Çocukluk hayalim için destek :)

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
123
İstanbul
Kızlar merhaba,

Benim ki dert değil tabii ki ama yıllardır içimde tuttuğum bir istek. Yıllarca keman çalmak istedim fakat bir türlü fırsatım olmadı üniversiteydi sınavlardı filan derken yıllar akıp gitti. Şimdi 23 yaşındayım artık işim gücüm var ve yapamadığım herşeyi sırayla yapmak istiyorum. Bunların başında da keman çalabilme hayalim geliyor. Fakat bu konuda çok da bilgim yok açıkçası. Yaşım çok mu geç ya da imkansız mı :(
Bilgisi olan ne olur bana yardımcı olsun çok çok çok istiyorum çünkü o kadar istekliyim ki anlatamam :)

Öncelikle şunu da belirteyim istanbul anadolu yakasında oturuyorum gdebileceğim bir kurs bilgisi olan varsa çok çok sevinirim.

Kızlar sevindirin beni :)

Kızlar merhaba,

Benim ki dert değil tabii ki ama yıllardır içimde tuttuğum bir istek. Yıllarca keman çalmak istedim fakat bir türlü fırsatım olmadı üniversiteydi sınavlardı filan derken yıllar akıp gitti. Şimdi 23 yaşındayım artık işim gücüm var ve yapamadığım herşeyi sırayla yapmak istiyorum. Bunların başında da keman çalabilme hayalim geliyor. Fakat bu konuda çok da bilgim yok açıkçası. Yaşım çok mu geç ya da imkansız mı :(
Bilgisi olan ne olur bana yardımcı olsun çok çok çok istiyorum çünkü o kadar istekliyim ki anlatamam :)

Öncelikle şunu da belirteyim istanbul anadolu yakasında oturuyorum gdebileceğim bir kurs bilgisi olan varsa çok çok sevinirim.

canım neden geç osun:) 30 40 yasında bile kurslara gidenler var gittiğinde de görürsün zaten:))) kurslarıda netten araştırp tek tek ara görüş:) önerilere göre hareket etme bence kendin heycanla araştır:)

canım neden geç osun:) 30 40 yasında bile kurslara gidenler var gittiğinde de görürsün zaten:))) kurslarıda netten araştırp tek tek ara görüş:) önerilere göre hareket etme bence kendin heycanla araştır:)

netten araştırıyorum ama daha bilinçli bir şekilde bilgi edinmek istiyorum. ve 60 yaşında dahi gidenlerde oluyormuş :) Şuan içim kıpır kıpır biran önce başlamak istiyorum.
Yönlendirme ile kemandır kurstur halletmek istiyorum, çünkü henüz bir kemanım bile yok :) Bu iş kendime verdiğim en büyük hediye olacak :)

Hayatta hiçbir şey için geç değildir… ama hiçbir şey için..

Merhaba, yazdıklarınız okuyunca bir site buldum. Eğer daha önce okumadıysanız bu siteye bir bakın derim, kemana başlama yaşı | MüziK Fakültesi çok da olumlu şeyler yazmışlar. Sanırım sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Ayrıca keman çalmak benim de hayalim, eğer siz başlarsanız bana da cesaret vermiş olacaksınız:)

sonuçta virtüöz olmayacaksın onun için 23 yaşında olman geç kaldığın anlamına gelmez

enstrüman çalmak sabır ve disiplin işidir alıp bi köşeye atmayacaksan kemanını tabiki çalabilirsin ama ilk 1 2 ay kendinden çok birşey bekleme çünkü yay tutmayı ve çekmeyi öğreneceksin 1 ay boyunca yay çekebilirsin bu durum senı sıkmamalı

aman ben yapamıyorum dememelisin

ilk gün çalamadığın şeyi ikinci olmadı üçüncü gün mutlaka çalarsın yeterki sabırlı ol.

ankarada olsan sana bir keman hocası tavsiye edebilirdim ama istanbulda tanıdığım yok maalesef.

tavsiye edeceğim bir diğer şeyde özel ders alman grup şeklinde keman öğretmeyi iddia eden bir kurstaysan atıyorum 5 kişibirlikte öğretiyoruz diyorsa kurs o kursu tercih etme.

fiyatlar ortalama olarak saati 50 tl ayda 4 ders görürsün 200 tl gibi bir rakam ve çocukluk hayalın için hiç birşey değil bu fiyat.

keşke imkanlarımız olsa da ilkokulda bireysel olarak enstrüman öğretsek çocuklarımıza.hem bizde paslanmamış olurduk saçma sapan müzik müfredatıyla uğraşmak yerine.

Merhaba, yazdıklarınız okuyunca bir site buldum. Eğer daha önce okumadıysanız bu siteye bir bakın derim, kemana başlama yaşı | MüziK Fakültesi çok da olumlu şeyler yazmışlar. Sanırım sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Ayrıca keman çalmak benim de hayalim, eğer siz başlarsanız bana da cesaret vermiş olacaksınız:)

önerdiğiniz siteye tam detaylı bakamadım fakat yararlı olacağını düşünüyorum çok teşekkür ederim :) Ben çok pişmanım bu kararı daha önceden vermemiş olduğuma. umarım hayalimi gerçekleştirebilirim :)

sonuçta virtüöz olmayacaksın onun için 23 yaşında olman geç kaldığın anlamına gelmez

enstrüman çalmak sabır ve disiplin işidir alıp bi köşeye atmayacaksan kemanını tabiki çalabilirsin ama ilk 1 2 ay kendinden çok birşey bekleme çünkü yay tutmayı ve çekmeyi öğreneceksin 1 ay boyunca yay çekebilirsin bu durum senı sıkmamalı

aman ben yapamıyorum dememelisin

ilk gün çalamadığın şeyi ikinci olmadı üçüncü gün mutlaka çalarsın yeterki sabırlı ol.

ankarada olsan sana bir keman hocası tavsiye edebilirdim ama istanbulda tanıdığım yok maalesef.

tavsiye edeceğim bir diğer şeyde özel ders alman grup şeklinde keman öğretmeyi iddia eden bir kurstaysan atıyorum 5 kişibirlikte öğretiyoruz diyorsa kurs o kursu tercih etme.

fiyatlar ortalama olarak saati 50 tl ayda 4 ders görürsün 200 tl gibi bir rakam ve çocukluk hayalın için hiç birşey değil bu fiyat.

keşke imkanlarımız olsa da ilkokulda bireysel olarak enstrüman öğretsek çocuklarımıza.hem bizde paslanmamış olurduk saçma sapan müzik müfredatıyla uğraşmak yerine.

bu işin çok sabır gerektirdiğini çok duydum umarım sabırlı olurum. şuan bulunduğum semtte özel eğitim veren biri varmış ders başı 50 tl diyor. bir siteden ulaştım ama henüz dönüş olmadı eğer olursa birebir ders almayı düşünüyorum.

bulunduğum semtte ders veren bir hoca buldum aylık 150 tl dedi. yarın görüşmeye gidicem bakalım umarım anlaşırız ve düzgün bir yerdir :)

Canım ismeklerde de keman dersi veriliyor.
İstersen oraylada bir görüş. Misafir öğrenci olarak girebilirsin.
Halk eğitim merkezlerinde de genelde keman dersi veriliyor.

İsmek Kadıköy'de Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezinde

Kızlar merhaba,

Halk eğitimler keman kursu veriyor

Ne guzel bır hedıye olacak kendınıze:)
Hemen hemen aynı yaslardayız bende 24um ama ıs konusunu halledemedıgım ıcın extra hobılere yer veremıyorum:(
Ben de ney uflemek ıstıyorum hayatta kı en guzel ısteklerımden bırı ama sıra gelmıyor bır turlu:(
İnşAllah ısteklerımızı gerceklestırırız:)

Kızlar merhaba,

yapa bilirsin tabiki!
Ben eşime doğumununde bir kere keman almıştım. Yetenekli olduğu için cat pat çalıyor. Youtube'da filimleri izliye, izliye bir şeyler çıkartıyor kocacigim:9:

Hiç de geç değil,bir keman virtüözü olma hayaliniz varsa o birazcık zor tabi :44:
Benim çocukluk çağlarımdan beri en sevdiğim enstrüman hep keman oldu.
Hala da öyle..
Benim de hayalimdi çalmak..
Sonra büyüdüm hatta kazık kadar oldum,eşim bu merakımı bildiği için doğum günümde bir keman ve keman kursu hediye etti :48:
İnanılmaz sevindim,çocuklar gibi tepindim hatta..
Kursa gittim..
Başlangıç zannettiğimden kolaydı,mantık olarak zor bir enstrüman değil.(başlangıcı çocuk oyuncağı gibi evet ama detaylara geçiş çalışma istiyor)
Benim nota bilgim ve kulağım vardı zaten..
Keman enteresan bir alet,çok çalışmalı ve özellikle çok izlemek lazım..
Yaklaşık 5 yıldır çalıyorum,kime çalıyorsun diye sorma kendi çapımda takılıyorum sadece :61:
Bir acemi için hiç fena değilim ama yakın arkadaş çevrem dışında kimseye çalmayı da denemedim henüz...
Vakit kaybetmeden hemen başlayın..
Çok seveceksiniz...

Hiç de geç değil,bir keman virtüözü olma hayaliniz varsa o birazcık zor tabi :44:
Benim çocukluk çağlarımdan beri en sevdiğim enstrüman hep keman oldu.
Hala da öyle..
Benim de hayalimdi çalmak..
Sonra büyüdüm hatta kazık kadar oldum,eşim bu merakımı bildiği için doğum günümde bir keman ve keman kursu hediye etti :48:
İnanılmaz sevindim,çocuklar gibi tepindim hatta..
Kursa gittim..
Başlangıç zannettiğimden kolaydı,mantık olarak zor bir enstrüman değil.(başlangıcı çocuk oyuncağı gibi evet ama detaylara geçiş çalışma istiyor)
Benim nota bilgim ve kulağım vardı zaten..
Keman enteresan bir alet,çok çalışmalı ve özellikle çok izlemek lazım..
Yaklaşık 5 yıldır çalıyorum,kime çalıyorsun diye sorma kendi çapımda takılıyorum sadece :61:
Bir acemi için hiç fena değilim ama yakın arkadaş çevrem dışında kimseye çalmayı da denemedim henüz...
Vakit kaybetmeden hemen başlayın..
Çok seveceksiniz...

benim tek amacım kendimi mutlu etmek ve kendi çapımda çalabilmek.Sana o kadar imrendim ki anlatamam :) şuan ben başlamadığım halde düşüncesiyle bile deli gibi mutlu oldum. Sanırım asıl olan karar verebilmekmiş. Şimdi ise sıra dersi nereden ve kimden alacağım konusu. çünkü henüz bir kemanım bile yok ve daha önce hiçbir enstrüman çalmadım ne yazık ki :( Halk eğitimlerin kurslarına nerden ulaşabilirim hiçbir fikrim yok :( özel ders düşünüyordum ama başlangıç için abartırmıyım diye de bir düşünce dolaşıyor kafamda :)

şuan çok maralim bozuk. Bugün özel ders için göüşmeye gittim. 1 saat konuştuk fakat adam beni resmen soğuttu. Yok zordur da yapamazsın da kemanı bırak gel gitar öğren filan. yahu istemiyorum diyorum sonra başlıyor bana müzik geçmişini anlatmaya. Fiyat olarak aylık 150 tl dedi haftada 1 saat oda. Keman için de zaten kendisi satışta yapıyor bisrüsü seçenek gösterdi ama şunu alırsan boşa bunu alırsan boşa. Bana 300-350 tl lik olanların orta olduğunu ama 500-600 olanları almam gerektiğini söyledi. yahu bu kadar pahalı bu alet hiç bilmiyordum. Sanırım eğitmen için birkaç kişiyle daha görüşmem gerekecek ama işin kötü yanı bulamıyorumda. ismek ve halk eğitimlerle görüştüm şuan keman dersi vermediklerini gerekli talebin olmadığını söylediler iyice yıkıldım resmen :( yapamayacak mıyım yoksa yaa :(

Merhaba, Kadıköy'de Home Studio var. Bildiğim kadarıyla keman dersleri de veriyorlar. Fiyat vs. hakkında bir bilgim yok. İsterseniz bir araştırın, internet adresleri de var.

Back