yaşadım almışım koca koca kıyafetler çocuk bi doğdu minnacık sadece idil bebeden bi hastane çıkışı almıştım o oldu diğerlerini 40ından sonra giydirebilmiştim.siz benden öncee doğum yapıcaksınız ben sizden görür hareket ederim :)

canim gecmis olsun.korkma ama bisey olmaz.ba sonlara yaklastin.benim de moraller sifir.10gun once tup bebek dr uma kont gittim.akintiyi bide ona sorayim diye.rahim agzins bakti 2cm bilirken meger acilma olmus.acil serklaj yapmaliyiz dedi.yoksa durum vahimmis.guvendigim bir dr oldugu icin hemen serklaj oldum.sonra takibimi yapan dr umda yatirdi hastanexe beni.simdi hastanede yatiyorum.serum aliyorum.riskli haftalar gecene kadarda burda yaticam.cokk korkuyorum.kasilma olunca ozelliklede.umarim atlatmayi basarabikirim.duaniza ihtixacim var.:14:

canim gecmis olsun.korkma ama bisey olmaz.ba sonlara yaklastin.benim de moraller sifir.10gun once tup bebek dr uma kont gittim.akintiyi bide ona sorayim diye.rahim agzins bakti 2cm bilirken meger acilma olmus.acil serklaj yapmaliyiz dedi.yoksa durum vahimmis.guvendigim bir dr oldugu icin hemen serklaj oldum.sonra takibimi yapan dr umda yatirdi hastanexe beni.simdi hastanede yatiyorum.serum aliyorum.riskli haftalar gecene kadarda burda yaticam.cokk korkuyorum.kasilma olunca ozelliklede.umarim atlatmayi basarabikirim.duaniza ihtixacim var.:14:

geçmiş olsun iyiki zamanında farketmişsiniz herşey yoluna girer inşallah. benimde 18. haftamda biraz kanamam olmuştu erken farkettiğimiz için hastanede yattım serum takıldı açılma olmadı şükürler olsun ama 2,5 aydır evde raporluyum. fazla iş yapmıyorum, gezmek yasak, fazla oturmak yasak, yeme içmede de yasakalr var. ama zaman geçiyor meraklanma bebişlerin sana sıkı tutunacak sen yeterki daha dikkatli ol. bundan sonra sürekli yatman bile gerekebilir olsun bebişler sağlıklı olsunda değer herşeye.

Canım hayırlı haberlerle gel inşallah.

Kızlar merhaba, bugün 4de kontrolum var, heyecan ve stres hat safada, kafamı toparladık iki cümle yazamiyorum okuduğumu anlayamıyorum bı türlü, bugün doğru dürüst nete giremem o yüzden heralde, beni merak etmeyin, kontrol sonrası durumumuzu haber veririm...

Prenslerim; hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah. Canını sıkma, moralini bozma, tevekkül et. Rabbim gönlüne göre versin.

tüm hamilelik boyunca 16 al sonra da sekizi kalsın aboooo bende neler kalıcak neler yandık biz yaaa! bir de yaramaz diyorsun ne kadar oldu doğum yapalı 38 haftanda doğurmuşsun maşAllah kaçar kg doğdular benimkiler de bir kız bir erkek...

:18:korkma ya herkes bir degil ya masallah bebislerine biz 1 hafta sonra yasimiza gircez ALLAH nasip ederse :nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek: cok sükür bu günlerimize

artik adim atmaya calisiyoruz yaramaziz tabi kavga ediyoruz anneyi babayi kiskaniyoruz hatta numaradan agliyoruz ya alis simdiden bunlara kiz 2,270 oglan 2.240 cok sükür küvezde felan kalmdik hersey yolundaydi ALLAH uzun ömürler versin bebislerimize

ben son aylarda aldim bu kiloyuda siz dikkat edin simdiden ALLAH kurtarsin tek avazda dogurun hepiniz :49::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

asifirari meraba hatırladın mı beni aynı zamanda doğum yapçaktık tabi erken davrandım doğuruverdim maşallah bebeklerine............
:18:korkma ya herkes bir degil ya masallah bebislerine biz 1 hafta sonra yasimiza gircez ALLAH nasip ederse :nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek: cok sükür bu günlerimize

artik adim atmaya calisiyoruz yaramaziz tabi kavga ediyoruz anneyi babayi kiskaniyoruz hatta numaradan agliyoruz ya alis simdiden bunlara kiz 2,270 oglan 2.240 cok sükür küvezde felan kalmdik hersey yolundaydi ALLAH uzun ömürler versin bebislerimize

ben son aylarda aldim bu kiloyuda siz dikkat edin simdiden ALLAH kurtarsin tek avazda dogurun hepiniz :49::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

hiç merak etme hayırlısıyla sen de bebişlerin de iyi olucaksınız.doktoruna güven dualarımız seninle iki değil üç can taşıyoruz elbetteki yükümüz herkesinkinde cevahir...

prenslerim inşAllah dünki doktor görüşmen iyi geçmiştir geçmediyse de olsun atlatamiyacak bir şey yok hayırlısıyla oğluşların senin için çok güçlü durucakklar merak etme...

Kızlar dua ve iyi dilekleriniz için cok teşekkürler, Allah hepinizden razı olsun...dün ilk nst'ye girdik, nabız atimlarinin 120 ila 170 arasında olması gerekiyormuş, erdeminki 150 civariydi cok sukur bı sorun yoktu, emreninki cok zor buldular cok korktum ama sonra derinlerden bı ses geldi cok sukur, 120lerdeydi, sınırlar icinde oldugu için şimdilik paniğe gerek yok dedi. Sonra ultrasona geçtik, bu hafta ölçü almiycakti zaten sadece karın ölçüsüne baktı, erdemin degeri büyümüş cok sukur, emreninkinde de oynama olmuş, henuz durma yok yani...en son doblerine baktı, yine erdeminki normal degerlerindeydi cok sukur, hafta itibariyle 2,75 olması gereken s/d 4 çıktı, yine %95 persantilin üstünde yani ama geri akim henüz soz konusu degil, sonuc olarak 32yi geceriz gibi görünüyor dedi. 32den sonra goz, 34den sonrada beyin kanamasiyla ilgili risk cok azalıyormuş. Seker diyetine devam, yatmaya devam. Bu günümüze şükrederek donduk... ben yine kendimi cok şanslı hissediyorum ki isini titizlikle yapan bir dr'un elindeyim ve 31. Haftam bitti, inşallah 34u de bitiricem, Allahımda hepimizin dualarını kabul etsin, saglikla kavuşalım yavrularımıza...

Gelisim geriligi olan bebekler premature bebek olsalarda doğumları ve bakımları daha riskli oluyormuş, diğer prematurelerle karıştırılmamalı dedi, ornegin 34. Haftasında dogan bir premature bebek boy, kilo, organ gelişimi ve seker- yağ deposu olarak 34 ile uyumludur bakımı ona göre yapılır ama 34. Haftasında dogan ve 2 hafta geriligi olan bir bebek organ gelişiminde 34, boy ve kiloda 32 ile uyumluyken, yağ ve seker deposu hiç yoktur çünkü onları içeride organ yapımına harcamistir dedi. Ozellikle seker deposunun olmaması dogumdan sonra ani seker düşmelerine ve oksijensiz kalmasına sebep oluyormuş, cok daha ciddi bir yeni dogan bakımına ihtiyacımız var dedi. Böylece Amerikan hastanesinde dogum yapmaya karar verdik, orasida extra extra extra pahalı biyer ama esim sigorta ve şirketle durumu halletmeye calisicak, inşallah bı sorun yasamayız yoksa Amerika'nda dogum yapmam imkansız...

Dün hastane çantamıza koyacaklarimizi yikarip utuledi annem, gerçi herseyden çifter çifter koyunca çantadan cok valize benzedi:) valizin ağzınıda inşallah 1 aydan önce acmam diye kapadım:) moralimi bozmamaya, ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum, belkide kasımı görürüm belli mı olur? Allah büyük....

Kızlar dua ve iyi dilekleriniz için cok teşekkürler, Allah hepinizden razı olsun...dün ilk nst'ye girdik, nabız atimlarinin 120 ila 170 arasında olması gerekiyormuş, erdeminki 150 civariydi cok sukur bı sorun yoktu, emreninki cok zor buldular cok korktum ama sonra derinlerden bı ses geldi cok sukur, 120lerdeydi, sınırlar icinde oldugu için şimdilik paniğe gerek yok dedi. Sonra ultrasona geçtik, bu hafta ölçü almiycakti zaten sadece karın ölçüsüne baktı, erdemin degeri büyümüş cok sukur, emreninkinde de oynama olmuş, henuz durma yok yani...en son doblerine baktı, yine erdeminki normal degerlerindeydi cok sukur, hafta itibariyle 2,75 olması gereken s/d 4 çıktı, yine %95 persantilin üstünde yani ama geri akim henüz soz konusu degil, sonuc olarak 32yi geceriz gibi görünüyor dedi. 32den sonra goz, 34den sonrada beyin kanamasiyla ilgili risk cok azalıyormuş. Seker diyetine devam, yatmaya devam. Bu günümüze şükrederek donduk... ben yine kendimi cok şanslı hissediyorum ki isini titizlikle yapan bir dr'un elindeyim ve 31. Haftam bitti, inşallah 34u de bitiricem, Allahımda hepimizin dualarını kabul etsin, saglikla kavuşalım yavrularımıza...

Gelisim geriligi olan bebekler premature bebek olsalarda doğumları ve bakımları daha riskli oluyormuş, diğer prematurelerle karıştırılmamalı dedi, ornegin 34. Haftasında dogan bir premature bebek boy, kilo, organ gelişimi ve seker- yağ deposu olarak 34 ile uyumludur bakımı ona göre yapılır ama 34. Haftasında dogan ve 2 hafta geriligi olan bir bebek organ gelişiminde 34, boy ve kiloda 32 ile uyumluyken, yağ ve seker deposu hiç yoktur çünkü onları içeride organ yapımına harcamistir dedi. Ozellikle seker deposunun olmaması dogumdan sonra ani seker düşmelerine ve oksijensiz kalmasına sebep oluyormuş, cok daha ciddi bir yeni dogan bakımına ihtiyacımız var dedi. Böylece Amerikan hastanesinde dogum yapmaya karar verdik, orasida extra extra extra pahalı biyer ama esim sigorta ve şirketle durumu halletmeye calisicak, inşallah bı sorun yasamayız yoksa Amerika'nda dogum yapmam imkansız...

Dün hastane çantamıza koyacaklarimizi yikarip utuledi annem, gerçi herseyden çifter çifter koyunca çantadan cok valize benzedi:) valizin ağzınıda inşallah 1 aydan önce acmam diye kapadım:) moralimi bozmamaya, ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum, belkide kasımı görürüm belli mı olur? Allah büyük....

Kasımı görücez hiç meral etme :O)
ben çok sevindim Emre ve Erdem için ikiside anneleri ve ağbileri gibi güçlü olucaklar hiç merak etme sen.
şimdi 32 ye girdik ekimi de bitiririz benim sana inancım tam.el ele ekimi de bitiririz.
şimdi emre 2 hafta geriden mi takip ediyor şu n ki durum tam olarak bu mu onu tam anlayamadım?

Sok oldum canım yaa yazdıklarını okunca, yine verilmiş sadakanız varmış dönüşü olnayan seylerden önce farkedildi, Allah yardımcın olsun. Bende seni merak ediyodum hep ama hersey yolundaki sesi çıkmıyor diye iyiye yormustum sukur ki gözetim altındasın, hastanede olmanda su donemi evde geçirmenden daha iyi bence, bundan sonrasını sorunsuz geçirirsin inşallah...dr'una güveniyorsan bence acil serklaj olmanda da sorun yok, onlar en iyisini biliyor çünkü...nasil olsa 24desin ya simdi, ciğer geliştiriciyi sorsana doktoruna, şimdiden bı doz olman faydalı olabilir. Bı de benim Amerika'da bı arkadasım böyle 25-26 haftalikken hastaneye yatmıştı, ona sürekli erken dogum tarama testi yapmışlardı, vajinadan aldıkları bı siviyla yapılıyor, bu test iki hafta icinde dogum olup olmayacağını gösteriyor, Simdi eski maillerime baktım da fetal Fibronektin diye bı test, onu da bir sor dr'una bence, Türkiye'de de yapan yerler var sanırım...serumla beraber kasilmalarin azaldı mı, gecti mı peki? O kasilmalar baskı yapıyor biliyorsun, kasilmalarin geçince hersey daha iyi olucak bence. Bende de başka mevzular çıktı, rahim agzi ikinci plana düştü, ben de cok korkuyorum ama moralimi hep yuksek tutmaya çalışıyorum, sen de öyle yap lütfen. Sabret, tevekkül et, bebeklerin hala sağlıklı ve seninle diye şükret, allahım beterinden saklasın diye dua et, cok zor günler geçiriyosun biliyorum ama geçecek inşallah, korkma diyemem ama ümidini yitirme sakin...

Son düzenleme:

Kasımı görücez hiç meral etme :O)
ben çok sevindim Emre ve Erdem için ikiside anneleri ve ağbileri gibi güçlü olucaklar hiç merak etme sen.
şimdi 32 ye girdik ekimi de bitiririz benim sana inancım tam.el ele ekimi de bitiririz.
şimdi emre 2 hafta geriden mi takip ediyor şu n ki durum tam olarak bu mu onu tam anlayamadım?

Önce bacakları geri kalmaya başlamıştı onlar 3 hafta geriden geliyor, sonra karın cevresi geri düştü oda 2 hafta geriden geliyor, dün ölçüm almadı son 1 haftada noldu bilmiyorum, önümüzdeki hafta ölçecek ama karın cevrelerine baktı demiştim ya en azından aranın daha da acilmadigini umuyorum.

Âmin canım inşallah kasımı görürüz:) güçlüdür benim oğullarım, 19. haftadan beri yapıştılar bırakmıyorlar annelerini:)

Sen isim düşünmedin mı daha?

fFN: Test burada fFN testinin çoğul gebeliklerde yapılmadığından bahsediyor.Belli koşullar oluşmadan da test yapılmıyormuş.

Back