Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bir şeyi merak ediyorum. Hiç acaba ben nerde hata yapıyorum diye düşünüyor musunuz? Acaba benim hangi davranışım çocukta bu ağlama krizlerine neden oluyor diye soruyor musunuz?

Amacım sizi kırmak değil. Belki ben çok takıntılı biriyim, çocuklarımın normal sınırlar dışında olan her şeyin de ben benzer bir düşünceye gidiyorum. Benim tutumum da doğrudur demiyorum ama iğneyi kendine batırmak derler ya.
Gelmez mi . Hatta en yakın öğretmen arkadaşım alt komşumuz. Çoğuna o da şahit oluyor.Yani Dışarıdan bir göz daha var.Hatta onun eşi de var. Okulda diğer öğretmen arkadaşlarımla sürekli paylaşıyorum. Öğretmen arkadaşın yeğeni psikolog ona video gönderdik. Hep gittiğimiz bir oyun alanı var.Binanin alt katı.Bazi günler oynuyor, bazı günler kapısından girmiyor. Aynı bayan işletiyor.Mesela gecen gün iceride 20 çocuk var,bi de ebeveynler.Anam bizimki girdi aralarına oynadı. Allahim dedim gecti herhalde.3-4 gün sonra gittik birkaç kız oynuyor. Bizimki daha kapıda başladı ağlamaya. Ben çocuğuma hiç doğum günü yapamadım.cunku ağlayacak insanlar olunca.Ilk defa o gün kalabalıkta oynayınca hemen kızdan doğum günü tarihini rezerve ettim.Mekani kapatabiliyorsjnuz.ben de heyecanlandım. Eve gidince beraber pastaları baktık kızımla.Belki bu yıl başkalarını da çağırıp.dogum gününü.kutlariz diye.ama işte riskli .Mekana hiç girmeye de bilir.tamamen kumar bizim için

Aksine ses korkusu yok.Hic olmadı.Ne supurgeden ne diğer ev aletlerinden .Hatta yazın gümbür gümbür havai fişek gösterisi denk geldi.tepemizde atıldı .Gık demeden izledi. Henüz 1,5 yaşında değildi karşıdan daha küçük bir çocuk gelsun ona doğru, aynı ağlamaya başlıyordu.Yetiskin çocuk bebek hiç fark etmiyor yani. Hatta 1,5 yaşında biz eşimin memleketine gittik
.20 gün kaldık.Döndük.benim anne ve babama 1 hafta ağladı. Üstelik doğduğu andan beri görüyor.
Anlatmak istediğim şey bu değildi . Bir yetişkinin sürekli bağırması vs böyle bir yüksek sesten söz ediyorum . Gece yaşadığı şey zaten gece terörü acil yardım lazım . Onun dışında yukardan bir arkadaşa yazmışsınız öğlen uykusu yok günde 12 saat ayakta diye . Benim oğlum da günde 11 saat ayakta 1 saat öğlen uykusu yapıyor . Hadi toplam 10 saat oyuncak oynatıp etkinlik yaptırıyorsunuz diyelim bu korkunç bence sürekli çocukta bir baskı var bi bırakın huzur verin . Mesela kızınızla birlikte toz alıyor musunuz eline bi bez verin silsin birlikte kek yemek yapıyor musunuz ? Sürekli etkinlik oyun oynatmaya çalışsam benim oğlum delirir yani sürekli okulda öğretmensiniz evde de öyle olmuşsunuz . Bi ailecek karı koca kendinize gelin ya insaf günah

Anlatmak istediğim şey bu değildi . Bir yetişkinin sürekli bağırması vs böyle bir yüksek sesten söz ediyorum . Gece yaşadığı şey zaten gece terörü acil yardım lazım . Onun dışında yukardan bir arkadaşa yazmışsınız öğlen uykusu yok günde 12 saat ayakta diye . Benim oğlum da günde 11 saat ayakta 1 saat öğlen uykusu yapıyor . Hadi toplam 10 saat oyuncak oynatıp etkinlik yaptırıyorsunuz diyelim bu korkunç bence sürekli çocukta bir baskı var bi bırakın huzur verin . Mesela kızınızla birlikte toz alıyor musunuz eline bi bez verin silsin birlikte kek yemek yapıyor musunuz ? Sürekli etkinlik oyun oynatmaya çalışsam benim oğlum delirir yani sürekli okulda öğretmensiniz evde de öyle olmuşsunuz . Bi ailecek karı koca kendinize gelin ya insaf günah
Sürekli etkinlik yapmıyoruz.Aklinizs gelen herseyi yapıyoruz.Bahce sulamaktan tutun da kedilerin mamasını bile koyuyorum.

Bizim bu duruma gelmemizin nedeni çocuk. Ne o ne de ben tek başına bakmayız çünkü şu anda çocuğa.Ikj kişi delirdik,tek kişi kesinlikle intihar ederiz ya da katil oluruz

Ayrıca şu mesajınız da hiç hoş değil. Kimin katili olacaksınız pardon ? Evladınızdan çocuk çocuk diye bahsediyorsunuz. Düşünceler üsluba yansır. Evet, temelde bir çocuk fakat sizin için "çocuğunuz" o. Benim babam hiç mi hiç örnek bir baba değildir, eş de değildir. Erkek kardeşim inanılmaz zor bir çocuktu. Anlatılmaz yaşanır türden. 3 kişiyi pert ettiğini bilirim. Hem yaramaz hem huysuzdu. Üstüne ailevi birçok sıkıntı vardı, bir kere bile görmedim şöyle hareketler yaptığını. Pişmansanız söyleyin ve yine pişmansanız, burada suçlu olan çocuk değil. Sizin kendi aranızdaki iletişim becerilerinizin düşük olmasının sebebi çocuk değil. 2 yaş annesi olarak yazıyorum bunları. Evet çocuklar zor olabiliyor, bazen ben de delirecek noktaya geliyorum ama bunun suçlusu çocuğum değil. O yaş grubu çocuklar bunları "hadi biraz da annemi babamı delirteyim" diyerek yapmıyor. Soyut düşünemezler. Gidin kendiniz ve eşiniz destek alın. Bence sizlerin daha çok ihtiyacı var.

Gözünüzü seveyim bilip bilmeden bu kadar acımasız olmayın.Dogu Karadeniz de dağın tepesinde koy evi.Yerler beton.Oraya çocukla gidiyoruz diye yaptırıyoruz.Esime yaranmak için yaptırsam 15 senedir yaptırırım.yazin ayrı sıkıntı kışın ayrı.baktigjmhz ikinci el çıkma parke.Onlarin yaşadıkları evi görseniz iki maaş utanmadınız mi dersiniz bize.
Ev sizin değil ama çocuk sizin. Daha bunun farkında değilsiniz. Rahat edemiyorsanız hele ki çocuklar sorun oluyorsa gitmezsiniz. Sizin tercih yapma hakkınız yok. Sizin isteklerinizin olması haklınız yok. O eve için laminant buluyorsunuz ona bile kocanız g.tüme mi sokayım diyor. Sizi önemsemeyen, sizin varlığınızdan rahatsız olan bir kocanız var. İdrar edemiyorsunuz çünkü kocasız kalmak, kaybetmek korkunuz var. Siz kocanıza yaranmak kendinizi kabul ettirmek için kendinizi nasıl paralıyorsanız çocuğunuz da size aynı şeyi yapıyor. Ne söylediğin kadar nasıl söylediğin önemlidir. Sizin eşimizle sağlıksız ilişkiniz psikolojik yardıma ihtiyacınız olduğunun açık ve net göstergesi. Az önce yazdığınız yorumda bilir harcadığınız parayı anlatıp insan karşılığını almak istiyor diyorsunuz. Çocuğumun sıkıntısına çözüm bulamadık demiyorsunuz. Bu çocuğunuz için çare aramak, ilgi, şefkat değil. Siz para ile satın alıp herşey yoluna girsin istiyorsunuz. Çocuğu orsdannoraya sürüklemekten vazgeçin kendiniz tedavi alın.

Ev sizin değil ama çocuk sizin. Daha bunun farkında değilsiniz. Rahat edemiyorsanız hele ki çocuklar sorun oluyorsa gitmezsiniz. Sizin tercih yapma hakkınız yok. Sizin isteklerinizin olması haklınız yok. O eve için laminant buluyorsunuz ona bile kocanız g.tüme mi sokayım diyor. Sizi önemsemeyen, sizin varlığınızdan rahatsız olan bir kocanız var. İdrar edemiyorsunuz çünkü kocasız kalmak, kaybetmek korkunuz var. Siz kocanıza yaranmak kendinizi kabul ettirmek için kendinizi nasıl paralıyorsanız çocuğunuz da size aynı şeyi yapıyor. Ne söylediğin kadar nasıl söylediğin önemlidir. Sizin eşimizle sağlıksız ilişkiniz psikolojik yardıma ihtiyacınız olduğunun açık ve net göstergesi. Az önce yazdığınız yorumda bilir harcadığınız parayı anlatıp insan karşılığını almak istiyor diyorsunuz. Çocuğumun sıkıntısına çözüm bulamadık demiyorsunuz. Bu çocuğunuz için çare aramak, ilgi, şefkat değil. Siz para ile satın alıp herşey yoluna girsin istiyorsunuz. Çocuğu orsdannoraya sürüklemekten vazgeçin kendiniz tedavi alın.
Gitmeme gibi bir şansımız yok.cunku torunlarını sadece biz gidersek görüyorlar.

Gitmeme gibi bir şansımız yok.cunku torunlarını sadece biz gidersek görüyorlar.
Hala aynı şeyi yapıyorsunuz. O kadar şey yazdım sadece ilk cümleye cevap veriyorsunuz. Acil psikiyatrik yardım alın, çok ciddi sorunlarınız var ve görmemezlikten geliyorsunuz. Pislikleri halının altına süpürüyorsunuz, bir gün o pislikler çıkacak oradan ve siz baş edemeyeceksiniz. Siz yardım almadan hayatınızdaki sorunlar bitmeyecek. Çünkü sorunlu olan sizsiniz.

Hala aynı şeyi yapıyorsunuz. O kadar şey yazdım sadece ilk cümleye cevap veriyorsunuz. Acil psikiyatrik yardım alın, çok ciddi sorunlarınız var ve görmemezlikten geliyorsunuz. Pislikleri halının altına süpürüyorsunuz, bir gün o pislikler çıkacak oradan ve siz baş edemeyeceksiniz. Siz yardım almadan hayatınızdaki sorunlar bitmeyecek. Çünkü sorunlu olan sizsiniz.
Yazamıyorum çünkü gündüz uzun uzun.Devlet hastanesi ne yazık ki randevu vermedi.Kendim için ozel psikoloğa gidecek maddi açıdan lüksüm yok.seansi 500-750 tl fiyat verdiler. Daha büyük ve imkanları fazla bir şehirde yaşasaydık eminim daha kolay olabilirdi bu tarz şeyler.bu arada ekleyeyim.ekdersimiz yok.toplam eve giren para 20 bin civarı.3500 kira ,5000 araç kredisi, çocuğun bez parası, oyun grubu ,faturalar vs derken aylık 2000-3000 tl psikolog psikiyatrist parası kalmıyor. En basitinden geçen gün grip oldu kızım 500 doktor muayenesi, ilaçları vs toplam 1000 tl.Yani bizkm iş lüks kalıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazamıyorum çünkü gündüz uzun uzun.Devlet hastanesi ne yazık ki randevu vermedi.Kendim için ozel psikoloğa gidecek maddi açıdan lüksüm yok.seansi 500-750 tl fiyat verdiler. Daha büyük ve imkanları fazla bir şehirde yaşasaydık eminim daha kolay olabilirdi bu tarz şeyler
Yaşadığınızın şehrin küçük olmasını mazeret gösteriyorsunuz. Sorumluluğu asla kabul etmiyorsunuz. Kendi yaptıklarınızın sorumluluğunu bile yükleyecek bir yer buluyorsunuzz MHRS den randevu talep edebilirsiniz? Randevu açıldığı an bilgi gelir. Sadece siz adı Büyükşehir olan küçük bir şehirde yaşamıyorsunuz. İnsanlar ilçelerde, köylerde yaşıyor. Bunu mazeret olarak kullanmıyor. Siz harekete geçmek istemiyorsunuz. Sihirli değnek olsun herşey düzelsin. Sizin sorunlarınızın bedelini de çocuğunuz ödesin. Sizin düzeninizi bozmayan, kocanızı ilişkinizi bozmayan, size dokunmayan yılan bin yaşasın.
Hadi hepsi bir yana hiç mi özel hastane yok orada, adı Büyükşehir ama kendi küçük diyorsunuz. Öğretmensiniz katılım payı ödeyerek özel hastaneye gideceğinizi de bilmiyorsunuz.

Yaşadığınızın şehrin küçük olmasını mazeret gösteriyorsunuz. Sorumluluğu asla kabul etmiyorsunuz. Kendi yaptıklarınızın sorumluluğunu bile yükleyecek bir yer buluyorsunuzz MHRS den randevu talep edebilirsiniz? Randevu açıldığı an bilgi gelir. Sadece siz adı Büyükşehir olan küçük bir şehirde yaşamıyorsunuz. İnsanlar ilçelerde, köylerde yaşıyor. Bunu mazeret olarak kullanmıyor. Siz harekete geçmek istemiyorsunuz. Sihirli değnek olsun herşey düzelsin. Sizin sorunlarınızın bedelini de çocuğunuz ödesin. Sizin düzeninizi bozmayan, kocanızı ilişkinizi bozmayan, size dokunmayan yılan bin yaşasın.
Randevu talebim olmadığını nasıl anladınız.ama işte hersey Dışarıdan göründüğü gibi değil.Onlarjn Randevu saatinde benim dersim oluyor ,dersim olmadığını saatte çocuk bende oluyor. Ben de bunu anlatamaya çalıştım sayfalarca. Bize çocuğun ben ve babası dışında en azından 1 saat yanında duyabileceği bir yer bir kişi lazım.Hadi psikolog geçtim normal bir hastalık olsa Allah korusun bırakamıyoruz.Brnim zaten psikoloğa gidecek lüksüm olsa giderim sahilde yürürüm bedavadan rahatlama.Ama çocuk 5 dk bir yerde birinin yanında duramıyor. Saçımı kendim kesiyorum ya 3 yıldır. Ben de istiyorum bir oyun grubunda 1 2 saat kalsın o arada ben işlerimi yapayım.

Hadi hepsi bir yana hiç mi özel hastane yok orada, adı Büyükşehir ama kendi küçük diyorsunuz. Öğretmensiniz katılım payı ödeyerek özel hastaneye gideceğinizi de bilmiyorsunuz.
kaldı ki psilkolog değil psikiatriste gidilmeli aşırı derecede takıntılı görünüyor.

kaldı ki psilkolog değil psikiatriste gidilmeli aşırı derecede takıntılı görünüyor.
Ama bunu yazan insanlar sosyal medyada anne baba saati çok önemli, kendinize vakit ayırın,eşinizle basbasa kahve içmeye çıkın diye tavsiye verirler. 1040 gündür herhangi bir kafede eşimle bir bardak çay içemedik. Sinemayı özledim. Eşimle aynı sinemada patlamış mısır kokusyka aynı şeylere gulmeyj özledim.

Randevu talebim olmadığını nasıl anladınız.ama işte hersey Dışarıdan göründüğü gibi değil.Onlarjn Randevu saatinde benim dersim oluyor ,dersim olmadığını saatte çocuk bende oluyor. Ben de bunu anlatamaya çalıştım sayfalarca. Bize çocuğun ben ve babası dışında en azından 1 saat yanında duyabileceği bir yer bir kişi lazım.Hadi psikolog geçtim normal bir hastalık olsa Allah korusun bırakamıyoruz.Brnim zaten psikoloğa gidecek lüksüm olsa giderim sahilde yürürüm bedavadan rahatlama.Ama çocuk 5 dk bir yerde birinin yanında duramıyor. Saçımı kendim kesiyorum ya 3 yıldır. Ben de istiyorum bir oyun grubunda 1 2 saat kalsın o arada ben işlerimi yapayım.
vaktinizin yeter
Ama bunu yazan insanlar sosyal medyada anne baba saati çok önemli, kendinize vakit ayırın,eşinizle basbasa kahve içmeye çıkın diye tavsiye verirler. 1040 gündür herhangi bir kafede eşimle bir bardak çay içemedik. Sinemayı özledim. Eşimle aynı sinemada patlamış mısır kokusyka aynı şeylere gulmeyj özledim.
hangi eşiniz? hakaret eden eşiniz mı? ve yüzünüze bakmayan eşinişz mı? ben ona eş demem :KK70:

vaktinizin yeter

hangi eşiniz? hakaret eden eşiniz mı? ve yüzünüze bakmayan eşinişz mı? ben ona eş demem :KK70:
Onu yazmıştım işte çocuktan sonra bu hale geldik diye.6 ay boyunca sesimizi bile yükseltmezdik.Cok nadir tartisirdik.Simdi tahammülsüz olduk.

bakın yaşadıklarınızın normal olmadığını, eşinizle olan aranızda bir muhabbet sohbet olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. çocukla alakalı olan kısımları ben çok okumadım ama siz problemlerinizi görmezden gelmeye çalışıyorsunuz. bununla ilgili bence bir destek almalısınız. söylenilen en ufak şeye takılıyorsunuz, takıntı sorunu bende de vardı tedavi oldum geçti.
evliliğiniz evlilik değil bunu kabul edin ve kendinize bir hayat kurun. sizi düşünmeyen sizinle iletişim kurmayan eşinizin nesini özlüyosunuz?

Onu yazmıştım işte çocuktan sonra bu hale geldik diye.6 ay boyunca sesimizi bile yükseltmezdik.Cok nadir tartisirdik.Simdi tahammülsüz olduk.
bu durum çocukla ilgili bir durum değil bende boşandım ve bu sorunlardan geçtim. çocuk bizim evliliğimizi bitirmedi bizim sorunlarımız çocuktan sonra daha bariz ortaya çıktı.

vaktinizin yeter

Bakın bu sabah 7 de çıktım.16.00 da evde olacağım. Sabahtan beri eşim bakiyor. Diğer günlerde tam tersi .Sabah ben bakıyorum. Öğleden sonra ben okula gidiyorum 5 e kadar.hangi vakit
.haftanın 5 günü böyle. Devlet hastaneleri 8-17 çalışıyor.

Allah askina bir kere de su ask dolu cumlelerinizi yavrunuz icin kurun!

Esssseeek kadar adama onca itip kakmasina, hakaretine ragmen askim askim, el kadar ve anne sevgisine muhtac yavruya yedi kat el gibi muamele cekmenize ayar oluyoruz.

Dogru, ara tatil ve yaz tatili diye bir sey yok. Size destek almaniz gerektigi ilk kez tavsiye edilmiyor ki!

Usenme, erteleme, mazeret bulma ve kendinden baska herkesi sorumlu tutma deyince aklima siz geliyorsunuz.

Allah askina bir kere de su ask dolu cumlelerinizi yavrunuz icin kurun!

Esssseeek kadar adama onca itip kakmasina, hakaretine ragmen askim askim, el kadar ve anne sevgisine muhtac yavruya yedi kat el gibi muamele cekmenize ayar oluyoruz.
Ben sevgimi öyle çok sözle ifade edemem. 3 senedir sadece çocuk için uğraşıyoruz.Bizim de arada yenilenmesine lazım.Hayattan keyif alacak şeyler yapmamız lazım. Hergun pasta yerseniz bir anlamı olur mu.istiyorim ki çocuk da en azından günde 1 saat başka yetişkin ve çocuklarla iletişim kursun.onlarin bakış acılarını gorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X