• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Önce bacakları geri kalmaya başlamıştı onlar 3 hafta geriden geliyor, sonra karın cevresi geri düştü oda 2 hafta geriden geliyor, dün ölçüm almadı son 1 haftada noldu bilmiyorum, önümüzdeki hafta ölçecek ama karın cevrelerine baktı demiştim ya en azından aranın daha da acilmadigini umuyorum.

Âmin canım inşallah kasımı görürüz:) güçlüdür benim oğullarım, 19. haftadan beri yapıştılar bırakmıyorlar annelerini:)

Sen isim düşünmedin mı daha?

Canım hayırlısıyla ne seni bırakıcaklar ne de inatla sana yapışmayı :O)
canım kız için bade,beyza,zeha ve umay arasında kaldım
erkeği de babasına bırakıyorum ama açıkçası sanki kıza o kadar verecek te erkeği ben bulucam gibi geliyor.
yani bizim isim işi zor eşim siracettin falan deyip çıldırtıyor beni benn de modern isimler istiyorum açıkçası...

Sok oldum canım yaa yazdıklarını okunca, yine verilmiş sadakanız varmış dönüşü olnayan seylerden önce farkedildi, Allah yardımcın olsun. Bende seni merak ediyodum hep ama hersey yolundaki sesi çıkmıyor diye iyiye yormustum sukur ki gözetim altındasın, hastanede olmanda su donemi evde geçirmenden daha iyi bence, bundan sonrasını sorunsuz geçirirsin inşallah...dr'una güveniyorsan bence acil serklaj olmanda da sorun yok, onlar en iyisini biliyor çünkü...nasil olsa 24desin ya simdi, ciğer geliştiriciyi sorsana doktoruna, şimdiden bı doz olman faydalı olabilir. Bı de benim Amerika'da bı arkadasım böyle 25-26 haftalikken hastaneye yatmıştı, ona sürekli erken dogum tarama testi yapmışlardı, vajinadan aldıkları bı siviyla yapılıyor, bu test iki hafta icinde dogum olup olmayacağını gösteriyor, Simdi eski maillerime baktım da fetal Fibronektin diye bı test, onu da bir sor dr'una bence, Türkiye'de de yapan yerler var sanırım...serumla beraber kasilmalarin azaldı mı, gecti mı peki? O kasilmalar baskı yapıyor biliyorsun, kasilmalarin geçince hersey daha iyi olucak bence. Bende de başka mevzular çıktı, rahim agzi ikinci plana düştü, ben de cok korkuyorum ama moralimi hep yuksek tutmaya çalışıyorum, sen de öyle yap lütfen. Sabret, tevekkül et, bebeklerin hala sağlıklı ve seninle diye şükret, allahım beterinden saklasın diye dua et, cok zor günler geçiriyosun biliyorum ama geçecek inşallah, korkma diyemem ama ümidini yitirme sakin...

canim derdin biri bitiyo biri basliyo iste.ciger gelistirici yaptilar.kasilmalarda oluyo tabiama nst de cok bisey cikmayinca dr da onemsemiyo.tabi serumlara filan devam.gecen 30.haftaya kadar yatiricam dedi.hadtane benim icin daha iyi olacak.insallah 28 i bi gelsem biras rahatlicam.bu arada benim kizda geriden geliyo dr takibe aldi.radyologinceledi simdilik bisey yokmus.ben de onada kafa yoramicam.cok yiprandim zaten.Allahima emanetler artik.umarim sonumuz guzel olur.sen de dert etme bisey olmaz insallah.bu kasilmalar icin baska ne yapmali canim yaa bi onerin var mi.

canim derdin biri bitiyo biri basliyo iste.ciger gelistirici yaptilar.kasilmalarda oluyo tabiama nst de cok bisey cikmayinca dr da onemsemiyo.tabi serumlara filan devam.gecen 30.haftaya kadar yatiricam dedi.hadtane benim icin daha iyi olacak.insallah 28 i bi gelsem biras rahatlicam.bu arada benim kizda geriden geliyo dr takibe aldi.radyologinceledi simdilik bisey yokmus.ben de onada kafa yoramicam.cok yiprandim zaten.Allahima emanetler artik.umarim sonumuz guzel olur.sen de dert etme bisey olmaz insallah.bu kasilmalar icin baska ne yapmali canim yaa bi onerin var mi.

Benim bildigim kasilmalari magnezyum tedavisiyle önlüyorlar ki sana verilen serumda da vardır mutlaka diye düşünüyorum, dr'un bisey soyledi mı bu konuda? Nst'de bisey çıkmaması cok önemli senin hissettiklerin rutin kasilma, gerilme ve sertleşmeler galiba, sen bunların sıklığına dikkat et yeter, bende günde en az 10-15 defa oluyo ama düzenli degil, yeterki belirli aralıklarla gelmesin. Sakin tuvalette ikinma, sürekli yattığın icin düzenin bozulmuş olabilir, ilac ya da lavmanla idare etmeye çalış 28-30a kadar. Simdi sende serklaj oldugu icin enfeksiyon riskin daha da arttı, idrar tahlillerine ve akıntının renk ve kokusuna extra dikkat et. Genital bolgenin temizligi icin bazi arkadaslar 1 litreye suya 5-6 damla sirke karistirip onunla temizliklerini yaptilar, dr'larida onayladi, benim dr'um mevcut bi enfeksiyon ya da riski yok, durup dururken dogal florasini bozmayalim, bazen oda enfeksiyon rikini artirabiliyor deyip kullanmami istmedi, dr'una sorup kullanabilirsin belki. Dr'un tedbiri elden bırakmıyor, 30'a kadar yatıyor, olaya bu sekilde bakması hem müdahale hızı hem de hasta psikolojisi acısından bence cok iyi...bol su içmeyi unutma, isterahat kadar önemli kasilmalari engellemek icin. Baskada aklıma bisey gelmiyor canım ya, İnşallah bununla son bulsun sıkıntıların, sık sık yazmaya çalış, yazdikca rahatlarsın hersey daha kolay gecer...

penslerim kuzuşların iyi olmasına çok sevindim inşallah haftaya ölçümleride güzel çıkacak. bugün benimkiler coştu hep karnıma baskı yaptılar sabah beri yatıyorum valla acıtıyorlar resmen. git gide ağırlaşıyoruz artık dahada zorlu günelr bizi bekliyor. hepimiz hayırlısıyla vaktinde ve sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.

Canım hayırlısıyla ne seni bırakıcaklar ne de inatla sana yapışmayı :O)
canım kız için bade,beyza,zeha ve umay arasında kaldım
erkeği de babasına bırakıyorum ama açıkçası sanki kıza o kadar verecek te erkeği ben bulucam gibi geliyor.
yani bizim isim işi zor eşim siracettin falan deyip çıldırtıyor beni benn de modern isimler istiyorum açıkçası...

Siracettin iyimis niye öyle diyosun, abdulrezzak'ta olabilir:)

Kızın icinde seçtiğin 4 isimde güzel bence ama en cok umayı beğendim, anlamida güzelmiş ayrıca...

Benim kızım olsaydı adını Suna koyucaktim, rahmetli babam beni sunam ya da mayam diye severdi, bende askolsun baba ördek miyim, deve miyim ben derdim:) anlamı pek hoş olmasada manevi degeri bende cok yuksek iki isim...

Kızlar siz ne koyucaksiniz bebislerinizin adını?

penslerim kuzuşların iyi olmasına çok sevindim inşallah haftaya ölçümleride güzel çıkacak. bugün benimkiler coştu hep karnıma baskı yaptılar sabah beri yatıyorum valla acıtıyorlar resmen. git gide ağırlaşıyoruz artık dahada zorlu günelr bizi bekliyor. hepimiz hayırlısıyla vaktinde ve sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.

Âmin canım inşallah haftaya daha da güzel haberlerle gelicem inşallah...

Benimde resmen canımı acitiyo sipalar...gece uygun bı sekle girip bı türlü yatamadim, her yerime yastık sokusturuyorum yine de olmuyor...dun gece bı baktım yastıklardan bana yer kalmamış, bende en sonunda esimi salona postaladim:) tam rahat pozisyonu bulmuştum ki sabaha karsı efe geldi cisim var diye, cise gittik, sonra süt içicem dedi, süt getirdim, bakti yatak bos anne ben seninle yaticam dedi, iyi gel dedim, pasa hazretleri çift kişilik yatağın tam ortasında 30 sn icinde uyuya kaldi, biraz yastiklarla bogustum, yatakta kalan yere sığmaya çalıştım, mümkün degil olmuyor, butun uykumda kacti zaten, salona gittim esimi tekrar yatak odasına postaladim, koltuğa uzanip tv izledim, 7 gibi sizmisim koltukta. Her gece bı o tarafa bı bu tarafa yatmaya çalışırken kaçırıyorum uykumu, zaten kafam bı dünya iyce serseme dondüm:)

Benim bildigim kasilmalari magnezyum tedavisiyle önlüyorlar ki sana verilen serumda da vardır mutlaka diye düşünüyorum, dr'un bisey soyledi mı bu konuda? Nst'die bisey çıkmaması cok önemli senin hissettiklerin rutin kasilma, gerilme ve sertleşmeler galiba, sen bunların sıklığına dikkat et yeter, bende günde en az 10-15 defa oluyo ama düzenli degil, yeterki belirli aralıklarla gelmesin. Sakin tuvalette ikinma, sürekli yattığın icin düzenin bozulmuş olabilir, ilac ya da lavmanla idare etmeye çalış 28-30a kadar. Simdi sende serklaj oldugu icin enfeksiyon riskin daha da arttı, idrar tahlillerine ve akıntının renk ve kokusuna extra dikkat et. Genital bolgenin temizligi icin bazi arkadaslar 1 litreye suya 5-6 damla sirke karistirip onunla temizliklerini yaptilar, dr'larida onayladi, benim dr'um mevcut bi enfeksiyon ya da riski yok, durup dururken dogal florasini bozmayalim, bazen oda enfeksiyon rikini artirabiliyor deyip kullanmami istmedi, dr'una sorup kullanabilirsin belki. Dr'un teidbiri elden bırakmıyor, 30'a kadar yatıyor, olaya bu sekilde bakması hem müdahale hızı hem de hasta psikolojisi acısından bence cok iyi...bol su içmeyi unutma, isterahat kadar önemli kasilmalari engellemek icin. Baskada aklıma bisey gelmiyor canım ya, İnşallah bununla son bulsun sıkıntıların, sık sık yazmaya çalış, yazdikca rahatlarsın hersey daha kolay gecer...

saol canim.magnezyum iciyorun gunde iki kez.cok su da baski yapiyor ama iciyorum yine.dr enfeksiyon icin antibiyotik veriyor.dedigim gibi benim kasilmalar dr a denk gelmiyor bi turlu.dediklerini yapmya calisicam canim.dikis ilk yapildiginda cok canim acidi boyle bi agri hic yasamamistimm. allah beterinden sakladin evlatlarimizi saglikla kucagimiza almak nasip etsin indallah.

saol canim.magnezyum iciyorun gunde iki kez.cok su da baski yapiyor ama iciyorum yine.dr enfeksiyon icin antibiyotik veriyor.dedigim gibi benim kasilmalar dr a denk gelmiyor bi turlu.dediklerini yapmya calisicam canim.dikis ilk yapildiginda cok canim acidi boyle bi agri hic yasamamistimm. allah beterinden sakladin evlatlarimizi saglikla kucagimiza almak nasip etsin indallah.

Butun çekilen sıkıntılar karsiliksiz kalmasın inşallah, tek mı kalıyorsun hastane de refekatcin falan var mı?

Âmin canım inşallah haftaya daha da güzel haberlerle gelicem inşallah...

Benimde resmen canımı acitiyo sipalar...gece uygun bı sekle girip bı türlü yatamadim, her yerime yastık sokusturuyorum yine de olmuyor...dun gece bı baktım yastıklardan bana yer kalmamış, bende en sonunda esimi salona postaladim:) tam rahat pozisyonu bulmuştum ki sabaha karsı efe geldi cisim var diye, cise gittik, sonra süt içicem dedi, süt getirdim, bakti yatak bos anne ben seninle yaticam dedi, iyi gel dedim, pasa hazretleri çift kişilik yatağın tam ortasında 30 sn icinde uyuya kaldi, biraz yastiklarla bogustum, yatakta kalan yere sığmaya çalıştım, mümkün degil olmuyor, butun uykumda kacti zaten, salona gittim esimi tekrar yatak odasına postaladim, koltuğa uzanip tv izledim, 7 gibi sizmisim koltukta. Her gece bı o tarafa bı bu tarafa yatmaya çalışırken kaçırıyorum uykumu, zaten kafam bı dünya iyce serseme dondüm:)

canım benim senin işim dahada zor çocuk olunca. benim çekyatın birisi sürekli açık sürekli yer değiştirerek uyuyoruz bakalım. eşim yanıma oturma odasına geliyor ben yatak odasına oda benden kaçıyorsunuz diye sızlanıyor nabayım kızlarına yer beğendiremiyorum diyorum. bende sandıkları açtırdım eşime havalandırayım çeyizleri napcaksam o kadar çeyizi boşuna kendimi yormuşum valla. sereceğim dantelli çarşaflarımı felan çıkaracağım birkaç al ve sarı çemberlerden. birde bizde bebk doğunca hemen gelirler evede bakarlar resmen bir an önce ayarlayayımda sonra yapamam.

canım benim senin işim dahada zor çocuk olunca. benim çekyatın birisi sürekli açık sürekli yer değiştirerek uyuyoruz bakalım. eşim yanıma oturma odasına geliyor ben yatak odasına oda benden kaçıyorsunuz diye sızlanıyor nabayım kızlarına yer beğendiremiyorum diyorum. bende sandıkları açtırdım eşime havalandırayım çeyizleri napcaksam o kadar çeyizi boşuna kendimi yormuşum valla. sereceğim dantelli çarşaflarımı felan çıkaracağım birkaç al ve sarı çemberlerden. birde bizde bebk doğunca hemen gelirler evede bakarlar resmen bir an önce ayarlayayımda sonra yapamam.

Bana çeyiz deme valla soldan soldan geliyolar:) ömrümü tüketti o çeyizler benim, annem tepemde her bahara girerken yazdan çıkarken; aman sararmasinlar, aman guvelenmesinler...bı yolunu bulup anneme yollamak istiyorum hepsini, bu kıs bı geçsin hain planlarım var gerçi... Efe 1,5 yaşındayken vitrini açıp dantellerin birini çekmiş bardaklar oldugu gibi tepesine inmişti, Allahtan tek siyrik almadan atlattık ama o bahaneyle de ben tüm dantelleri sonsuza kadar sandığa geri yolladım, eşimde vitrini kitaplığa cekirdi, boylece evin icinde kullandığım çeyizlik biseyim kalmadı aslında ama olsun genede bana okadar isin icinde yuk geliyor onların bakımı.
Bu arada cocuklar cok tehlikeli gercekten, niye dersen evin bütün dolaplarında koruma kilidi takılıydi o donemde, sadece bu bardakların oldugu üst kısma gerek görmemiştik boyu yetişmez nasil olsa diye ama benim akıllı oglum altına kocaman kendinden büyük bı oyuncak ayısı vardı onu yukseltici olarak koymuş ve hedefe ulaşmayı başarmıştı:) simdi bir degil iki tane geliyo, haydut, bı de bunların önünde ornek bı abi olucak bazen panik oluyorum napicam ben 3 erkekle nasil zaptedicem bunları evin icinde diye, diyorum esime ya senin ya benim memleketime gidelim salalım cocukları sokağa aksama kadar oynasınlar sokakta onlar rahat ben rahat, istanbulu kötülüyorum birazda ama hiç orali olmuyo:(

hiç belli olmaz güzelim bunlar daha uslu olur belki sen gönlünü ferah tut. benim yeğenim dolapları siliyor kız gibi resmen :))) benim kızlar neler yapacaklar bakalım. ben çok usluymuşum ama elime ne geçerse yazı yazarmışım topluiğneyle dolaplar çizik doluydu resmen annem herşeyi saklarmış. gerçi yeğenelrimde herkes halasına çeksin deyip durdu bakalım kızlarım bana çekeceklermi? ama çocukta yaramazlık yapar ya varsın yapsın bu kadar istedik, bu kadar şey çekiyoruz sonuçta boşver herşey zamanında güzel.

Siracettin iyimis niye öyle diyosun, abdulrezzak'ta olabilir:)

Kızın icinde seçtiğin 4 isimde güzel bence ama en cok umayı beğendim, anlamida güzelmiş ayrıca...

Benim kızım olsaydı adını Suna koyucaktim, rahmetli babam beni sunam ya da mayam diye severdi, bende askolsun baba ördek miyim, deve miyim ben derdim:) anlamı pek hoş olmasada manevi degeri bende cok yuksek iki isim...

Kızlar siz ne koyucaksiniz bebislerinizin adını?

Umay en çok istediğim isimdi ama bir Allah'ın kulu (ikinci kez sen beğendin,bir de kankim var o beğenmişti) beğenmedi ne arkadaşlarım ne eşim ne benim ailem ne de eşimin ailesi.
şimdi gümüş ismi ile tehdit ediyorum eşimi ve ailesini Umay Gümüş ten iyiydi diyor eşim yani benim durum pek iç açıcı değil.bakalım daha karar verilmedi.

eşim iki gündür beytullah nasıl diyor :O)

Umay en çok istediğim isimdi ama bir Allah'ın kulu (ikinci kez sen beğendin,bir de kankim var o beğenmişti) beğenmedi ne arkadaşlarım ne eşim ne benim ailem ne de eşimin ailesi.
şimdi gümüş ismi ile tehdit ediyorum eşimi ve ailesini Umay Gümüş ten iyiydi diyor eşim yani benim durum pek iç açıcı değil.bakalım daha karar verilmedi.

eşim iki gündür beytullah nasıl diyor :O)

bencede boşver ne umay nede gümüş beğenmedim bende. benim eşimde sonuna nur veya su gibi ekleri koymayı sevmez birde yabancı ismine benzeyenleri. aslında ben aysima, almina, belis, melis beğenmiştim eşim beğenmedi. şimdi duru-derin, ezgi-eylem üzerinde duruyorum. manası güzel bir dürü isim yazdım ama bunlar hoşuma gidiyor. duygu, rüya, masal, beste, alara...

Madem konumuz isimler, bugün ki Hürriyet'ten bı yazı; 'Kznza Sanem, Aleyna ismini koymayn' - Hrriyet GNDEM

bu yazıyı görünce aklıma bişey geldi güldüm güldüm.... ramazan günü tvde bir hoca isimleri söylüyordu şeytanın sevdiği peygamber efendimizin sevmedi ve değiştirdiği isimler diye. ve bir anda şok şok şok benim kaynanamın isminin erkek versiyonunu söyledi. şeytan çok severmiş ismini meğerse ben evin içinde kahkahalar attım ondan ötürü benim kaynana hep şeytanlık peşinde :))))) eşim geldi anlattım ama nasıl gülüyorum eşimde güldü şeytan dürdüyor işte diyo oda. ayyyh aklıma geldikçe kahkahayı basıyorum. benim canım annem bir melektir ismindende allah isimlerinden var kıyamam bugünde kızlarımı rüyasında görmüş aynı senin bebekliğindi diyor.

Merhaba arkadaşlar. Siz benden daha tecrübelisiniz, size birşey sormak istiyorum.
Cumartesi günü doktora gittim.Çok şükür doktor herşey yolunda dedi, tam net rakam söylemedi ama 200 gr civarındalar dedi. 16+2 de bu ağırlık düşük gibi geldi bana. Sizce normal mi?

Back