• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Merhaba kızlar...
Dün tansiyonla çebelleştim durdum...
cumartesi günü öğleden sonr 14e 8 lerde seyretmeye başladı,akşam acili aradım buraya gelirseniz serum takılır kendi doktorunuz aranır dedi.bende gitmedim.
Dedim ki geçer yarına kadar bekle,dün yani pazar günü
de sabah bi 13 e 8 çıktı rahatladım ama öğleden sonra 14 değil 15 gibi çıktı açıkçası panik oldum
hemen kendi doktorumun hastanesine gittim acile 5 dakika beklediler dinlendim ölçtüler 12 e 6 şaka gibi Umut'a diyorum ki (eşime) sanırım yasnlış ölçtü genç çocuk o dedim.
eşim güldü bana neyse akşama doğru yine ölçtüm 13,5 çıktı bir saat sonra başka bir hastaneye gittim acilew güvenmedim ya genç çocuğa orda da 11/8 çıktı ben şoklarda
dedim ki ben kesin kendim artık ölçemiyorum ya da ölçerken çok telaşlanıyorum.
birde dün sbah tartıldığımda 107 kg çıktım daha çarşamba günü 105,6kg dım.ne oldu da 4 günde ne değişti de 1,5 kg aldım dedim onun için preeklampsinin en büyük belirtisi ani kilo alımı ile yüksek tansiyon ya piskopata bağladım.
neyse bu sabah tartıldım hayatım komedi vallahi 107,9 kg çıktım yani 108 kg şaka mı ne ???
çarşamba günü 105,6 tim pazartesi günü 108 kg mım vallahi komedi neyse önemli değil zaten tansiyon olmasında geçen 2 hafta önce de birden 2 kilo almıştım sonra 106,7 kg olmuştum sonra 2 kilosunu 2 haftada geri vermiştim ki hiç
bir şey değişmemişti.neyse işte anlayacağınız tansiyon olayım beni bulandıran.
Neyse sonra bu gün teknosa ya gittim ve kendime omron 2 tansiyon ölçer aldım bu da koldan ölçülüyor bilekten değil yani.
$m2(2).png
artık bununla ölçücem sağlık ocağındaki modelin birebir aynısı.doğuma birbuçuk ay kalmış ta olsa artık en azından cıvlı tansiyon aletinde kendim ölçerken acaba nerede tıklamaya başlıyacak diye kalbim güm güm atmicak.
işte böyle kızlar bu gün ki tansiyonum ise sabah 13/8 di öğleden sonra da 12,5/8 çıktı omronda.

işte kızlar böyle anlayacağınız dün iki kez acile gittim ikisindede çook şükür normal çıktı ama kilo olayı da inşAllah fos çıkar ödemdirde geçer gider inşAllah yoksa 5 günde 2,5 kilo almak pek hayra alamet değil.

isim konusunda da çok tartışma oldu bu hafta sonu tartışma dediğim aslında çok ta kötü değil.eşim oğlumuzun ismini 25 bin tl ye sattı görümceme :O)
bende gıcık oldum ve kıımın adımı gümüş koydum :O) kimsenin istemediği beğenmediği bir isim ama benim soyismimin ilk yarısı :O)
aslında koyacağımdan değil ama çok gıcık oldum onlar koyucam sanıyorlar hihihhhhiiii :O)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Siz benden daha tecrübelisiniz, size birşey sormak istiyorum.
Cumartesi günü doktora gittim.Çok şükür doktor herşey yolunda dedi, tam net rakam söylemedi ama 200 gr civarındalar dedi. 16+2 de bu ağırlık düşük gibi geldi bana. Sizce normal mi?

Merhaba arkadaşlar. Siz benden daha tecrübelisiniz, size birşey sormak istiyorum.
Cumartesi günü doktora gittim.Çok şükür doktor herşey yolunda dedi, tam net rakam söylemedi ama 200 gr civarındalar dedi. 16+2 de bu ağırlık düşük gibi geldi bana. Sizce normal mi?

200 çok iyi bir rakam 17 haftana girmişsin 150 cıvarı normal kabul ediliyor diye biliyorum seninki 200 o yüzden gayet iyi emin olabilirsin...

Merhaba kızlar...
cumartesi günü öğleden sonr 14e 8 lerde seyretmeye başladı,akşam acili aradım buraya gelirseniz serum takılır kendi doktorunuz aranır dedi.bende gitmedim.
de sabah bi 13 e 8 çıktı rahatladım ama öğleden sonra 14 değil 15 gibi çıktı açıkçası panik oldum
hemen kendi doktorumun hastanesine gittim acile 5 dakika beklediler dinlendim ölçtüler 12 e 6 şaka gibi Umut'a diyorum ki (eşime) sanırım yasnlış ölçtü genç çocuk o dedim.
eşim güldü bana neyse akşama doğru yine ölçtüm 13,5 çıktı bir saat sonra başka bir hastaneye gittim acilew güvenmedim ya genç çocuğa orda da 11/8 çıktı ben şoklarda
birde dün sbah tartıldığımda 107 kg çıktım daha çarşamba günü 105,6kg dım.ne oldu da 4 günde ne değişti de 1,5 kg aldım dedim onun için preeklampsinin en büyük belirtisi ani kilo alımı ile yüksek tansiyon ya piskopata bağladım.
neyse bu sabah tartıldım hayatım komedi vallahi 107,9 kg çıktım yani 108 kg şaka mı ne ???
çarşamba günü 105,6 tim pazartesi günü 108 kg mım vallahi komedi neyse önemli değil zaten tansiyon olmasında geçen 2 hafta önce de birden 2 kilo almıştım sonra 106,7 kg olmuştum sonra 2 kilosunu 2 haftada geri vermiştim ki hiç
Neyse sonra bu gün teknosa ya gittim ve kendime omron 2 tansiyon ölçer aldım bu da koldan ölçülüyor bilekten değil yani.
Eki Görüntüle 527237
artık bununla ölçücem sağlık ocağındaki modelin birebir aynısı.doğuma birbuçuk ay kalmış ta olsa artık en azından cıvlı tansiyon aletinde kendim ölçerken acaba nerede tıklamaya başlıyacak diye kalbim güm güm atmicak.
işte böyle kızlar bu gün ki tansiyonum ise sabah 13/8 di öğleden sonra da 12,5/8 çıktı omronda.

işte kızlar böyle anlayacağınız dün iki kez acile gittim ikisindede çook şükür normal çıktı ama kilo olayı da inşAllah fos çıkar ödemdirde geçer gider inşAllah yoksa 5 günde 2,5 kilo almak pek hayra alamet değil.

isim konusunda da çok tartışma oldu bu hafta sonu tartışma dediğim aslında çok ta kötü değil.eşim oğlumuzun ismini 25 bin tl ye sattı görümceme :O)
bende gıcık oldum ve kıımın adımı gümüş koydum :O) kimsenin istemediği beğenmediği bir isim ama benim soyismimin ilk yarısı :O)
aslında koyacağımdan değil ama çok gıcık oldum onlar koyucam sanıyorlar hihihhhhiiii :O)

Çok çok geçmiş olsun. Aklınıza kötü şeyler getirip heycanlanıp tansiyonunuzu çıkarmayın. Bunların hepsi geçecek inşallah.

mrb cnm. yok güzelim bebişlerinin kilosu gayet normal. zaten ultrasonda gününden 1 hafta geride çıkmasıda ikizlerde normal karşılanıyor sen ona dikkat et kiloları zaten düzene giriyor. tabiiki belli bir süre sonra kiloları normal tek gebelik gibi olmuyor ama temennimiz en az 2,5 kilolarda olmaları. rabbim hayırlısıyla gününde ve sağlıklı doğmalarını nasip etsin.

Ama ikisinin toplam kilosu bu.

yanlışın vardır hiç bir doktor ikisinin kilosunu toplayıp söylemez.
sen yanlış anlamış olmayasın ultrason resminde ikisini farklı farklı ölçer ve resmin ewf yazan kısmı bebeğin kilosudur.
ama içinde kalmasın doktorunun cebini ararsın en kötü ihtimalle ki doktorun normal dediy se neden farklı bir şey arıyorsun onu da anlayamadım.
her şey normal olmasa doktor zaten seni uyarıp konuşur.
ama istiyorsan bir ara doktoru görüş için rahat etsin.
sen ikiz gebesin için rahat ve sağlıklı olmalısın.

mrb cnm. yok güzelim bebişlerinin kilosu gayet normal. zaten ultrasonda gününden 1 hafta geride çıkmasıda ikizlerde normal karşılanıyor sen ona dikkat et kiloları zaten düzene giriyor. tabiiki belli bir süre sonra kiloları normal tek gebelik gibi olmuyor ama temennimiz en az 2,5 kilolarda olmaları. rabbim hayırlısıyla gününde ve sağlıklı doğmalarını nasip etsin.

Çok teşekkür ederim.

enigmacım alemsin güzelim yaa onlar istemezse istemesinler ama eşinin düşüncesi önemli bence. isim konusunda biz hiç taviz vermedik sürekli soruyorlar bizde daha seçmedik diyoruz. eşim ise annesi beğenecek diyor kapatıyoruz konuyu. gerçi lafla karışık bişey dediler ama biz hiç oralı olmadık karıştırmam valla ben taşıyorum kuzuşları sonuçta. bende aslında nur ekli istiyordum hem annemin ismine benzer diye eşim sevmediğini söylediği anda vazgeçtim oda babaları sonuçta kırılmasın.

yanlışın vardır hiç bir doktor ikisinin kilosunu toplayıp söylemez.
sen yanlış anlamış olmayasın ultrason resminde ikisini farklı farklı ölçer ve resmin ewf yazan kısmı bebeğin kilosudur.
ama içinde kalmasın doktorunun cebini ararsın en kötü ihtimalle ki doktorun normal dediy se neden farklı bir şey arıyorsun onu da anlayamadım.
her şey normal olmasa doktor zaten seni uyarıp konuşur.
ama istiyorsan bir ara doktoru görüş için rahat etsin.
sen ikiz gebesin için rahat ve sağlıklı olmalısın.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Haklısınız belki de ben yanlış anladım. Önümüzdeki hafta kontrolüm var soracağım.Doktorum biraz rahattır ve çok detay vermez ama tabi kötü birşey görse söyler , o nedenle siz tecrübelisiniz diye sizin de fikrinizi almak istedim.Farklı birşey aramadım yani.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Haklısınız belki de ben yanlış anladım. Önümüzdeki hafta kontrolüm var soracağım.Doktorum biraz rahattır ve çok detay vermez ama tabi kötü birşey görse söyler , o nedenle siz tecrübelisiniz diye sizin de fikrinizi almak istedim.Farklı birşey aramadım yani.

al benden de aynısını benim doktorda aynen sennin dediğin gibi düz bir adam çok iyi bir doktor ama işini yapan biridir.
o yüzden seni anlayorum merak etme bişey olsa söylerdi.

Merhaba kızlar...
Eki Görüntüle 527312

yaa vallahi okurken gülmekten gözlerimden yaş geldi neden gülüyosun dersen aynı şeyleri ben yaşıyorum tansiyonum beni delirticek özellikle doktora gittiğim zaman 14-8 çıkıyo hep eve geleyim hooooppp 10-6ya düşüyo bu sefer tansiyon aletimide yanıma alıp drye gittiğimde karşılaştırıcam kabusum oldu preeklampsi tuzsuz yemek yiyorum bol süt içiyorum inş. değildir

canım benim bi tanesi 144gr. bitanesi 146 gr.dı. 16.haftada yani 100gr.da olabilirler 200gr.da olabilirler

ayyy varya şu yazını okudum içim rahatladı benimde oğluşum 4 gün kızım 1 hafta gerideymiş çok üzülüyodum ama içim şu an rahatladı

Enigmacim, senin alıp verdigin kilo degil bence, kesinlikle ödem. Hala calisiyosun, sadece yediğin içtiğin degil günlük tempon bile etkiliyor hamilelikte ödemi, sen yeni mutfaginla cebellestin, o sıradaki ayakta kalman bile etkiler su tutusunu. Ben surekli yattigim icin hiç ödemim yok dıyordum bu son gittiğimizde dr'um kaval kemiğime bı bastırdı icine cokup kaldi etim, odemler başlamış dedi, bende kilo aldığım icin bacaklarımın kalinlastigini sanıyordum. Bak taniyonunla ilgili zaten bı bilinmezin var, bir iki hafta erken izne çıkıp erken donmekle cok bisey farketmez, bir an evvel ayrıl izne vücudunun verdigi tepkiyi anında farkedeceksin, alıştığın icin normalmiş gibi geliyor sana ama bence bosuna zorluyorsun vücudunu...guzellikle anlatıyorum, kizdirma beni:)

Bak arkadasın yöntemi güzelmiş, otomatikle manuel ölçüm arasında fark oluyor zaten, bı dahaki sefere kendi makinanida götür aradaki fark net ortaya çıkar ozaman. Benim dr'da yuksek çıkıyor tansiyonum ama benim heycandan oluyor biliyorum ben, onun icin muayene sonunda olcturuyorum, benim evde olctugumle daha yakın çıkıyor ozaman.

Benimkilerin adı Halil erdem, Ali Emre olucak ya, gecen gün farkettim, birinin adı digerininkinin icinde geçiyor, ilginç bı tesadüf oldu bizim icin...

Bana da bı yanlış anlama var gibi geldi, her biri 200 gr civaridir onların, toplam kiloları bisey ifade etmez çünkü...detaylı ultrasonun yapıldı mı? Bir de geç döllenme olmuş olabilir, ben normal yolla hamile kalmama ragmen aralarında 1 hafta döllenme farkı vardı, eger tüp bebekle hamile kaldıysan bu ihtimal daha da yuksek olabiliyor.

Günaydın kızlar.
Belki hatırlarsınız ofisteki arkadaşım benden bir ay önce hamile kalmıştı ve işten ayrılmtı (izne değil işten ayrıldı)
dün apartopar doğum yapmış normal de görüşmek istemiyordum çünkü hep ben onu arıyorum kendi beni hiç aramıyor
hatta son aramam da erken doğum tehlikesi olduğunu öğrendim başka birinden
ben ona beni niye aramıyorsun ben de hamileyim dediğimde kendi derdimden dünya umurumda değil demşiti ki bu benim 6-7 senelik mesai arkadaşım çok üzülmüştüm
çünkü o tek gebe ben ikiz gebeyim ve en çok ihtiyacımız olan şey güler yüz ve arkadaşlıklar.
neyse....
dün öğleden önce doğurmuş benim doğum yapacağım hastanede 36 haftasında doktor doğuma almış
dediğine göre kordon boğazına dolanmış ve bebek kilo almıyormuş.
o yüzden 35+5 te almışlar yani dün.
iki kilo bebek küvöze girmemiş ciğerleri gelişmiş demek ki.
işte dün onu gördmeye gittim hastaneye emmeye çalışıyordu.

arkadaşım beni görünce duygulandı beklemiyordu beni ama yine de tavrı aynıydı çünkü seninle sonra hesaplaşıcaz dedim.
keşke söylemeseydim diyorum şimdi ama neyse o doğurdu atlattı gitti...

işte orda acilde ölçtürdüm tansiyonumu 13/8,5 çıktı tansiyonum.

Son düzenleme:

Günaydın kızlar.
Belki hatırlarsınız ofisteki arkadaşım benden bir ay önce hamile kalmıştı ve işten ayrılmtı (izne değil işten ayrıldı)
dün apartopar doğum yapmış normal de görüşmek istemiyordum çünkü hep ben onu arıyorum kendi beni hiç aramıyor
ben ona beni niye aramıyorsun ben de hamileyim dediğimde kendi derdimden dünya umurumda değil demşiti ki bu benim 6-7 senelik mesai arkadaşım çok üzülmüştüm
çünkü o tek gebe ben ikiz gebeyim ve en çok ihtiyacımız olan şey güler yüz ve arkadaşlıklar.
neyse....
dün öğleden önce doğurmuş benim doğum yapacağım hastanede 36 haftasında doktor doğuma almış

arkadaşım beni görünce duygulandı beklemiyordu beni ama yine de tavrı aynıydı çünkü seninle sonra hesaplaşıcaz dedim.

sen en iyisini yapmışsın canım herkes kendi yaptığından sorumludur boşver kul bilmezse allah bilir. ben arkadaşıma çok destek olmuştum, neler neler yaptılar ben olmasan dahada eziyet edeceklerdi v.s. işi bitince bir anda muhabbetiş felan kesti bende anlamamıştım kırıldım ama. hamile olduğumu duymuş eşime hayırlı olsun demiş beni arayıp demedi bile. insanları bir anda anlıyorsun üzülüyorsun ama herşeyde bir hayır vardır arkadaşını tanıyorsun. hamile kaldığımda iş arkadaşım ikiz diye kıskanıp bişeyler yaptı felan. yani insanlar çeşit çeşit iyilik yap denize at boşver.

Bana da bı yanlış anlama var gibi geldi, her biri 200 gr civaridir onların, toplam kiloları bisey ifade etmez çünkü...detaylı ultrasonun yapıldı mı? Bir de geç döllenme olmuş olabilir, ben normal yolla hamile kalmama ragmen aralarında 1 hafta döllenme farkı vardı, eger tüp bebekle hamile kaldıysan bu ihtimal daha da yuksek olabiliyor.

Benim hamileliğim de doğal yoldan canım ve evet aralarında birkaçgün döllenme farkı var. Henüz detaylı ultrasyona girmedim.Gittiğim zaman bunları doktora daha detaylı soracağım. Cevapladığın için teşekkür ederim.
Ayrıca benim bebişlerim de seninkiler gibi tek yumurta ve erkek.

Günaydın kızlar.
neyse....

Bence sen en doğru olanı yapmışsın canım, belki oda bı çeşit bunalıma falan girmiştir, hamilelik bazilarini degistiriyor cunku, bi de sorunlu bi hamilelik gecirdigi icin kendisini seninle kiyaslayip iyce yanlis dusuncelere saplanmis olabilir... Bi sure sonra pişman olur yanına gelir zaten, yok tavrını degistiripte gelmezse keyfi bilir, zaten ozaman uzak olsun öyle insanlar bizden. İkiz hamilelik cok dile göze gelen bisey, cogu insanın giptayla baktığı bisey, en yakın ornegini balım yasamış iste, sende farkında olmadan benzer bı kıskançlığa maruz kalmış olabilirsin. Allah bize de saglikla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah...

Kızlar burada, bizimkiler kıs bebeği olucak falan diyoruz ama istanbulda biz hala kisa kolluyla geziyoruz, pencereler hep açık, dün bı yağmur yağdı onun hafif serinliği var, yoksa yaz sıcakları bitmiş degil, oralarda havalar nasil?

Benim hamileliğim de doğal yoldan canım ve evet aralarında birkaçgün döllenme farkı var. Henüz detaylı ultrasyona girmedim.Gittiğim zaman bunları doktora daha detaylı soracağım. Cevapladığın için teşekkür ederim.
Ayrıca benim bebişlerim de seninkiler gibi tek yumurta ve erkek.

Detaylida bütün sorularının cevabını alırsın canım, yine fazla açıklama yapmayan bı doktora dek gelirsen diye istersen soracaklarını şimdiden listele...rahim agzi bakımından kritik haftalara geliyosun, 18-20 arasında mutlaka dr'una alttan muayene ile olctur. Sağlıkla kavuş inşallah bebislerine...

sen en iyisini yapmışsın canım herkes kendi yaptığından sorumludur boşver kul bilmezse allah bilir. ben arkadaşıma çok destek olmuştum, neler neler yaptılar ben olmasan dahada eziyet edeceklerdi v.s. işi bitince bir anda muhabbetiş felan kesti bende anlamamıştım kırıldım ama. hamile olduğumu duymuş eşime hayırlı olsun demiş beni arayıp demedi bile. insanları bir anda anlıyorsun üzülüyorsun ama herşeyde bir hayır vardır arkadaşını tanıyorsun. hamile kaldığımda iş arkadaşım ikiz diye kıskanıp bişeyler yaptı felan. yani insanlar çeşit çeşit iyilik yap denize at boşver.

Balimcim naptin yorganları, bitirebildin mı hazırlıklarını?

Son düzenleme:
Back