Enigma, sen kilo mü alıyosun yoksa ödem mı yapiyosun acaba? Havalar cok sıcak ya dolaşımın yavaslayipta ödem mı yaptı vücudun acaba, bı de ustune ikiz...benim ilk hamileligim yine bu mevsimlere dek gelmişti, Temmuz Ağustos'ta tekil gebelik olmasına ragmen patates gibi olmuştu ayaklarım iki ay icinde toplam 9 kilo almıştım, nezaman ki eylül Ekim gelip havalar serinledi, ödemin azaldı, kilo alımım yavaşladı, ellerinde ayaklarında ödem hissediyo musun? Sabah kalktığında eklem yerlerinde ağrı falan oluyo mü?
Preeklempsi ve tansiyon yüksekliğin varmıydı canım ?
GÜnaydın deryacım artık yapçaz bişeyler ben cidden dikkat ediyorum ama demek ki arada kaçırıyorum :O)oh şükürler olsun :) meraklanmaya başlamıştım ben de. benim için de geçen hafta çok iyi sayılmazdı, 22,5 tansiyonu gördüm. şimdi iyiyim ama. benim de 7 kilo oldu. iyice hızlandı kilo alımım. enigmaaaaaaa, ne yapacağız biz böyle, durmuyor kiiiii
Merhaba canım. Forumdan okudugum senin öncesinde zaten bir diyetisyen tecrübven var, belliki tek basına birazcık nazlanıyosun hamileyim diyosun ve yemeği fazla kaçırabiliyosun. Yeniden diyetisyene gitmeye ne dersini hem böylece sen kendini de yiyip bitirmemiş olursun.
Ben sırf hamilelik istediğimden 7 aydır diyetisyene gidiyorum 20 kg gitti. Niyetim 10 kg daha verip çalışmalara başlamak. Hayırlısı herşey. Umarım Allah herkesin gönlüne göre verir.
valla ben evdeyim arada açıyorum neti. Yoksa eşim kızıyor dr fazla oturma dedi ya 1 ay yatacaz artık :))) akşama kadar döne döne uyuyoruz bebişlerimle doğuncada yandık gündüz uyuyup gece uyutmayacak bunlar bizi. Hava çok sıcak ve bunlatıcı allah oruç tutanlarada sabırlar versin.
[sıze=2]kızlar burdayım 3-4 gündür hem çok yoğundum hem de şehir dışındaydım...
Bu arada bu hafta tam bir dana gibi oldum kızlar 2 kilo almışım bu hafta moralmen sıfırlandım yine ondan önceki hafta ne güzel sadece 400 gram almşıtım azıcık ucunu kaçırınca cılkı çıkıyor
yaptığım hesaplara göre 2 mart son adet tarihim
1 ay__mart ayında hiç kilo almadım 90 kg
2.ay__nisan ayında 1,7 kg 91,7 kg
3.ay__mayıs ayında 3,3 kg 95 kg
4.ay__haziran ayında 3,5 kg 98,5 kg
5.ay__temmuz ayında da 3,7 kg almış bulunuyorum 102,2 kg
böyle gidersem patlayacağım artık hedefim ayda en fazla 2 kilo almak ipleri ciddi ciddi elime almam gerekli bu böyle olmaz ama yaaaa!!!!
5 ayım bitti ve ben 12,5 kg almış durumdayım...
Doktorum zaten en fazla ayda 1.5 kilo almalısın dedi ama birde bana bakın ya!!!!! [/sıze]
günaydın. Bende tansiyon problemi hiç olmamıştı. 68 kilo ile hamile kaldım ben, şimdi 75 kiloyum. Tansiyon aletimi değiştirdim, koldan ölçenlerden aldım. Bir de böyle devam edeceğim. 2 gündür de tansiyonum düşüyor hep, aman yükselmesin de. En kısa zamanda umutlarına kavuşman dileğiyle.ay ay ay cok geçmiş olsun nolur cok dikkat et tansiyon hiç iyi bişey değil. Sürekli konrolde tut.
Peki kilolu mu hamile kalmıstın sen de, resmen tırsıyorum duydukca ben 111 kg idim 20 kg verdim cocuk istiyorum bi 10 kilo daha verip çalışmalara başlıcam hayırlısı ile. Ama diyete başlamadan önce benimde tansiyonum sürekli yüksek seyrediyordu 15-16 gibi, o nedenle cok korkuyorum hamilelikte de sıkıntı yaşarsam diye
valla ben evdeyim arada açıyorum neti. Yoksa eşim kızıyor dr fazla oturma dedi ya 1 ay yatacaz artık :))) akşama kadar döne döne uyuyoruz bebişlerimle doğuncada yandık gündüz uyuyup gece uyutmayacak bunlar bizi. Hava çok sıcak ve bunlatıcı allah oruç tutanlarada sabırlar versin.
[sıze=2]kızlar burdayım 3-4 gündür hem çok yoğundum hem de şehir dışındaydım...
Bu arada bu hafta tam bir dana gibi oldum kızlar 2 kilo almışım bu hafta moralmen sıfırlandım yine ondan önceki hafta ne güzel sadece 400 gram almşıtım azıcık ucunu kaçırınca cılkı çıkıyor
yaptığım hesaplara göre 2 mart son adet tarihim
1 ay__mart ayında hiç kilo almadım 90 kg
2.ay__nisan ayında 1,7 kg 91,7 kg
3.ay__mayıs ayında 3,3 kg 95 kg
4.ay__haziran ayında 3,5 kg 98,5 kg
5.ay__temmuz ayında da 3,7 kg almış bulunuyorum 102,2 kg
böyle gidersem patlayacağım artık hedefim ayda en fazla 2 kilo almak ipleri ciddi ciddi elime almam gerekli bu böyle olmaz ama yaaaa!!!!
5 ayım bitti ve ben 12,5 kg almış durumdayım...
Doktorum zaten en fazla ayda 1.5 kilo almalısın dedi ama birde bana bakın ya!!!!! [/sıze]
günaydın deryacım artık yapçaz bişeyler ben cidden dikkat ediyorum ama demek ki arada kaçırıyorum)
acil çözüm bulmamız lağzım)
Enigma, sen kilo mü alıyosun yoksa ödem mı yapiyosun acaba? Havalar cok sıcak ya dolaşımın yavaslayipta ödem mı yaptı vücudun acaba, bı de ustune ikiz...benim ilk hamileligim yine bu mevsimlere dek gelmişti, Temmuz Ağustos'ta tekil gebelik olmasına ragmen patates gibi olmuştu ayaklarım iki ay icinde toplam 9 kilo almıştım, nezaman ki eylül Ekim gelip havalar serinledi, ödemin azaldı, kilo alımım yavaşladı, ellerinde ayaklarında ödem hissediyo musun? Sabah kalktığında eklem yerlerinde ağrı falan oluyo mü?
canım çok haklısın tabii ki ama kadın doğum doktorum diyetisyene gere3k olmadığını söyledi istesen kendini frenlersin gibi bişeyler söyledi :O)
aslında dikkat ta ediyorum ama arada kaçıyor bende 33 kilo verdim 3 ünü geri aldım 90 kilo ile hamile kaldım yaani 120 kiloydumm inşAllah sende istediğin ikloya gelirsin benimde verilecek bir 10-15 kilom daha vardı ama veremeden hamile kaldım...
Zaten kilo takıntım da buradan geliyor...
günaydın canlarım.
enigmacım şu kilo takıntını atsan diyorum artık tabiiki göbüşün büyüyecek sen benimkini görsen 6-7 aylık gibiyim sanki :))) ee iki tane bebiş taşımak kolay değil vücutta dengesini şaştı. zaten 15 kilo civarı alan kişi doğumda veriyormuş o kiloyu fazlasınıda doğumdan sonra veririz. bir tanıdığımız 50 kilo ile hamile kalmış doğumda rahat 110 varmış mesela sonrasında verdi o kilolarını. sen rahatına bak bebişler sağlıklı olsun yeter. ben 2 haftadır eve tıkıldım kaldım hiç işte yapamıyorum doğuma kadar böyle olacak sanırım ama dert etmiyorum hayırlısıyla kucağıma alayımda umurumda bile değil.
Arkadaşar dün düştüm çok korktum birşey olcak diye denizden çıkmıştık salak gibi naylon terlikleri giydim ki hiç haz etmemm naylon şeylerden... ve denizden sonra eve çıkarken eşimle kahvaltı için ekmek yumurta gazete falan aldın ben yumurtayı tutuyorum sadece ha bu arada da elimde albeni var onu açmaya çalışıyorum bir yandan :O)
işte açmaya çalışırken ayağım terliğin içinde kaydı iki avuç içimi yere yapıştırdım düşerken karnımı korumak için vücudumu kaskatı kestim illerimin üzerine düştüm yani sadece ellerim değdi yere anlayacağınız tabii albeni bi yana uçtu yumurtalar kırıldı :O) ama karnım yere değmedi çok şükür ama korktum yaniii....
Neyseki iyiyiz sonrasında 6 kat merdiven çıktım yazlığımız zeminin üzeri 5.katta asansörümüz yok yazlıkta sanırım bu aydan sonrada gidemem artık çünkü o kadar merdiende zorluyor beni...
öyle işte bir macera atlattım resmen...
bu arada ben bebişleri çok iyi hissetmiyorum ya bunun düşmeyle ilgisi yok yani hiç direk hissetmiyorum benim 3 hafta falandır hep balık kımıldaması gibi hissediyorum öyle tekme mekme yok yani bende siz nasıl hissediyorsnunuz...
ve ne zaman başladı direk hissetmeniz...
Arkadaşar dün düştüm çok korktum birşey olcak diye denizden çıkmıştık salak gibi naylon terlikleri giydim ki hiç haz etmemm naylon şeylerden... ve denizden sonra eve çıkarken eşimle kahvaltı için ekmek yumurta gazete falan aldın ben yumurtayı tutuyorum sadece ha bu arada da elimde albeni var onu açmaya çalışıyorum bir yandan :O)
işte açmaya çalışırken ayağım terliğin içinde kaydı iki avuç içimi yere yapıştırdım düşerken karnımı korumak için vücudumu kaskatı kestim illerimin üzerine düştüm yani sadece ellerim değdi yere anlayacağınız tabii albeni bi yana uçtu yumurtalar kırıldı :O) ama karnım yere değmedi çok şükür ama korktum yaniii....
Neyseki iyiyiz sonrasında 6 kat merdiven çıktım yazlığımız zeminin üzeri 5.katta asansörümüz yok yazlıkta sanırım bu aydan sonrada gidemem artık çünkü o kadar merdiende zorluyor beni...
bu arada ben bebişleri çok iyi hissetmiyorum ya bunun düşmeyle ilgisi yok yani hiç direk hissetmiyorum benim 3 hafta falandır hep balık kımıldaması gibi hissediyorum öyle tekme mekme yok yani bende siz nasıl hissediyorsnunuz...
İnşallah canım...ay canım dikkat et aman allah korumuş vallahi. 5 kat ne demek zorlanırsın bencede bundan sonra gitme az kaldı yarıyı geçtik şükür biraz sabretmemiz gerekiyor. ben henüz hissetmiyorum bebişleri gerçi siz bizden ileridesiniz ama :))) merak etme yakında çift taraflı tekmelerle uyanırız.
cincikçiğim ben zaten göbişliydim onun için korkuyorum zaten benim dr kızdı en son gidişimde onun için takıyorum da bu kadar...ben geçen 3 haftada toplamda 2.5 kilo falan almışım :S bu ay daha fazla mı olur bilemiyorum biraz yediklerime dikkat etmem lazım benim de. karın derisinin altında yağ birikmemiş sağlıklı alıyorsun dedi doktor ama yine de dikkat etmeye çalışıyorum şeker çıkmasından korkuyorum çünkü. gerçi kan şekerim 1 ay önce 68 di yani normalden düşüktü ama gebeliğe bağlı şeker yükselmesine karşı dikkat etmemiz lazım. şeker yüklemesi testini de haftaya falan yaptırcam
inşAllah bizde en kısa zamanda hissederiz...geçmiş olsun canım. ben tam anlamıyla tekmeleri 24 ya da 25. haftada tekmeleri hissetmeye başladım. 25. haftadan itibaren de dışarıdan gözle görülür biçimde hissetmeye başladım yavaş yavaş sen de hissetmeye başlarsın canım merak etme :)
darısı bana canım...canım çok geçmişş olsun...bır kac gun öncesi babamız elını karnıma koydu..orda tepkı verdı..bende ılk orda hıssettım..sonrada ıkı gun devam ettı..bır tanesını hıssedıorum..dıgerını hıssetmıorum...sendee yavas yavas hıssedersın..
En kısa zamanda bekliyorum iyice hissetmeyi...Canım, anladığım kadarıyla hareketli ve sürekli ayaktasin ve ilk hamileliğin, benim ilk hamileligimde 24-25i bulmuştu hissetmem, organizasyon işleriyle uğraşıyodum, sürekli koşturuyodum, dr'um kendi kipirtindan onu hissedemiyosun demişti...sende maşallah 5-6 kat çıktığına göre hareketlisin baya...aman dikkat et riskli haftalara girdiık çünkü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?