• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çoğul gebelikte kilo alımı

oh ohh maşallah enigmacım tekmeleri duymak ne güzeldir. bende sürekli hareketlerini hissetmeye çalışıyorum ama daha var sanırım. ne kadar kiloya yedikelrimize dikkat etsekse bu haftalardan sonra daha fazla alacağımız kesin bebişler sağlıklı olsunlarda. tatlılardan uzak durmak lazım özellikle bayramda. bizde yarın doktora gideceğiz bakalım cinsiyetlerini inşallah öğrenebiliriz. benimde altlı üstlü yatıyor kuzucuklarım biri kız biri erkek olsun diye dualar ediyorum.

Bu arada hepimizin Kadir gecesi mübarek olsun. rabbim evlatlarımızı sağlıkla, mutlulukla kucağımıza almayı nasip etsin. evlatlarımız nurlu yusuf yüzlü olsunlar inşallah. ömürleri boyunca hep gülsünler kalplerinde iman dolu sevgi ve saygılı olsunlar...

Balımnur inşAllah istediklerin gerçekleşir ve emin ol ki haftaya falan hissedersin meleklerini benim doktor randevum bayramdan sonra desene ben çok çıkıcam tartıda :O)
ben şerbetli tatlıları hiç sevmem ben anca bir iki çikolata yersem yerim o kadar...

bu arada Kadir gecemiz mübarek olsun Yaradan Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar ve sağlıklı evlatlar aileler nasip etsin...

merabalar öncelikle kadir geceniz mubarek olsun bende ikizlere hamileyim tüp tedavisiyle oldu senin gibi kilolu kaldım 94 le başladım şu an 15. hafta içerisindeyim ve hiç kilo almadım ilk hamile olur olmaz iştahsızlık geldi bana halende zorla yiyorum 91-600 ze bile düştüm şu aralar 93 geliyorum doktorum her gittigimde tartıyor kilo alma dedi zaten hiç bişeyden kısıtlama yapmıyorum vede hep yatıyorum hareketsizligime ragmen kilom yerinde sayıyor bende acaba bebeklerim bide zayıf olursa diye endişe ediyorum ne bileyim demek seninde ikizler üst üstte benimkinede öyle diyor doktor üst üstteymiş alttakine ikiseferdir kız dedi üstteki kendini göstermiyor bilmiyoruz kızmı erkekmi fark etmez zaten saglıklı olsunlarda ben artık belki bundan sonra alırım kilo ben almıyayım daha dogrusu bebişler alsın sen hızlı gitmişsin belki duraklar bundan sonra boş ver takma fazla taktıkçada alırsın ikiz gebelik zor galiba ben şimdiden farklı hissediyorum kendimi allah hepimizin yardımcısı olsun canım..

Yaaa sen de şanslı annelerdensin ne güzel benöylesine çok mide bulantısı yaşadım ki ilk 3-4 ay sadece fasfood yiyebildim zaten o yüzden ilk başta kilo aldım ama 4 aydan sonra resmen perhize başladım ve ortalama ayda 3,5 kilo falan almış oldum benim amacım bari bundan sonrasını 2 kiloyu geçirmemek şöyle 18-19 en fazla 20 kilo almış olarak doğuma girmek ki rahat bir doğum sağlıklı bir annelik yaşıyayım limdilik bu ay iyi gidiyor gibiyim 102,2 ile girdim bu aya ayın 14yüz bu gün ve 102,9 kiloyum yani 700gram almış durumdayım 14 günde inşAllah 1,5 2 kiloyu geçmem...
sen de hiç merak etme meleklerin de güzelce gelişiyordur senin ilk 2-3 ay kilo alman beklenmiyor zaten ben 11 haftamdayken 3 kilo almıştım yani normalde ilk 3 ay 1-2 kilo almakta hiç kilo almamak ta hatta 1-2 kilo vermek te normal sakın telaş yapma bebişlerin zaten senden alıyorsur tüm gerekli şeyleri onlar senin güzel meleklerin Yaradan Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....
KAdir geceniz mübarek olsun...

:nazar::nazar:
canım sen ne şanslı bir ikiz gebesin çyle ahhh ahhh!!!
Ama yine de dikkat et 6 kilo vermen de çok iyi değil belliki mide bulantıların da var değil mi yoksa diyet falan yapmıyorsun değil mi?
yani 12 haftaanda 1-2 kilo almıış olsaydın ya da almasaydın bile çok fazla kilo vermişsin tartın bozuk falan değil değilmi?
dikkat et canım benim ben çok kilo aldığım için söylemiyorum :O)
ama bi doktoruna danış biliyosun içerde iki bebiş var artık yeme vaktin gelmiş :O)
keyfince yeee ohhh!!!
ŞAnsa bak ya :O)
:nazar::nazar:

elevit midemi çok bulandırmıştı birazda ödemim vardı doktorum eleviti kesti kan hapına çevirdi şimdi biraz düzeldim tartı doktorun tartısıydı yanlış olsun zannetmem galiba bir iki kilo aldım herhalde 5. aya kadar daha verdiklerimi anca alıcam doktorum senin kilo alıp vermen önemli değil bebişlerin iyi olması önemli dedi zaten şu ana kadar benden beslenmiyolardı şu saatten sonra muhtemelen benden beslenecekler ama düzeldim iyi gidiyorum sanki

merhaba kızlar bugün doktor amcamıza gittik renkli usg yede girecektik ama görevli olan personel izinliymiş artık haftaya inşallah. cinsiyetlerimiz belli oldu prenseslerim geliyor. sağlıklarıda gayet güzel dedi dr. sanırım doğuma kadar raporlu geçireceğim. herşeyi yasakladı hamurişi, pilav, çerez, aburcubur hepsi yasak. yürüyüşleirmide 5-10 dkda bir dinlenerek yapacakmışım. prenseslerim için herşeye katlanırım.

merhaba kızlar bugün doktor amcamıza gittik renkli usg yede girecektik ama görevli olan personel izinliymiş artık haftaya inşallah. cinsiyetlerimiz belli oldu prenseslerim geliyor. sağlıklarıda gayet güzel dedi dr. sanırım doğuma kadar raporlu geçireceğim. herşeyi yasakladı hamurişi, pilav, çerez, aburcubur hepsi yasak. yürüyüşleirmide 5-10 dkda bir dinlenerek yapacakmışım. prenseslerim için herşeye katlanırım.

:) canım prenseslerin hayırlı uğurlu olsun, güle güle gelsinler inşallah:) bir evde iki cimcime, cok güzel bisey, maşallah...sizin evde cok senlikli olucak, kıyafet kavgaları, sabaha kadar fisfis muhabbetler, anneden gizli babaylar beraber gizli is çevirmeler...süper, süper:) allahım bütün muruvetlerini ağız tadiyla yasamanızı nasip etsin inşallah...

balımnur çok sevindim prenseslerin gelişine Yaradan Rabbim sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsinler inşAllah...
canım niye herşeyi yasakladı doktor ödemmi olmuş niye herşeyi kestirdi biliyosun olaya hep yiyecek ve kilo olarak bakıyorum ya ben...

:) canım prenseslerin hayırlı uğurlu olsun, güle güle gelsinler inşallah:) bir evde iki cimcime, cok güzel bisey, maşallah...sizin evde cok senlikli olucak, kıyafet kavgaları, sabaha kadar fisfis muhabbetler, anneden gizli babaylar beraber gizli is çevirmeler...süper, süper:) allahım bütün muruvetlerini ağız tadiyla yasamanızı nasip etsin inşallah...

sağolasın canım evet iki cimcime neler yapacaklar neler. benim kız kardeşim yok çok özenirdim hep ikiz kız olanlara evlatlarım öyle olacak inşallah her zaman birbirlerine destek olsunlar yalnız kalmasınlar annişleri gibi. babişin ağzı kulaklarında zaten birdiniz üçleneceksiniz eyvah eyvah diyor. hayırsıyla kucağımıza alalımda cinsiyet önemli değil zaten.

balımnur çok sevindim prenseslerin gelişine Yaradan Rabbim sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsinler inşAllah...
canım niye herşeyi yasakladı doktor ödemmi olmuş niye herşeyi kestirdi biliyosun olaya hep yiyecek ve kilo olarak bakıyorum ya ben...

amin cnm inşallah hepimizin sağlıkla gelsin bebişlerimiz. dr beni görünce şaşırdı zaten göbüş çok büyüdü 9 aylık olunca kocaman olursun sen dedi güldü :))) sadece 4 kilo aldım. tedbir amaçlı birazda yasakladı. hamurişi tamamen yasak çerezlerden sadece ceviz yiyebileceğim. bu aylardan sonra tansiyon problemleri çıkıyormuş normal gebelikte bile dikkat et diyoruz sen dahada fazla dikkat edeceksin dedi dr. ben hamurişi fazla yemiyorum dedim dr hiç yemeyeceksin dedi. ağırlaştığım ama oturunca bebişelr sıkıştırıyor. sırtımız üzerine asla yatmıyacam hep yan yatıcam. işyerinde akşama kadar otuman sakınca yaratır doğum iznine kadar rapor verebilirim dedi. prenseslerimle yatacaz artık nabalım.

amin cnm inşallah hepimizin sağlıkla gelsin bebişlerimiz. dr beni görünce şaşırdı zaten göbüş çok büyüdü 9 aylık olunca kocaman olursun sen dedi güldü :))) sadece 4 kilo aldım. tedbir amaçlı birazda yasakladı. hamurişi tamamen yasak çerezlerden sadece ceviz yiyebileceğim. bu aylardan sonra tansiyon problemleri çıkıyormuş normal gebelikte bile dikkat et diyoruz sen dahada fazla dikkat edeceksin dedi dr. ben hamurişi fazla yemiyorum dedim dr hiç yemeyeceksin dedi. ağırlaştığım ama oturunca bebişelr sıkıştırıyor. sırtımız üzerine asla yatmıyacam hep yan yatıcam. işyerinde akşama kadar otuman sakınca yaratır doğum iznine kadar rapor verebilirim dedi. prenseslerimle yatacaz artık nabalım.

Balım bir ayda mı 4 kilo aldım toplamda mı anlamadım ben ayda ortalama 3,5-4 kilo alıyorum tabii amacım bunu engellemek ama normal yani bence telaş yapma yani 2 kilo olsa aldıımız ne kadar güzel olurdu ama ne yapalım :O)

1 ay__Mart ayında hiç kilo almadım 90 kg
2.ay__Nisan ayında 1,7 kg 91,7 kg
3.ay__mayıs ayında 3,3 kg 95 kg
4.ay__haziran ayında 3,5 kg 98,5 kg
5.ay__temmuz ayında da 3,7 kg 102,2 kg
6.ayın yarısı__ağustos ayının ik 15 günü (bu sabah tartıldım :O) da 0,7 kg 102,9 kg

yani inşAllah artık böyle devam eder de bu aydan sonra bari 1.5 kilo ile kapatsam ayı ya da en fazla 2 ki 2 kilo da fazla oluyor benim için bu güne kadar yediklerim için diyorum çünkü zaten 13 kilo almışım bari her ay en fazla 2 kilo alsam ağustos 2kg,eylül 2 kg,ekim 2 kg,kasım 2 kg 4 ay x 2 kg= 8 kg bunu da eklersen 102,2 kg 110-112 kg ile doğuma giderim diye düşünüyorum ki inşAllah hayalde kalmaz gerçekten de en fazla böyle olur yok ayda 1,5 kiloda kalsam 1,5x4 ay=6 kg oda 108-109 kg eder inşAllah böyle olur aslında korkuyorum meleklerimin sağlıklı olmasını istiyorum normal doğum için de iyi olmam gerekli bu gidişimde konuşucam doktorumla normal doğum olsun diye inşAllah...

canım son ayda 4 kilo aldım daha öncesinde almadım. dr da ondan şaşırdı zaten gözüne fazla büyümüş geldik :))) netten hesaplama yaptım bu aylarda 6-7 kilo almak normalmiş birde ben evdeyim buda artı tabi. normal doğumu neden seçmeyi tercih ediyorsun: evet normal doğum daha iyi ama bizim ikiz bebeklerimiz birisini tehlikeye atmış olmazmıyız. geçen ay tvde gösterdiydi dr nomal doğum için ısrar etmiş bebişin birisi içeride sıkışmış. allah korusun ne sıkıntılar çekiyoruz. tabi bu senin kararın. biz daha o konuları hiç konuşmadık drumla.

kizlar ben 49kilo ile basladim.16.haftadayim.53 olmusum.boyumda 163 .yani minyon tipliyim.ikiz gebelik olunca acaba bunyemkaldirirmi diye korkuyorum.yediklerime dikkat ediyorum.insallah sorunsuz atlatirim.

kizlar ben 49kilo ile basladim.16.haftadayim.53 olmusum.boyumda 163 .yani minyon tipliyim.ikiz gebelik olunca acaba bunyemkaldirirmi diye korkuyorum.yediklerime dikkat ediyorum.insallah sorunsuz atlatirim.

yediklerine dikkat etmeye devam et cnm. herkesin bünyesi bir değilki ben kiloluyum ama zorlanıyorum ikiz gebelik zor hakikaten hele 20. haftadan sonra başlıyor asıl. dikkat ettiğim halde 4 kilo aldım drum herşeyi yasakladı hiç yemiyeceksin dedi. hamurişi yok pirinçle yapılan hiçbirşey yemieycem aburcubur yok çerez yok.

canım son ayda 4 kilo aldım daha öncesinde almadım. dr da ondan şaşırdı zaten gözüne fazla büyümüş geldik :))) netten hesaplama yaptım bu aylarda 6-7 kilo almak normalmiş birde ben evdeyim buda artı tabi. normal doğumu neden seçmeyi tercih ediyorsun: evet normal doğum daha iyi ama bizim ikiz bebeklerimiz birisini tehlikeye atmış olmazmıyız. geçen ay tvde gösterdiydi dr nomal doğum için ısrar etmiş bebişin birisi içeride sıkışmış. allah korusun ne sıkıntılar çekiyoruz. tabi bu senin kararın. biz daha o konuları hiç konuşmadık drumla.

canım inşAllah her şey yolunda giderse doktorum da müsade ederse istiyorum normal doğumu bizde heenüz konuşmadık doktorumla haftaya gittiğimde konuşucam istiyorum çünkü ama dediğim gibi hayırlısıyla sağlıklı olusun başka bir şey istemem...
bu arada sadece 4 kilo almışsın hiç dert etme bende evde olman etkiliyordur o yüzden endişelenme inşAllah senin de meleklerin burada okuduğumuz bir çok şanslı anne gibi huzurla sağlıkla dünyaya gelirler...

canım 163 boy 49 kilo o kadar da mini minnacık bit tip değil yani 1,50 olup ta ikiz hatta üçüz annelerimiz var sağlıkla bebişlerini dünyaya getiriyorlar.
o yüzden sakın takılma böyle bir şeye 16 hahtanda 4 kilo da bence normal ben 16 haftamda 7 kilo almıştım ki o zaman doktorum önemli değil demişti asıl bir ay içerisinde çok kilo alınca doktorlarımız üzülüyor çünkü ani kilo aalımı bizim içinde bebişler içinde tehlikeli...
Ama millet 30-35 kilo alarak ta ikizlerini doğuruyor 15-20 kilo alanda oluyor o artık vücudun yapısına bağlı...
sen yediklerine dikkat ettikten sonra merak etme bence boyun çok şükür kısa değil orta boylusun ve emin ol ki bebişlerin sağlıkla dünyaya gelirler...

kizlar tskler cvplariniz ivin.zaten midem hala bulaniyor cok bisey yiyemiyorum.aralik sonu dogum olcak Allah izin verirse.ögretmenlik yapiyorum.ekim sonu dogum iznine cikicam.sizler calisiyormusunuz.surekli yatarsakta kilo aliriz.

kizlar tskler cvplariniz ivin.zaten midem hala bulaniyor cok bisey yiyemiyorum.aralik sonu dogum olcak Allah izin verirse.ögretmenlik yapiyorum.ekim sonu dogum iznine cikicam.sizler calisiyormusunuz.surekli yatarsakta kilo aliriz.

hayırlısı inşallah cnm. ben memurum ama 1 aydır raporluyum evdeyim sanırım doğuma kadarda evde olmam gerekiyor. yürüyüşlerim bile ksııtlandı 5 dkda bir dinlenmem gerekiyor yorulmamam lazımmış. yatmaktan başka çarem yok maalesef bebişlerimin sağlıkları için bu şart. hayırlısıyla gelsinlerde.

hayırlısı inşallah cnm. ben memurum ama 1 aydır raporluyum evdeyim sanırım doğuma kadarda evde olmam gerekiyor. yürüyüşlerim bile ksııtlandı 5 dkda bir dinlenmem gerekiyor yorulmamam lazımmış. yatmaktan başka çarem yok maalesef bebişlerimin sağlıkları için bu şart. hayırlısıyla gelsinlerde.

canim bir problem risk filan mi var.neden bu kadar erken yatman gerekixormus.bana dr bisey demedi henüz belki bidaha ki kont de söyler ama günlük hayatina devam et demisti.dedigin gibi tek saglikli dogsunlarda biz yatariz .

Canım bende sürekli yatarak geçiriyorum, rahim agzi boyu ile ilgili sıkıntım var dolayısıyla erken dogum riskine karsı ac ve yemek dısında kalkmıyorum....19. Haftaya kadar 2, 19-23 arası (yatarken yani) 4 kilo aldım...bu benim ikinci hamileliğim ilk oğlumda pervane gibi dönmeme rağmen 18 kilo almıştım (iştahım superdi çünkü) bunda iştahım yok çok fazla, zorla yediriyorlar...gecen kontrolümde pilav, makarna, ekmek ve hamurisini yasakladı dr'um, belki bu ay daha az alırım...gerçi 40 kiloda alsam umrunda değil yeterki kuzular zamanında gelsin...

canim bir problem risk filan mi var.neden bu kadar erken yatman gerekixormus.bana dr bisey demedi henüz belki bidaha ki kont de söyler ama günlük hayatina devam et demisti.dedigin gibi tek saglikli dogsunlarda biz yatariz .

canım 1 ay önce kahverengi siyah gibi akıntım oldu dr 2 gün hastaneye yatırdı serum tahliller felan. düşük tehlikesine karşı rapor verdi. bu kez gittiğimde ise doğum iznine kadar rapor vericem dedi arada ağrılarım oluyor çünkü fazla oturamıyorum yürüyüşlerimde yoruluyorum v.s. ama herkesin aynı gitmiyor inşallah sende bir sorun gelişmez ama ağrın olduğunda felan hemen drunla görüş ikiz gebelikte heran herşey olabiliyor.

Back