Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Randevu talebim olmadığını nasıl anladınız.ama işte hersey Dışarıdan göründüğü gibi değil.Onlarjn Randevu saatinde benim dersim oluyor ,dersim olmadığını saatte çocuk bende oluyor. Ben de bunu anlatamaya çalıştım sayfalarca. Bize çocuğun ben ve babası dışında en azından 1 saat yanında duyabileceği bir yer bir kişi lazım.Hadi psikolog geçtim normal bir hastalık olsa Allah korusun bırakamıyoruz.Brnim zaten psikoloğa gidecek lüksüm olsa giderim sahilde yürürüm bedavadan rahatlama.Ama çocuk 5 dk bir yerde birinin yanında duramıyor. Saçımı kendim kesiyorum ya 3 yıldır. Ben de istiyorum bir oyun grubunda 1 2 saat kalsın o arada ben işlerimi yapayım.
Hanımefendi anlamadığınız nokta sizin rahatlamaya ihtiyacınız yok. Sizin ciddi psikolojik sorunlarınız var. Psikiyatrist ile görüşmelisiniz. Özel hastane de mi yok, randevu talebine mazeret yazıp durmuşsunuz. Özel hastaneye sesiniz çıkmıyor. Mazeret bulamadınız mı? Sürekli biletlerin arkasına saklanıyorsunuz, hayatınızı mükemmel gibi lanse ediyorsunuz. Hayatınız iskambil kağıtlarından yapılan evler gibi, rüzgar esse yıkılacak. Korkunuz bu. Hayatınızda önceliğiniz eşiniz. 15 sene sonra çocuk sahibi olmuşsunuz, 15 senedir her yaz gidip 1 ay kocanızın köyünde kalmışsınız, siz tatil rezervasyonu yapmışsınız kocanız gitmemiş, paranız yanmış. Siz bu evliliğin neresindesiniz?
Gerçekten bişey yapmak istiyorsanız, laf olsun yazayım da rahatlayayım derdinde değilseniz bir özel hastaneden psikiyatri doktorundan randevu alıp gidin. Bu kadar insan sorunu görüyor siz hala halının altına süpürüyorsunuz. Bu kafa işe giderseniz en az kendiniz kadar sorunlu bir çocuk yetiştireceksiniz. Ki zaten çocukta güven ve bağlanma sorunu oluşmuş.

Ben sevgimi öyle çok sözle ifade edemem. 3 senedir sadece çocuk için uğraşıyoruz.Bizim de arada yenilenmesine lazım.Hayattan keyif alacak şeyler yapmamız lazım. Hergun pasta yerseniz bir anlamı olur mu.istiyorim ki çocuk da en azından günde 1 saat başka yetişkin ve çocuklarla iletişim kursun.onlarin bakış acılarını gorsun
Anlamadığınız nokta bu, siz canınız istedi diye pasta yiyemezsiniz, eşinizin canı isterse pasta siz de yiyebilirsiniz. Siz bu evlilikte yoksunuz.

Bakın bu sabah 7 de çıktım.16.00 da evde olacağım. Sabahtan beri eşim bakiyor. Diğer günlerde tam tersi .Sabah ben bakıyorum. Öğleden sonra ben okula gidiyorum 5 e kadar.hangi vakit
.haftanın 5 günü böyle. Devlet hastaneleri 8-17 çalışıyor.
Özel hastane diye bişey duydunuz mu? Öğretmensiniz katılım payı ödeyerek gidip muayene ve tedavi oluyorsunuz. Çocuğunuzu götürdüğünüz yerlerin parasını hesaplarken sorun yok tıkır tıkır hesaplıyorsunuz, özel hastane deyince ses yok. Bahanelerinizle kendinizi yok etmişsiniz size yardım etmeye çalışan insanları da boğuyorsunuz. Ciddi sorunlu, toksik bir insansınız.

Bakın bu sabah 7 de çıktım.16.00 da evde olacağım. Sabahtan beri eşim bakiyor. Diğer günlerde tam tersi .Sabah ben bakıyorum. Öğleden sonra ben okula gidiyorum 5 e kadar.hangi vakit
.haftanın 5 günü böyle. Devlet hastaneleri 8-17 çalışıyor.
yahu benim de çocuğum var ve boşandım tek başıma ona bakıp çalışıyorum aynı zamanda. saçmalamayın lütfen bir izin alamıyor musunuz? ne alakası var? üstelik ben 9: 18 çalışıyorum bazı günler cumartesi de çalışıyorum. bana zamanım yok demeyin.

Ben sevgimi öyle çok sözle ifade edemem. 3 senedir sadece çocuk için uğraşıyoruz.Bizim de arada yenilenmesine lazım.Hayattan keyif alacak şeyler yapmamız lazım. Hergun pasta yerseniz bir anlamı olur mu.istiyorim ki çocuk da en azından günde 1 saat başka yetişkin ve çocuklarla iletişim kursun.onlarin bakış acılarını gorsun

“İstiyorum ki cocuk da” degil; “istiyorum ki kizim da, yavrum da, vb” demediginiz surece size bu hayatta keyif verecek bir sey olmayacak, net.

Ayrica keyif veren seyler icin ille de kari koca basbasa olmaniz gerekmiyor. Kizinizi hayatiniza ne zaman angaje etmeyi dusunuyorsunuz?

Kiziniz oglumdan 5 ay buyuk. Benzer sureclerden geciyoruz ama ben keyif bile aliyorum. Farkli cozum yolu uygulamaktan olsa gerek.

Cocuk olmadan çok keyifliydik.Birlikte hemen herseyden zevk alırdık. Şu anda zevk aldığımız hersey bitti.Hatta 2 yaş 3 yaş sendromu ile eziyete dönüştü. Bebeğin ilk 6 ayında daha pozitif lti eşim, isler büyüdükçe kolaylaşacak diye düşündük .Ama ne yazık ki hiç öyle olmadı. Her sendromu dibine kadar yaşıyoruz.Olsem de kurtulsam lafını çok duydum eşimden.O kadar zor bir çocuk.
tek başıma çocuğumun tüm sendromlarını (zor atlattım ve gerçekten kızım kadar zor bir çocuk daha görmedim) yine de bu şekild konuşmadım sizin çocuğunuzu sevmekle alakalı bir probleminiz var veya bütün yaşadığınız sorunları çocuğun yüzünden yaşadığınızı düşünüyorsunuz. gerçekten tedavi olmalısınız.

Onu yazmıştım işte çocuktan sonra bu hale geldik diye.6 ay boyunca sesimizi bile yükseltmezdik.Cok nadir tartisirdik.Simdi tahammülsüz olduk.
Sizi ayarladığınız tatile gitmeyen, çocuk olmadığı zamanda her sene köye 1 aylığına götüren eşiniz mi? Sizi insan yerine koymayan? Yok sayan eşiniz 😂😂😂bu evlilik tek kişilik hanımefendi, siz yoksunuz sadece eşiniz var. Siz kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz

Gözünüzü seveyim bilip bilmeden bu kadar acımasız olmayın.Dogu Karadeniz de dağın tepesinde koy evi.Yerler beton.Oraya çocukla gidiyoruz diye yaptırıyoruz.Esime yaranmak için yaptırsam 15 senedir yaptırırım.yazin ayrı sıkıntı kışın ayrı.baktigjmhz ikinci el çıkma parke.Onlarin yaşadıkları evi görseniz iki maaş utanmadınız mi dersiniz bize.
Gitmeyin.
Benim de kocamın köyü Karadeniz’de beş yaşında oğlum görmedi. Hastane olmayan bir yere götüremem diyorum.
Gerekirse gider kocam alır gelir.
Hiç büyükbaşları emanet edemiyorlar demeyin. İnekten değerli çocuk

Ama bunu yazan insanlar sosyal medyada anne baba saati çok önemli, kendinize vakit ayırın,eşinizle basbasa kahve içmeye çıkın diye tavsiye verirler. 1040 gündür herhangi bir kafede eşimle bir bardak çay içemedik. Sinemayı özledim. Eşimle aynı sinemada patlamış mısır kokusyka aynı şeylere gulmeyj özledim.
Çocuktan önce ne gibi bir aktivite yaptınız pardon? Duyan da gezen tozan çift sanacak.
Otel tatili isteyip onbeş senede bir kere götürmemiş kocanız ödediğiniz para yanmış.
Siz başından beri uyumsuz bir çifttiniz.
Aşırı aileci, para düşkünü karısına değer vermeyen bir adamı romantik hale getirmeyin şurda yemezler

tek başıma çocuğumun tüm sendromlarını (zor atlattım ve gerçekten kızım kadar zor bir çocuk daha görmedim) yine de bu şekild konuşmadım sizin çocuğunuzu sevmekle alakalı bir probleminiz var veya bütün yaşadığınız sorunları çocuğun yüzünden yaşadığınızı düşünüyorsunuz. gerçekten tedavi olmalısınız.
Kendini sevmediği için çocuğunuda sevemiyor konu sahibi sadece eşini seviyor.
Eşide konu sahibini sevmiyor saygı duymuyor ama asla kabul etmiyor bunu.

Cocuk bunların hıcbirini yasamıyor. Enn cok off kızım, hadi kızım diyoruzdur. Zaten yaramazlıgı falan yok. Aglaması ıcınde en fazla askım aglama, yoruluyorsun yada kusuyorsun diyorum.
Hanımefendi bizim burada yedi kat eller olarak, şuradan sadece kuru sözcuklerinizden bile hissettiğimiz suçlayıcı, dışlayıcı tavrı, tahammülsüzlüğünüzü, bıkkınliginizi o çocuğa yansıtmıyor olmanız, o çocugun bunları hissetmiyor, anlamiyor olması İMKANSIZ....İM-KAN-SIZ....Neden anlamıyorsunuz? Çocuk gayet normal ama eşinizle siz boyle değişik olduğunuz için çocuğu anormal zannediyorsunuz....

Son düzenleme:
Çocuk da anne babasının kendisinden ne istediğini anlamadığı için sürekli ağlıyor zaten....Az kaldı beni bile caresizlikten ağlatacak konu sahibi, asla anlamıyor çunku....3 yaşında bebek ağlamayip napsin?
bence de öyle dediğiniz gibi. bu ruh halindeyken çocuğa da doğru davranışlar sergiliyor mu şiddet uyguluyor mu diye düşünmüyor değilim çünkü çocuğun ruh hali anlattığına göre pek iyi değil.

bence de öyle dediğiniz gibi. bu ruh halindeyken çocuğa da doğru davranışlar sergiliyor mu şiddet uyguluyor mu diye düşünmüyor değilim çünkü çocuğun ruh hali anlattığına göre pek iyi değil.
Ya kondurmak istemiyorum ama bunu ben de hissettim...Anne ya da baba ya da her ikisi de bilemem ama maalesef var böyle bir ihtimal sanki

Aksine ses korkusu yok.Hic olmadı.Ne supurgeden ne diğer ev aletlerinden .Hatta yazın gümbür gümbür havai fişek gösterisi denk geldi.tepemizde atıldı .Gık demeden izledi. Henüz 1,5 yaşında değildi karşıdan daha küçük bir çocuk gelsun ona doğru, aynı ağlamaya başlıyordu.Yetiskin çocuk bebek hiç fark etmiyor yani. Hatta 1,5 yaşında biz eşimin memleketine gittik
.20 gün kaldık.Döndük.benim anne ve babama 1 hafta ağladı. Üstelik doğduğu andan beri görüyor.
Göz doktoruna götürdünüz mü?Belki görüsünde bir problem vardir.Nedense ben kizinizin otistik oldugunu düsünüyorum.Farkli dereceleri , buna bagli olarak da kisiden kisiye degisen semptomlari oluyor.O yüzden tespit edilememis olabilir. Ya da samanta´ninda dedigi gibi mental bir hastaligi olabilir.Bence iyi bir cocuk psikiyatristine gitmelisiniz.

Kusurumuzu bulmak için kapı kapı dolaşıyoruz.Para kolay kazanılmıyor. Nasıl ki siz verdiğiniz para karşılığında hizmet bekliyorsanız biz de en azından o kadar para döktüğümüz yerlerden ufak bir tavsiye bekliyoruz.Haftalarca terapiye götürüp zaman harcayıp çocuk dirençli cvp alınca moralimiz bozuluyor.Cocugun direncini kıracak profesyonel ve kişiye yönelik bir çözüm istiyorum.

Valla konu sahibesi çocuğun ağzı dili yok doktor anlamıyordur ama bence sen kendin için git. Sende bir acaiplik var, ne olduğunu anlayamadım ama psikiyatri doktoruna gidip kendin için bir teşhis almalısın bana kalırsa. Senin gibi insanlar ebeveyn olmayı beceremiyor, çocuğa sevgi veremiyor baştan çocuk sahibi olmayacaktın şimdi madem ortada bir çocuk var en azından oan annelike tmek için elinden geleni yapmalısın normal insan olmaya çalışmalısın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X