• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukluk çağı masturbasyonu

Durdukça aklıma geliyor dün bir de öğretmeni kendim konusmayi uygun görmedim iyi anlaştığı bir arkadaşı olsaydı bu konu hakkında arkadaşından yardim aldırıp ikisini konusturacaktim ama anlaştığı kimse olmadığı için yapamadım dedi. Ben de iyi ki yapmadınız daha çok utanırdı zaten dedim yani psikoloji de bunun yeri var mı bu yaklaşım doğru olur muydu ?

Durdukça aklıma geliyor dün bir de öğretmeni kendim konusmayi uygun görmedim iyi anlaştığı bir arkadaşı olsaydı bu konu hakkında arkadaşından yardim aldırıp ikisini konusturacaktim ama anlaştığı kimse olmadığı için yapamadım dedi. Ben de iyi ki yapmadınız daha çok utanırdı zaten dedim yani psikoloji de bunun yeri var mı bu yaklaşım doğru olur muydu ?
Biz de bilemeyiz bence siz de böyle bi duruma başvurmadan uzmana danışın. Şimdi bi arkadaşı olsa ne sorduracaksınız ki? Arkadaşı da muhtemelen 4 yaşında olacak, ne diyecek sen ne yapıyorsun öyle mi diyecek? Öğretmenin dediği saçma olmuş bence. Bi de mesela siz kendi çocuğunuzun başka bir çocukla böyle bir konuşmaya çekilmesini ister miydiniz?

Arkadaşlar biz bir uzmanla görüştük belki aynı konudan dertli birileri okur diye yazıyorum. Kızımla konuştular bir kaç kez daha gideceğiz. Kızım bu hareketi sınıftan bir arkadaşından görüp yaptığını okulda canı sıkıldığı için yaptığını söylemiş evde yapmak aklıma gelmiyo demiş. Psikolog öncelikle öğretmenin tavırlarının yanlış olduğunu söyledi çocuk yanakları kızarana kadar bu eylemi yapıyorsa neden engel olmamış gözlem mi yapmış ilk anda ilgisini dağıtarak unutturması lazımdı dedi. Birde arkadaşı olsaydı bu konu hakkında ikisini konusturacaktim önerisini son derece saçma buldu iyi ki yapmamış dedi. Önce kızınıza bu hareketi unutturalim her başı sıkıştığında sıkıldığında tekrar etmesin dedi. Sınıfı değiştirme imkanınız varsa değiştirin sonrasında dedi. Psikolog öğretmeniyle de görüştü nedenini anlamadım öğretmeni bu konuyu çok abartmissiniz psikologlara kadar gidecek bir durum değil filan dedi. Niye tepki gösterdi anlamadım çocuğunuz mastürbasyon yapiyo dediğiniz için yardım aldık almaya da devam edeceğiz dedim sanki beni alevlendiren kendisi değilmiş gibi

Çocuğum 3 yaşına gelmeden önce sanırım rutin çocuk doktoru ziyaretinizde doktor bu dönem kendisini keşfettiği dönem artık mastürbasyon yaptığını görebilirsiniz, sakın tepki vermeyin, dikkatini dağıtın sadece demişti. Bu kadar kişinin hiç karşılaşmamasına da çok şaşırdım çünkü çevremde yakın olduğum herkesten çocuklarının yaptıklarını duydum. Ancak insan içinde yapınca yardım alınması tavsiye ediliyor. İyi yapmışsınız yardım alarak. Bu durumda da çocuga mahremiyet eğitimi verilip, insan içinde yapmaması anlatılıyor bildiğim kadarıyla.

Merhaba hanımlar 4 yaşında kızım var. Bu sene kreşe başladı çok mutlu bir şekilde gidiyor dersem yalan söylemiş olurum. Biraz çekingen ve ürkek bir çocuk. Bugün öğretmeniyle görüşmemiz vardı kızımın sınıfta gizli gizli masturbasyon yaptığını söyledi. Evde ben böyle bir hareketini görmedim. Çok şaşırdım kaşıntı şeklinde değilmiş baya baya yanakları filan kizariyormus 😔 başına gelen var mı acaba ? Öğretmeni konuşarak halledemezseniz destek alırsınız önce siz konuşun dedi tuhaf hissettim açıkçası
Bi tanıdıgımın da böyle durumu oldu kızı yapıyordu doktorla görüştü olabiliyomus orda değişik bişey oldugunu güzel gekdıgını fakat anlam veremedıgını bı şekilde kalırken ederken keşfetmiştir üstüne düşmemesi gerektiğini görmezden gelmesi gerektıgıni söylemişti siz yinede ama bi doktorla görüşün bunlar önemli konular o öğretmende mesleğni bıraksın bişey bilmiyosa

Back