Çocukluk hayalim için destek :)

şuan çok maralim bozuk. Bugün özel ders için göüşmeye gittim. 1 saat konuştuk fakat adam beni resmen soğuttu. Yok zordur da yapamazsın da kemanı bırak gel gitar öğren filan. yahu istemiyorum diyorum sonra başlıyor bana müzik geçmişini anlatmaya. Fiyat olarak aylık 150 tl dedi haftada 1 saat oda. Keman için de zaten kendisi satışta yapıyor bisrüsü seçenek gösterdi ama şunu alırsan boşa bunu alırsan boşa. Bana 300-350 tl lik olanların orta olduğunu ama 500-600 olanları almam gerektiğini söyledi. yahu bu kadar pahalı bu alet hiç bilmiyordum. Sanırım eğitmen için birkaç kişiyle daha görüşmem gerekecek ama işin kötü yanı bulamıyorumda. ismek ve halk eğitimlerle görüştüm şuan keman dersi vermediklerini gerekli talebin olmadığını söylediler iyice yıkıldım resmen :( yapamayacak mıyım yoksa yaa :(

Ohooo kazıklamaya çalışmış..
Siz öğrenme kemanı alacaksınız,başlangıç için bu yeterli,zaten elinize binlerce dolarlık keman verseler ilk çıkaracağınız sesler GIYYYYY dan öteye gidemez :27:
Onların da fiyatı 100-150TL. civarı... Hatta çoğu enstrüman satan yerler,kemanı al 1 aylık kurs bizden şeklinde kampanya yapıyor..
Haftada 1 saatten 4 saat bedava kurs alabilirsiniz.. Bu ücretler dahilinde...
Hele İstanbul'da nerelerde neler bulursunuz..

Keman merakı olan bir insana gitar tavsiye etmek de saçmalığın dikalası..
Ayrıca gitar çalmaya başladım diyen kişilerin çoğu sadece ritim basıyor,kemanda ritim yok,akor öğrenmiyorsun 60cm.lik enstrümanda sadece 4 tel var
ama mucize yaratıyor,çıkardığı seslerle..

300 ve 500lük kemanlar başlangıç için gereksiz,dediğim gibi başta notalara doğru bile basamıyorsun,çıkan sesler de o derece... :34:
İlerleme kaydeder ve hevesiniz devam ederse kemanınızı değiştirirsiniz..
Ki ilerleme kaydettiğinizde değiştirmeyi de isteyeceksiniz :27:

Eğer ilerisi için özel ders alacağım diyorsanız,devlet senfoni orkestrasında çalışan birçok eğitmen var,üni.lerde ders verdikleri gibi dışarıya da özel ders veriyorlar,aklınızda bulunsun..

Ohooo kazıklamaya çalışmış..
Siz öğrenme kemanı alacaksınız,başlangıç için bu yeterli,zaten elinize binlerce dolarlık keman verseler ilk çıkaracağınız sesler GIYYYYY dan öteye gidemez :27:
Onların da fiyatı 100-150TL. civarı... Hatta çoğu enstrüman satan yerler,kemanı al 1 aylık kurs bizden şeklinde kampanya yapıyor..
Haftada 1 saatten 4 saat bedava kurs alabilirsiniz.. Bu ücretler dahilinde...
Hele İstanbul'da nerelerde neler bulursunuz..

Keman merakı olan bir insana gitar tavsiye etmek de saçmalığın dikalası..
Ayrıca gitar çalmaya başladım diyen kişilerin çoğu sadece ritim basıyor,kemanda ritim yok,akor öğrenmiyorsun 60cm.lik enstrümanda sadece 4 tel var
ama mucize yaratıyor,çıkardığı seslerle..

300 ve 500lük kemanlar başlangıç için gereksiz,dediğim gibi başta notalara doğru bile basamıyorsun,çıkan sesler de o derece... :34:
İlerleme kaydeder ve hevesiniz devam ederse kemanınızı değiştirirsiniz..
Ki ilerleme kaydettiğinizde değiştirmeyi de isteyeceksiniz :27:

Eğer ilerisi için özel ders alacağım diyorsanız,devlet senfoni orkestrasında çalışan birçok eğitmen var,üni.lerde ders verdikleri gibi dışarıya da özel ders veriyorlar,aklınızda bulunsun..

evet fena kazıklamaya calıştı beni işin kötü yanı tüm hevesimi kaçırdı adam ya :(
şimdi başka yerlerle görüşüyorum ama ben mi bulamıyorum yoksa herkes mi kazık atma derdinde :)

evet fena kazıklamaya calıştı beni işin kötü yanı tüm hevesimi kaçırdı adam ya :(
şimdi başka yerlerle görüşüyorum ama ben mi bulamıyorum yoksa herkes mi kazık atma derdinde :)

Ehh hemen heves kaçtıysa,kemanı elinize almanızla bırakmanız bir olacak demektir..
Heves gelip geçiciyse kemanı çalabilmek için sabırı nasıl göstereceksiniz..
Çünkü kemanı elinize alıp,notalara basmayı öğrenirken bile,yayı doğru tellere basamayıp o çirkin gıyy sesini duydukça cesaretiniz de
kırılacak demektir..
Siz alışveriş yaparken ne istediğinizi bilirseniz ve alacağınız ürünün piyasa fiyatını araştırırsanız kazıklanmazsınız..
Net.ten araştırın başlangıç için öğrenme kemanlarını,hatta net.ten bile alabilirsiniz,uygun birşeyler bulursanız..

Kızlarr çok mutluyum :) Bir tanıdığım vasıtasıyla keman dersi almaya başladım, kendisi müzik öğretmeni ve konservatuarda keman eğitimi almış. 40 lı yaşlarda tatlı bir ablacık :) Birlikte geçen hafta kemanımı da aldık çok çok güzel. elimde tutmak bile beni o kadar farklı hissettirdi ki anlatamam. çocuklar gibi sırıtıyorum bakıp bakıp :) dersler şimdilik zor ilerliyor çünkü nota bilgim hiç yok ama sadece arşe çekmek yerine notalarla ilerliyoruz ve ben çok zevk alıyorum. Tek kötü yanı çenem ve boynumdaki şiddettli ağrı, ama sonuç harika:) her ne kadar gıy gıydan öte geçemezemde azimliyim ve kemanımı çok seviyorum :)

hayatımızda yapmak istediklerimizi kesinlikle ertelememiz gerekiyor içimizde kalan herşeyi yapmalıyız ama herşeyi.

Kızlarr çok mutluyum :) Bir tanıdığım vasıtasıyla keman dersi almaya başladım, kendisi müzik öğretmeni ve konservatuarda keman eğitimi almış. 40 lı yaşlarda tatlı bir ablacık :) Birlikte geçen hafta kemanımı da aldık çok çok güzel. elimde tutmak bile beni o kadar farklı hissettirdi ki anlatamam. çocuklar gibi sırıtıyorum bakıp bakıp :) dersler şimdilik zor ilerliyor çünkü nota bilgim hiç yok ama sadece arşe çekmek yerine notalarla ilerliyoruz ve ben çok zevk alıyorum. Tek kötü yanı çenem ve boynumdaki şiddettli ağrı, ama sonuç harika:) her ne kadar gıy gıydan öte geçemezemde azimliyim ve kemanımı çok seviyorum :)

hayatımızda yapmak istediklerimizi kesinlikle ertelememiz gerekiyor içimizde kalan herşeyi yapmalıyız ama herşeyi.

Selamlar fuume,

Keman eğitimi aldığınız hocanızı bana da tavsiye eder misiniz sormak istedim.

Ben de kemanımı aldım ve youtube üzerinden nota derslerine kendim başladım.
Oldukça keyif aldım ve profesyonel eğitim almak istiyorum.

Sizin şuan ki durumunuzu da merak ettim, halen devam ediyor musunuz?

Şimdiden Teşekkürler.

Selamlar fuume,

Keman eğitimi aldığınız hocanızı bana da tavsiye eder misiniz sormak istedim.

Ben de kemanımı aldım ve youtube üzerinden nota derslerine kendim başladım.
Oldukça keyif aldım ve profesyonel eğitim almak istiyorum.

Sizin şuan ki durumunuzu da merak ettim, halen devam ediyor musunuz?

Şimdiden Teşekkürler.

canım merhaba,
ben özel ders aldım müzik hocasından tanıdık vasıtasıyla tanışmıştım. çok çok memnunum kendisinden ama ne yazık ki yaklaşık 4 aydır devam edemiyorum çünkü kulağımdan ameliyat oldum :( iyileşiyim tekrar başlıycam. ama çok zor gerçekten :)

Kızlar merhaba,

Benim ki dert değil tabii ki ama yıllardır içimde tuttuğum bir istek. Yıllarca keman çalmak istedim fakat bir türlü fırsatım olmadı üniversiteydi sınavlardı filan derken yıllar akıp gitti. Şimdi 23 yaşındayım artık işim gücüm var ve yapamadığım herşeyi sırayla yapmak istiyorum. Bunların başında da keman çalabilme hayalim geliyor. Fakat bu konuda çok da bilgim yok açıkçası. Yaşım çok mu geç ya da imkansız mı :(
Bilgisi olan ne olur bana yardımcı olsun çok çok çok istiyorum çünkü o kadar istekliyim ki anlatamam :)

Öncelikle şunu da belirteyim istanbul anadolu yakasında oturuyorum gdebileceğim bir kurs bilgisi olan varsa çok çok sevinirim.

Kızlar sevindirin beni :)

kursu bilemem ama benm 26 yaşında arkadaşım 1.5 senede nerdeyse virtüöz oldu:DD tamamen istek ve azim:D allah yardımcın olsun:DD ne güzeldir hayallerine kavuşmak:d amma çok çalışş:DDD

canım merhaba,
ben özel ders aldım müzik hocasından tanıdık vasıtasıyla tanışmıştım. çok çok memnunum kendisinden ama ne yazık ki yaklaşık 4 aydır devam edemiyorum çünkü kulağımdan ameliyat oldum :( iyileşiyim tekrar başlıycam. ama çok zor gerçekten :)

Selam fuume,

Geçmiş olsun, toparlanmışsındır umarım.
Eğer özelden veya buradan ders aldığın eğitmenin iletişim bilgilerini verebilirsen çok memnun olurum.
Evinde mi ders veriyor, nerede oturuyor?

teşekkürler

Merhabalar konunu görünce nasıl mutlu oldum anlatamam :16:
Benimde hep hayalim keman çalabilmekti şuan üniversite ikinci sınftayım,yaşım 19 :1:
Kemanımı bir cesaretle gidip aldım,sıra geldii kurslaraa :16:

Back