• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

Arkadaşar dün düştüm çok korktum birşey olcak diye denizden çıkmıştık salak gibi naylon terlikleri giydim ki hiç haz etmemm naylon şeylerden... ve denizden sonra eve çıkarken eşimle kahvaltı için ekmek yumurta gazete falan aldın ben yumurtayı tutuyorum sadece ha bu arada da elimde albeni var onu açmaya çalışıyorum bir yandan :O)
işte açmaya çalışırken ayağım terliğin içinde kaydı iki avuç içimi yere yapıştırdım düşerken karnımı korumak için vücudumu kaskatı kestim illerimin üzerine düştüm yani sadece ellerim değdi yere anlayacağınız tabii albeni bi yana uçtu yumurtalar kırıldı :O) ama karnım yere değmedi çok şükür ama korktum yaniii....

Neyseki iyiyiz sonrasında 6 kat merdiven çıktım yazlığımız zeminin üzeri 5.katta asansörümüz yok yazlıkta sanırım bu aydan sonrada gidemem artık çünkü o kadar merdiende zorluyor beni...

öyle işte bir macera atlattım resmen...

bu arada ben bebişleri çok iyi hissetmiyorum ya bunun düşmeyle ilgisi yok yani hiç direk hissetmiyorum benim 3 hafta falandır hep balık kımıldaması gibi hissediyorum öyle tekme mekme yok yani bende siz nasıl hissediyorsnunuz...
ve ne zaman başladı direk hissetmeniz...

çok geçmiş olsun ucuz atlatmıssın ama dediğin gibi bir için rahatlasın diye doktoruna görün keyfin yerine gelsin :)

Herkese merhabalarr,
enigma yerimde olsan atmıştın demekki sen kendini aşağıya canım benim ayda 6 kilo aldığım oldu ne diyosun sen :)
ben tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamileyim tedaviye başladığımda 64 kiloydum hamile kaldığımı öğrendiğim gün 76 olmuştum bile...ilk 3 ay yattım ben düşük tehlikesiyle ne hormonlar yüklendi vücuduma anlatamam ama almıyodum o sıralar yani ayda en fazla 2-3 kilo alıyordum ki benim kiloya cok müsait bir yapım var zaten tedaviden önce diyetisyenle inmiştim 64 kiloya neysee ayaga kalkınca daha az alırım hep yatıyorum hem hormon hem hareketsizlikle bu kadar alıyorsam 1 kilo filan alırım ayda demiştim amaaaaaa ya 5. ya da 6. ayımdı hatırlamıyorum 7 kilo almıştım
ama doktorum hiç önemsemiyor bebekler sağlıklı ve herbiri tek bebekten daha önde gidiyor böyle devam et sorun yok diyor, ben normal kadın doğumcuya değil perinatoloğa gidiyorum ve çok güveniyorum doktoruma su an 30. haftadayım ve 97 kiloyum yani aldığım kilo 21 oldu bile.. tabi ki ben de üzülüyorum ama stres yapmana degecek bir sey değil hareketlerini hissetmeye baslayınca daha iyi anlayacaksın ben stres yaptıgım anda herhangi birseyi bebekler de kasılıyor emin ol herseyi hissediyorlar
ben o 6 kilo birden aldıgım ay arastırmadığım yer kalmadı toplamda 40 kilo alana bile rastladım
hıı ama tabi tansiyonum kontrol altında sürekli düşük ve şeker yükleme testimde de sorun cıkmadı benim..ay cok yazdım :)
sonuç olarak takmaaaaaaa :))

Pani ciğim öyle diyorsan haklısın tabii ki canım ama takıntı işte elimde değil inşAllah az kilo alırım diyorum başka bir şey diyemiyorum...
Ben hareketliyim hatta tüm gün ofiste oturuyorum çizim yapıyorum ama hafta sonları yazlığa gidiyoruz eşimle yürüyoruz yüzüyoruz işte elimden geldiğince uğraşıyorum...

Arkadaşlar şimdi sağlık ocağından geldim...
orada ultrason yok sadece bir alet var elinde minik bir alet kalplerini dinlemek için ikisinin de kalbi 150-160 larda oldukça iyiler dedi ebemiz zaten karnın yere değmediyse sorun olmaz dedi...
işte öyle tansiyonumu ölçtük iki seferinde de 15-9 çıktı bende kendimi bildiğim için doktora gidince heyecanlanıyorum o yüzden önce hep yüksek çıkıyo neyse sonra 3.ölçümde 15 dakika sonra 12-7 çıktı ki herzman öyle çıkar normalde...
ferrum fort umu da kaptım geldim öyle işte kızlar ama ebe dediki içinde kalmasın dedi istersen kadın doğum doktoruna da git dedi ama açıkçası endişelenmiyorum pek...

:O) ne güzeell...

ben şimdiden 12,5 kilo aldım yaaa...
İNşaalah bebişlerinde sende iyisinizdir...

bebişlerim artık 11 yaşındalar...:)ben tecrübeli ikiz annelerinden oldum artık..Allah sizlerede bu günleri göstermeyi nasip etsin,o kadar çok hareketli olmak zorunda kalacaksın ki doğumdan sonra o kiloların hepsi gidecek zaten..şimdi sadece sakinliğin keyfini çıkart ...:emir_bebek::emir_bebek:

Herkese merhaba
bende 3. ayıma yeni giriyorum ve 4 kilo almışım.
Bu benim 2. hamileliğim tek yumurta ikizi.
İlk hamileliğimi 22 kilo ile bitirmiştim.
85 kilo ile doğuma gittim eve geldiğimde 78 kilo falandım.
1 sene içide 68 e indim.Sonra Diyetisyen eşliğinde 59 kiloya indim.
Sonra 63 e çıktım ve hamile kaldım.
Şimdi 67 kiloyum.Ama çok fazla ödemim var şimdiden dizlerimi kıvırıp eğilmekte bile
zorlanıyorum.Çok erken başladı bu sefer.

tedaviden sonra gebeliğimde ilk tartıldığımda 84 çıkmıştım daha sonra şu zamana kadar 6 kilo verdim henüz almaya başlamadım gebeliğimin 13. haftasındayım

Dün itibariyle 23. Haftayı 6 kilo ile bitirdim ama son 4-5 haftadır hareketsiz yattığım için bu 6 kilonun 4'u son ay alınmış oldu...eğer böyle yatacaksam ve böyle kilo almaya devam edersem sonunda nasil bişeye benziycem bilemiyorum?! Dr'um dün hem kilo hem de hareketsizlikten kaynaklanan wc problemi için pilav, patates, makarna ve ekmegi yasakladı...ayrıca günde 3-4 tane max yiyorum onun yerine dondurulmuş yoğurt ye dedi:( iiiiiiyyyyyy...... ben hayatımda hiç yoğurt yemedim ki nasil yiycem dedim, ozaman bı tane maxa izin verdi:))

Herkese merhaba
bende 3. ayıma yeni giriyorum ve 4 kilo almışım.
Bu benim 2. hamileliğim tek yumurta ikizi.
İlk hamileliğimi 22 kilo ile bitirmiştim.
85 kilo ile doğuma gittim eve geldiğimde 78 kilo falandım.
1 sene içide 68 e indim.Sonra Diyetisyen eşliğinde 59 kiloya indim.
Sonra 63 e çıktım ve hamile kaldım.
Şimdi 67 kiloyum.Ama çok fazla ödemim var şimdiden dizlerimi kıvırıp eğilmekte bile
zorlanıyorum.Çok erken başladı bu sefer.

canım benim gibi mi oldun sen :O( ama dikkat et tatlım ki sen benden şanslısın 63 kilo ile hamile kalmışsın ben 90 ile kaldım canım benim merak etme
engellersin fazla kilo alımını ben de 13.haftama geldiğimde 5 kilo almıştım ve kafayı yiyordum ama canım sen merak etme dikkat edersen her şey
yoluna girer birde zaten ödemin de varmiş o yüzden bol bol su iç hamur işlerine dikkat et ben öyle yapıyorum artık ama hayırlısı canım sağlıcakla
meleklerini kucağına almayı nasip etsin ben hep buralardayım görüşürüz....

tedaviden sonra gebeliğimde ilk tartıldığımda 84 çıkmıştım daha sonra şu zamana kadar 6 kilo verdim henüz almaya başlamadım gebeliğimin 13. haftasındayım

:nazar::nazar:
canım sen ne şanslı bir ikiz gebesin çyle ahhh ahhh!!!
Ama yine de dikkat et 6 kilo vermen de çok iyi değil belliki mide bulantıların da var değil mi yoksa diyet falan yapmıyorsun değil mi?
yani 12 haftaanda 1-2 kilo almıış olsaydın ya da almasaydın bile çok fazla kilo vermişsin tartın bozuk falan değil değilmi?
dikkat et canım benim ben çok kilo aldığım için söylemiyorum :O)
ama bi doktoruna danış biliyosun içerde iki bebiş var artık yeme vaktin gelmiş :O)
keyfince yeee ohhh!!!
ŞAnsa bak ya :O)
:nazar::nazar:

arkadaşlar 90 kilo ile başladığım gebeliğimde geçen pazartesi sabah(23 haftamda) 102,4 ile girmiştim
dün pazar günüydü ve sabah 102,1 kg çıkmıştım ama dün sanırım düzgün su içemedim ve fazla yedim ki bu sabah pazartesi günü 102,9 kg çıktım 24 haftamdayım...

eşim en iyisi salı günü yarın sabah tartıl dedi bir gün içerisinde 800gram fark mantıksız dedi o yüzden ben yarın sabah tartılıp onu baz alıcağım...

Dün itibariyle 23. Haftayı 6 kilo ile bitirdim ama son 4-5 haftadır hareketsiz yattığım için bu 6 kilonun 4'u son ay alınmış oldu...eğer böyle yatacaksam ve böyle kilo almaya devam edersem sonunda nasil bişeye benziycem bilemiyorum?! Dr'um dün hem kilo hem de hareketsizlikten kaynaklanan wc problemi için pilav, patates, makarna ve ekmegi yasakladı...ayrıca günde 3-4 tane max yiyorum onun yerine dondurulmuş yoğurt ye dedi:( iiiiiiyyyyyy...... ben hayatımda hiç yoğurt yemedim ki nasil yiycem dedim, ozaman bı tane maxa izin verdi:))

canım 23.haftama 102,4 kg olarak girmmiştim yani +10,4 kg alarak senin durum benimkinden çok iyi gidiyor ama senin sorunun sanırım bir ayda 4 kilo almış olman bence dikkat edersen biraz da yürüyüş falan yaparsan sen ayda 2 kilo bile almazsın darısı başıma diyeyim ben o kadar hareketliyim ama yine de ortalama 3,5 kilo alıyorum ki çok tehlikeli bunu düşürmeye çalışıyorum bende...

dün tartıldım veee bende 4 kilo almış bulunmaktayım. son 1 ayda 4 kilo aldım ama evdeyim yatıyorum buda doğal diye düşünüyorum. yürüyüş yapıyoruz ama çok yorulur oldum bebekler büyüdükçe halsizleşiyorum vitaminler yetmiyor galiba. yaramaz kuzucuklarım şimdiden oynatıyorlar beni. gece yarısı yemek yiyorum meyve istiyor canım v.s. hiçde huyum değildir. eşim gülüyor zorla yedirirdi bana meyveleri şimdi ben kendim istiyorum :)))) aferim kuzucuklarım diyo bebişlere ben kilo aldım diyorum ne güzel işte diyo :)))

canım 23.haftama 102,4 kg olarak girmmiştim yani +10,4 kg alarak senin durum benimkinden çok iyi gidiyor ama senin sorunun sanırım bir ayda 4 kilo almış olman bence dikkat edersen biraz da yürüyüş falan yaparsan sen ayda 2 kilo bile almazsın darısı başıma diyeyim ben o kadar hareketliyim ama yine de ortalama 3,5 kilo alıyorum ki çok tehlikeli bunu düşürmeye çalışıyorum bende...

İnşallah canım 1-2 haftaya dışarı çıkmasam bile en azından evin icinde gezinmeye basliycam tekrar...bu kadar hızlı gitmem diye tahmin ediyorum ozaman... Eğer sorun çıkmazsa inşallah 28-30dan sonrada dışarı çıkıp eksiklerimi tamamlayabilirim belki:)

dün tartıldım veee bende 4 kilo almış bulunmaktayım. son 1 ayda 4 kilo aldım ama evdeyim yatıyorum buda doğal diye düşünüyorum. yürüyüş yapıyoruz ama çok yorulur oldum bebekler büyüdükçe halsizleşiyorum vitaminler yetmiyor galiba. yaramaz kuzucuklarım şimdiden oynatıyorlar beni. gece yarısı yemek yiyorum meyve istiyor canım v.s. hiçde huyum değildir. eşim gülüyor zorla yedirirdi bana meyveleri şimdi ben kendim istiyorum :)))) aferim kuzucuklarım diyo bebişlere ben kilo aldım diyorum ne güzel işte diyo :)))

balımnur dediğin gibi evde olduğun için hayatım telaşlanmaya gerek yok benim doktorum bana ayda 1,5 kilo alman gerekli dedi ama tek gebelik yaşalaynlar için bu rakam zaten 1,5-2 kilo iken bence benim doktorum beni korkutmak için söylüyor öyle yoksa akıl var mantık var iki bebek var karnımızda tabii ki 3-4 kilo alıcaaz...

ama sen merak etme sen hareket ettikçe bu çok azalır...

İnşallah canım 1-2 haftaya dışarı çıkmasam bile en azından evin icinde gezinmeye basliycam tekrar...bu kadar hızlı gitmem diye tahmin ediyorum ozaman... Eğer sorun çıkmazsa inşallah 28-30dan sonrada dışarı çıkıp eksiklerimi tamamlayabilirim belki:)

canım bence biz bu ayın sonunda başlayalım alışveriş olayına 28-30 dan sonra popomuzu oynatacak derman kalır mı ki acaba birde Allah korusun erken doğum riskleri falan bence gezmelik alış verişleri 7 ayda yanieylül de yapmak lağzım mobilya olayını ise sonraya bırakabiliriz zaten netten tüm modelleri görüyoruz beğenip sonra yerinde görüp alıcaz neticede...
ama sen hiç korkma hayatım sen hareket eetikçe çok az kilo alırsın...
Zaten bir oğlun var tecrübelisin sen...

Merhaba güzel ikiz anne ve anne adaylarım :O)
30 kilo vererek 90 kilo ile başladğım ikiz gebelik sürecimin 24 haftasının ortasındayım ve 12,9 kilo aldım yani 13 kilo almış durumdayım...
Elbette beni bilenler iyecek ki enigma çok takıyorsun bu olayı ama istiyorum ki boyum 1,71 de olsa bebeklerimi zehirlemeden sağlıklı bir gebelik ve doğum yaşıyayım benim gini iri :O) (şişman demiyorum :O) bir anne adayıysanız bunları düşünmek zorundasınız...

Bu arada geçen cumartesi günü ayın 11nde yani kızım sıkı üç tekme attı son tekmeye babası da yetişti ve dışarıdan hissetti :O) kızım kasıklarımda olduğu için sanırım yeri dar onun için onu önce hissettim bu gün de oğlum karnımın içinde hep solda dururken ilk kez sağa geçti ve sıkı 3-4 tekme attı ofisteki arkadaşım tekmeyi dışarıdan hissetti :O)
benimkiler altlı üstlü teyzeleri keselerim 4 son iki aydır hep altlı üstlü kız altta oğlan üstte ilk sıkı tekmelerimizi hissetik çok şükür...

bir şey daha söyleyeceğim hani kilo takıntım için benimle aynı anda hamile kalan tek anne adayı arkadaşım var ve o bu arada platese falan da gidiyor çok dikkat ediyor kilosuna ve ikinci gebeliği olduğu için de oldukça tecrübeli onunda 9-10 kilo aldığnı duydum o da piskopata sarmış benim gibi şimdi o böyleyse benim durum idare eder diyorum kendimce ama bir yandan da sizlerin aldığı mini minnacık kiloları da görünce kendime şaşıyorum haftaya doktor kontrolüm var şeker taraması yapılacakmış internetten okuduğuma göre bir ya da bir kaç saat arayla şekerli su içereceklermiş...

Artık hayırlısı olsun inşAllah çok kilo almam haftaya çarşambaya kadar da bir daha paparayı yemem doktordan...

Merhaba güzel ikiz anne ve anne adaylarım :O)
30 kilo vererek 90 kilo ile başladğım ikiz gebelik sürecimin 24 haftasının ortasındayım ve 12,9 kilo aldım yani 13 kilo almış durumdayım...
Elbette beni bilenler iyecek ki enigma çok takıyorsun bu olayı ama istiyorum ki boyum 1,71 de olsa bebeklerimi zehirlemeden sağlıklı bir gebelik ve doğum yaşıyayım benim gini iri :O) (şişman demiyorum :O) bir anne adayıysanız bunları düşünmek zorundasınız...

Bu arada geçen cumartesi günü ayın 11nde yani kızım sıkı üç tekme attı son tekmeye babası da yetişti ve dışarıdan hissetti :O) kızım kasıklarımda olduğu için sanırım yeri dar onun için onu önce hissettim bu gün de oğlum karnımın içinde hep solda dururken ilk kez sağa geçti ve sıkı 3-4 tekme attı ofisteki arkadaşım tekmeyi dışarıdan hissetti :O)
benimkiler altlı üstlü teyzeleri keselerim 4 son iki aydır hep altlı üstlü kız altta oğlan üstte ilk sıkı tekmelerimizi hissetik çok şükür...

bir şey daha söyleyeceğim hani kilo takıntım için benimle aynı anda hamile kalan tek anne adayı arkadaşım var ve o bu arada platese falan da gidiyor çok dikkat ediyor kilosuna ve ikinci gebeliği olduğu için de oldukça tecrübeli onunda 9-10 kilo aldığnı duydum o da piskopata sarmış benim gibi şimdi o böyleyse benim durum idare eder diyorum kendimce ama bir yandan da sizlerin aldığı mini minnacık kiloları da görünce kendime şaşıyorum haftaya doktor kontrolüm var şeker taraması yapılacakmış internetten okuduğuma göre bir ya da bir kaç saat arayla şekerli su içereceklermiş...

Artık hayırlısı olsun inşAllah çok kilo almam haftaya çarşambaya kadar da bir daha paparayı yemem doktordan...

merabalar öncelikle kadir geceniz mubarek olsun bende ikizlere hamileyim tüp tedavisiyle oldu senin gibi kilolu kaldım 94 le başladım şu an 15. hafta içerisindeyim ve hiç kilo almadım ilk hamile olur olmaz iştahsızlık geldi bana halende zorla yiyorum 91-600 ze bile düştüm şu aralar 93 geliyorum doktorum her gittigimde tartıyor kilo alma dedi zaten hiç bişeyden kısıtlama yapmıyorum vede hep yatıyorum hareketsizligime ragmen kilom yerinde sayıyor bende acaba bebeklerim bide zayıf olursa diye endişe ediyorum ne bileyim demek seninde ikizler üst üstte benimkinede öyle diyor doktor üst üstteymiş alttakine ikiseferdir kız dedi üstteki kendini göstermiyor bilmiyoruz kızmı erkekmi fark etmez zaten saglıklı olsunlarda ben artık belki bundan sonra alırım kilo ben almıyayım daha dogrusu bebişler alsın sen hızlı gitmişsin belki duraklar bundan sonra boş ver takma fazla taktıkçada alırsın ikiz gebelik zor galiba ben şimdiden farklı hissediyorum kendimi allah hepimizin yardımcısı olsun canım..

oh ohh maşallah enigmacım tekmeleri duymak ne güzeldir. bende sürekli hareketlerini hissetmeye çalışıyorum ama daha var sanırım. ne kadar kiloya yedikelrimize dikkat etsekse bu haftalardan sonra daha fazla alacağımız kesin bebişler sağlıklı olsunlarda. tatlılardan uzak durmak lazım özellikle bayramda. bizde yarın doktora gideceğiz bakalım cinsiyetlerini inşallah öğrenebiliriz. benimde altlı üstlü yatıyor kuzucuklarım biri kız biri erkek olsun diye dualar ediyorum.

Bu arada hepimizin Kadir gecesi mübarek olsun. rabbim evlatlarımızı sağlıkla, mutlulukla kucağımıza almayı nasip etsin. evlatlarımız nurlu yusuf yüzlü olsunlar inşallah. ömürleri boyunca hep gülsünler kalplerinde iman dolu sevgi ve saygılı olsunlar...

Back