çoğul gebelikte kilo alımı

Günaydın arkadaşlarım tansiyonum iyiye gidiyor gibi inşAllah herşey yolunda gider...
son iki gün olarak yazıcam artık tansiyon günlüğümü dün Osman Hocamı (doktorumu) aradım 14/9 u geçerse tedaviye bakarız dedi sen ölçmeye devam et dedi bende artık günde 4-5 kez ölçücem iyi gittiği sürece sorun olmaz inşAllah...

27/08/2012 pazartesi
saat
09:30 12/7 (iş yerinde ben manüel)
12:00 13/7 (iş yerinde ben manüel)
14:00 13/7 (iş yerinde ben manüel)
16:30 12,5/7 (iş yerinde ben manüel)
19:00 13/7 (tıp merkezinde manüel)

28/08/2012
saat
09:00 12/6 (iş yerinde ben manüel)

Bu arada size doktora gittiğimde oğlumun kızımın kafasını tekmelediğini anlatmışmıydım.doktorda bizde inanamadık oğumun kızıma kastı var...
Resmen kızın kafasını tekmeliyordu Allahtan ayrı keselerdeler çok endişelenmiyorum Yaradan Rabbimin hikmeti ki bebişler suyun içinde yumuşak yumuşak yatıyorlar yoksa nolurdu benim kızın hali şu an bunları yazarken oğlum kaburgamı tekmeliyor.
bu sayfayı kilo alımım için açmıştım ama remen günlüğüm oldu çıktı...

bu arada doktorum kilom için birşey söylmedi çünkü geçen aydan bu yani onun tartısına göre 1 kilo almış durumdayım ama benim tartıma göresini bu hafta sonu belirleyecek çünkü 6 ayımız ağustosun aonunda bitiyor...

işte böyle kızlar sıkılıyormusunuz benden aslında onuda merak ediyorum çok mu kendimden bahsediyorum...

canım enigma neden sıkılalım senden hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz sonuçta. bak tuzu kesmen işe yaradı. benim doktorum tam isabet yapmış baştan yasaklayarak. benim prenseslerde aynı biri diğerinin yüzüne ya dizini koyuyor ya poposunu :)) zaten ikizlerde birisi baskın oluyormuş. biri fena diğeri uslu olacaklar sanırım. gece yatarken özellikle çok baskı yapyorlar benim biri kaburgalara dayanıyor diğeri kasıklarıma büyüdükçe dahada baskı yapacaklar nabarız bilemiyecem valla. teskere sayar gibi gün sayar olduk artık. ultrasona hergün girsemde görsem kuzuşlarımı dedim dün eşime sabret az kaldı ondan sonra da uyusalarda bende uyusam dersin o zaman hatırlatırım diyo. kuzuşlarım için uykusuz kalmışım çok mu yeterki sağsalim kucağımda olsunlar.

Geçmiş olsun canım,dikkat et kendine.Umarım bir an önce normale döner tansiyonun.Limona ve sarmısağa devam et...

Balım çok teşekkür ederim inanki bu son 2 haftadır remen canımı okuyorlar bir rahat yok sende görüceksin kımıl kımıllar ama kasıktakini az hissediyorum oğlan üstte olunca genelde hep o aktif gibi...

keşke en başta bende tuzu kesseydim aslında çok tuzlu yiyen biri değilim ama kesseymişim belki geçen aya kadar aldığım o 12 kiloynun da hepsini almazdım...
artık dikkat ediyorum her şeye ama şu an çok şişkinim çok yedim öğlen arası ben işteyim biliyorsun mimarlık şirketinde çalışıyorum (odaki çalışıyor sayılmam son 10 gündür) ayaklarımı uzatip nete giriyor arada bir de çizim yapıyorum işlerde durghun olunca dinleniyorum anlayacağın...
öğlen doktor makarnayı yasakladığı halde bir tabak makarna yedim çok pişmanım ama aylardır makarna yememiştim çok güzel duruyordu pişmanım ama akşam dengelicem inşAllah 1 tabak ta mercimek çorbası içtim bir tabak ta tuzsuz salata yedim Allah ım çok yedim patlamak üzereyim pişmanım ama telagfi edicem...

Enigmacim, tansiyon düzene giriyor gibi, bı de havalar serinlesin bak daha da iyi hissedeceksin kendini...

Balım, bende senle aynı durumdayım, cok özledim kuzularımı diyorum esime, istesen de daha yakının da olamazlar diyor:) ilk baslarda orda oldugu bilmek yetiyor insana sonra hareketleniyor mutlu oluyorsun, bir süre sonra tam bizim aylarda yani haraketler yetmiyor sürekli görmek istiyosun, son aylarda kontroller siklasiyor daha sık görüyorsun ama oda yetmiyor, bı kucağıma alsam, bı koklasam, bı sesini duysam diyosun...bazen 40 hafta cok uzun geliyor bana, bu isin normali 30 falan olsaymış fena olmazmış yani...aman simdi ben böyle dedim diye erken gelmeye kalkarlar falan Allah korusun, yine susup 37yi bekliyim ben en iyisi:)

Dr'um izne çıktığı için bizim kontrolumuz 3,5 haftaya sarktı bu sefer, o yüzden de bana zor gecti bu sefer galiba, önümüzdeki Pazartesi güdüden inşallah...

Enigmacim, tansiyon düzene giriyor gibi, bı de havalar serinlesin bak daha da iyi hissedeceksin kendini...

Balım, bende senle aynı durumdayım, cok özledim kuzularımı diyorum esime, istesen de daha yakının da olamazlar diyor:) ilk baslarda orda oldugu bilmek yetiyor insana sonra hareketleniyor mutlu oluyorsun, bir süre sonra tam bizim aylarda yani haraketler yetmiyor sürekli görmek istiyosun, son aylarda kontroller siklasiyor daha sık görüyorsun ama oda yetmiyor, bı kucağıma alsam, bı koklasam, bı sesini duysam diyosun...bazen 40 hafta cok uzun geliyor bana, bu isin normali 30 falan olsaymış fena olmazmış yani...aman simdi ben böyle dedim diye erken gelmeye kalkarlar falan Allah korusun, yine susup 37yi bekliyim ben en iyisi:)

Dr'um izne çıktığı için bizim kontrolumuz 3,5 haftaya sarktı bu sefer, o yüzden de bana zor gecti bu sefer galiba, önümüzdeki Pazartesi gidicem inşallah...

prenslerim inşAllah düzende olur hep bu gün 3 kez ölçtüm ikisinde 12/7 biri de 12/6 çkıktı inşAllah hep böyle devam ederde sana bir şey sormak istiyorum aynı haftadayız ya bir danışayım sana benim bu gün kasıklarım biraz ağrıyor karnımda sert ve sanki her an doğuracakmışım gibi hissediyorum öğlen yemeği fazla yedim ondanda olabilir ama biraz da piskolojik galiba birde gerçekten de 37 38 haftaları görürmüyüz ki hayal gibi geliyor bana sanki her an doğuracak gibi hissediyorum şu 10 gündür ağırlaştım bayağı sen nasılsın peki?

12/6-7 cok iyi degerler, hep böyle gider inşallah...canım o hissettiğin kasik ve karın durumları bende de var, bu tekil gebeliktede bu zamanlarda yasanan bisey, saka gibi ama surda son trimestriye bisey kalmadı, son uç böyle kasıklarda baskı, karında sertlik...vs ile geçiyor. Tabi ikiz olunca benim tekil gebelikte 7.aydan sonra hissettiğim baskıları şimdiden hissetmeye başladım, yani bence normal ama bu kasilmalar ve sertleşmeler duzensiz olmalı bu donemde, sen ona dikkat et yeter. Birde 24. Haftadan sonra bebeklerde beyaz yağ hücreleri oluşuyor ve cok daha hızlı kilo almaya basliyolar, karnimizin daha hizli buyuyecek bundan sonra, onunda verdigi ayrı bir ağırlık olacak kasıklarda, bide sen bu ağırlığa çarpı iki de, Allah bundan sonrası için yardimcimiz olsun...valla ben "secret" yapıyorum 37. Hafta diye, yoksa bana da hayal gibi geliyo:) bide 37. Hafta tam benim dogum günümde bitiyor, cok istiyorum dogum günümde dogum yapmayı...

merhaba kızlar. dün misafirim geleceği için hazırlık yaptım o kadar yorulmuşuz ki kuzuşlarımla acaba bu benmiyim dedim. saatlerce işyerinde çalışıp akşam eve gelip hazırlıklar yapıp misafir ağırlayan ben değilim sanki. bu hamilelik hakikaten çok yoruyor insanı. bende dün yasağı azıcık çiğnedim hamurlar çok güzel koktu ne yapayım :))) ben çabuk dengelerim zaten sürekli meyve tüketiyorum. allahım hepimizi 37. haftaları görmeyi nasip etsin erken gelmesin kuzuşlar çok zor ama rabbim sabrını veriyor.

İnşAllah dediğin gibi devam eder tansiyonum...
Sen tecrübelisin tabii ben başıma neler gelicek bilmiyorum işte burda sizlerden öğreniyorum ki senin tecrüben bayağı yol gösteriyor bize...
Artık sabahları kalkarken bir yere tutunarak kalkıyorum eğilirken diz kırıyorum yoksa eğilemiyorum.
ay olarak 7.aya girmemiş gibi görünüyoruz ama hafta olarak 25 haftadan itibaren 7 aya girmiş gibi görünüyoruz...neyse biz seninle eylüle girincee 7 ayda sayarız kendimizi :O)
benim doktorum normal doğum yapamıyacağımı söyledi ve en geç 38.haftada doğum oluşur dedi bana kalsa 40.haftada doğsunlar ama sanki her an doğurucakmışım gibi hissediyorum (Allah Korusun)...

Balım bir anda enerjiyle dolmuşsun bak arada oluyor böyle bende ne zaman temizlik yapıcak olsam gözüm kararıyor ve 2-3 saatte bütün işimi yapıyorum sonra bir tükenmişlik ve işte bittiğim an o oluyor hoş 2 haftadır ellemedim sayılır evi sağ olsun eşim yardımcı oluyor ... ama bende dün kendimi aştım yeme konusunda akşam hemen gardımı aldım bu gün de dikkat edeceğim çünkü bu ay inşAllah az bir kilo ile kapatmak istiyorum ayımı zaten yeterince kilo aldım şu altı ayda son üç ayada da alıcaz...

Bende birkaç haftadan beri diş eti kanaması oluyor.Bir şey ısırdığımda yemek yerken,ağzım kan ile doluyor.Dişlerimi fırçalıyorum ama fırçalarkende kanıyor...Aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?

Birde şimdiye kadar kaç kilo aldınız?

ben doğum yaptım ama benimde inanılmaz dişlerim kanardı.merak etme hamilelikte oluyor canım.doğumdan sonra geçiyor.

bu arada bu başlığa girmişken yazıyım ben tam 20 kilo aldım hamileliğimde.55 kilo ile hamile kaldım 75le doğuma gittim.doğumdan bir hafta sonra 12 kilo gitti.şuan hala 8 kilom var ve öyle kaldı.hiçbir kıyafetim olmuyor.göbeğim var hala.zaten hala şiş gibi.ama şimdi olsa yine yerdim sanırım.sonra bu bebeklere kilo olarak geri döndü.ondan dolayı hiç pişman değilim açıkcası yediğim için yani.zaten erken doğma riski var biz yiyelimki onlarda haftasıyla uyumlu gitsinler erken doğsalar bile iyi kiloları olsun.tabi faydalı şeyler yemek de çok önemli.şekerli ve hamurişini fazla tüketmemek gerekiyor.

Hayırlı olsun canım bebeklerin.Sağlıkla sıhhatle büyüsünler inşallah...Bende 63 le hamile kaldım 1,5-2 kg aldım şimdiye kadar.Ama ben hiçbir şey yiyemedim.Yediğimizde çıkardım sürekli.Ne süt,ne yumurta,ne ceviz vb şeyler yiyebildim.Hepsini görünce bile kusuyordum.Daha yeni yeni geçti bulantılarım.Hala akşamları kusuyorum ama...

canım benimde öyle hatta diş fırçalamaktan tiksiniyorum kan revan içinde kalıyor diye hele bir kürdan falan değdirim çok fena çok o yüzden normal galiba bende sormuştum herkes normal diyordu...
25 haftama kadar 13 kilo aldım.

Son düzenleme:

zeynep (adaşız bu arada) ben de şimdilik 25.haftamda 13 kilo aldım benim de hedefim 20 kiloyu geçmemek son 3 ayıma giriyorum son üç ayında ayda kaç kilo aldım hatırlıyor musun?

bende öyleydim canım.ben 6 aylık hamileyken bile kustuğumu hatırlıyorum.ben ilk 3 ay 52 ye düştüm kilo bile verdim yani.çok çok zor anlıyorum.bundan sonra yemeye çalış zaten 3 aydan sonra yediklerin önemli olan.ben yumurtayı hiç sevmem ama mecbur midem bulana bulana yiyordum hergün bir tane haşlama.yanımda da naneli şeker bekletiyordum midem bulanınca hemen ağzıma atıyordum.naneli şeker çok işime yaradı.sabahları çok bulanırdı hemen kalkar kalkmaz ağzıma atardım bir tane.bir ara yediklierimin listesini yazarım şuan bebişler uyandı.

zeynep (adaşız bu arada) ben de şimdilik 25.haftamda 13 kilo aldım benim de hedefim 20 kiloyu geçmemek son 3 ayıma giriyorum son üç ayında ayda kaç kilo aldım hatırlıyor musun?

ben 6 aylıkken 12 kilo almıştım aynı sen gibi canım son üç ayım olmadı çünkü 7.5 aylık doğum yaptım.yani son 1.5 ayımda 8 kilo aldım.eğer zamanımda doğum yapsaydım baya alırdım sanırım.

Son düzenleme:
selam herkese
ben de merak ediyorum çoğul gebelikte kilo alımı ne zaman başlıyor asıl olarak
ben 18.haftaya gireceğim
göbeğim filan yok
6 haftadır doktorumda tartılmadım
kendi tartıma göre 1,5-2 kilo almış gibiyim
kilo almadım çok şükür ama asıl bundan sonra alınıyor sanırım
en çok ne zamandan itibaren alınıyor acaba
en fazla 15 kilo ile kapatmak istiyorum ama hayırlısı

Tamam canım,sen bebişlere bak daha sonra tekrar yazışırız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…