• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

evet canım maşallah anlaşıyorlar galiba benimkilerde daha inceden birisi diğerinin kafasına dizini poposunu dayıyordu bu kez başbaşa vermişelr :))) eşime diyorum geliyorlar başbaşa vermişelr bizi çok uutacak bunlar diye. anlaşıp birbirlerine destek olmalarını çok istiyorum zaten. benim abimle aramız 2 yaş ama hiç anlaşamayız çok bencil, dik başlı, sinirli bir tiptir abim. bugüne kadar herşey ona oldu ne paralar harcandı ona ama hala bana alınan ufacık şeyi kıskanıyor ve kendisinede aldırttırıyor hemde kavga çıkartarak bende artık dayanamaz hale geldim şimdide bebişler olacakya yine olay ama bu kez ailem akıllandı fırsat vermiyorlar. bir ablam veya kızkardeşim olmasını çok isterdim.

yolun çok başındasın şimdilik hamileliğin tadını çıkartmaya bak sen bizim haftalarımıza gelince düşün buları boşver. sakın stres yapma ay şöylemi olcak bunumu yapmalıyım diye düşünme herşeyi oluruna bırak gitsin.

Canım benim iki ablam var iyi bir şey ama onlarda bazen ağbeyi aratmıyor değiller :O)
ben de doktor la anlaşıcam kız büyük olsun diğcem oğlan ağbilik taslamasın diğcem :O)

Canım arkadaşlarım günaydın.
Bu sabah tartıldım ve 104,4 kg ile karşılştım biraz şaşkınım çünkü pazartesinden bu yana 1,2 kg vermişim ama aslında çok ta normal yiyorum çünkü son 3 aydayız ve artık bebekler için sağlıklı olan her şeyden yiyorum.

bu ayın 10 unda 104,2 idim o zamanda kadar kilo atışım gayet normal devam ediyordu.
17 sinde pazartesi günü 106,9 kg çıktım bir haftada 2,7 kg büyük bir yükselişti moralim çok bozulmuştu.
24 ünde yani bu geçtiğimiz pazartesi 105,6 kg çıktım bu da 1,3 kg vermiş oluyordum.
bu sabah ta henüz ayın 29 u ki normalde pazartesi günü tartılacağım ama ben iki gündür yemeği fazla kaçırıyorum diye bir tartılayım dedim 104,4 kg çıktım.
yani 1,2 kg daha vermiş oluyorum.
ben şaşkınım sonra aklıma geldi prenslerim de kilo verdi haftaya doktora gidicem ama yine de bir danışim dedi normal mi bu diye.
işte böyle kızlar bebişler zayıflamaz değil mi kızlar Allah korusun...
yani ben hiç böyle birşey olacağını tahmin etmemiştim...
anlamıyorum iki hafta da 2,5 kilo vermiş oluyorum ya da acaba ödemim vardı da mı diğcem ama hiççç ödem yok sende diyorlar gerçekten de şişkinliğim yok gibi ama bilmiyorum şaşkınım...

canım arkadaşlarım günaydın.
Bu sabah tartıldım ve 104,4 kg ile karşılştım biraz şaşkınım çünkü pazartesinden bu yana 1,2 kg vermişim ama aslında çok ta normal yiyorum çünkü son 3 aydayız ve artık bebekler için sağlıklı olan her şeyden yiyorum.

Bu ayın 10 unda 104,2 idim o zamanda kadar kilo atışım gayet normal devam ediyordu.
17 sinde pazartesi günü 106,9 kg çıktım bir haftada 2,7 kg büyük bir yükselişti moralim çok bozulmuştu.
24 ünde yani bu geçtiğimiz pazartesi 105,6 kg çıktım bu da 1,3 kg vermiş oluyordum.
Bu sabah ta henüz ayın 29 u ki normalde pazartesi günü tartılacağım ama ben iki gündür yemeği fazla kaçırıyorum diye bir tartılayım dedim 104,4 kg çıktım.
Yani 1,2 kg daha vermiş oluyorum.
Ben şaşkınım sonra aklıma geldi prenslerim de kilo verdi haftaya doktora gidicem ama yine de bir danışim dedi normal mi bu diye.
Işte böyle kızlar bebişler zayıflamaz değil mi kızlar allah korusun...
Yani ben hiç böyle birşey olacağını tahmin etmemiştim...
Anlamıyorum iki hafta da 2,5 kilo vermiş oluyorum ya da acaba ödemim vardı da mı diğcem ama hiççç ödem yok sende diyorlar gerçekten de şişkinliğim yok gibi ama bilmiyorum şaşkınım...

enigma'cığım günaydın, öncelikle cumartesi çalışıyor olmanın verdiği moral bozukluğu ile güne başladım :( bir arkadaşımdan duymuştum, o da senin gibi kilo vermişti ama bebekler gayet normal bir şekilde kilo almıştı, hiç bir sorun olmamıştı, bebekler bir şeklide besleniyormuş, giden kilo ise bebeklerden değil anneden gidiyormuş. Endişelenme bence. Hamileliği boyunca sadece 4-5 kilo alan bir tanıdığım var, şaşılacak şey, ama bebeği zamanında doğdu ve çok iyi, karşı komşum da 2 bebeğinde de 9 ay boyuca istifra etti yediği hiçbir şey midesinde durmadı. Ama hepsinin de bebekleri çok iyi. Inanmak güç ama öyle. Bu yüzden bence sen hiç sıkma canını. Gerçi bu dönemde en ufak bir aksilik bile bütün morali alt üst etmeye yetiyor, insan kendisine, özellikle bebekleri söz konusu olunca laf anlatamıyor ama ben yine de yazayım dedim :)

enigma'cığım günaydın, öncelikle cumartesi çalışıyor olmanın verdiği moral bozukluğu ile güne başladım :( bir arkadaşımdan duymuştum, o da senin gibi kilo vermişti ama bebekler gayet normal bir şekilde kilo almıştı, hiç bir sorun olmamıştı, bebekler bir şeklide besleniyormuş, giden kilo ise bebeklerden değil anneden gidiyormuş. Endişelenme bence. Hamileliği boyunca sadece 4-5 kilo alan bir tanıdığım var, şaşılacak şey, ama bebeği zamanında doğdu ve çok iyi, karşı komşum da 2 bebeğinde de 9 ay boyuca istifra etti yediği hiçbir şey midesinde durmadı. Ama hepsinin de bebekleri çok iyi. Inanmak güç ama öyle. Bu yüzden bence sen hiç sıkma canını. Gerçi bu dönemde en ufak bir aksilik bile bütün morali alt üst etmeye yetiyor, insan kendisine, özellikle bebekleri söz konusu olunca laf anlatamıyor ama ben yine de yazayım dedim :)

Saol canım benim.
ben zaten kilo takıntılı biriyim. yani kiloyu ben değil de bebekler alınca zaten dünyalar benim olur benim şaştığım şey nasıl olurda iki haftada 2,5 kilo verilirdi ama inşAllah dediğin gibi bebişler iyidirler...

Canım arkadaşlarım günaydın.

bu ayın 10 unda 104,2 idim o zamanda kadar kilo atışım gayet normal devam ediyordu.
bu sabah ta henüz ayın 29 u ki normalde pazartesi günü tartılacağım ama ben iki gündür yemeği fazla kaçırıyorum diye bir tartılayım dedim 104,4 kg çıktım.
yani 1,2 kg daha vermiş oluyorum.
ben şaşkınım sonra aklıma geldi prenslerim de kilo verdi haftaya doktora gidicem ama yine de bir danışim dedi normal mi bu diye.
işte böyle kızlar bebişler zayıflamaz değil mi kızlar Allah korusun...
yani ben hiç böyle birşey olacağını tahmin etmemiştim...
anlamıyorum iki hafta da 2,5 kilo vermiş oluyorum ya da acaba ödemim vardı da mı diğcem ama hiççç ödem yok sende diyorlar gerçekten de şişkinliğim yok gibi ama bilmiyorum şaşkınım...

merak erme canım bebişelr beslenmiştir sonuçta yemek yiyorsun onlardanda gıdalarını alıyor yaramazlar. bende çok az kilo alarak ilerliyorum ama onlarda yaptyığım kaçamaklardan kaynaklanıyor eminim :))) sütünü, yoğurdunu, yumurtanı ihmal etme yeter. benimkilerde iki gündür ta göbeğimin orada bir beliriyorlar baya bi seviyorum öyle rahatlıyorlar artık yerleride dar geliyor sanırım. sağlıcakla kucağımıza alalımda gerisi boş.

Kızlar moralim cok bozuk korktuğum basıma geldi, emremde büyüme geriliği var:( gecen 26 ile 28 haftaları arasındaki büyümesi cok azdı, hatta dillendirmekten korktuğumu söylemiştim hatırlarsanız, 28 ile 30 hafta arasındaki büyümesi de cok az, ölçüleri 27 hafta ile uyumlu, doblerlede bakti normalde 3un altında olması gereken bı deger 4,44 çıktı, bu da yeteri kadar kan gitmediğini gösteriyormuş, plesantanin damarlanma yapısıyla alakaliymis durum. Her hafta kontrole çağırdı, doblerle takip edecek, 33e kadar bi sorun cikmazsa 33-34 gibi sezeryanla alicak. Zaten karnımın eskisi gibi büyümemesinden bı terslik olduğunu farketmiştim, Allah'ın izniyle sag sağlım bı alsam kuzularımı kucağıma başka bisey istemiyorum, dua edin kızlar nolur...

Kızlar moralim cok bozuk korktuğum basıma geldi, emremde büyüme geriliği var:( gecen 26 ile 28 haftaları arasındaki büyümesi cok azdı, hatta dillendirmekten korktuğumu söylemiştim hatırlarsanız, 28 ile 30 hafta arasındaki büyümesi de cok az, ölçüleri 27 hafta ile uyumlu, doblerlede bakti normalde 3un altında olması gereken bı deger 4,44 çıktı, bu da yeteri kadar kan gitmediğini gösteriyormuş, plesantanin damarlanma yapısıyla alakaliymis durum. Her hafta kontrole çağırdı, doblerle takip edecek, 33e kadar bi sorun cikmazsa 33-34 gibi sezeryanla alicak. Zaten karnımın eskisi gibi büyümemesinden bı terslik olduğunu farketmiştim, Allah'ın izniyle sag sağlım bı alsam kuzularımı kucağıma başka bisey istemiyorum, dua edin kızlar nolur...

canım üzüldüm inanki ama sıkıntı yapma herşeyde bir hayır vardır. bakmışsın bebişlerin kucağında tüm sıkıntılar geçecek. kanın çoğalsın diye ciğer felan ye belkide iyi gelir. dr bişey söylemedimi şöyle yapalım diye veya ilaç felan vermedimi. ikiz gebeliğinde bu tür sıkıntıları var ne yapalım katlanacağız sağsalim kucağımıza alalımda. aslında bende çok korkuyorum bu haftalardan sonra dahada dikkatli olmalıyız. rabbimin izniyle bebişlerimizi kucağımıza alacağız hepimiz için sürekli dua ediyorum.

Canım Benim...
Senin tüm haberlerini kendi haberlerim miş gibi hissediyorum hep çünkü en başından beridir aynı haftalardayız bir sen özellikle birde Balımnur.benim için ikinizde sanal değil gerçek arkadaşsınız.
öylesine üzüldüm ki okurken.ama sonra dedim ki üzülmek için çok erken hiç merak etme daha önünde doktorun dediğine göre 4 hafta var inşAllah.o zamana kadar da gelişimi düzelicek merak etme.
Birde unutma ki 27-28 haftamızdan itibaren biz çoğul gebelerin her an doğum tehlikesi vardı ve çok şükür ki 31 haftaya geldik ve sen son 2-3 hafttadır şeker gibi bir müsibetle de uğraşıyorsun prenslerm neleri atlattın bir kocayı bir kayın valideyi birde delikanlı oucak efeyi idare de ediyorsun.sen çok güçlüsün senden doğacak prenslerinde çok güçlü olucak hiç merak etme.
YAradan Rabbim bizleri 31 haftanın ortasına getirdi merak etme 34dü de 35 i de göreceğiz hatta bak ben sana söylüyeyim sen kendi doğum gününde de doğurursun çünkü onlar senin oğlulların içeride senin sözünü dinleyip sana destek olucaklar.aralarında iki hafta olması da çok kötü bir şey değil biri birinden genelde büyük olur zaten hiç merak etme her hafta gidince doktora sende görürsün.herşey yoluna giricek oğulların asıl sana destek...

<Günaydın güzel ikiz Anneleri ve Anne Adayları...
yine rutin kilo kontrol cetvelimi sunayım...

1 ay = 0 kg
2 ay = 1,7 kg
3 ay = 3,3 kg
ilk üç ay = toplam da 5 kg

4 ay = 3,5 kg
5 ay = 3,7 kg
6 ay = 1,1 kg
ikinci üç ay = toplam da 8,3 kg

7 ay = 1,8 kg

90 kilo ile gebe kaldım boyum 1,71cm ve şu anda 105,1 kg mım 8 ayıma toplamda 15,1 kg alarak girmiş bulunuyorum...

<

90 kilo ile gebe kaldım boyum 1,71cm ve şu anda 105,1 kg mım 8 ayıma toplamda 15,1 kg alarak girmiş bulunuyorum...

canım ben ay ay tutmadım ama ilk 3 ay kilo almadım ama sonrasında şimdi 8 kilo almış bulunuyorum. şeker var diyet yapmam lazım ama kaçamaklarım çoğaldı. ne yapayım bebişler istiyor. önceden canım bişey istemiyordu şimdi yasak ya inadına canım çekiyor valla. bebişelrde iyice hareketlendiler gece çift taraflı tekmeyle uyanıyorum. şimdi gene hareketlendiler yemek saatimiz geldi haber veriyor yaramazlar doğunca ne yapacağız valla allah sabırlar versin bizlere.
netten ikiz emzirmeyi izledim ikisini aynı anda emzirmek öneriliyor bakalım inşallah bizde aynı emzirebiliriz. ama çok güzeldi hayale daldım resmen.

canım ben ay ay tutmadım ama ilk 3 ay kilo almadım ama sonrasında şimdi 8 kilo almış bulunuyorum. şeker var diyet yapmam lazım ama kaçamaklarım çoğaldı. ne yapayım bebişler istiyor. önceden canım bişey istemiyordu şimdi yasak ya inadına canım çekiyor valla. bebişelrde iyice hareketlendiler gece çift taraflı tekmeyle uyanıyorum. şimdi gene hareketlendiler yemek saatimiz geldi haber veriyor yaramazlar doğunca ne yapacağız valla allah sabırlar versin bizlere.
netten ikiz emzirmeyi izledim ikisini aynı anda emzirmek öneriliyor bakalım inşallah bizde aynı emzirebiliriz. ama çok güzeldi hayale daldım resmen.

çok haklısın bence de ikisini birden emzirmeliyiz bunun için emzirme yastıkları varmış aslında onlardan almak lağzım.
benim iki arkadaşım var ikiz doğuran biri hem mama hem emzirdi biri ise hiç emziremedi.
bense hep emzirmek istiyorum bende hatta o yastğtn bir resmini gördüm nette
$ikizbebek-emzirme-yastigi.jpg

Son düzenleme:

çok haklısın bence de ikisini birden emzirmeliyiz bunun için emzirme yastıkları varmış aslında onlardan almak lağzım.
benim iki arkadaşım var ikiz doğuran biri hem mama hem emzirdi biri ise hiç emziremedi.
bense hep emzirmek istiyorum bende hatta o yastğtn bir resmini gördüm nette
Eki Görüntüle 521536

canım izlediğim videonun birisinde buna benzer bir yastık kullanıyordu ama diğerinde normal yastık kullanmıştı. bakalım yaramazlar gelsin ne şekillere döneceğiz :))) bu arada prenslerim girmiyor gene sorunlar başlayınca meraklanmaya başladım bende inşallah herşey yolundadır.

Canım arkadaşlarım dün annem geldi evime bomba şookk şoookk şokkk!!!
bilen bilir annemin relax bir kadın olduğunu :O)
Annem dün bebeklerin odası dediğim odayı bir elledi ki anlatamam size :O)
odada dünya vardı resmen çöp ev gibi olmuştu iki vitrin bir kitaplık sandığım ve bir 3 kapılı gardıropla,bir de yüklük vardi.bir de karyolamın iskeleti :O) baza almıştım da sonradan :O)
resmen hareket edicek bir yer yoktu :O)
Ama şimdi ne oldu annem yüklük ve gardırop dışındaki herşeyi boşalttı duvarları sildi kapıları sildi camlarını sildi perdelerini yıkadı dolaplarını sildi gardırobunun yerini değiştirdi beşiklerin geleceği yerleri hazırladı hatta halısını bile seçtik evimde kullanmadığım 4 yeni halım var krem kahve olanı seçtik.yani çok şükür annem aksiyon yaptı el attı :O)
çıkan eşyalara ne mi oldu.
2 vitrin bir kitaplık ve eski yatak karyolamın iskeleti kat holümde asansörün kapısının önünde 8 katta yani :O)
pikap getirince eşim eşimin şantiyesine gidecek ondan sonra da çöpe :O)
ama diğer eşyalar kolilendi bantlandı ve evimin antresinde üst üste duruyor.yün yorganlar ve battanilerim de öyle çeyizliklerim açılmamış olanlar. benim eşim şu an 5 sene önce gelin gittiğim evinde oturuyordu zaten o yüzden çeyizimin bir kısmını hiç açmamıştım işte onları annemlere gönderiyorum araız 10 km.bir kısmı ablamın dairesine (bekarken benimde ablamla oturrduğum çatı katındaki dairemiz artık o oranın tek hakimi :O)
bir kısmı da koliler falan da annemlerin evinin garajını üstüne bir zamanlar çeyizim de oradan gelmişti bir zamanlar :O) birde unutmadan taş gibi sandığım var hiç bir yere sığmayan oda şimdi salonda baş köşede o da gidicek :O)
işte böyle kızlar pırıl pırıl oldu odası ikiz kuzularımın.
haaa o eşyalar evden tam olarak çıkınca rahatlicem tabii ki ama olsunen azından odadan çıktılar ve kızlar sanırım üzerimdeki en büyük yük kalktı resmen...
Allahım Yarabbim :O)
dün annemler gittikten sonra bebişlerimin odasında durdum perdelerin vernel kokusunu içime çektim bebeklerimin dolabına da elimdeki bebişlerimin eşyalarını ki koydum. neyim mi var?
patronumun aldığı 3-6 ay 2 paket 5 li cıtçıtlı body,20 li mi neydi emin değilim kol örtüsü hani bebek elde gezdirirken veya emzirirken kola serilen ağız bezlerini büyüğü var ya onlardan :O)
10 lu da 2 tane ağız silme bezi.
iki çift ayyakabı bebek çantası primanın gönderdiği 4 yenidoğan bezi
yani benim aldığım bir şey yok ama şimdiden bunları var bebekelerimin ve artık bende alacağım :O)

işte böyle kızlar bu mutluluğumu sizlerle paylaşayım dedim :O)

canım izlediğim videonun birisinde buna benzer bir yastık kullanıyordu ama diğerinde normal yastık kullanmıştı. bakalım yaramazlar gelsin ne şekillere döneceğiz :))) bu arada prenslerim girmiyor gene sorunlar başlayınca meraklanmaya başladım bende inşallah herşey yolundadır.

Balımcim yok canım bisey iyiyim, moralim yerlerde tabi o ayrı. internetten bişeyler bulmaya çalışıyorum sabahtan beri, iyi ornekte cok kötü ornekte... sonuc olarak 33u beklemek bile cok riskli geliyor bana suanda, biran evvel dogsunda dışarda büyüsünler diye düşünmeye başladım nerdeyse. Kan akımı cok riskli seviyedeydi, içerde oksijensiz kalicak diye aklım çıkıyor. Hareketleri cok az ve cılız:( Allah büyük dua ediyorum, siz de edin nolur...

Bu arada o emzirme yastıklarından ben efedeyken almıştım, goguslerim kucuk oldugu icin kullanamamistim, sizinki de küçükse bosuna almayın derim...

enigmacım ah valla ne güzel annen herşeyi bitirmiş. benim ayrı bir odam yok maalesef oturma odasını ayarlıyacağım eşyalara gelince evde bir yerlere sıkıştıracağız artık annemin evide eşya dolu yazık ona. bizimkiler hep bayramdan sonraya bırakıyorlar herşeyi beşik alınınca ayarlarız artık.

Balımcim yok canım bisey iyiyim, moralim yerlerde tabi o ayrı. internetten bişeyler bulmaya çalışıyorum sabahtan beri, iyi ornekte cok kötü ornekte... sonuc olarak 33u beklemek bile cok riskli geliyor bana suanda, biran evvel dogsunda dışarda büyüsünler diye düşünmeye başladım nerdeyse. Kan akımı cok riskli seviyedeydi, içerde oksijensiz kalicak diye aklım çıkıyor. Hareketleri cok az ve cılız:( Allah büyük dua ediyorum, siz de edin nolur...

Bu arada o emzirme yastıklarından ben efedeyken almıştım, goguslerim kucuk oldugu icin kullanamamistim, sizinki de küçükse bosuna almayın derim...

canım az kaldı biraz daha sabır sen dikkat et kendine sol tarafına yat genelde hayırlısıyla inşallah kucağımıza alacağız kuzucukları. benim göğüslerim baya bi iri anneme çekmişim :))) inşallah süt olursa emziririz. önce normal yastıkla deneyeceğim daha sonra alırım belki yastığı. ben sürekli yatar oldum hemen yoruluyorum, dr yorulmayacaksın dediği içinde korkuyorum bişey olacak diye. çoğu bitti azı kaldı doğduklarında ne olduğumuzu şaşacağız o garanti birde senin efen var :)))

enigmacım ah valla ne güzel annen herşeyi bitirmiş. benim ayrı bir odam yok maalesef oturma odasını ayarlıyacağım eşyalara gelince evde bir yerlere sıkıştıracağız artık annemin evide eşya dolu yazık ona. bizimkiler hep bayramdan sonraya bırakıyorlar herşeyi beşik alınınca ayarlarız artık.

canım az kaldı biraz daha sabır sen dikkat et kendine sol tarafına yat genelde hayırlısıyla inşallah kucağımıza alacağız kuzucukları. benim göğüslerim baya bi iri anneme çekmişim :))) inşallah süt olursa emziririz. önce normal yastıkla deneyeceğim daha sonra alırım belki yastığı. ben sürekli yatar oldum hemen yoruluyorum, dr yorulmayacaksın dediği içinde korkuyorum bişey olacak diye. çoğu bitti azı kaldı doğduklarında ne olduğumuzu şaşacağız o garanti birde senin efen var :)))

Canım benimkiler bayağı iri inşAllah dediğin gibi bol sütümüz olur...

Canım Benim...
Senin tüm haberlerini kendi haberlerim miş gibi hissediyorum hep çünkü en başından beridir aynı haftalardayız bir sen özellikle birde Balımnur.benim için ikinizde sanal değil gerçek arkadaşsınız.
öylesine üzüldüm ki okurken.ama sonra dedim ki üzülmek için çok erken hiç merak etme daha önünde doktorun dediğine göre 4 hafta var inşAllah.o zamana kadar da gelişimi düzelicek merak etme.
Birde unutma ki 27-28 haftamızdan itibaren biz çoğul gebelerin her an doğum tehlikesi vardı ve çok şükür ki 31 haftaya geldik ve sen son 2-3 hafttadır şeker gibi bir müsibetle de uğraşıyorsun prenslerm neleri atlattın bir kocayı bir kayın valideyi birde delikanlı oucak efeyi idare de ediyorsun.sen çok güçlüsün senden doğacak prenslerinde çok güçlü olucak hiç merak etme.
YAradan Rabbim bizleri 31 haftanın ortasına getirdi merak etme 34dü de 35 i de göreceğiz hatta bak ben sana söylüyeyim sen kendi doğum gününde de doğurursun çünkü onlar senin oğlulların içeride senin sözünü dinleyip sana destek olucaklar.aralarında iki hafta olması da çok kötü bir şey değil biri birinden genelde büyük olur zaten hiç merak etme her hafta gidince doktora sende görürsün.herşey yoluna giricek oğulların asıl sana destek...

Allah yardımcın olsun canım. Dualarım seninle, emin ol yakından tanıyormuşum gibi üzüldüm ve dua ettim. Ama hiç korkma Allahın izniyle hiçbirşey olmayacak, bugünler geçecek. Benim annem 25 sene önce ikiz doğurmuş. Ben de şimdi herşeyden huylanınca kızar bana ve anlatır,o zamanlar doktor bile yokmuş ebeye gidiyormuş kontrol için. Ebe de ultrasyon ne arar steteskopla karnını dinliyormuş.Kardeşlerim 1,5 kilo ve 1,75 kilo doğmuşlar. Ama şimdi görsen aslan gibi delikanlı oldular. Biz her detayı bildiğimiz için çok stres yapıyoruz.Sen elinden geleni yaptıktan sonra içini ferah tut. Hiçbirşey olmayacak inşallah.Bak burda hepimiz dua ediyoruz.Allah yardımcın olsun.

Allah yardımcın olsun canım. Dualarım seninle, emin ol yakından tanıyormuşum gibi üzüldüm ve dua ettim. Ama hiç korkma Allahın izniyle hiçbirşey olmayacak, bugünler geçecek. Benim annem 25 sene önce ikiz doğurmuş. Ben de şimdi herşeyden huylanınca kızar bana ve anlatır,o zamanlar doktor bile yokmuş ebeye gidiyormuş kontrol için. Ebe de ultrasyon ne arar steteskopla karnını dinliyormuş.Kardeşlerim 1,5 kilo ve 1,75 kilo doğmuşlar. Ama şimdi görsen aslan gibi delikanlı oldular. Biz her detayı bildiğimiz için çok stres yapıyoruz.Sen elinden geleni yaptıktan sonra içini ferah tut. Hiçbirşey olmayacak inşallah.Bak burda hepimiz dua ediyoruz.Allah yardımcın olsun.

Allah razı olsun canım cok saol, inşallah bizlerde görürüz kuzularımızın boyumuzu geçtiğini...ikizlerin biri büyük doğar biri küçük derdi anneannem hep, aslında onlarda da durum benzer bisey demekki diyorum simdi, halk arasında böyle diyip geciyorlar, dogru diyosun herseyi bilince, adı gelisim azlığı olunca korkular, endişeler başlıyor hemen. 2 gundur böyle düşünmeye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum, aslında hep iyi tarafından bakarım olaylara ama isin icine kuzucuklarim girince zor oluyor. Rahim agzi açıldığında da aynı korkuları yasamıştım simdi en azından doğsalar yaşayabilecek haftalarindayiz diyorum, buna sukur, yeter ki saglikla bı kucağımıza alalım...

stres yok kızlar rabbimin izniyle kucağımıza alacağız kuzuşları. ondan sonra açcaz göğüsleri inek misali emzir dur mal meydanda duracak :)))) ben 2 yaşıma kadar emmişim annemi, uyurken kendim göğsünü açar emermişim benim kızlarda öyle yapacaklar artık. benimkiler öyle bir tekmeliyorlarki canım acıyor resmen çıkmak istiyorlar sanırım daha gününüz var yatın bakayım diyorum ama dinlemiyorlar yandık yandık işimiz zor :)))

Back