Çocuklukta dayak

Psikologa isim veriyor musun ? Yani isimsiz gidebilir miyim ? Ayrıca gerçekten faydası var mı ?
isim veriyor musun derken ne demek istediğinizi anlamadım:) Benim psikoloğumun gerçekten epey faydasını gördüm.Her psikolog aynı değil galiba ama iyi araştırın o yüzden.Bir de ben ilk başlarda o işte özgüven problemimden dolayı kendimi hemen açamıyordum.Ne kadar net duygularınızı söylerseniz o kadar çabuk ilerliyor tedavi.Bir de çeşitli yöntemleri var telkinlerle , hipnozla bir de bir alet vardı onunla travmalar için.Bu travmalar için "emdr" terapisi uygulandı bana mesela.bir aletle bir kulağınıza farklı ses diğer kulağınıza farklı ses dinletiliyor sonra ara veriyor sorular soruyor sonra yine dinletiyor ..böyle bir tedaviydi..

Benim hayatımı etkiledi, kendimi övmek için değil ama iyi bir okulda okudum, iyi bir konumdayım, elim yüzüm düzgün Allaha şükür ama sadece sözde bunları söyleyebilirim. Dışarda inanılmaz özgüvenli görünsem de içimdeki eziklik duygusu hiç geçmedi. Bunun dışında kızını seven bir baba görsem bile gözlerim dolar. Bende o kadar küçüktüm bana nasıl bunları yaptı diye düşünürüm. Benim babam yok. Para veren ve bu parayla üzerimde hak iddia ettiğini düşünen bir adam var. Bunu yıllarca geçtikçe daha çok kanıksadım.

bende kızlarına düşkün baba görünce hayran oluyorum. biz hiç öyle olamadık. aramızda keskin bi mesafe hala var. ama nefretim falanda yok. bildiğim tek şey ailem hayatımı çok çok zorlaştırdı. bunun için affetmiyorum. ama onlar bilmiyolar neden uzaksın diyolar.senin huyun kötü diyorlar. ama bu uzaklığın kaynağını hiç bilmiyorlar unuttular heralde. yine beni suçluyorlar:) umrumdada değil. kendi hayatıma bakıyorum mutlu olmaya çalışıyorum yinede hep bi eksik buluyorum

Çocuklugunda sürekli olarak şiddet gören cocukların içine kapanık olduklarını düşünüyorum
ben şiddet görmedim
cocugumada şiddet uygulamıyorum , fiziksel ve psikolojik olarak

Çocuklugunda sürekli olarak şiddet gören cocukların içine kapanık olduklarını düşünüyorum
ben şiddet görmedim

doğru yıllarca mesela içine kapanık bir çocuktum
ne zaman ki büyüdüm kendime geldim işte bir de tedaviden sonra kendimi bulmaya başladım
şimdi sosyal çevreme yetişemiyorum , ciddi anlamda çok memnunum
bir de ikili ilişkilerle ilgili sorunlarımı halletseydim süper olacaktı ama işte ona zaman var sanırım hala :)

isim veriyor musun derken ne demek istediğinizi anlamadım:) Benim psikoloğumun gerçekten epey faydasını gördüm.Her psikolog aynı değil galiba ama iyi araştırın o yüzden.Bir de ben ilk başlarda o işte özgüven problemimden dolayı kendimi hemen açamıyordum.Ne kadar net duygularınızı söylerseniz o kadar çabuk ilerliyor tedavi.Bir de çeşitli yöntemleri var telkinlerle , hipnozla bir de bir alet vardı onunla travmalar için.Bu travmalar için "emdr" terapisi uygulandı bana mesela.bir aletle bir kulağınıza farklı ses diğer kulağınıza farklı ses dinletiliyor sonra ara veriyor sorular soruyor sonra yine dinletiyor ..böyle bir tedaviydi..

Ben kendi ismimi vermeden tedavi görebilir miyim ?

ben şiddet görmedim

Evet bende içine kapanık bir insanım. Sosyal yönüm sıfırdır. İnsanlara güvenim sıfırdır.

yazılanları okuyunca sızler adına uzuldum
babanne dede anane bırakın bizi dövmeyi bize karışmadılar bile.
anneden terlik filanda yemedim.
bu kadar sık olmasına şaşırıyorum
gecen gün süper dadıyı izledim ilk defa.
4 yaşındaki cocuk kardeşine vurdugunda dedeside ona bir kere patlatıyormuş. buna benzer bişey söyledi , hiç utanmadan sıkılmadan

dede mi, dede nasıl döver kafam böyle çalışıyor.

dediğim gibi ben dövmüyorum vurmuyorum hatt bagırmamaya calısıyorum. Ama döveceksem ben döverim anane dede ne münasebet
kan davası çıkar aramızda

Ben kendi ismimi vermeden tedavi görebilir miyim ?

Evet bende içine kapanık bir insanım. Sosyal yönüm sıfırdır. İnsanlara güvenim sıfırdır.

Onu bence kendisine sorun psikologun:) Bilmiyorum açıkçası isim vermeden tedaviye nasıl yaklaşır hiçbir fikrim yok.Size özelden adını soyadını sitesini yollayabilirim.

neden isminizi saklayasanızki
psikolog ilgilenmez sizinle

Ben çocuklukta değil ama ergenlikte çok dayak yedim.(13-17 yaşlarımda)Hem de sokakta filan uluorta...çok travmatik durumlardı gerçekten..
sebepleri şunları :lise giriş sınavında tuvaletim geldiği için heyecanlandım ve sınavı düzgün bitiremedim ağlaya ağlaya çıktım meğer tuvalete gidiş serbestmiş bilmiyordum çocukluk işte
evde bir temiz sopa yedim ama nasıl üzüldüm günlerce ağladım
yok kendi hayatımı mahvetmişim de bilmemne de bir dolu laflar hakaretloer annemden de...
(ve bir daha sınav heyecanım geçmedi halen hiçbir sınava sakin giremem ve hala hiçbir sınavda performansımı sergileyemem hep bir odaklanamam filan bir bahane bulurum kendime yani)

sonrasında bir de 16-17li yaşlarımda gerçekten güzel bir kızdım ve etrafımda bir dolu erkek vardı (şimdi nerdeler ulen) neyse iştee o zaman da erkeklerle arkadaşlık ediyorum , cafelerde geziyorum diye duymadığım hakaet , yemediğim dayak kalmadı ...koşa koşa kaçtığım bir gün bir apartmana sığınmıştım hiç unutmuyorum bodrum kata kaçtım , babam da peşimden koşuyor tabi.o katta demirliklerle kapatırlar ya kömürlüğü orada kafamı demirlere vura vura dövmüştü beni...sonrasında tabi ses çıkan komşular oldu gerizekalılar onlar da ayrı bir...işte ben babasıyım dedi mi bunlar içeri girdi var mı böyle bi,r şey yaa ...ve sebep ne biliyor musunuz bana kızdığı için kaçmışım evden kaçacağım sanmışmış...var mı böyle bir şey ya evden niye kaçayım korkup kaçtım kızdılar diye ...dayak yeme sebebim kendi kafasında oluşturduğu saçmasapan kuruntular ...neyse yine gerildim..hatırladım...

""""Bunu nasıl aşabilirim ? Son zamanlarda neden bilmiyorum bu öfkem daha çok gün yüzüne çıkmaya başladı ? Aranızda çocukluğunda bu tarz şiddet görüp bugün unuttup geçmiş olan var mı ? Ne konumda olursam olayım ne kadar güzel olursam olayım içimdeki aşağılık kompleksine sebep olan o hiçbirşeyi aşamıyorum kendimi sürekli eksik hissediyorum. Sizce psikologa mı gitmeliyim?"""""
demişsin arkadaşım ben psikoloğa gittim 23 yaşında -şu an 25im- iştee babam değiştiği için onu affedebildim sanırım.artık dayak yok hakaret yok çünkü davranışlarından sonra ben bir epey yıl sarılmadım ona o sarılmak istediğinde tepkisiz durdum öyle.hissetmiyorum sana karşı bir şey ne biçim babasın filan dedim her şeye rağmen dik tuttum başımı pısmadım...belki ondan bilmiyorum adam değişti sevgisizliğimden...şimdi iyi bir insan iyi bir baba...
annemle iletişim sorunlarımız hala devam ediyor çünkü onun üslubu hiç değişmedi hala hakaret ve psikolojik baskı ile yaptırmaya çalışıyor istediğini...böyle...
aşağılık kompleksini psikologla aşabilirsin.kendini değerli hissedemiyorsun biliyorum..:KK43:
kıyamam ya o kadar üzüldüm ki gözlerim doldu :KK43: allahım inşallah sana o günleri unutturacak mükemmel bir hayat nasip etsin ah be yavrucum :cry:

Merhaba arkadaşlar,

Aranızda küçükken dayak yiyen var mı? Ben sözde maddi durumu iyi ve kültürlü görmüş geçmiş bir aileden gelmiş olsam da (bunu söylememin nedeni insanların şiddeti kültüre bağlamaları) çocuklukta çok ağır dayaklar yedim. Ve fazlasıyla uslu çocuklardır ben ve kardeşim. Baba korkumuz fazlaydı hala fazla. Babam ama sürekli bizi ezer nerdeyse gözünüzün üstünde kaş var diye öldüresiye döverdi. Annem ayırmaya kalksa ona da vururdu. Diğer zamanlarda yakın olmasa da maddi yönden her isteğimizi sağladı bu da ona minnet duymamız sebep oldu. Babamla aramızda bir uçurum var. Onu hem çok seviyorum hem nefret ediyorum çocukluğumu mahvettiği için hala baba eksikliğini hissetirdiği için- hala bir yabancı gibi olduğu için- bize göstermediği insaniyeti çevresindeki çocuklara gösterdiği için. Şimdi artık büyüdük dayak yok ama uzağız. Bunu nasıl aşabilirim ? Son zamanlarda neden bilmiyorum bu öfkem daha çok gün yüzüne çıkmaya başladı ? Aranızda çocukluğunda bu tarz şiddet görüp bugün unuttup geçmiş olan var mı ? Ne konumda olursam olayım ne kadar güzel olursam olayım içimdeki aşağılık kompleksine sebep olan o hiçbirşeyi aşamıyorum kendimi sürekli eksik hissediyorum. Sizce psikologa mı gitmeliyim?

Bende küçük yaştan itibaren siddet gördüm hatta geçen gün eşime bile ağladım annen kız kardeşini dizine yatırdığında bile benim gözlerim doluyo diye sevgisiz büyüdüm, halada sevgisiz yaşıyorum gibi geliyo küçükken yaşadığım bu durum yüzünden yeterince sevilsem bile yetmiyo ,eşimle bile en büyük kavgamız beni sevmiyosun dememle başlıyo psikologa gittim psikiyatriye gittim ama pek çaresi olmadı sonuçta bu beynimin bir yerine kazınmış artık kazısakta çıkmaz gibi eğer çaresini bulursan bende yararlanayım.

Onu bence kendisine sorun psikologun:) Bilmiyorum açıkçası isim vermeden tedaviye nasıl yaklaşır hiçbir fikrim yok.Size özelden adını soyadını sitesini yollayabilirim.

Sanırım istanbuldasınız ben başka şehirdeyim.

neden isminizi saklayasanızki
psikolog ilgilenmez sizinle

Bulunduğum yer küçük bir şehir ve bende bilinen bir ailenin kızıyım (sima olarak olmasa da soyadımdan herkes tanır). Anlatacağım daha farklı konularda var. Ve bunun bir şekilde bilinme riskini göze alamam.

Sanırım istanbuldasınız ben başka şehirdeyim.

Bulunduğum yer küçük bir şehir ve bende bilinen bir ailenin kızıyım (sima olarak olmasa da soyadımdan herkes tanır). Anlatacağım daha farklı konularda var. Ve bunun bir şekilde bilinme riskini göze alamam.
özel psikolog ise belki ama normalde kabul etmezler
hatta bununda davranışsal bir sorun oldugunu düşünürler
yakın illere gidemezmisin

Bende küçük yaştan itibaren siddet gördüm hatta geçen gün eşime bile ağladım annen kız kardeşini dizine yatırdığında bile benim gözlerim doluyo diye sevgisiz büyüdüm, halada sevgisiz yaşıyorum gibi geliyo küçükken yaşadığım bu durum yüzünden yeterince sevilsem bile yetmiyo ,eşimle bile en büyük kavgamız beni sevmiyosun dememle başlıyo psikologa gittim psikiyatriye gittim ama pek çaresi olmadı sonuçta bu beynimin bir yerine kazınmış artık kazısakta çıkmaz gibi eğer çaresini bulursan bende yararlanayım.

O kadar anlıyorum ki yazdığını bende aynı eksikliği hisseder ama kismeye sevgi gösterisinde bulunamam. Ağır geliyor bu kardeşim dahi olsa sevdiğimi göstermek.

Bende lise bitene kadar dayak yedim. Babam dengesiz. Mesela bir gün hiçbirşey işe yaramıyorsun der, bin tane beş para etmez insanı örnek gösterir. Bir gün iyi ki varsınız der. Ama onun tek derdi para. Bize para verdiği sürece bütün yapması gerektiğini yaptı gibi düşünüyor. Bu öfkeme karşılık bende ondan hıncımı sanki parasını alarak yapıyorum gibi. Yani bana çektirdiklerini ödüyormuş gibi hissediyorum ve minnet duygumda gün geçtikçe azalıyor. Psikolojik destek almam şart sanırım havuzda oynayıp normal olarak yandı diye kararmışsın diye ailenin ortasında kösele ayakkabı ile dayak atan bir babam vardı sonuçta. Ve lütfen çevrenizde bu tarz sözlü ya da fiziksel şiddette uğrayan çocuk varsa izin vermeyin. Keşke annem ayrılsaydı ve biz bunları yaşamasaydık. Para hiç. Önemli olan ruhunuzun sağlığı.
bu kadar değil ama buna benzer bir yakınım var
ama ben onları degılde
ben cocugumu sımarık yetıstırıyorum dıye benı elestırıyorlar

gardolaba kafasını vurmalarmı neler neler anlatılıyor herkez bılıyor ve cok yakınım
daha fazlasını yazmıyım

bu kadar değil ama buna benzer bir yakınım var
ama ben onları degılde
ben cocugumu sımarık yetıstırıyorum dıye benı elestırıyorlar

gardolaba kafasını vurmalarmı neler neler anlatılıyor herkez bılıyor ve cok yakınım
daha fazlasını yazmıyım

Kimseye bakma çocuğunu sevgiyle büyüt her zaman.

Allah rahmet eylesin çok dayak yedim annemden
ama hiç kinim yoktur içimde belki erken yaşta kaybettiğimden bilemem
kendime gelince özgüvenim sıfır :(

O kadar anlıyorum ki yazdığını bende aynı eksikliği hisseder ama kismeye sevgi gösterisinde bulunamam. Ağır geliyor bu kardeşim dahi olsa sevdiğimi göstermek.

Gerçekten çok zor bir oğlum var ona sevgimin yetmediğini düşünüp ağlıyorum bazen ben iyi anne değilim bende annem gibiyim babasıda iyi baba değil zaten ayrıldık diyorum şuan yeniden evlendim ama bebek yapmak için çok korkuyorum az daha düşüneyim diyorum bu kadar detaylı anlatamıyorum kimseye ama ben ailemin bana yaşattıklarını çocuguma yaşatmak istemediğim için korkuyorum

Back
X