Merhaba kızlar bende ikiz annesi Olucam nasip olursa 75 kg ile hamile kaldım suan 11+1 haftalıgız ama ben t 7 kilo aldım yediklerime cok dikkat ediyorum ona ragmen 2 ayda 7 kilo aldım çıldırmak üZereyim çok hızlî girdim
İlk aylardan sonraları nolucam tek korkum saglık problemleri hızlı kilo alımı bir cok seye sebep olabiliyormus hic bulanti yasamadım ama istahımda açık degil benim kadar hızlı kilo alam yoktur heralde psikolojim bozuldu
pisikolojini bozma deryaak ben ilk 11 haftalıkken 4-5 kilo almıştım ama tabii ki dediğin gibi bebişlerimiz için iyi değil ben şimdi 25 haftalığım ve daha yeni yeni düzeltebiliyorum beslenme olayını ipleri eline al sebzeni etini yumurtanı peynirini cevizini falan eksik etme hamurdan uzak dur gerekirse hiç ekmek tatlı falan tüketme olur mu canım çünkü ben şu an 25 haftalığım ve 13 kilo yu geçtim ki ben 90 kilo ile hamile kalanlardanım yani benim ki daha tehllikeli unutma onlar bize muhtaç biz kendimize iyi bakarak onlara iyi bakmış olacağız.lütfen dikkatli ol şu an olan oldu bundan sonra ipleri elinde tutmaya çalış benim 24 kilo alarak 37 haftada doğuran arkadaşım da var var 35 haftada 30 kilo alan da var her ikisinin bebişleri de sağlıklı ama doğum için herşey risk belki biz o kadar şanslı olamayız bu yüzden şimdiden ipleri elimize almak zorundayız doktorunu ara durumu nu bildir gerekiyorsa bir diyetisyene yönlendirsin ama pisikolojini bozma çünkü senin sağlığın olnarın sağlığı oldu mu?
ve unutma 7 kilo önemli değil senin sağlıklı olman önemli...
kızlar merhaba 1 gün hastanede yattık yine bugün 4de eve geldik bir yattım tam 5 saat uyumuşuz kuzuşlarımla. hastanede uyulmuyor bile. dün dr kontrolümüz vardı renkli usgye girdik benim bıdıklar çok hareketli yakalanmıyor maşallah. kızımın biri diğerini sıkıştırıyor kafasına dizini dayıyor birde bakıyrosun poposunu dayamış :)) çok komikler daha içeride kavgaya başlamışlar. hemşire nstde yakalayamadı tam 40 dk uğraştı kaçıyorlar hepimiz gülüştük. bugünde taburcu ve 1 ay daha rapor. sonra aile hekimliğine gidip tetanoz aşımızı olduk oradada yine kalplerini dinlemek istediler bizimkiler kaçıyor tabiki hemende anlıyorlar. beni gören şaşırıyor çok büyüdü karnım. her geçen günde kilo almaya devam bayramda 3-4 dilim baklavayı götürdüm nabayım.
enigmacım benimde hamurişi tuzu çerezi yasaklamasının sabebi tansiyondu baştan tedbir alalım diye. sende hemen kes yeme hiç sonradan üzülmeyelim. allah korusun kuzuşlara bir zararımız dokunmasın az kaldı sabretmemiz lazım. merdivende fazla inip çıkma bence çünkü baramda ben biraz merdiven inip çıktım mahvoldum bebişlerde rahatsız oldular. biraz daha sabır hepsi bu. sabah beri yeni doğan bebiş seslerini duyunca dahada heyecanlandım ve onlar için herşeye değer dedim.
Desteğin için tesekkur ederim canım ben diyetisyen kontrolundeyim cok dikkat ediyorum sut ceviz peynir yogurt baklagil ve sebze tuketiyorum yapay sekerli vs hic bir sey surmuyorum azıma böyleyken çok hızlı kilo almam haksızlık tek korkum dogumda yasayacagim riskler görsellik umrumda değil onlar sağlıklı olsun tek. Hamile oldugumu ögrendigimden beri azıma tatlı sürmedim yagli yemiyorum beyaz ekmek hic yemedin tam tahıllı yoyorum her sabah günlük süt iciyorum bunlara ragmen şiştim beni tıp dünyasının incelemesi lazım. Kilo konusunda diktorum cok uyardı beni ama ben istemeden böyle sanki birsey yapmısım gibi suçluluk duygusuda var icimde 5 eylülde kontrole gidecegim o zamana kadarda alıcam kesin yüzüm yok nasıl inandırcam doktoru gerci esim biliyor o destek olur belki
kızlar merhaba 1 gün hastanede yattık yine bugün 4de eve geldik bir yattım tam 5 saat uyumuşuz kuzuşlarımla. hastanede uyulmuyor bile. dün dr kontrolümüz vardı renkli usgye girdik benim bıdıklar çok hareketli yakalanmıyor maşallah. kızımın biri diğerini sıkıştırıyor kafasına dizini dayıyor birde bakıyrosun poposunu dayamış :)) çok komikler daha içeride kavgaya başlamışlar. hemşire nstde yakalayamadı tam 40 dk uğraştı kaçıyorlar hepimiz gülüştük. bugünde taburcu ve 1 ay daha rapor. sonra aile hekimliğine gidip tetanoz aşımızı olduk oradada yine kalplerini dinlemek istediler bizimkiler kaçıyor tabiki hemende anlıyorlar. beni gören şaşırıyor çok büyüdü karnım. her geçen günde kilo almaya devam bayramda 3-4 dilim baklavayı götürdüm nabayım.
enigmacım benimde hamurişi tuzu çerezi yasaklamasının sabebi tansiyondu baştan tedbir alalım diye. sende hemen kes yeme hiç sonradan üzülmeyelim. allah korusun kuzuşlara bir zararımız dokunmasın az kaldı sabretmemiz lazım. merdivende fazla inip çıkma bence çünkü baramda ben biraz merdiven inip çıktım mahvoldum bebişlerde rahatsız oldular. biraz daha sabır hepsi bu. sabah beri yeni doğan bebiş seslerini duyunca dahada heyecanlandım ve onlar için herşeye değer dedim.
Herseyin iyi geçmesine cok sevindim canım, seninkiler böyle devam ederse doğumdan kısa süre sonra seni eski formuna hemen kavuşturacak gibiler:) benimde 3 Eylül'de kontrolum var, bakalım rahim ağzında bı degisiklik var mı, korkuyla bekliyorum valla...aynı gün seker yüklemede yapılacak, inşallah oda iyi çıkar...korku, heycan, mutluluk hepsi birbirine giriyor
Arkadaşlarım benim tansiyon olayı beni ensişelendiriyor...
dün 23/08/2012
doktorun ölçtüğü saat 11 gibi 14/9
ofiste benim ölçtüğüm dijital tansiyon aleti ile
saat
13:00 te 14/9
14:40ta ta 14/9
16:50 de 14/9
18:00 de 15/9
eşimde gece uyumadan önce bir ölçtü manüel eski tansiyon aleti ile onda da 13/7 çıktı...
bu gün 24/08/2012
dijital tansiyon aleti ile
saat
09:00 da 14/7
11:00 de 13/8
13:00te 14/7
15:20 de 13/8
çaresiz hissediyorum bebeklerimi kaybetmek istemiyorum...
geçen haftaya kadar tek derdim kilolardı şimdiyse çok üzgünüm sizin de böyle sorunlarınız var mı bana biraz yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlarım benim tansiyon olayı beni ensişelendiriyor...
dün 23/08/2012
doktorun ölçtüğü saat 11 gibi 14/9
ofiste benim ölçtüğüm dijital tansiyon aleti ile
saat
eşimde gece uyumadan önce bir ölçtü manüel eski tansiyon aleti ile onda da 13/7 çıktı...
bu gün 24/08/2012
dijital tansiyon aleti ile
saat
çaresiz hissediyorum bebeklerimi kaybetmek istemiyorum...
geçen haftaya kadar tek derdim kilolardı şimdiyse çok üzgünüm sizin de böyle sorunlarınız var mı bana biraz yardımcı olur
musunuz?
enigmacım üzüldüm tansiyon problemi tehlikeli evet ama fazlada üzülme üzüntüdende çıkabiliyor. sen baya bi takıntı yapıyorsun ondanda etkilenebilr biliyorsun. günde bir limonu sık azıcık şekerle limonata gibi yap iç o çok iyi geliyor. tuzu hamurişini tamamen kes simit felan yememelisin artık. hatta biraz rapor alsaydın dinlenincede düzene giriyor tansiyon. bende çok korkuyorum hamile kalmadan önce tansiyon problemi yaşamıştım ben o yüzden dikkat ederek gidiyorum. çok fazla yorma kendini artık bebişler büyüdükçe baskı yapıyorlar oda bünyeyi tamamen etkiliyor. geçmiş olsun canım çok dikkatli ol.
Canım geçmiş olsun benimde tansiyonum var ama normalde hipertansiyon hastasıyım dikkat edersen hiç bir sey olmaz tuzdan uzak dur hızlı haraket etme merdiven çıkma oldukça dinlen her fırsatta uzan inan bana korma düzelecektir ben 19 a fırladıgını bilirim hamile değilken birde limon cok iyi geliyor doktoruna danış ama limon yemende sakınca görmezse arada bir tüket az olacak şekilde fazlasıda mideye zarar çok geçmiş olsun
Enigmacim hamilelik oncesi tansiyonun kaçtı? Benim normalde 9-6dir, hamileliğin 3 ayından beri 11-7 civarında çıkıyor, dr'um kabul edilebilir bı artış diyor, seninki de kabul edilebilir sınırlarda mı acaba, yani 14 bana göre çoktur da sana normaldir mesela...bir de kendinde bir farklılık, sıkıntı hissediyor musun?
Benim tansiyon normal ama nabzım 90-100 arasına sabitledi, bazen 120ye çıkıyor, cok şükür kendi basıma atlatabiliyorum, 1 ay kadar önce cok mecbur kalırsam icmem için doktorum beloc verdi cok şükür bir kere icmek zorunda kaldım ama onda da nabız 140-150 arasındaydı zaten, pervane taksan ucardim heralde:) Ben rahim ağzıyla ilgili evham yapınca daha ziyade çarpıntim oluyor, seninde böyle bir tetikleyenin varsa tansiyonunu oynatıyor olabilir. Sen yine de konuyu dr'unla konus bı, sonuçta hamilelikle ilgili tansiyonsa alınan çeşitli önlemler var bildigim kadarıyla...
Haa bi de cok hareketlisin bence, tempoyu biraz düşürsen bı de tuzu kessen belki az da olsa toparlarsın, sıcaklarda daha da zor çünkü...inşallah önemli bisey yoktur, şimdiden gecmis olsun canım...
kızlaar günaydın tansiyonum sanırım iyiye doğru gidiyor yani çok heveslenmek te istemiyorum ama yine de bir umut tur yaşatan insanı)
kızlar kilo sorunu da bir alemlerde ki sormayın bu hafta 100 gram almışım) halime gülermisiniz ağlarmısınız arandım ben buldum sonunda da tövbe tövbeee )
geleneksel kilo ceyvelimi dee bu haftanın sonunda yaparım çünkü ayın bitmesine henüz 5 gün var o yüzden şimdiden sevinmek istemiyorum bakarsınız bir hafta da 2 kilo alabilecek kpasite de var bende çünkü...
Tansiyon çizelgemi gösteriyorum sizlere inşallah iyi olurum yaradan rabbim meleklerimi bana bağışlasın hepimizinkilerini hepimize inşallah...
Tansiyon çizelgem
23/08/2012
saat
24/08/2012
saat
25/08/2012
saat
09:30 13/8
11:30 14/8
20:30 13/7
26/08/2012
saat
11:30 14/7
23:30 13/7
27/08/2012
saat
09:30 12/7
öncelikler herkezin geçmiş bayramını kutluyorum. Umarım güzel bir bayram geçirmiştir herkez. Ben bugün işbaşı yaptım. Ancak fırsat bulabiliyorum yazmaya.
Enigma'cım öncelikle çok geçmiş olsun. Tansiyon gerçekten çok önemli. Bende yaklaşık 1-2 ay önce başladı yükselmeler ki benim 22,5 a kadar çıktı küçük de 12 leri gördü. Ama benim hep anlık yükseldi saatlerce ya da günlerce yüksek devam etmedi, ama ciddi yükseldi. Hatta benim tansiyon aletim bilektendi, bir de koldan ölçenlerden aldım.
3-4 gün kadar tansiyon ilacı kullandım. Sonra bıraktırdı doktorum. 2 haftadır yükselmiyor maşallah, 3 gün önce 13,5 a çıktı o kadar. Anlık yükseldiği için doktorum ciddi ir problem olmayacağını ama sürekli takip etmem gerektiğini söyledi ve nedeninin de psikolojik olduğunu söyledi. çünkü bir sürü tahlil yaptırdık, olumsuz hiçbir şey çıkmadı. Sen de çok endişelenme, ama dikkatli de ol tabi, inanıyorım ki hiç bir sıkıntı olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?